12 élelmiszer, amit soha ne rakj hűtőbe, ha jót akarsz
Manapság, amikor mindenki rohan, ráadásul a legtöbb modern lakásban nincsen kamra, vagy más hagyományos élelmiszertároló hely, hajlamosak vagyunk minden ennivalót a hűtőszekrénybe tenni. Ez azonban sok közkedvelt táplálék esetében nem túl szerencsés.
Erre hívja a figyelmet a Healthyleo összeállítása.
1.
Köztudott, hogy a burgonya nehezen tűri a fagyasztást, mert száraz, hűvös és sötét hely kell neki. A frizsider nedves hidege tönkreteszi: megfagy és kellemetlenül megédesedik.
2.
Hasonlóképpen friss levegő kell a sütőtöknek is, legjobb neki a pince – ha van.
3.
A fokhagyma könnyen kicsírázik a hűtőben, mellesleg meg is fonnyad és gumis lesz. Ugyanakkor külsőre nem változik, ezért csak akkor derül ki, hogy romlott az állaga, ha megpucoljuk. A vöröshagyma megpuhul, ha héjastól tesszük be, mert levegőre van szüksége. Ha meghámoztuk, utána betehetjük, de akkor is csak zárt edényben tanácsos, különben minden ételünk hagymaszagú lesz.
4.
Az éretlen avokadót sem tanácsos hidegre tenni, mert az megakadályozza a normál hőmérsékleten még beinduló érési folyamatot. Ugyanez vonatkozik a banánra is, mivel a kedvelt déli gyümölcs is az „utóérő” kategóriába tartozik. Más kérdés, hogy az Afrikából és Dél-Amerikából Európába érkező banánokat útközben fagyasztják, majd mindenféle kémiai eljárásokkal indítják be érésüket eladás előtt.