GASZTRO
A Rovatból

Nyári koktélkörkép Budapesten: 7 budapesti hely, ahol isteni italokat ihatsz

Válogatásunkban hét olyan helyet mutatunk, ahol nemcsak frissítő italokat, de valódi élményeket is kapsz a poharad mellé.


Képzeld el, hogy egy nyári estén végigsétálsz Budapesten. A kövek még őrzik a nappali napsütés melegét, de a levegőben már ott a hűs esti szellő. A Duna felől halk zene és poharak csilingelése hallatszik, valahol nevetnek, a teraszokon már pezseg az élet. Egy pohárban lime és jég csillan, mellette friss menta illata keveredik a város nyári illatával – és te még csak most kezded az estét.

Ezeken az estéken mutatja meg magát igazán Budapest: laza, élhető, inspiráló. Egy jó koktél ilyenkor nemcsak hűsít, hanem ráerősít erre az érzésre – ahogy kortyolod, egyszerre lesz részed ízekben, hangulatban, pillanatban. És ha jó helyet választasz, mindhárom tökéletesen összecseng.

Ez a válogatás épp ilyen helyeket hoz: ahol nemcsak finom italokat kapsz, hanem élményt is. A 360 Barban a város felett ihatsz látványos koktélokat, míg a Huso az Andrássy úton a fine drinking világába repít stílusosan és elegánsan. Az Elysian Budapestben a japán letisztultság találkozik kreatív ízvilággal, a Kollázsban pedig klasszikus elegancia mellé világszínvonalú mixelés jár. A WarmUpban minden ital egy kis történet rólad – nincsen menü, csak te és a bartender inspirációja. A Tuk Tuk Bar a fűszeres múltba kalauzol, egészen a ’20-as évek Shanghaiába, a KIOSK pedig három különböző kültéri térrel, garden partival és pezsgéssel teszi felejthetetlenné az estédet.

Indulhat a nyári koktélkörút?

360 bár

Ha van olyan budapesti hely, amiért még a tősgyökeres fővárosiak is hajlandók „turistáskodni”, az a 360 Bar. Az Andrássy út legmagasabb épületének tetején található rooftop bár valóban 360 fokos panorámát kínál:

egyszerre látni a Parlamentet, a Bazilikát, a Citadellát és a város számtalan ikonikus pontját.

Aki egyszer itt kortyol bele egy koktélba, garantáltan nem felejti el a látványt – és a hangulatot sem.

A tetőterasz szinte egész nap fürdik a napfényben, nyáron mediterrán hangulat uralkodik: égősorok, növények, színes textilek, live DJ-szettek gondoskodik róla, hogy a légkör egyszerre legyen laza és pörgős. A fiatalos közönség már délután elkezdi benépesíteni a teraszt, így ha naplementére készülsz, érdemes időben asztalt foglalni. Ha megéheznél a panoráma és a nyári hangulat mellé, a bár klasszikus fogásokkal is készül: választhatsz szaftos burgert, bőrén sült lazacot vagy megosztásra szánt két fős mediterrán fogásokat is – bőven van miből falatozni, akár egy könnyed vacsorára is.

A koktélkínálat kifejezetten erős – és nemcsak látványra.

A Golden Hour például tényleg olyan, mintha egy nyári naplementét innánk meg: aperol, házi savmix, görögdinnye-szirup és szóda. A Pornstar Martini az egyik legnépszerűbb ital idén nyáron Európában, és itt is fix pont az itallapon. A Deep Dive pedig azoknak való, akik valami igazán klasszikusan fifikásra vágynak: Hendrick’s gin, bodzaszirup, uborka, kakukkfű és egy csavaros savmix ad neki friss, izgalmas karaktert.

A 360 Bar nemcsak koktélban, hanem programban is erős – érdemes követni a közösségi oldalaikat, mert rooftop jógától kezdve brunch eseményeken át elektronikus tánczenei partikig sok minden történik itt. Télen pedig a terasz egy varázslatos Igloo Garden-né alakul, ahol fűtött buborékokban lehet élvezni a panorámát.

Pornstar Martini

Golden Hour

Deep Dive

Huso

Ha egy különleges helyre vágysz, ahol a koktélozás már-már szertartássá válik, akkor a Huso biztosan meg fog érinteni.

Ez a Duna-parthoz közeli, elegáns és sejtelmes bár olyan, mintha egy titkos társaság nappalijába csöppennél: finom fényei, álomszerű enteriőrje és kivételes hangulata azonnal beszippant.

A belső tér egyszerre modern és misztikus, ahol minden elem a beluga tokhal (Huso huso) legendájából építkezik, amit a világhírű tervező, Marcel Wanders álmodott meg.

A koktélkínálat bátor, kreatív és nagyon is tudatos.

Olyan, mintha minden italnak saját karaktere lenne – egy külön történet, amit te írsz tovább. Ha például valami fűszeres, egzotikus ízvilágra vágysz, próbáld ki a Chai Tai-t, ahol a rum és chai fűszerkeverék találkozik narancslikőrrel és falernummal. Ha inkább a sós, füstös, markáns ízek vonzanak, a Midnight Mary nevű újragondolt Bloody Mary-vel garantáltan mély nyomot hagy. A Mindreviver a nevéhez hűen ébreszt fel: gin, abszint, körte, bodza és zsálya keveredik benne – friss, karakteres és teljesen más dimenzió.

Édesebb hangulatban vagy? Akkor a signature koktéljaik közül a Pistachio Paradox a te italod: rumos-pisztáciás desszertkoktél, amitől egyszerre leszel boldog gyerek és kifinomult felnőtt. Vagy válaszd a Thirsty Madonna nevű proseccós frissítőt, ami mandarin és gyömbér ízeivel hozza el neked a nyár pezsgését.

A Huso nem harsány, nem hivalkodó – de közben mégis lenyűgöz. Ráadásul hangulatos terasza is van, ahol a Duna-parti napsütés és a koktélod egyszerre kényeztet. Ha megéheznél, könnyed barfood falatok és napközben is rendelhető ételek egészítik ki az élményt.

Ha olyan helyet keresel, ahol minden egyes korty egy új történet, és ahol nemcsak inni, hanem érezni is lehet – akkor a Huso a te világod.

Elysian Budapest

Ha van olyan hely Budapesten, ami egyszerre kérdőjelezi meg a nemzetközi bárkultúra bevett szokásait, és közben finoman – sőt, elegánsan – tanít meg újra inni, akkor az az Elysian Budapest. Az Akácfa utca nyugodtabb részén megbúvó bár nem harsány, nem hajt a trendekre, és nem akar látványos fotóháttér lenni – viszont amit képvisel, az igazi mérföldkő a hazai koktélvilágban.

Az Elysian filozófiája három kulcsszóra épül: fenntarthatóság, szezonalitás és lokalitás. Ezek a fogalmak sok helyen hangzanak üresen, de itt valóban tartalommal telnek meg – az italoktól a harapnivalókon át egészen a dizájnig minden ezeket az elveket követi.

A koktélokat nem előre megírt receptek szerint készítik, hanem abból, amit éppen kínál a természet és a helyi termelők.

Citromot például alig használnak – nem divatból, hanem mert nehéz megfelelő minőségűt beszerezni Magyarországon. A bartenderek viszont megtanulták, hogyan lehet citrom nélkül is olyan vibráló, savas ízvilágot létrehozni, amitől tényleg leesik az állad. Itt a Daiquiri, a sour vagy a highball egészen új értelmet nyer – savasságukat például egres héjával, verjus-szal vagy erjesztett összetevőkkel érik el.

Az egyik legjobb példa erre az XO Daiquiri, ami verjus-szal savanyított, új szintre emelve ezt a klasszikus koktélt, de a klasszikusokat is újragondolják. A Highland Park Old Fashioned füstössége letisztult, mély karaktert kap, a Vanília & Egres kombinációban a citrusosság a gin és a Campari találkozásából születik újra, a Cseresznye & Rizs koktél rizstejhabos, borsos-fűszeres izgalommal lep meg, a Sárgadinnye & Zöld mandula pedig Zacapa rummal készül, selymesen, napérlelte hangulatban.

Az itallap folyamatosan változik, nincs kinyomtatva, csak online érhető el – él és alakul, mint maga a természet. Az alapanyagok maradékát nem kidobják, hanem újrahasznosítják: tartósítják, fermentálják, beépítik a következő italba.

A tér legalább annyira különleges, mint a koncepció: nincs klasszikus bárpult vagy hátsó üveges szentély, helyette egy nagy, Y alakú pultasztal vár, amit körbe lehet ülni.

Itt a bartender és a vendég egy térben, egy szinten mozog. A hangulat letisztult, már-már zen-szerű: nincs hangzavar, nincs piros bársony, semmi sem vonja el a figyelmet az italról – vagy rólad.

Az Elysianben nemcsak az italok szólnak másról, de az is újragondolásra kerül, mit jelent egy bárban lenni. Itt nincs túltolás, nincs felesleges hatásvadászat – viszont van céklacsipsz, mézes földimogyoró, és ha elég bátor vagy, akár fűszeres tücsök is kerülhet az italod mellé.

Kollázs

Ha valaha is álmodoztál arról, hogy egy elegáns palota falai között kortyolsz el egy különleges koktélt, miközben a Lánchíd és a Duna látványa szinte karnyújtásnyira van, akkor a Kollázsban a helyed.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace földszintjén található bár

egyszerre hozza a nagyvilági eleganciát és a budapesti kávéházi hagyomány hangulatát – méghozzá úgy, hogy közben semmit sem veszít laza, barátságos stílusából.

Az enteriőr az 1910-es, ’20-as évek art deco és szecessziós világát idézi, de nem múzeumi módon – sokkal inkább úgy, mintha egy kortárs álomképen sétálnál végig. A részletek – a mozaikpadló, az ívelt bútorok, a lágy fények – mind azt az érzést erősítik, hogy egy letűnt korszak újragondolt változatában vagy, ahol a múlt és a jelen harmóniában élnek egymás mellett.

Az étel- és itallapon minden fogás, minden koktél egy újabb rétege ennek a komplex, élményszerű kompozíciónak.

Kováts Dániel vezetésével a bár csapata bátran nyúl a klasszikus koktélokhoz, de mindig hozzáadnak valami meglepőt – valami nagyon is mai csavart. A szezonális kínálat például igazi ízutazás: a Pornstar Punch krémes, trópusi hangulata a nyári estéket idézi, az Ugly Gimlet friss, zöld tónusaiban gyógynövényes és üdítően merész, míg a Puszta Reborn mézes-barackos karaktere finoman hajt fejet a magyar vidék előtt – egy kortyban sűrítve a napérlelt gyümölcsök és a napsütéses táj hangulatát.

Ha pedig szívesen játszol az ízekkel, érdemes kipróbálni a gin & tonic válogatást is: különféle ginek, tonikok és izgalmas kiegészítők – paprika, málna, gyömbér, borókabogyó – segítségével igazán egyedi italt állíthatsz össze magadnak, ízlésre szabva.

A Kollázs egyik legnagyobb kincse a télikertként működő, egész évben használható terasz. Innen nézve a város tényleg festménynek tűnik – a Dunával, a Lánchíddal, a fényekkel, amelyek estére varázslatossá festik a panorámát. A bár reggeltől estig nyitva tart, így akár egy kora délelőtti kávéra, akár egy késő esti signature koktélra érkezel, mindig belecsöppensz ebbe az időtlen, mégis kortárs eleganciába.

WarmUp

Ha úgy érzed, hogy unod már a „kérnék egy mojitót” típusú estéket, akkor a WarmUp lesz a te helyed. A Nagy Diófa utcában megbúvó apró koktélbár nemcsak hangulatában tér el a megszokottól, hanem abban is, amit az italokról gondolunk. Itt ugyanis nincs hagyományos koktélkártya – és pont ettől lesz igazán különleges.

Itt minden ital egyedi és személyre szabott, úgyhogy a legfontosabb hozzávaló: te magad vagy.

A koncepció egyszerű, mégis zseniális: leülsz a pultnál, beszélgetsz kicsit a bartenderekkel – mesélsz arról, milyen ízeket szeretsz, milyen alkoholokat kerülsz, milyen a hangulatod épp –, és ebből megszületik egy teljesen rád szabott koktél. Nem varázslat, hanem komoly tudás, rengeteg tapasztalat és egy jó adag kreativitás eredménye. A WarmUpban már több mint tíz éve ez a személyesség az alap.

Ez a hely a molekuláris koktélművészet egyik hazai fellegvára, ahol a bartenderek bátran kísérleteznek füsttel, habbal, textúrákkal, szokatlan ízpárosításokkal – és mégis minden természetesnek hat. Mert a lényeg nem az, hogy mit iszol, hanem az, hogy hogyan érzed magad tőle.

A WarmUp egyébként eredetileg "bemelegítő helynek" indult – innen a név is –, de sokan végül itt ragadnak, mert beleszeretnek a hely hangulatába, a személyességbe, és abba a finom, szakmai maximalizmusba, ami minden egyes italból visszaköszön. A belvárosi bulinegyed forgatagában ez a bár egy kis szentély azoknak, akik többre vágynak egy egyszerű italnál.

Tuk Tuk Bar

Aki belép a Paulay Ede utcai Tuk Tuk Bar bársonyos félhomályába, egy másik világba érkezik. A Casati Hotel elegáns falai között megbúvó koktélbár a 1920-as évek Shanghai-ját idézi meg: füstös, sejtelmes és érzéki, ahol a vörös selyemfüggönyök, mélylila falak és puha bőrkanapék között minden részlet azt sugallja – itt most valami különleges kezdődik.

A Tuk Tuk nemcsak hangulatában erős, hanem az italok terén is.

A bartenderek előszeretettel játszanak friss fűszernövényekkel – korianderrel, bazsalikommal, citromnáddal, gyömbérrel vagy chilivel-,

így a koktélok nemcsak ízletesek, hanem rétegzettek, izgalmasak és emlékezetesek. A házi szirupok, a gondosan válogatott alapanyagok és a csapat visszafogott, mégis határozott profizmusa minden kortyban ott van.

Ha még mélyebbre mennél az élményben, ne hagyd ki a fine drinking menüt: ez egy ötlépcsős kóstolósor, ahol a koktélok mellé ízben harmonizáló barfood falatok is érkeznek. Egyfajta kortárs gasztronómiai utazás – poharakba és tányérokra komponálva, ahol minden érzékszerved játékba kerül.

Az itallapon signature koktélok, klasszikus alapdarabok és merész, fűszeres újragondolások is helyet kaptak, de azoknak is érdemes betérni, akik alkoholmentes élményekre vágynak: a mocktail-szekció legalább annyira kifinomult és izgalmas, mint az alkoholos kínálat. A gin & tonic válogatás külön említést érdemel – egzotikus ginek, szokatlan tonikpárosítások, és rengeteg lehetőség a kísérletezésre.

Tipp: Fontos tudni, hogy a Tuk Tuk Bar méretében is intimebb hely, így ha biztosra mennél, mindenképp foglalj előre – az utcáról betérve ritkán tudnak asztalt adni.

A Tuk Tuk Bar nem az a hely, ahová csak beugrasz egy italra. Inkább egy titkos menedék, amit finoman beleng a keleti fűszerek illata – egy hely, ahol az italok történeteket mesélnek, ahol el lehet veszni a részletekben, és ahol jó újra meg újra visszatérni.

KIOSK

A KIOSK több mint egy étterem vagy egy bár – ez egy igazi budapesti életérzés, ami 2013 óta biztos pontként áll a város gasztronómiai térképén. Az egykori piarista központ tágas belső terében és a nyáron élő, lüktető szabadtéri részeken az elegancia és a fesztelenség tökéletes egyensúlya teremti meg azt a sajátos hangulatot, amiért olyan sokan visszajárnak.

A Március 15. tér közvetlen közelében, néhány lépésre a Dunától található, ahol tudod, hogy jól fogod érezni magad, akár egy romantikus vacsorára, egy baráti lazulásra, akár csak egy jól összerakott koktélra ülsz be. A háromféle szabadtéri tér (KIOSK Garden, KIOSK EGGcellence és a KIOSK terasz) három hangulatot kínál: a fák alatti chill zónától a grillterasz füstösen baráti hangulatán át a nyüzsgő téren elterülő közösségi helyszínig, ahol gyakran élőzene és különleges események is feldobják az estét.

A koktélkínálat itt is magasra teszi a lécet: a signature italok kreatív, néha kifejezetten merész ízkombinációkat vonultatnak fel. Ott van például a PumpKing, ami egy füstös, sütőtökös-bazsalikomos kompozíció, vagy a Purple Fog, amely mezcal és körtés pálinka fúziójából született. Ha valami klasszikusra vágysz, itt azt is tudják – egy jól behűtött Paloma, egy karakteres Irish Coffee vagy egy frissítő Berry Gin Fizz mindig jó választás. A gin & tonic szekció pedig tényleg világjáró kaland: a hazai Opera Gin mellett ott sorakozik a francia Citadelle, a német Monkey 47 és sok más különleges tétel, Franklin & Sons tonikokkal és gondosan válogatott fűszerekkel kiegészítve.

A KIOSK-ban lenni olyan, mint egy izgalmas nyári film főszereplőjének lenni: a díszlet látványos, a hangulat magával ragadó, és mindig történik valami, amitől emlékezetes lesz az este. Legyen szó romantikus vacsoráról, baráti estékről vagy egy nagyobb társasági eseményről – itt minden adott hozzá.

 


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
A Rovatból
Féláras pizza érdekel? - Nápolyi Pizzériák Éjszakája 2025
Idén szeptember 19-én rendezik meg a Nápolyi Pizzériák Éjszakája. Országosan több mint 50 csatlakozó pizzériával és étteremmel).


Az autentikus nápolyi pizza, amely hosszú kelesztés után, kézzel formázva, légies tésztával, hólyagos peremmel és szaftos belsővel készül,

2017 óta az UNESCO szellemi kulturális örökségének része.

Itthon kiváló pizzakészítők és éttermek sora bizonyítja napról napra, hogy nagyok vagyunk immár nápolyi pizzában is, sőt, a nemzetközi versenyeken is kiemelkedő eredményeket érünk el. Nápoly semmihez sem hasonlító káosza, történelme és temperamentuma pont olyan, amihez könnyen tudunk kapcsolódni.

A Nápolyi Pizzériák Éjszakáján már harmadik éve ünneplünk: a lisztet, a pizzát, a pizzakészítőket, a hagyományt. Egész országot megmozgató fiesztát tartunk, ahol több ezer pizza sül és összetalálkoznak a nápolyi stílus rajongói, Győrtől Pécsen és Komáromon át egészen Mikepércsig.

A Nápolyi Pizzériák Éjszakája 2025 menetrendje

Szeptember 19. idén péntekre esik, most 17:00-22:00-ig ér majd az egész országot megmozgató pizzafesztivál.

Idén is 50%-os áron kínálják a csatlakozó pizzériák 3-féle kiválasztott pizzájukat.

A napiej.hu weboldalon akár térkép segítségével, akár a központi listából érhetjük el az 50+ pizzériát. Megannyi étteremnél, pizzázónál szükséges lesz az előjegyzés/foglalás, aminek menetét megtaláljuk a weboldalon és az országos Facebook-eseménynél is. Emellett érdemes követni a kinézett pizzéria/pizzériák közösségi oldalait.

Az előző két évben nagyon nagy volt az érdeklődés, megmozdult az ország pizzarajongó közössége. Fontos, hogy a műfaj szépsége a hosszú kelesztés és az aprólékos munka is, a rögtönzés itt nem megoldott,

ha a pizzatészta elfogy, akkor véget ér az este.

A Nápolyi Pizzériák Éjszakája egy közösségi ünnep, országos gasztrofesztivál, ahol ez a klassz, 50%-os áron kínált pizzák gyorsan sülnek ugyan, de szükség lesz a türelmünkre és együttműködésünkre is.

Íme az országosan csatlakozó pizzériák listája:

A Pizza Sztori, Balatonmáriafürdő

A Pizza Sztori, Kanizsa

Amo La Pizza, Szolnok

Amore di Napoli, Budapest

Bazsalikom Nápolyi Pizzéria, Kistarcsa

Bazsalito, Tatabánya

Benjamin’s Napoletana, Győr

BIGA, Budapest

Burba Pizza, Budapest Dürer kert

Casa di Napoli, Vecsés

Ciao Martin, Miskolc

Circo Pizza, Budapest

Cukorborsó Buda

Cukorborsó Kertvendéglő, Páty

D-bisztró, Mikepércs

Da Mauro Étterem, Székesfehérvár

Da Mauro, Kecskemét

Daniele Urban Nápolyi Pizzéria, Diósd

Donna Mamma Pizza Napoletana, Budapest

Elefántos Étterem és Pizzéria, Pécs

Enzo di Napoli, Hatvan

Fermento Pizzéria, Budapest

Flat Bread Circo, Budapest

Forni di Napoli Bazilika, Budapest

Forni di Napoli Szt. István krt, Budapest

Fórum Pizzéria, Sopron

Il Gruppo, Budapest, IV. kerület

Il Gruppo, Budapest, XV. kerület

Ittali, Vác

Jonathan Bed & Pizza, Komárom

Kavandra Pizzéria & Étterem, Szerencs

KIOSZ Bisztró, Monor

Kisnápoly, Balatonszemes

La Pizza del Lupo, Onga

Lido Beach, Budapest, Római-part

Mástészta, Herend

Monalizza, Budapest

MOTO PIZZA Oktogon, Budapest

MOTO PIZZA Madách, Budapest

MOTO PIZZA Rákóczi, Budapest

MOTO PIZZA Bartók, Budapest

Nyomdapizzát!, Veszprém

Passata 2.0., Budapest

Passata, Szentendre

Pizza ‘O Sole Mio Buda

Pizza ‘O Sole Mio, Göd

Pizza ‘O Sole Mio, Budapest, XVI.

Pizza Mamma, Dunakeszi

Pizzabar Pomo D’oro, Budapest

Pizzalab, Tata

Pizziozo – Dough Dealers, Budapest

Pontjó Pizza, Ajka

REBEL, Budapest

SALVE Pop-Up, Hello Buda, Budapest

Tánczos Pizzéria és Pálinkaház, Mohács

Tasty Pizzéria, Budapest

Toro Rosso, Budapest

Vinozza, Budapest

Vito’s Napoletana Pizzéria, Székesfehérvár

www.facebook.com/events


Link másolása
KÖVESS MINKET:

GASZTRO
A Rovatból
Rácz Jenő új helye is csatlakozik a Time Out Markethez, ami heteken belül megnyit
A világszerte ismert Time Out Market, amely 11 különleges gasztronómiai koncepciónak ad otthont, 2025. szeptember 20-án, szombaton 11 óra 30 perckor nyitja meg kapuit a budapesti Blaha Lujza téri Corvin Palace-ban.


Ez az első Time Out Market a közép- és kelet-európai régióban, amely egy fedél alatt hozza össze a város kiemelkedő séfjeit, éttermeit és kulturális élményeit. A mintegy 2500 négyzetméteres területen 540 ülőhely várja a látogatókat.

A nyitás utolsó szakaszában most vált nyilvánossá az utolsó négy szereplő, teljessé téve a Time Out Market Budapest kiemelkedő kínálatát.

Az új nevek között szerepel a M’EAT by Rácz Jenő, a LIRA by Essência Restaurant, a Hai Nam Pho, és az Absolut Bar.

Az új szereplők

M’EAT by Rácz Jenő: A séf, akinek egy Michelin-csillaggal elismert étterme is van, a spanyol és portugál tapas bárok hangulatát hozza el a magyar prémium felvágottakkal és sajtokkal. Az étlapon válogatott húsáruk, kézműves sonkák és szalámik, valamint házi pástétomok is szerepelnek.

LIRA by Essência Restaurant: A szintén Michelin-csillagos Essência csapata, Tiago Sabarigo séf vezetésével, az elérhető fine dining élményét hozza el, letisztult ízekkel és minőségi alapanyagokkal. Kifejezetten a Market számára készített fogásokkal készülnek, mint a tatár beefsteak osztrigaemulzióval vagy a házi készítésű tészta feketekagylóval.

Hai Nam Pho: A családi vállalkozásként indult vietnámi étterem visszatér a VIII. kerületbe, ahol nosztalgikus és autentikus ízeket kínál, saját készítésű tésztákkal. Az étlap minden eleme személyes élményeken alapul, az észak-vietnámi konyha hagyományait tisztelegve.

Absolut Bar: A világ egyik legismertebb prémium italmárkája saját koktélbárral csatlakozik, ahol a klasszikus italok mellett egyedi koktélkülönlegességeket is kínálnak.

Gasztronómia és kultúra egy helyen

A Time Out Market Budapest nem csupán az ételről szól. Három bárjában helyi borokkal, sörökkel, koktélokkal és alkoholmentes italokkal is várják a vendégeket. A kultúra szintén központi szerepet kap, egész éves programsorozattal.

A hétköznapokon élő zenei programok (zongoraestek, jazz koncertek) várják a látogatókat, míg csütörtökönként DJ-szettek gondoskodnak a hangulatról.

Vasárnap a családoké a főszerep gyerekprogramokkal. A heti programot havonta egy nagyszabású koncert teszi még izgalmasabbá.

A ma bemutatott új szereplők mellett a kínálatban már korábban bejelentett éttermek is helyet kapnak, mint például az Anyukám Mondta olasz konyhája, a közel-keleti ízeket kínáló Pingrumba, a tajvani 101 Bistro, vagy a kortárs magyar konyhát képviselő Szaletly. Emellett a Tuning Burger, a Casa Christa, a Bigfish, a Dreher Tanksör és a Wines of Hungary is csatlakozott a projekthez.

A Time Out Market Budapest minden nap 11:30 és 23:30 között várja a látogatókat a Blaha Lujza téren.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

GASZTRO
Élő zene Budapesten – 5 különleges hely, ahol a dallamok teszik teljessé az ízélményt
Budapest legizgalmasabb helyei közül válogattunk, ahol a gasztronómia és az élő zene kéz a kézben teremtenek felejthetetlen hangulatot.


Budapest nemcsak gyönyörű épületeivel és gazdag kulturális életével varázsolja el a látogatókat, hanem azzal is, hogy a zene itt szinte minden sarkon ott van. Vannak éttermek és kávézók, ahol a hangulatot nemcsak a különleges ízek, hanem a nap mint nap felcsendülő dallamok is meghatározzák.

A Gundel Étterem a Városliget szívében a magyar gasztronómia ikonikus fogásaival és élő cigányzenével várja a vendégeket. A New York Café eleganciája és folyamatos zongoraszava olyan atmoszférát teremt, amiért a világ minden tájáról érkeznek ide látogatók. Óbuda egyik legizgalmasabb szórakozóhelye, a Symbol Budapest, modern klubéletet, élő koncerteket és pezsgő éjszakákat kínál. A Városliget Caféterasza a nyári esték kedvenc helyszíne, ahol a tóparti panorámát blues, pop és country dallamok egészítik ki. A Budai Vár történelmi falai között pedig a Főőrség Étterem és Kávéház hozza közel a magyar cigányzene hagyományát és a Kárpát-medence ízeit.

Gundel – magyar klasszikusok és dallamok egy helyen

A Gundel Étterem Budapest egyik igazi ékköve, ahol minden dallam külön üzenetet hordoz. A Városliget szívében álló, több mint 130 éves ikonikus étterem nemcsak a magyar gasztronómia csúcsát képviseli, hanem a magyar lélek hangját is életre kelti.

Itt a zene nem egyszerűen háttérzaj, hanem a vendéglátás szerves része: a zongora lágy dallamai finoman kísérik a beszélgetéseket, miközben napközben óránként felcsendül egy 15 perces élő cigányzenei produkció, amely garantáltan mosolyt csal minden vendég arcára.

A zenészek nemcsak a klasszikus cigányzenei repertoárban mozognak otthonosan, hanem a világ minden tájáról ismert dallamokat is előadják. Gyakran hallani japán népdalokat vagy amerikai filmslágereket is, a cimbalom és a hegedű pedig minden stílushoz különleges, semmi máshoz nem fogható hangulatot ad. Sokan meghatódva hallgatják például a „Hegedűs a háztetőn” ikonikus dallamát, amely szinte minden este felcsendül.

A gasztronómiai kínálat épp olyan különleges, mint a zenei élmény. Az étterem büszkesége a Nemzeti 11 menüsor, amely a magyar konyha legemblematikusabb fogásait vonultatja fel. A csirkepaprikás nokedlivel, a fogas Kárpáti módra, a Bakonyi bélszín túrós csuszával vagy a híres Gundel-palacsinta nemcsak ízeikkel, hanem történeteikkel is elvarázsolják a vendégeket. És persze nem hiányozhat a desszertek közül a Somlói galuska vagy a Rákóczi túrós sem, amelyek méltán váltak a magyar gasztronómia szimbólumaivá.

A Gundelben minden pillanat egy kicsit ünnep. A dallamok és az ízek együtt teremtik meg azt a különleges atmoszférát, amely miatt a világ minden tájáról érkeznek ide vendégek, hogy részesei legyenek egy igazi élménynek.

 

New York Café – élő zene és aranyozott díszítések a világ egyik legszebb kávéházában

Ha van hely Budapesten, ahol a történelem, a művészet és a zene kéz a kézben jár, az a New York Café. Az Erzsébet körúton található, 130 éves kávéházat nem véletlenül emlegetik a világ legszebbjeként: aranyozott oszlopok, barokkos csillárok, márványlépcsők és mennyezeti freskók adják azt a páratlan látványt, amely már önmagában is lenyűgözi a betérőket.

De ami igazán különleges, az az élőzene, amely reggeltől estig betölti a teret.

A zongoraszó lágy harmóniája már a belépés pillanatában magával ragadja az embert, és amikor óránként felcsendül a 15 perces cigányzenei show, a terem szinte megtelik élettel. A vendégek mosolyognak, tapsolnak, és úgy érzik, mintha egy spontán, bensőséges koncert részeseivé váltak volna.

A nap különböző szakaszaiban más és más hangulat uralkodik a kávéházban. Délelőtt könnyed, lágy zenei aláfestés mellett fogyaszthatjuk a kávét és a híres New York-tortát, míg estére a bárzongorista lendületesebb dallamokkal varázsolja pezsgőbbé a légkört. Ez a hely mindig is a művészetek otthona volt. A századfordulón írók, költők és festők törzshelye volt, ma pedig a világ minden tájáról érkező turisták és helyiek találkozási pontja, ahol a múlt dicsősége és a jelen vibrálása találkozik.

Egy látogatás a New York Caféban nem csak egy kávéról vagy desszertről szól. Ez egy különleges élmény, ahol a zene, a történelem és az elegancia együtt teremtik meg azt a varázslatot, ami miatt ez a hely évtizedek óta a budapesti vendéglátás egyik legfényesebb csillaga.

 

Symbol Budapest – Óbuda ikonikus szórakozóhelye élő koncertekkel

Óbuda szívében, egy több mint 220 éves épület falai között található a Symbol Budapest, amely mára a főváros egyik legpezsgőbb szórakozóhelyévé vált. A történelmi környezet és a modern design különleges elegyet alkot, amely már önmagában is lenyűgöző, de az igazi varázslat akkor kezdődik, amikor este felpezsdül az élet.

A Symbolban szinte mindig történik valami. Az élő koncertek, tematikus estek és DJ-s bulik olyan programkínálatot biztosítanak, amelyben mindenki megtalálja a kedvencét.

Szeptember 19-én újraindul a legendás a Rakonczai Piano Garden, amely minden alkalommal különleges hangulatot teremt: a zongora bensőséges dallamai és a meglepetésfellépők energiája olyan estét garantálnak, amelyre sokáig emlékeznek a résztvevők.

Bár az ősz még messze van, érdemes már most beírni a naptárba október 4-ét, főleg ha a funky a szíved csücske. Ekkor érkezik ugyanis a Luxfunk Rádió legendás funky partisorozata, amely a legnagyobb funky slágerekkel és látványos scratch show-val pezsdíti fel az éjszakát. A Luxfunk Party-k hagyományához híven az idei buli is élő Soul-Funk koncerttel kezdődik. A warmup után Bebe lép színpadra, akit profi zenészekből álló bandája kísér. A világító táncparketten pedig hajnalig rophatják a vendégek, miközben a zene és a hangulat együtt teremt igazi bulivarázst.

Főőrség Étterem és Kávéház – hagyomány, panoráma és élőzene a Budai Várban

A Budai Vár szívében található Főőrség Étterem és Kávéház a múlt és a jelen találkozásának tökéletes példája. Nem csupán a gasztronómia szerelmeseinek nyújt felejthetetlen élményt – a hangulatot varázslatos élőzene teszi teljessé. Az étterem különlegessége a tradicionális cigányzene, amely nemcsak szórakoztat, hanem közelebb is hozza a magyar kultúra egyik legfontosabb hagyományát.

A prímások és zenekaraik fejből, kották nélkül játsszák a dallamokat, repertoárjukat folyamatosan bővítik, így minden nap (13:00-16:00-ig) egyedi koncertélményt kínálnak.

Ez az élő, hagyományos zenei világ tökéletesen illeszkedik a Főőrség elegáns, mégis barátságos atmoszférájába.

Az étterem különlegessége nem csupán a hangulatban rejlik, hanem abban is, hogy a hely hagyományos magyar fogásokkal tiszteleg a Kárpát-medence gazdag ízvilága előtt. Az előételek között a hideg ízelítő igazi különlegesség: szarvasgombás sajt, füstölt malomkerék sajt, zamatos mangalica kolbász, házi májas, juhtúrós körözött és friss vaj válogatás vár, amelyeket gondosan kiválasztott magyar borok kísérnek. A főételek között ott van a rozé kacsamell málnával és kakukkfüves polentával, amely a hagyományos ízeket modern köntösbe öltözteti, vagy a népszerű M.69 – ropogós malaccsülök pékné burgonyával, házi csalamádéval és zamatos jus-vel, amely minden falatjával elvarázsol. A vacsora lezárásaként pedig a ház legendás császármorzsája gondoskodik arról, hogy a gasztronómiai élmény tökéletesen kerek legyen.

A teraszról lenyűgöző kilátás nyílik a Mátyás kútra és a Hunyadi udvarra, amelyhez a zene lágy dallamai adnak különleges hátteret. A Főőrségben minden este egy kicsit más, mégis mindig ugyanaz a meghitt, elegáns hangulat fogadja a vendégeket, ahol a zene, a történelem és az ízek egyaránt hozzájárulnak a felejthetetlen élményhez.

Városliget Café – dallamos nyári esték a Vajdahunyad vára mellett

A Városliget Café & Restaurant igazi nyári menedék a város szívében, ahol a természet és a zene harmóniája különleges atmoszférát teremt. A Műjégpálya épületében található étterem minden ablakából pazar kilátás nyílik a Városligeti-tóra és a Vajdahunyad várára. A zöld környezet, a madárcsicsergés és a nyugodt légkör szinte azonnal kiragad a városi nyüzsgésből, mintha egy rövid nyaralásra érkeztél volna. Ebben a nyugodt, tóparti környezetben a zene természetes folytatása a hangulatnak: a teraszt élő dallamok töltik meg.

Hétfőtől csütörtökig a klasszikus cigányzene varázsolja el a vendégeket, dél és három óra között, szerdától vasárnapig pedig a gitár veszi át a főszerepet, blues, pop és country hangokkal színezve az estét.

A zenészek közvetlensége és a tópart látványa együtt olyan élményt kínálnak, amelybe szinte lehetetlen nem beleszeretni.

A konyha friss, kreatív és sokoldalú: a nyári étlapon könnyed saláták, szezonális levesek, tartalmas főételek és házi desszertek váltják egymást, amelyeket frissítő házi limonádék, különleges kávék és hűsítő italok tesznek még élvezetesebbé.

Legyen szó egy gyors kávéról, egy ebédről vagy egy hangulatos vacsoráról, a Városliget Café egyszerre nyugodt, elegáns és barátságos – egy olyan hely, ahová mindig jó érzés visszatérni.

Ez az öt budapesti hely mind azt bizonyítja, hogy a zene és a gasztronómia tökéletesen kiegészítik egymást. Legyen szó egy romantikus vacsoráról, baráti összejövetelről vagy akár egy hosszú nyári délutánról, ezek a helyek olyan élményt kínálnak, amelyben az ízek és a dallamok együtt alkotják meg Budapest különleges varázsát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
A Rovatból
Thai ízek és thai pofonok: a Thai Gasztronómiai hét nyitóünnepségén jártunk
Az Anantara New York Palace egy igazán különleges programmal várta augusztus 29-én a keleti ízek szerelmeseit és a harcművészetek rajongóit.


A Thaiföldi Királyság nagykövetsége egy estére elhozta Thaiföldet Budapestre, mégpedig az Anantara New York Palace Hotelbe. Nem kellett elhagyni a gyönyörű épületet, hogy a vendégek ízekben, muay thai küzdelmekben és zenében gazdag estét éljenek át. Ez volt a Thai Gasztronómiai Hét nyitóeseménye, ami tökéletes hangulatot adott a programsorozathoz – így akkor is belekóstolhatsz Thaiföld csodálatos gasztronómiájába, ha a nyitóünnepségről lemaradtál.

Egy TikTok-videót is készítettünk a helyszínen – nézd meg, és pillants bele a hangulatba, mielőtt tovább olvasol!

@szeretlekmagyarorszag.hu Muay Thai Gastro Fesztivál megnyitóján jártunk az @Anantara Hotels Resorts & Spas ban! #muaythai #gastrofest #gastroweek #anantara #reklam ♬ eredeti hang - Szeretlek Magyarország.hu

Thaiföld hangulata és a Muay thai szelleme körbelengte az ünnepséget, amit nemcsak azok élveztek, akik jól ismerik a thai kultúrát, hanem azok is, akik most láttak először muay thai harcosokat vagy kóstoltak thai ételt. Négy magyar muay thai egyesület négy sportolója, thai és görög ellenfelekkel mérkőzött meg, így a közönségnek bőven akadt kinek szurkolnia a látványos eseményen. A meccsek előtt egy valódi thai séf gondoskodott az autentikus ízekről.

A gálán a magyar muay thai élmezőnye is ringbe lépett. Székely Anna, az IFMA Európa-bajnoka, kétszeres Elit Európa-bajnokság ezüstérmese és kétszeres magyar bajnok igazi példaképként állt a közönség elé. Mellette Józsa Szilárd, ötszörös magyar bajnok és háromszoros IFMA-világbajnokság bronzérmese is megmutatta tudását, aki már számos nemzetközi versenyen bizonyított.

Nagy Krisztofer is jelen volt, aki WKN Rising Star címet szerzett, IFMA magyar bajnokként, Maximus Cup győztesként és ISKA világbajnokként lépett szorítóba. Illetve a helyszínen volt Polják János is, kétszeres magyar bajnok és a Lengyel Kupa győztese is megmérette magát. Mindannyian külföldi ellenfelekkel küzdöttek meg, és látványos 3x3 perces bemutatómérkőzéseikkel hatalmas élményt nyújtottak a közönségnek.

A Golden Muay Thai vezető edzője, Berkes Ádám,  - aki Székely Anna magyar versenyzővel alkotott egy csapatot -, már 21 éve van a pályán. Saját elmondása szerint egy életre megszerette a sportágat és az életérzést, amit ad és büszkén mutatták be a sportág szépségét ezen a különleges helyszínen.

A mérkőzéseket megelőzte egy köszöntő, ahol maga Őexcellenciája, Phrommes Bhaholpolbhayuhasena, Thaiföld magyarországi nagykövete is beszédet tartott. Emllett tanúi lehettünk egy izgalmas thai box bemutatónak, valamint valódi thai táncosok szemet gyönyörködtető zenés előadásának is, amik mind hozzá tettek, hogy belekóstolhassunk ebbe a lenyűgöző kultúrába.

A várva várt kóstolómenüsor sem maradt el, amely igazi gasztronómiai utazás volt. Jellemző hozzávaló volt a fogások közt a kókusz, a mangó és a garnélarák. Lehetett választani Tom Yum Kungot (csípős-savanyú garnélaleves), Pad Thait (klasszikus thai tészta), marhahúsos Massaman curryt, desszertnek pedig mangós ragacsos rizst, ami frissítő és könnyed lezárása volt a vacsorának.

Ha kedvet kaptál, hogy te is megtapasztald a thai életérzést, akkor mindenképp látogass el a Thai Gasztronómiai Hétre az Anantara New York Palace Hotelbe, és kóstold meg az autentikus fogásokat!


Link másolása
KÖVESS MINKET: