hirdetés

FELFEDEZŐ

Tantervbe vezetik az órát, ahol az adózásról, számlázásról és költségvetés-készítésről tanulnak a diákok Ausztráliában

Sokan kritizálták a tantervet azért, mert nem ad hasznos matematikai tudást, így mostantól az iskolapadokban tanítják majd, hogyan kell például költségvetést készíteni.

Link másolása

hirdetés

Új óratípust vezetnek be az ausztráliai Új-Dél-Wales iskoláiban: a diákok többek közt az adózásról, a költségvetéskészítésről és a szerződések értelemzéséről is tanulnak majd - olvasható a tartomány kormányzatának hivatalos honlapján.

A számolókészség néven futó órát a 11. és 12. évfolyamosok számára vezetik be, célja pedig az lesz, hogy

a gyakorlatban is használható matematikai és értelmezési készségeket fejlesszen a diákoknál, olyanokat, amelyet a való életben is tudnak majd alkalmazni. Ilyen többek közt a saját költségvetés készítése, az adózás témaköre, vagy a fizetési csekkek és számlák értelmezése.

Az ausztrál oktatásügyet már régóta kritizálták amiatt, hogy a középiskola nem ad valóban használható matematikai tudást. Az utóbbi időben felmérés is indult ennek megvizsgálása érdekében, és arra jutottak, hogy a probléma valós: hiába tud a diákok nagy része megoldani egy kétismeretlenes egyenletet, ha egy számlát nem tud megírni, vagy egy adóbevallást elkészíteni.

Sarah Mitchell oktatásügyi miniszter üdvözölte a döntést, és elmondta, hogy a tesztkurzus diákjainál máris számottevő eredményeket értek el: 11 százalékponttal nőtt a diákok érdeklődése a matematika iránt így, hogy a való életben is hasznosítani tudták a megszerzett ismereteket.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Elon Musk minden állásinterjún ugyanazt a találós kérdést teszi fel, de csak kevesen tudják a választ

Két jó válasz is van Elon Musk találós kérdésére.

Link másolása

hirdetés

Az állásinterjú mindig stresszes helyzet, különösen akkor, ha valaki épp a világ legmenőbb cégeinek egyikéhez, mondjuk a Teslához vagy a SpaceX-hez próbál bejutni. Még ennél is komolyabb stresszfaktor lehet, ha az interjún részt vesz Elon Musk, akinek a hírek szerint van egy kedvenc találós kérdése, amit mindig bedob az előzetes beszélgetések során, írja a Daily Star.

Az első hallásra nem túl bonyolult kérdést @pinkpencilmath tette fel a TikTokon: "Valahol a Föld felszínén állsz. Sétálsz egy mérföldet délre, egy mérföldet nyugatra, majd egy mérföldet északra és pontosan oda érkezel, ahonnan elindultál. Hol vagy?"

@pinkpencilmath

Elon’s math riddle. Can you get it??##mathtricks ##fyp ##pinkpencilmath ##riddle ##brainteaser ##mathriddle ##elonmusk ##spacex ##tesla ##interviewtips ##math ♬ original sound - Pink Pencil

A kommentelők egy része szerint a válasz az, hogy "itt vagyok az interjún". Olyan is akad, aki szerint a helyes válasz "otthon", mivel ötlete sincs a megfejtésre és biztosan nem fogják felvenni.

A kérdésre az egyik helyes válasz az Északi-sark. Ha valaki ezt mondja, Musk azonnal felteszi a következő kérdést: "És még hol máshol lehetsz?" A másik jó megoldás valahol a Déli-sark közelében lehet, ahol ha az ember megtesz egy mérföldet dél felé, a Föld körmérete egy mérföld lesz.

Muskot valójában egyáltalán nem érdekli az, hogy a jelölt rájön-e a jó megoldásra vagy sem. Egyszerűen szereti látni, hogyan gondolkoznak az állásra jelentkezők, és milyen hatékonysággal állnak neki egy váratlan probléma megoldásának.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

A nászéjszaka fotózását is kéri az esküvői fotóstól a menyasszony, aki ott fogja elveszíteni a szüzességét

A felhívás szerint olyan fotóst keres a pár, aki az első szex intim pillanatait is megörökíti.

Link másolása

hirdetés

Újdonsült férje mellett egy harmadik felet is vár a nászéjszakájára egy menyasszony, aki fotóztatni szeretné az első szex legfontosabb pillanatait.

A történet a That's it, I'm wedding shaming nevezetű Facebook-csoportba került fel, amely sajátos gyűjtőhelye a bizarr eskövői történeteknek. A legtöbb történetben az a közös, hogy a menyasszonyok gyógyszere gurul el, és hajmeresztő ötletekkel állnak elő, ebben az esetben is ez történt.

Ezúttal egy olyan ajánlat screenshotját posztolták a csoportba, amelyet egy fotósnak küldtek. Ez alapján a menyasszony nem mindennapi kéréssel állt elő: azt kérte tőle, hogy a kétnapos lagzin kívül fotózza végig a nászéjszakát is. Mindezt azzal magyarázta, hogy

egészen az esküvőig megőrizte szüzességét a férjének, éppen ezért szeretné fotókkal megörökíteni annak elvesztését

A kommentelők természetesen szétszedték a menyasszonyt. Többen azon viccelődtek, hogy jókora önbizalomról árulkodhat az, ha már az első szexet is fel akarják venni.

"Azért el kell ismerni annak a két szűznek az önbizalmát, akik szerint olyan állat szexben lesz életükben először részük, hogy azt máris közönség előtt kell csinálniuk, sőt, fel is kell venniük, hogy később újranézhessék."

- írja egy kommentelő.

hirdetés
"Semmi sem teszi meghittebbé az első szexuális együttlétett mint egy fotós stáb"

- szólt hozzá egy másik.

Többen azt írják, hogy irreális elvárásai vannak a menyasszonynak, nemcsak az első szexet illetően, hanem a munka miatt is. Egyrészt 20-25 órányi fotózást vár el a kétnapos esküvő alatt, amely mellé "még pornót is kell forgatni", ráadásul az összes kép nyers változatát is várja a pár.

Arról sajnos nincs hír, lezajlott-e már a kétnapos ceremónia, és sikerült-e fotóst találni a nagy pillanatokhoz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy női focista is perli a Pornhubot, amiért az engedélye nélkül jelentették meg a róla készült szexvideót

A 25 éves skót focista a mai napig nem tette túl magát azon, hogy milliók láthatták a szexvideóját.

Link másolása

hirdetés

Több mint 30 nő perelte be a Pornhub anyacégét, miután a belegyezésük nélkül jelent meg szexvideójuk az oldalon. Az egyik sértett egy ismert angol focista, Leigh Nicol, a Crystal palace játékosa, írja a Daily Star. Bár a pert az Egyesült Államokban indították, a 25 éves középpályás egyike annak a 3 brit nőnek, aki érintett a perben.

Elmondása szerint, Nicolnak a mai napig komoly problémái vannak a kiszivárgott szexvideó miatt. Rendszeresen zavarban van az emberek előtt, rosszul érzi magát, ha tükörbe néz, és nehezen tudja feldolgozni a történteket. A fiatal játékost annyira megviselték a történtek, hogy korábban az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében. Végül úgy döntött, hogy a 2019-es szezont teljesen kihagyja, és inkább saját magára koncentrál.

A skót játékos nemrég a Twitteren tette közzé a történtekkel kapcsolatos álsáfoglalását. Ebben többek között azt írja, hogy a Mindgeeknek, vagyis a Pornhub anyacégének "muszáj felelősséget vállalni" a történtekért. A pert a saját jövőjén kívül a többi hasonló cipőben járó áldozat érdekében is vállalta.

A céget perlő 34 nő közü állítólag 14 még kiskorú volt, amikor a felvételek kikerültek a pornóoldalra. Az egyik nő szerint a Pornhub meg sem kereste a szexvideója közlése után, hogy megkérdezzék, elmúlt-e 18 éves és hozzájárult-e a film közléséhez. Holott a nő még csak 17 éves volt, és akkori barátja kényszerítette a videó elkészítésére. Évekkel később egy egyetemista ismerőse küldte át neki a felvételt.

A Pornhub tagadja a vádakat, szerintük a 34 nő kijelentései "teljesen abszurdak, átgondolatlanok és hamisak”.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Sokkolja a kommentelőket, ahogy műszak végén egy egész tál csirke nuggetset a kukába öntenek

Egy amerikai gyorsétteremben készült a felvétel, a leírás szerint minden nap a kukában végzi a megmaradt étel.

Link másolása

hirdetés

Ételpazarlást kiáltva akadtak ki a felhasználók TikTokon egy olyan videót látva, ahol egy egész tálnyi csirke nuggetset önt ki egy éttermi dolgozó a kukába.

A videót, amely még 7,5 millió megtekintés fölött áll, egy amerikai gyorsétteremlánc, a Chick-fil-A egyik dolgozója készítette, azt mutatja meg, ahogy a nap végén a megmaradt csirkefalatokat a protokoll szerint kidobják a kukába.

A felirat szerint ez minden nap így történik, hiszen másnap az ételt már nem adhatják el.

A kommentelők érthető módon kiakadtak az értelmetlen pazarlás miatt, mondván, hogy inkább a rászorulóknak kéne adniuk, vagy megengedni a dolgozóknak, hogy hazavigyék a megmaradt ételt. Az egyik hozzászóló, aki a cég egyik korábbi dolgozójának vallja magát megerősítette, hogy valóban ez történik, és megrovás jár, ha hazavisznek a maradékból. Arra is rámutatott azonban, hogy higiéniai okai is vannak ennek:

az egész nap ott álló, el nem adott étel már nem biztos, hogy fogyasztásra alkalmas, így nem adhatják azt ki másnak.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: