HÍREK
A Rovatból

16 órája tart az ellenzéki obstrukció a Parlamentben, az egészségügyi törvény módosításáról vitáznak

Jámbor András szerint ennek ellenére több kérdésre továbbra sem kaptak választ. Tordai Bence szerint veszélyességi pótlék járna, amiért az államtitkárt kell hallgatniuk éjszaka.

Link másolása

Több mint 16 órája tart az ellenzéki országgyűlési képviselők obstrukciója az Országgyűlésben, így tiltakoznak az egészségügyi törvény módosítása ellen. Tordai Bence párbeszédes politikus szerint veszélyességi pótlék járna azért, mert

„hajnali fél 2-kor Rétvári Bence államtitkárt kell hallgatni”.

Az egészségügy átalakítását célzó módosítást november 15-én, éjjel 11 órakor nyújtotta be Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes. A Pintér Sándor belügyminiszter által előkészített javaslatot a Magyar Orvosi Kamara (MOK) nem támogatta annak egyes, „az ellátásbiztonságot és az orvoskollégák közellátásban maradását veszélyeztető rendelkezései miatt”.

A MOK később egy levelet is írt Rétvári Bence államtitkárnak, hogy vegyék figyelembe a javaslataikat, illetve kérték, hogy a parlamenti bizottság ülésén, valamint a törvényjavaslat végszavazásán az elnökségük néhány tagja részt vehessen.

A törvényjavaslat vitája november 23-án, szerdán kezdődött el a parlamentben és még jelenleg is tart az ellenzéki képviselők obstrukciója miatt.

Jámbor András csütörtök reggel azt írta a Facebook-oldalán, hogy

„16 órája a Parlamentben”.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő szerint ennek ellenére több kérdésre továbbra sem kaptak választ a tervezet parlamenti vitájában.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán éjszaka arról írt:

„Veszélyességi pótlék járna ezért: hajnali fél 2-kor Rétvári Bence államtitkárt kell hallgatni.”

Tordai szerint azért kell éjszakába nyúlóan vitatkozniuk a javaslatról, mert nem akarják, hogy

  • „elvegyék a szakrendelőket az önkormányzatoktól,
  • „úgy rakják át a sürgősségi ellátást a mentőszolgálathoz, hogy ehhez plusz forrást nem biztosítanak”,
  • és hogy „az ápolási ellátást úgy rakják át a szociális szférába, (…) hogy az ápolásra szorulókkal vagy családjukkal fizettetik ki az ápolás költségeit”.

    Az ellenzék legutóbb október végén nyúlt az obstrukció eszközéhez: akkor a szociális törvény - azóta elfogadott - módosításának vitáját húzták el több mint 22 órán keresztül.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

  • Népszerű
    Ajánljuk
    Címlapról ajánljuk


    HÍREK
    A Rovatból
    „Szeretet kerületünk” – 12 mondatban 11 helyesírási hibát vétett a fideszes jelöltként induló iskolaigazgató
    Lernyei Ákos annak a XX. kerületi iskolának vezetője, amelynek közelében meghalt egy 9 éves kisfiú 2023 októberében, miután egy teherautó nekiment a kőkerítésnek, ami a gyerekre borult.

    Link másolása

    Szürreális szórólappal vágott neki az önkormányzati kampányának Lernyei Ákos. Lernyei a XX. kerületi Gyulai István Általános Iskolának igazgatója, saját vallomása szerint 1981-ben frissen végzett tanítóként került Pesterzsébetre. Ehhez képest a szórólap, mellyel kampányát indítja,

    11 helyesírási hibával talán rekorder saját műfajában.

    A 444-nek egy olvasó küldte be a szórólapot. „A szöveg tartalma, illetve a választási ígéretek (?) már önmagukban megmosolyogtatók, azonban első olvasásra is szemet szúrt a helyesírási hibák mennyisége. Bár nem vagyok nyelvész, de a 12 mondatban 11 (!!!) helyesírási hibát/elgépelést találtam, nem beszélve a teljesen logikátlan mondatszerkezetekről” – írta az olvasó, aki nem volt rest, és akkurátusan kijavította az irományt.

    Már csak az a kérdés marad, a tanító bácsi hogyan értékelné ezt a teljesítményt?

    Erre azért is nehéz választ kapni, mert Lernyei közösségi oldalán, annak ellenére, hogy egy állami közoktatási intézmény első embere, csupán politikai, kormánypárti bejegyzések olvashatóak.

    Az ominózus szórólap itt tekintkető meg.

    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

    HÍREK
    A Rovatból
    Orbán Gáspár titkos megbízatása – a minisztériumok és Orbán Viktor kabinetirodája is cáfol
    Nincs semmiféle megbízatás, Orbán Gáspár csak családtagként látogathat a Karmelitába – állítják az illetékesek.
    Fischer Gábor - szmo.hu
    2024. április 19.


    Link másolása

    Tegnap írtuk meg a VSquare alapján, hogy saját nemzetbiztonsági testület felállításába fogott Orbán Viktor, ebben pedig kulcsszerepet szánt a fiának.

    A hír szerint a miniszterelnök fia a Karmelitában irodát is kapott.

    A külpolitikával és kényes diplomáciai ügyekkel foglalkozó részleg a hét minden napján nonstop felügyeli majd a válsághelyzeteket. Névtelen forrás szerint Orbán Gáspár hivatalosan is vállalta volna a megbízást, de apja, tartva a felháborodástól, kizárólag informális felhatalmazást adott neki az új nemzetbiztonsági szervezet felállítására.

    Ezt cáfolják a minisztériumok és a Miniszterelnöki Kabinetiroda egyaránt.

    Állításuk szerint Orbán fia kizárólag csak családtagként léphet be a miniszterelnök irodájába.


    Link másolása
    KÖVESS MINKET:

    Ajánljuk

    HÍREK
    Börtönnel fenyegette meg Magyar Pétert a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője
    Hivatalának nincsen semmilyen jogköre, csupán a nyilvánossághoz fordulhat. Az ügyben – mint több más hasonlóban – előkerült Bajnai Gordon volt miniszterelnök neve is.
    Fischer Gábor - szmo.hu
    2024. április 19.


    Link másolása

    Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője tegnapi bejegyzésében Magyar Péterről írt. Pontosabban arról, hogy „Magyar Péter a mai napon tegeződve megszólított, holott én nem ismerem személyesen, soha nem találkoztam vele

    Ezután nem is annyira burkoltan megfenyegette Magyart:

    „Szeretném ugyanakkor felhívni a figyelmét, hogy a magyar törvények mindenkire vonatkoznak, azok pedig világosan kimondják, hogy amennyiben egy jelölt vagy jelölő szervezet tiltott külföldi támogatást használ fel, az három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

    Lánczi a Magyar Nemzetnek nyilatkozva azt mondta, hogy a Magyar Péter-féle Talpra, magyarok! estében

    vélhetően ugyanaz a kör igyekszik majd befolyásolni a júniusi önkormányzati képviselő-választás, valamint az európai parlamenti választás eredményét, amely a 2022-es országgyűlési voksolással összefüggésben is tett ilyen kísérletet”.

    A Magyar Nemzet április 18-án megjelent cikke szerint ugyanis a Magyar Péter-féle Talpra, magyarok! nevű mozgalom mögött is a Bajnai Gordon-féle datadatos csoport áll.

    A Datadat ügyvezetője, Szigetvári Viktor így reagált a lap cikkére: „Szemben a Magyar Nemzet megjelent hazug állításával, sem a Datadat Professional Kft., sem a korábbi Datadat GmbH jogutódja nem áll üzleti kapcsolatban sem Magyar Péterrel, sem pedig más, hozzá kapcsolható párttal vagy egyesülettel.

    Minden más ezzel ellentétes állítás hazugság.

    Lánczi Tamás ettől függetlenül közölte, hogy külföldi finanszírozási kísérlet gyanúja alapján a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatot indított.

    A Szuverenitásvédelmi Hivatal azonban nem hatóság, csupán javaslatokat tehet, eljárási jogköre nincsen.

    Link másolása
    KÖVESS MINKET:


    Nagy Ervin: A politika nem tud úgy közénk állni, hogy ne ugorjak bármikor tűzbe az apámért
    A színész elmondása szerint apja imádja Orbán Viktort, akinek egy személyes találkozó után lett rajongója. Még a Fideszbe is belépett.

    Link másolása

    A Magyar Péter mellé állt színész, Nagy Ervin Köböl Anita A Nő háromszor című műsorában ad interjút péntek este az ATV-n, amiből most a 24.hu tett közzé egy rövid ajánlót.

    „Itt, ezt az országot kell megváltoztatni, mi lesz, ha mindenki elmegy… akkor ki marad?” – magyarázta a színész a közéleti szerepvállalásait.

    Nagy Ervin személyes élményeket is megosztott, amikor apjával folytatott, heves politikai vitáit idézte fel:

    „Imádta Orbán Viktort. Fociedzőként egyszer találkozott vele: az ellenfélben játszott a Viktor, a Felcsútban.

    eghívta egy sörre a szünetben, dumcsiztak öt percet, apám meg elalélt, hogy milyen emberközeli… Ne felejtsük el, hogy nagyon képességes és tehetséges ember. Ott apukám nagyon akart ebben hinni.

    A fater, mikor bukott a Fidesz, belépett. Bement és belépett a pártba. Ilyen típusú manusz.”

    A Nagy család nagy politikai vitáiban a színész szerint kő kövön nem marad, viszont könnyen is békülnek, a vitáik általában így végződnek:

    „Apa, csinálsz egy kávét? A politika nem tud úgy közénk állni, hogy ne ugorjak bármikor tűzbe az apámért.”

    Az interjú péntek este 20.45-től tekinthető meg az ATV-n.

    Link másolása
    KÖVESS MINKET: