hirdetés

FELFEDEZŐ

Most tesztelheted: megugrod a CIA kezdő ügynökeinek szintjét?

A CIA egy kis játékra invitál mindenkit.
Fotó: CIA Twitter - szmo.hu
2020. szeptember 10.

hirdetés

A CIA nemcsak nemzetbiztonsági ügyekkel foglalkozik, hanem a Twitter-követőinek agyát is trenírozza: megosztottak egy egyszerű különbségkeresős képet az oldalukon, amelyet sok kommentelő úgy értelmezett, mint az ügynökök kezdő feladatát. A Központi Hírszerző Ügynökség arra kérte követőit, találják meg a 10 különbséget a két kép között, ezzel tesztelve megfigyelői képességeiket.

Álmatlan éjszakákat valószínűleg nem okozott senkinek sem a feladvány, legfeljebb egyet, a CIA ugyanis másnap megosztotta a megoldást. Több kommentelő azonban 11 vagy 12 kommentet talált, hangot adva annak, hogy túljárhattak a hírszerzés eszén. Volt olyan is, aki jelezte, hogy megoldotta, és várja az állásajánlatot.

A megoldást itt található.

https://twitter.com/CIA/status/1303708599202590720?s=20

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Hitler-bajuszban parodizálja Orbán Viktort Sárosdi Lilla

Az Orbánt játszó színésznő egy adag kínai vakcinával koccint Szájer Józseffel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 04.

hirdetés

Orbán Viktorról készített paródiát Sárosdi Lilla annak kapcsán, hogy a Fidesz kilépett Néppártból .

A Facebookra feltöltött videóban Sárosdi Orbán szerepében látható, amint éppen Szájer Józsefhez beszél, és eldönti, kilépteti a Fideszt a Néppártból. Sokáig csak a színésznő szemeit látjuk közelről, ám később távolabb megy a kamerától, és látszik, hogy Hitler-bajuszt festett magára. A videóban többek közt beszél arról is, hogy nem érdekli az egészségügy helyzete, megemlíti, hogy le kéne fogynia, és a pszichiáter is túl sok gyógyszert írt fel. A végén egy adag kínai vakcinával koccint Szájerrel.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Háromból két orosz szerint a koronavírus egy mesterségesen létrehozott biológiai fegyver

A felmérést a Levada Center nevű orosz, független közvéleménykutató végezte.
Címkép: MTI/Bús Csaba - szmo.hu
2021. március 01.

hirdetés

Az oroszok közel kétharmada hisz abban az összeesküvés-elméletben, miszerint a koronavírus egy emberek által mesterségesen létrehozott biológiai fegyver – írja a Moscow Times.

A kutatást a Levada Center nevű orosz, független közvéleménykutató végezte. A megkérdezettek 64 százaléka vélte úgy, hogy a koronavírust mesterségesen állították elő, hogy új típusú biológiai fegyverként használják. Az emberek 23 százaléka válaszolta azt, hogy a vírus természetes módon terjedt, 13 százalék pedig nem szerette volna, vagy nem tudta eldönteni.

A megkérdezettek 56 százaléka ugyanakkor nem fél attól, hogy elkapja a koronavírust, ami rekord, 2020 októberében még csak 46 százaléknyian vallottak így.

A felmérés szerint az oroszok csupán 30 százaléka oltatná be magát a Szputnyik V orosz vakcinával. Különösen a fiatalok elutasítóak az orosz vakcinával szemben, 74 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nem adatná be magának. Az idősebbek nyitottabbak az orosz oltóanyag felé, de köztük is többségben vannak azok, akik nem oltatnák be magukat vele.

A leggyakoribb okok között volt a mellékhatásoktól való félelem, valamint az oltóanyag hiányos teszteredményei is.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
A Rovatból
hirdetés

Sokkal többet keres az interneten vetkőző anyuka, miután emiatt kirúgatták a gyerekeit az iskolából

A nagy hírverésnek köszönhetően olyannyira megugrott a népszerűsége, hogy már naponta 100 ezer dollárt, vagyis nagyjából 33 millió forintot is megkeres.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. március 03.

hirdetés

Korábban mi is megírtuk, hogy a 44 éves Crystal Jackson a Redditen osztogatta szexi képeit, hogy felpezsdítse a kapcsolatát férjével a menopauza beállta után. A háromgyerekes anyuka egy év múltán aztán egy másik tartalommegosztóra váltott, ahol több ezren fizetnek a képeiért, és havonta mintegy 150 ezer dollárt keres.

Aztán véletlenül rábukkant a fotóira az egyik apuka, akinek ugyanabba az iskolába járnak a gyerekei, mint ahová Crystal gyerekei. Ezután elterjedt, hogy mit csinál. A szülők nagyon felháborodtak, az lett a vége, hogy kirúgatták Crystal gyermekeit. Az iskola e-mailben közölte velük, hogy másnap már nem kell bemenniük.

Végül aztán mégiscsak a neten Tiffany Poindexter néven ismert nő jött ki jobban a dologból.

A nagy hírverésnek köszönhetően ugyanis hatalmas népszerűségre tett szert, ezzel pedig a bevétele is megnőtt.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Szabad szemmel is jól látható hatalmas aszteroida húz el a Föld mellett szombaton

Szerencsére semmi esély arra, hogy a jókora űrkő eltalálja bolygónkat. Egyelőre...
képünk illusztráció, fotó: Unsplash/Chris Henry - szmo.hu
2021. március 05.

hirdetés

Érdemes jól megnézni a szombat hajnalban bolygónk mellett elhúzó földközeli aszteroidát, mert a tudósok szerint az Apophis a század végéig akár még bolygónkba is csapódhat, írja a Mirror. Most azonban biztosan nem kell aggódnunk:

a nagyjából 350 méter átmérőjű aszteroida mintegy 16 millió kilométerre lesz tőlünk, ami a Föld-Hold távolság 43-szorosa.

Az űrkövet 2004-ben fedezték fel, és azonnal be is sorolták a potenciálisan veszélyes aszteroidák közé.

A NASA tudósai szerint a most hétvégi lesz az első olyan alkalom, amikor egy hasonló méretű, ismert objektum ilyen közel kerül a Földhöz. Az űrügynökség tudósai már március 3. óta folyamatosan figyelik az egyébként Isten káosza néven is emlegetett aszteroida útját, és egészen március 14-ig folytatják a nyomon követését.

Az Apophis több órán keresztül akár szabad szemmel is látható lesz az égbolton kedvező időjárás esetén nagyjából szombat hajnali 2 órától.

Aki most mégis lemaradna róla, legközelebb 2029 áprilisában, majd 2036-ban és 2068-ban pótolhatja a három focipályányi átmérőjű űrszikla megfigyelését.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: