hirdetés

FELFEDEZŐ

Szexrobotok segíthetnek a bentlakásos intézetek és hospice-ok magányos lakóinak

Több idősotthonban már bevetették a robotokat, amelyek érzelmi többletet adtak a lakóknak.
Fotó: ABC News/YouTube - szmo.hu
2021. október 23.


Link másolása

hirdetés

Szexrobotokat használhatnak a bentlakásos intézetekben és a hospice-okban, hogy ilyen módon vígasztalják a magányos bentlakókat - írja a Daily Star.

A bioetikus Nancy jecker még tavaly javasolta, hogy a fogyatékkal élők mentális és fizikai állapotának javítására írhatnák fel a robotokat. 2020 szeptemberében ezért alapkészségekkel rendelkező robotokat küldtek az Egyesült Királyság több idősotthonába is, hogy teszteljék a hatásukat a bentlakókon.

De vajon működhet-e ugyanez a hospice-okban is? Dr. David Levy, a “Szex és szerelem robotokkal: az ember-robot kapcsolatok fejlődése” című könyv szerzője szerint a gépeknek nagyon is fontos helyük van a szenvedő emberek mellett.

“A robotokat sikeresnek találták a gondozó intézményekben, sokaknak adtak érzelmi többletet, akik találkoztak velük. Általában pozitívan reagálnak rájuk, főleg, hogy egyre emberszerűbb a megjelenésük."

Dr. Levy említést tett a japán kormány terveiről is, a távol-keleti országban ugyanis a robotokat már bevonták az intézetek, irodák és iskolák hétköznapjaiba.

Az ország lakosságának elöregedése kihat az ellátási rendszerre is: annyi idős lehet, hogy már nem marad elég fiatal, aki a gondjukat viselje. Ezért is fektettek sokat a robotok fejlesztésébe, amelyek átvehetik tőlük ezt a feladatot.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Zölden izzó tűzgömb húzott el Magyarország felett csütörtök délután
Több videó is készült a látványos égi jelenségről.

Link másolása

hirdetés

Hosszan húzott el egy zölden izzó tűzgömb hazánk felett 18 óra után nem sokkal – adta hírül az Időkép.

Mint írják, 18 óra 8 perckor szinte az ország minden tájegységéről érkezett észlelés az óriási tűzgömbről. A fényes meteor több másodpercig szelte át az eget.

Több videó is készült róla:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Véletlenül a saját apjától vásárolt egy férfi az eBay-en, akivel még sohasem találkozott
A különös fordulatnak hála Ross megismerte a lánytestvérét, Erint is.
Fotó: Ross Colquhoun/Twitter - szmo.hu
2022. január 14.


Link másolása

hirdetés

Ki gondolta volna, hogy az internetes vásárlás családokat hozhat össze? Egy férfivel azonban épp ez történt, amikor az eBayen keresztül rátalált apjára, majd rég elveszett testvérére is, akikkel még soha sem találkozott - írja az Indy100.

Minden még a pandémia előtt kezdődött, amikor Ross Colquhoun megvette egy focimeccs programjának leírását az eBayen. Mint később kiderült, az eladó a saját apja volt.

“Mindig is kedveltem a Liverpool focicsapatát, mivel apukám anyjáról mindössze annyit tudtam, hogy onnan származott” - írta a férfi a Twitteren.

Miután azonban Ross kifizette a szóban forgó tárgyat, hamarosan visszatérítették az árát. Üzenetet kapott az eladótól, aki elárulta, hogy nem más, mint a saját apja.

hirdetés

A 37 éves férfi azóta annak szenteli az idejét, hogy megismerje a családja számára eddig ismeretlen ágát. Így találkozott először lánytestvérével, Erinnel, akivel már aznap közös fotót is készítettek.

“Sírtunk, nevettünk és sok történetet megosztottunk egymással. Olyan érzés volt, mintha mindig is ismertük volna egymást. Nagyon izgultam, de végül gyönyörű és életre szóló élményben volt részem” - mondta Ross.

Kiderült, a két testvér élete így is sok mindenben hasonlít, például mindketten művészeti főiskolára jártak: Erin Glasgow-ban, Ross Edinburgh-ben tanult.

“Nehéz feldolgozni, ha van elveszett családtagod, akivel soha nem találkoztál. Remélem, ezek a bejegyzések megvigasztalnak másokat, és arra inspirálják őket, hogy tegyék meg az első lépést” - írta Ross, akinek nyitottságát sokan dicsérték a kommentelők közül.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Orbán Viktor megmutatta, hogyan perzsel az idei első disznóvágásán
A miniszterelnök egy kormánypárti képviselőjelölthöz utazott el disznót vágni.

Link másolása

hirdetés

Orbán Viktor Öttömösről jelentkezett be, ahol Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP szegedi országgyűlési képviselőjelöltjével vágtak disznót.

A képen látszik, hogy a miniszterelnök perzsel, miközben Mihálffy vakargatással támogatja ezt a tevékenységet.

A héten jelentették be, hogy a sertéscomb árát a tavaly október 15-i szintre rögzítik, eközben viszont a gazdák arról beszélnek, hogy az élő állat drágább lesz, ugyanis élő sertést eladni már nem éri meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Feleséggyilkoshoz ment hozzá egy nő, aki korábban már családon belüli erőszak áldozata lett
Stephanie azt állítja, a férfi képes volt egy éven át manipulálni őt.

Link másolása

hirdetés

Bántalmazó kapcsolatból menekült meg egy nő, aki ezután egy feleséggyilkossal jött össze – írja a The Sun.

Stephanie Garcia azután egy hónappal találkozott exférjével, Gerardo Castanedával, hogy a férfit kiengedték a börtönből. Castaneda 20 évet ült azt követően, hogy 1996-ban meggyilkolta a feleségét.

„Teljesen levett a lábamról, olyannyira, hogy hét hónap után összeházasodtunk. Ami a volt feleségét illeti, nagyon bűnbánónak mutatta magát. Akkor még nem tudtam, hogy a börtönben töltött éveket arra használta fel, hogy megtanulja minél jobban manipulálni a nőket” – mondta a texasi asszony.

A 49 éves Stephanie elmondta, korábbi élményei miatt már megszokta, hogy erőszakos férfiakkal éljen együtt.

Elmondása szerint a férfi egy éven keresztül szépen bánt vele, a tenyerén hordozta, azután viszont egyik napról a másikra, magyarázat nélkül dobta ki.

hirdetés

„Ma már visszatekintve arra gondolok, úristen, mit képzeltem? Olyan férfihoz mentem hozzá, aki megölte a feleségét! Bármelyik nő elmenekült volna a helyemben, de én az engem ért tapasztalatok miatt hagytam, hogy manipuláljon” – emlékezett vissza a nő.

Stephanie ma már szabadlábra helyezési ügyek felülvizsgálatával foglalkozik, és szeretné felhívni a figyelmet a családon belüli erőszak lelki következményeire.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: