HÍREK
A Rovatból

150 milliós kedvezménnyel, 851 millió forintért kelt el a bukott magyar ásványvízkirály jachtja

Harmadszorra sikerült elárverezni a Cassiopeia elnevezésű 34 méteres luxusjachtot. Mindössze két érdeklődő tett rá ajánlatot.

Link másolása

Harmadszor hirdették meg az ország egykori legnagyobb ásványvízgyártójának utolsó érdemi vagyonelemét, egy 34 méteres jachtot és ezúttal el is adták - írja a G7.

A hajó a felszámolás alá került Aquarius-Aqua Kft. tulajdonában volt. Az eljárás lezárult a cégnél azzal, hogy a Sunseeker típusú luxusjachtot elárverezték, mivel a cég minden más vagyonelemét értékesítették már.

A Cassiopeia nevű viselő hajóért harmadszorra sem volt élénk verseny.

Két érdeklődő tett ajánlatot, az egyikük ráadásul csak egyszer próbálkozott, így az aukciót egymillió forinttal a kikiáltási ár felett ütötték le. A vételár így 851 millió forint lett, amely közel 150 millióval kevesebb a jacht becsértékénél.

A gazdasági portál a cég bukását röviden úgy foglalta össze, hogy a kezdeti gyors felfutást követően rossz üzletpolitikát választott, aminek az lett az eredménye, hogy egyes szerződéseiknél minden eladott palackon buktak. Ezután áfacsalási ügybe keveredtek, a vállalat többségi tulajdonosát 2016-ban le is tartóztatták. Ezt követően volt még egy kísérlet a megmentésére, azonban végül felszámolás alá került a cég.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Magyar Péter: Semmilyen pozíciója nincs S. Máriának a Tisza Pártban azon kívül, hogy a barátnőm édesanyja
Magyar cáfolta a Metropol állításait, szerinte a cikk 90 százaléka nem is igaz.

Link másolása

A Zala megyei Söjtörön folytatja országjárását Magyar Péter, ahol a 444 gyorsinterjút készített a politikussal.

Magyart reagáltatták a Metropol cikkére is, ami szerint a korábban gazdasági bűncselekmény miatt fegyházbüntetésre ítélt S. Mária különböző gazdasági feladatokat lát el a Tisza Pártban.

„Semmilyen pozíciója nincs az illetőnek. Azon kívül, hogy a barátnőm édesanyja. Egyébként annak a cikknek a 90 százaléka nem is igaz.

Nem megyek bele a részletekbe, feljelentettük a Metropolt, a nyomozóhatóság ki fogja vizsgálni az ügyet. A Metropol megkérdezhette volna az illetőt vagy minket. Ezt természetesen nem tették meg, csak leírták, hogy ő viszi a pártunk gazdasági ügyeit. Ebből egy árva szó sem igaz.”

– mondta a Tisza Párt EP-listavezetője.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Závecz Tibor: Magyar Péter megérkezése mindent felfordított, a rendszerváltás óta az egyik legizgalmasabb kampányt éljük
A közvéleménykutató szerint el kell gondolkodnia a Fidesznek azon, hogy minden rendben van-e a szavazótáborának rétegzettségével.

Link másolása

A közvéleménykutatók az év elején még a világ legunalmasabb kampányára készültek.

"Magyar Péter megérkezése viszont mindent felfordított, tehát nemhogy a világ legunalmasabb kampányát éljük meg, hanem talán a rendszerváltás óta az egyik legizgalmasabbat" - mondta el Závecz Tibor a nemrég készített kutatást követően az RTL Híradónak.

A 40 év alattiaknál a Fidesz elvesztette vezető pozícióját, a TISZA Párt beelőzte a kormánypártot, 23 százalékkal vezetnek a 22-vel szemben.

El kell gondolkodnia a Fidesznek azon, hogy minden rendben van-e a szavazótáborának rétegzettségével. Ilyen nem forult elő 15 éve biztosan, hogy egy párt megközelítette volna a társadalom bármely nagyobb csoportjában a Fideszt - mondta Závecz.

Az előző EP választáson a Momentum volt az új erő, két mandátumot is szereztek. Jelenleg úgy tűnik, hogy nem nekik, hanem a Mi Hazánknak van esélye a bejutásra - derült ki a felmérésből.

A mérés szerint a választók közül 600 ezren bizonytalanok, ők ugyan mennek szavazni, de még nem tudják, hogy kire. Többségük

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Érkezik az aranyat érő eső, hideg hajnalokra, viharos szélre is készülhetünk
Péntek lesz a leghűvösebb nap, utána visszatér a 20 fok feletti hőmérséklet, de nem lesz zavartalanul napos a hétvégénk.

Link másolása

Szerdán szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is. Helyenként számítani kell záporok kialakulására, az Alföldön elszórtan zivatarokra is. A délkeleti, keleti szél sokfelé élénk, északnyugaton erős lesz, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 12 fok között alakul, a hidegre érzékeny északi és északkeleti tájakon lesz a leghidegebb. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet - írja az Időkép.

Csütörtökön északkeleten számíthatunk tartósabban napos időre. Máshol gyakran takarhatják felhők a napot, és ezeken a tájakon eső, zápor is kialakulhat, délnyugaton az ég is megdörrenhet. Élénk, erős, néhol akár viharos lehet a délkeleti, keleti szél. Néhány fokkal enyhébb lesz a reggel, a minimumok 5 és 14 fok között alakulnak. A legmelegebb órákban 20 és 26 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Pénteken sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, többfelé jelentősebb mennyiségű esőre van kilátás. A szeles időben 15 és 25 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, a tartósabban borult, csapadékos tájakon lesz a leghűvösebb.

A hétvégén változékony időben lesz részünk, naposabb és felhősebb tájakkal és időszakokkal is találkozhatunk. Több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Többfelé élénk lesz a szél. Szombaton 20-26, vasárnap 22-29 fokra számíthatunk a délutáni órákban.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Százszázalékos vámot vetnek ki a kínai gyártású elektromos autókra az Egyesült Államokban
18 milliárd dollár értékű kínai importra emeli a vámokat az amerikai kormányzat. A nemzetbiztonság szempontjából stratégiai fontosságú ágazatok vámjaihoz nyúlnak hozzá.

Link másolása

25 százalékról 100 százalékra emelik a vámot a Kínában gyártott elektromos járművekre az Egyesült Államokban, írja a The Guardian Joe Biden bejelentése alapján. Az amerikai elnök közölte: az olcsó kínai villanyautók mellett a lítium akkumulátorokra kivetett vámot 7,5 százalékról 25 százalékra, a kritikus ásványi anyagok vámját nulláról 25 százalékra, a napelemekét és félvezetőkét pedig 25-ről 50 százalékra emelik.

A Fehér Házhoz közel álló források szerint a lépés egy négyéves felülvizsgálatot követően született. Az intézkedéscsomag célja, hogy megakadályozza az amerikai piac olcsó, kínai árukkal elárasztását, amivel könnyen megfojthatná az amerikai zöld technológiai ágazat növekedését. A becslések szerint Kína évente 30 millió elektromos járművet gyárt, de csak 22-23 milliót tud értékesíteni belföldön.

Biden autóvámjai nagyrészt szimbolikusak, mivel a kínai villanyautókat gyakorlatilag kizárták az Egyesült Államokból a Donald Trump elnöksége idején kivetett vámok. Lobbicsoportok azonban azt sugallták, hogy a fennáll egy esetleges jövőbeni fenyegetés lehetősége, mivel Peking az exporttal igyekszik ellensúlyozni a hazai gazdaság gyengeségét.

A Szövetség az Amerikai Gyártásért nevű érdekvédelmi szerezet szerint a kínai autók esetleges bevezetése az amerikai piacra „kihalási szintű eseményt” idézne elő az amerikai autógyártók között.

Áprilisban Joe Biden azt mondta, hogy „nem akar harcot Kínával”, de Amerikának szembe kell szállnia az ásziai ország „tisztességtelen gazdasági gyakorlataival és ipari többletkapacitásával”. „Versenyt akarok, de tisztességes versenyt” – mondta az USA elnöke.

A most bejelentett új vámok keddhez képest 90 nap múlva lépnek életbe. A Fehér Házból származó értesülések szerint a cél nem a két ország közötti kereskedelmi feszültség fokozása, hanem az amerikai gazdaság azon részeinek megsegítése, ahol kevesebb beruházás történt.


Link másolása
KÖVESS MINKET: