FELFEDEZŐ

Szakácsot, festőt és asszisztenst is keresnek a Buckingham-palotába

A felkínált állások közül a művészeti projektmenedzser a legjobban fizető és a legmagasabb presztízzsel járó is: olyan embert keresnek, aki a palotában található műkincsekért felel. Egyes álláslehetőségek mellé lakhatás is jár a királyi birtok területén.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2021. június 02.


Link másolása

Hét állás betöltésére is keres új munkaerőt a brit királyi család a londoni Buckingham-palotába, többek közt szakácsra, asszisztensre és festőre is szükségük van. Aki máris költözne Londonba, vagy akár a Buckingham-palotába, annak itt érdemes böngészgetnie az állásajánlatokat.

Művészeti projektmenedzser

A felkínált állások közül ez a legjobban fizető és a legmagasabb presztízzsel járó is: olyan embert keresnek, aki a palotában található műkincsekért felel. Elsődleges feladata, hogy a művészeti gyűjtemények állapota kifogásolhatatlan legyen, és amennyiben renovációra szorul egy-egy darab, annak javítását a lehető legmagasabb szinten szervezze meg.

Emellett ő koordinálja azt is, ha egyéb felújítás vagy kiállítás miatt szükséges a műtárgyak elmozdítása, azt is csak az ő felügyeletével lehet elvégezni. Munkája bőven lesz, hisz a palota egy valóságos múzeum rengeteg festménnyel, szoborral és egyéb műtárggyal. A munkavégzés hétfőtől péntekig tart, évi 41 500- 45 000 fontos fizetést kínálnak érte. (16,5-18,1 millió forint évente, azaz körülbelül havi bruttó 1,5 millió forint)

Festő és dekoratőr

A palota kifogástalan állapotának tanulmányozása egy másik szakember számára is munkaköri leírás, olyan ezermestert keresnek ugyanis, aki felügyeli a londoni királyi birtokon található rengeteg épület belsejének állapotát, és amennyiben úgy ítéli, elrendeli a felújítást, amely lehet egy egyszerű tisztasági festés, de egy többszáz éves szoba rendkívül aprólékos és komoly szakmai tudást igénylő renoválása is. Épp emiatt nagyon sokrétű szakértelmet várnak el az illetőtől. A munka heti negyven órában végzendő, 28-30 ezer fontot fizetnek érte évente (11,2-12 millió forint, azaz havi 960 ezer forint)

Titkársági asszisztens

Sokak számára a legérdekesebb, ám egyben az egyik legkevesebbet fizető munka a titkársági asszisztensi feladatkör, amely szorosabban dolgozik a királyi családdal, mint az előző munkakörök. A titkársági csapat tervezi ugyanis a királyi család programjait, megjelenéseit, és az ezzel kapcsolatos rengeteg szervezést ők bonyolítják le. Az asszisztens ebben segédkezik, emellett főleg adminisztratív feladatokat lát el. Az ideális jelölt diplomával rendelkezik, és ismeri a brit közéletet, emellett számítógépes ismeretei is jók. Éves alapfizetésként 23 ezer fontot kínálnak, (9,25 millió forint, havi bruttó 770 ezer forint), ám ezt a jelentkező tapasztalataihoz igazítják majd.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Bújócska közben elrejtőzött egy konténerben, hat nappal később egy másik országban találtak rá a bangladesi fiúra
A 15 éves Fahim a játék közben elaludt. A konténert azonban közben vele együtt lezárták és útnak indították Malajziába.

Link másolása

Bújócskázás közben egy konténerben rejtőzött el egy 15 éves bangladesi fiú, akire csak hat nappal később Malajziában találtak rá - írja a Daily Star.

A cikk szerint Fahim miután január 11-én elrejtőzött a konténerben, de mivel a hunyó sokáig nem talált rá, így végül elszundított.

Csakhogy a konténert közben lezárták és útnak indították Malajzia felé. Fahim az út során hiába dörömbölt és kiáltozott segítségért, ezt senki nem hallotta.

Végül, hat nappal később és 3000 kilométerrel odébb, a malajziai Port Klangban egy kikötői munkás figyelt fel a fiú segélykiáltásaira a kirakodás után. Az ekkora már nagyon rossz állapotban lévő Fahimot kiszabadították, ő pedig azzal szembesült, hogy egy szót sem ért abból, amit a döbbent munkások beszélnek hozzá.

A kiszabadításának pillanatairól egy videót is megosztottak a TikTokon.

@al_zach90

Ah sudah!!!!!

♬ bunyi asal - AAL

Miután megtalálták Farimot a dolgozók értesítették a hatóságokat és végül kórházba szállították, ahol lázzal kezelték.

A hatóságok kezdetben arra gyanakodtak, hogy valamilyen embercsempészettel kapcsolatos ügyre bukkantak,

de a nyomozás során kiderült, hogy Fahim igazat mond. Jelenleg zajlik a 15 éves fiú hazajuttatásának megszervezése.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Tücskös csokival rukkolt elő a Ritter Sport, sokan felháborodtak
A német csokigyártó ropogós tücsöklábakat ígért a finom csoki mellé, de kiderült, hogy csak poénnak szánták.

Link másolása

Még kedden jelentette be a Ritter Sport a közösségi oldalain, hogy hamarosan piacra dobja a tücskös csokit. A német csokoládégyártó be is mutatta az új termék csomagolását, amiről kiderült, hogy

a Ganze Grille (egész tücsök) névre keresztelt új szeletben a finom csokoládé mellett a fogyasztók „ropogós tücsöklábakkal” is találkozhatnak. A fehérjében dús édesség csomagolására is egy jókora tücsök került.

Az oldal követői közül a többségnek azonnal leesett, hogy viccről van szó. Sokan közülük jelezték, hogy már régóta vártak a rovaros csokira, és alig várják, hogy elmajszolhassák az elsőt. Akadtak azonban olyanok is, akik véresen komolyan vették a tréfát, és kommentekben fejezték ki felháborodásukat.

A Ritter Sport a helyzet tisztázása érdekében szintén egy hozzászólásban jelezte, hogy a termék kizárólag "digitálisan érhető el", ahogy az összes többi ehhez hasonló kamucsokijuk is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
35 évesen meghalt a népszerű tiktokos apa, aki fiával együtt milliók kedvencévé vált
Az apa-fia videókat gyártó férfi gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.

Link másolása

Meghalt Randy Gonzales, a TikTokon közel 16 millió követővel rendelkező influencer – adta hírül a TMZ. A hírt később bátyja is megerősítette.

A platformon fiával, Brice-szal Enkyboys néven videókat gyártó apa hamar nagy népszerűségre tett szert, vidám videóik rendszeresen többmilliós megtekintéssel büszkélkedhettek. Rajongóik elsősorban a szeretetteljes és vicces apa-fia összhangért kedvelték őket. Ugyanakkor latino származású amerikaiként gyakran ábrázolta ironikusan közössége tagjait és szokásait is.

Randy 2022 áprilisában árulta el rajongóinak, hogy súlyos vastagbélrákban szenved, ez fél évvel korábban derült ki. Ezután videóiban Brice-szal gyakran hívták fel a figyelmet a betegségre és annak megelőzési lehetőségeire.

Őszintén beszélt arról is, hogy az orvosok szerint maximum 2-3 éve lehet hátra, amit kemoterápiával is csak legfeljebb 5 évre tudnak hosszabbítani.

Ennek ellenére bízott egy kezelésben, amit a Texasi Egyetem rákkutató központjában kapott volna, és amihez a GoFundMe oldalon gyűjtést hozott létre.

A tiktoker az NBC Amerikában népszerű Lopez vs Lopez című sorozatában is szerepet kapott. A családhoz közel álló egyik forrás azt mondta, Randy Gonzales egy hospice-házban halt meg szerda reggel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A három gyerekét megfojtó anya férje könyörög, hogy bocsássanak meg az emberek feleségének
Patrick Clancy szerint igazi álomcsalád voltak, amíg Lindsay állapota rohamos romlásnak nem indult.

Link másolása

Azt kéri az emberektől a háromszoros gyerekgyilkos massachusettsi anyuka férje, hogy bocsássák meg feleségének szörnyű tettét, írja a New York Post.

A súlyos szülés utáni depresszióval küzdő Lindsay Clancy még kedden fojtotta meg 8 hónapos, 3 és 5 éves gyerekeit, majd kiugrott az ablakon. A zuhanást túlélő nőt emberölés és fojtogatás miatt helyezték vád alá másnap.

A két nagyobb gyerek röviddel a támadás után halt meg, míg a nyolchónapos csecsemő a kórházban veszette életét. Az otthonról dolgozó férj csak 25 percre hagyta el a lakást, hogy ételt vegyen, ezalatt történt a tragédia.

Patrick Clancy egy szombati online adománygyűjtő akció során azt írta, hogy „az igazi Lindsay nagylelkűen szeretett és törődött mindenkivel”. A megtört férj abban reménykedik, hogy 32 éves felesége „valahogy békét talál” a történtek után.

„A sokk és a fájdalom elviselhetetlen és könyörtelen. Folyamatosan eszembe jutnak, és amikor néha elalszom, újra és újra róluk álmodom”

– írja a megfojtott gyerekekről az apa.

A legkisebbről azt mondja, hogy Callan „nagy bátorsággal halt meg annak ellenére, hogy olyan kicsi volt”. Az ötéves Cora sokat nevetett és gyönyörű volt, míg a hároméves Dawson mindig megosztotta a játékait a többiekkel.

A férj szerint csodálatos volt a házasságuk, mígnem a nő állapota hirtelen romlani kezdett, amit nem részletezett.

Igazi szerelem első látásra volt az övék, és mindig nagyon büszke volt arra, hogy Lindsay őt választotta. Hiába teltek az évek, minden reggel megölelték egymást, és biztosították a másikat szerelmükről. Lindsay szeretett ápolónő lenni, de minden álma az anyaság volt. Patrick szerint jórészt neki köszönheti, hogy jó apa lett belőle.


Link másolása
KÖVESS MINKET: