NULL
hirdetés

GASZTRO

10 vágykeltő randifűszer romantikus vacsorához

A tökéletes libidó érdekében próbáljátok ki a legismertebb, bárhol elérhető afrodiziákumokat!
Andrea cikke a Salátagyár blogon - szmo.hu
2015. február 13.

hirdetés

Az afrodiziákumokról dióhéjban annyit, hogy a vágy serkentéséért és a csúcsra járatott éjszakákért felelős ételek, italok, fűszerek gyűjtőneve. Egyesek szerint az afrodiziákumok inkább izgalmas mítoszok, semmint komolyan vehető receptúrák, mások szerint hatásuk bizonyított, de nem mindenkinél egyformán hatásosak. Egy próbát viszont mindenképp megérnek, ha másért nem, akkor legalább az ízük okozta élmény miatt. Mert a csábítás fűszerei, ételei egyben a legfinomabb ételeket is jelentik.

Az év legromatikusabb, szívecskékkel teletűzdelt napján a legtöbben (én is) azon törjük a fejünket, hogyan tehetnénk párunk számára feledhetetlenné ezt a napot, még inkább ezt az éjszakát. A biztos hatás érdekében nem muszáj Viagrához nyúlni, jó néhány lehetőséget tálcán kínál a természet. Ezek közül van, amelyiket ismerjük, van, amelyiket nem, így hát arra gondoltam, a tökéletes libidó érdekében összeszedem nektek a manapság legismertebb, bárhol elérhető afrodiziákumokat.

vacsi

Az afrodiziákumokról dióhéjban annyit, hogy a vágy serkentéséért és a csúcsra járatott éjszakákért felelős ételek, italok, fűszerek gyűjtőneve. Egyesek szerint az afrodiziákumok inkább izgalmas mítoszok, semmint komolyan vehető receptúrák, mások szerint hatásuk bizonyított, de nem mindenkinél egyformán hatásosak. Egy próbát viszont mindenképp megérnek, ha másért nem, akkor legalább az ízük okozta élmény miatt. Mert a csábítás fűszerei, ételei egyben a legfinomabb ételeket is jelentik.

hirdetés

Egy jó tanács: a 18-as karikás éjszakák (nappalok) érdekében mindenképp könnyű vacsorával készüljünk, mert teli hassal nem biztos, hogy a szexen fog járni majd az agyunk. A bombabiztos, könnyű vacsora jó, ha tartalmazza ezek közül a fűszerek közül a lehető legtöbbet.

1. Ginzeng, Viagra helyett

A tudomány jó úton halad afelé, hogy a természetes afrodiziákumok közül elsőként az ázsiai ginzeng hatását ismerje el: a ginzeng gyökeréből készült kivonat több humán tanulmány szerint is hatékonynak bizonyult merevedési zavarok kezelésére, hölgyeknél pedig fokozza a libidót. Hatása a Viagrához hasonló, de az élményt természetes módon nyújtja, illúzióromboló tabletták nélkül. Hatása viszont csak rendszeres fogyasztással érezhető!

2. Gyömbér, az izgató

A gyömbért sokan ismerik és kedvelik konyhai fűszerként és általános immunerősítőként, de kevesen tudják, hogy segítségével még tökéletesebbé tehetjük az együttléteket.

A leghatásosabb a fekete és a szürke gyömbér, azoknak is főleg a gyökerében található a vérkeringést fokozó illóolaj, ami elősegíti a vér nemi szervekbe való áramlását, így ha a vacsorához gyömbért használsz, biztosan forró éjszakára számíthatsz.

Tipp: a tökéletes légyott érdekében fogyasszuk a gyökérzetet nyersen vagy forrázva, de akár lereszelve teát is ízesíthetünk vele. Jó minőségű gyömbérért kattints IDE!

3. Petrezselyem, a serkentő

Nem is gondolnánk, hogy leveseink elengedhetetlen hozzávalója milyen titkos képességeket hordoz magában, ugyanis a gyökeréből készült tea nagy adagban serkentő, izgató és termékenység növelő hatású, amit a benne található apiolnak és káliumtartalmának tulajdonítanak. Fogyasztása emiatt különösen azoknak az uraknak javasolt, akik merevedési problémákkal küzdenek, mivel a petrezselyem apiol tartalma révén izgatólag hat a paraszimpatikus idegrendszerre, jelentős értágulatot okoz, így erősíti a merevedési reflexet.

ginzeng

gyomber

petrezselyem

4. Chili, a szenvedély jelképe

A tűzvörös paprikának már a színe is forróságot sugall, de a benne található kapszaicin felgyorsítja a véráramlást és az idegvégződéseket is érzékenyebbé teszi. A nyálkahártya – így a nemi szervek környékének – vérkeringését erőteljesen felpezsdíti, melegség érzetet ad és fertőtlenít.

Tipp: friss vagy szárított formában fogyasszuk!

5. Fokhagyma, az univerzális

A fokhagyma gyógyereje közismert. A zsidó vallás alapkönyve szerint viszont nemcsak gyógyít, hanem növekszik tőle a spermatermelődés is, mivel hatására a vér a nemi szervekbe áramlik, a véredények fala pedig kitágul. A középkorban egy jó fokhagymás ragu garantálta a hosszú és sikeres szerelmes éjszakát. Viszont a tradíció szerint a fokhagymás vágykeltés csak a férfiaknál működik, náluk is csak akkor, ha jól megemésztik. Ellenkező esetben “megöli a szerelmet”.

6. Vanília, a kis hamis

Ki gondolta volna, hogy ez a kellemes ízű, elegáns, drága fűszer a legősibb vágyfokozók egyike? A legenda szerint már Casanova is bevetette, sőt Dél-Amerikában az impotens férfiak mai napig is használják. Tegyük a vacsorát lezáró desszertbe kivonat, por vagy rúd formájában, hogy izgató hatását megtapasztalhassuk!

chili

fokhagyma

vanilia

7. Fahéj, a sokoldalú

A fahéjat senkinek sem kell bemutatni! Azon kívül, hogy nagyon finom és tökéletes zsírégető, fokozza a szervek vérellátását, és izgatja a nemi mirigyeket is. Hatására a vér a nemi szervekbe áramlik, a véredények fala kitágul. Kell ezek után az eredményt ecsetelni? ;)

Tipp: az ízesítésen kívül használjuk a fahéj olaját hígított formában egy érzéki masszázshoz. (Vigyázat! Túl töményen irritáló hatású is lehet; előtte mindenképpen próbáljuk ki a csuklónk belső részén!)

8. Lenmaglisztes, mustármagos borogatás

Bár a lenmagliszt nem épp egy fűszer, de a módszer mindenképp figyelemre méltó: állítólag egyes európai országokban a férfiak lenmaglisztes borogatásba mustármagot kevertek, azt tették a nemi szervükre, hogy növeljék az erekciójukat. Hogy pontosan hogyan és mennyi ideig kell ezt a kúrát végezni és hogy melyik országról van szó, azt még nem sikerült kinyomoznom, de ha egy próbát tennél a pároddal, kattints ide!

fahej

mustarmag

mez

NCI5_POTATO

9. Méz, a tömör gyönyör

A méz a fokhagymához hasonlóan szintén nagyon hatékony afrodiziákum, amit több kultúrában is használtak a férfiasság fokozására. Több, mint 80 féle természetes hatóanyagát kihasználva Egyiptomban kúraszerűen alkalmazták a férfi erekció kiteljesedésére, a görögök pedig furfangosan mézzel kevert italt vitettek a kiszemelt személynek, jelezvén udvarlási szándékukat.

10. Édesburgonya, a hölgyek kedvéért

Az édesburgonya több szempontból is ideális Valentin-napi vacsora: mivel igazából nem is burgonyaféle, a fogyókúrát nem dönti romba, ráadásul a fogyasztása ösztönzi a nők nemi vágyát, benne ugyanis hormonokhoz hasonló hatóanyagok találhatók.

Most már tudjátok a bombabiztos Valentin-napi vacsora receptjének hozzávalóit. Irány a nagybevásárlás, aztán a konyha, majd pedig érezzétek igazán jól magatokat!

Nyomj egy lájkot, ha kipróbálod!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
GASZTRO

Íme a tökéletes rántott csirke receptje: a megszokott hozzávalókon kívül kell hozzá egy kis fizika is

Bárki elkészítheti otthon, csak pár apróságra kell nagyon odafigyelni.
A címkép illusztráció: Unsplash/Gabe Pierce - szmo.hu
2020. szeptember 19.

hirdetés

Ropogós panír, puha bőr és szaftos hús - nagyjából ez a jó rántott csirke titka. De vajon hogyan lehet egy mezei jó rántott csirke helyett tökéletes rántott csirkét készíteni? A Popular Science szerint a megszokott hozzávalókon kívül szükség lesz egy kis fizikára is, hogy minden idők rántott csirkéjét elkészítsük.

Ahány ország, annyi rántott csirke recept: a koreaiak például az édes és fűszeres kocshudzsang szószban kétszer is átsütött csirkére esküsznek, míg a hawaii szakácsok rizslisztbe vagy édesburgonya keményítőbe forgatják a combokat és szárnyakat. Izraelben ehhez képest egy jókora darab kicsontozott rántott csirkemell a kedvenc, amit vékonyra klopfolnak, majd a magyarokhoz hasonlóan lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatva sütnek ki.

A lap szerint a tökéletes rántott csirkéhez nyolc egyszerű lépésen át vezet az út. Ezek pedig sorrendben:

1. Fűszerezzük a lisztet!

Adjunk bátran sót és borsot a liszthez. Míg a legtöbb esetben a fűszereket legkorábban a zsemlemorzsához adják, ne habozzunk ízesíteni már a lisztet is. Fontos lépés lehet a liszt sózása ahhoz, hogy a végén kellően lédús és finom legyen a csirkehús.

hirdetés

2. Megfelelő olajat válasszunk!

Lehetőleg semleges ízű és magas füstölési pontú olajban süssük ki a rántott csirkét. Amint az olaj ugyanis eléri a füstölési pontot, elkezd bomlani, és ez hatással lehet a csirke ízére. Mivel a jó rántott csirkét nagyjából 160 fok körüli hőmérsékleten sütik, lehetőleg olyan olajat válasszunk, aminek a füstölési pontja 200 fok felett van. Így marad kellő játékterünk, ha véletlenül túlhevítenénk az olajat.

3. Csak szobahőmérsékletű húst süssünk!

Nagyjából 20-30 percig hagyjuk állni a húst szobahőmérsékleten, mielőtt nekilátunk a panírozásnak és a sütésnek. Ezzel megakadályozzuk, hogy a panír jóval előbb készre süljön, mint a hús, vagyis ezzel a trükkel sokkal egyenletesebben tudjuk majd sütni a csirkét.

4. Közvetlenül a sütés előtt panírozzunk!

Ha jóval a serpenyőbe kerülés előtt panírozzuk a csirkét, a liszt könnyen nyúlóssá, gumiszerűvé válhat. Igazítsunk mindent az olajhoz: ha már forrón rotyog, akkor mártsuk a húst előbb a tojás és a tej keverékébe, majd utána a lisztbe. Mielőtt a serpenyőbe kerülne, okvetlenül rázzuk le a felesleges lisztet a csirkéről, hogy ne gyűljön és égjen össze a massza az olajban.



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
GASZTRO

Mind rosszul sütjük a bacont II. Erzsébet séfje szerint

A mesterszakács szerint a legtöbben elkövetnek egy óriási hibát baconsütés közben.
Fotó: Illusztráció (Pexels) - szmo.hu
2020. december 12.

hirdetés

Ha valaha is foglalkoztatott a gondolat, hogyan is eszi egy királynő a bacont, akkor íme a válasz: II. Erzsébet korábbi séfje most elárulta, milyen a bacon királynő módra, azaz tökéletesen ropogósra sütve.

Jeff Baker díjnyertes szakács, aki korábban magának II. Erzsébetnek is főzött most a tökéletes baconről rántotta le a leplet. Tapasztalatai szerint a legtöbb ember rosszul süti, egy lényeges körülményt ugyanis elront: túl sok zsírban, hideg serpenyőben és túl sokáig sütik.

Márpedig a tökéletes bacont rendkívül forró serpenyőben kell sütni nagyon rövid ideig, 1-1 percig oldalanként.

Ettől lesz tökéletesen ropogós, a magas hőfoktól pedig kicsit karamellizálódik is, így sokkal ízesebb lesz a bacon. Alá csupán egy kevés zsiradékot kell tenni, a többi úgyis kisül majd a szeletekből. A túl sok zsírral csak megszívja magát, lassú sütéssel és nem megfelelő hőfokú serpenyővel pedig nem fog ropogósra sülni a bacon, inkább zsírban tocsogó és puha lesz.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
GASZTRO

A Disney nyilvánossá tette kedvelt édességük receptjét

A fagyasztott desszert elkészítése könnyebb, mint azt gondolnánk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 12.

hirdetés

Ha valaha is jártál Disneyland-ben, akkor nagy esély van rá, hogy már kóstoltad a nagy népszerűségnek örvendő „Dole Whipet”. A Dole Whip a Disney hivatalos fagyasztott desszertje, ami csak a meseparkokban és a cég által üzemeltetett üdülőhelyeken kapható – írja a Mirror.

Először 1986-ban mutatták be Disneyland Adventureland részén egy Tiki bárban, és mivel hatalmas sikert aratott, a mai napig fent van az étlapon.

Ha még nem volt lehetőséged megkóstolni, akkor itt a lehetőség, hogy megtedd. A Disney először tette nyilvánossá a receptet, amit otthon is könnyedén elkészíthetünk.

Rendkívül egyszerűen elkészíthető, mindössze három összetevőre van szükségünk. A hagyományos ízvilág eléréséhez a Disney szerint egy nagy gombóc vanília fagyi, 120 ml ananászlé és két csésze fagyasztott ananász kell.

Az összes hozzávalót egy turmixgépbe kell tenni, majd addig kell keverni, míg krémes állagot nem kapunk.

hirdetés

Lapozz a posztért:



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
GASZTRO

Elárulta a titkos receptjét az igazi bolognai spagettinek egy olasz séf

Az egyik legfontosabb tanács, hogy soha ne adjunk olajat a főzővízhez.
képünk illusztráció, fotó: Pixabay/RitaE - szmo.hu
2020. december 08.

hirdetés

A világ talán legnépszerűbb konyhája az olasz, de mégis sokan hibásan készítenek el olyan látszólag egyszerű ételeket is, mint például a pizza vagy a spagetti. Azért, hogy a házilag készített bolognai spagetti olyan legyen, mintha egy olasz étteremben készítették volna el, néhány apró, de fontos lépést mindenképp be kell tartani, árulta el a Daily Starnak Roberto Bassi.

Az olasz séf az autentikus bolognai spagetti receptjét rögtön egy jókora meglepetéssel kezdi: a tészta ne spagetti, hanem tagliatelle (metélt) legyen.

Ezután kitér a ragura is, aminek titka a hús-zöldség arány helyes megtalálásában rejlik.

Lapozz a részletekért:

hirdetés



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: