News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

„5 éve kezdtem el pornózni, életem legjobb döntése volt”

Shona River magyar pornószínésznő tabuk nélkül mesélt a szakmájáról, a női testképhez való viszonyáról és szexuális fantáziákról a Baszki, én is! podcast adásaiban.

Link másolása

hirdetés

A Baszki, én is! podcast tavasszal indult első évadának legnépszerűbb epizódja a „10 tabu a szexről”, ezt szorosan követik azok a részek, amiket a házigazdák, Vica és Zsófi meghívott vendégükkel, Shona River pornószínésznővel vettek fel: a „Pornó” és a „Szex, pornó és önazonosság”.

Mi okoz bizonytalanságot egy elismert pornószínésznőnek, miért szeretnek vele dolgozni, mit szól a családja a választott szakmájához?

Ezeket a kérdéseket is körbejárva, de a szokásos interjúformátum helyett Vica, Zsófi és Shona laza beszélgetések keretében keresik a választ rá, hogyan maradhat valaki hiteles és kiegyensúlyozott, ha a szex a munkája.

A Shona Riverrel készített epizódok lehettek volna szaftos pletykálások a pornófelvételekről, az iparág kritikái, vagy akár az ezredik rácsodálkozás, hogy egy diplomás fiatal nő miért ezt a pályát választja.

Ehelyett azt helyezték fókuszba, milyen hatással lehet a magabiztosságunkra, az életünkre és a kapcsolatainkra, ha a szexuális életünket önazonosan, a saját szabályaink és vágyaink szerint éljük. Ha ugyanúgy tudunk nemet mondani, mint igent, ha tisztában vagyunk önmagunkkal és igazán partnerként kezeljük a másikat – legyen szó egy éjszakáról vagy ezeregyről.

Keretes szerkezetet adva az első évadnak, az első rész feldobja a tabutémákat, az évadzáró pedig teljesen kibontja az egyik legnagyobbat: a pornót.

hirdetés

„5 éve kezdtem el pornózni, életem legjobb döntése volt” – kezdi Shona a beszélgetést a podcast tizedik részében. A csapat kifejezetten olyan vendéget keresett ehhez a részhez, akinek a perspektívája végre felmenti a pornót a bűnös, mocskos szexmunka ítélete alól, így került ő a mikrofon mögé.

Vica és Zsófi saját bevallásuk szerint azért határozták el, hogy publikussá teszik alapesetben csak egymás között elhangzó beszélgetéseiket, mert elegük lett, hogy a szexualitás legtöbbször a felnőtt, egészséges és nyitott emberek között is tabu. Szerettek volna változtatni ezen és kinyitni a beszélgetést a szexuális örömszerzésről mindenki számára.

A podcastnak nem célja a traumakezelés, a szexuálpszichológiai tanácsadás, vagy a sokak számára szélsőséges szexuális szubkultúrák mutogatása, sokkal inkább törekszik arra, hogy megmutassa, milyen sokszínű lehet az intim kapcsolódás magabiztos, érdeklődő, egymást tisztelő felnőttek között.

A pornó esetében a legérdekesebb kérdés Vica és Zsófi számára nem az, hogy mit adnak a felnőtt filmek annak, akinek a szex hiányzik az életéből, sokkal inkább az, hogy miként gazdagítja, vagy hogyan gátolja a kiteljesedésben azt, akinek egyébként van lehetősége egészséges szexuális kapcsolódások megélésére.

„Attól még, hogy valami felizgat téged, nem biztos, hogy azt is szeretnéd csinálni” – mondja Shona River. Több olyan pornóból ismert jelenet is felmerül ezekben az epizódokban, ami sokaknak izgató, és maszturbáláshoz is kiváló segítség lehet, de élőben se Vica, se Zsófi, de akár Shona sem szeretnék kipróbálni. Ilyen például a gang bang – az a felállás, amikor egy csapat férfi tesz magáévá egy nőt –, vagy egyes szerepjátékok.

Vica, Zsófi és Shona úgy döntik meg a pornóval kapcsolatos tabukat, ahogy az összes többi felmerülő témát is kezelik a maszturbálástól az orális szexen át a nemi betegségekig: kiveszik belőle a számukra hasznos és/vagy inspiráló gondolatokat és élményeket, a károsakat pedig elengedik, miközben erre invitálják a hallgatókat is.

A Baszki, én is! podcast eddigi epizódjait Spotify-on és Apple Podcasts-on, valamint a baszkienis.hu weboldalon keresztül lehet meghallgatni.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Egy ukrán menekültet fogadott be a brit kétgyerekes család, tíz nap múlva lelépett az apával a nő
Hamar kiderült számukra, hogy együtt szeretnének élni, ezért mikor Tony párja el akarta küldeni Szofiját, a férfi is inkább távozott.

Link másolása

hirdetés

Egy ukrán menekült nőt fogadott be egy brit család az otthonába, de a nő felforgatta az életüket - írja a Sun.

A kétgyerekes Tony és párja Lorona a háborút látva döntött úgy, hogy segítene egy menekültnek. Így került hozzájuk a 22 éves Szofija, aki Lviv városából érkezett hozzájuk. Két hét múlva azonban a szőke szépség az apukával együtt távozott, hogy közösen új életet kezdjenek.

Tony elmondta, hogy ő segítene szeretett volna. Az ő nagyapja 60 éve menekült el Oroszországból az Egyesült Királyságba, és mások segítségével tudott új életet kezdeni. Ő is szeretett volna jót tenni, de a dolgok váratlan fordulatot vettek.

„Múlt szombaton azonban úgy alakult a helyzet, hogy a párom, Lorona elkezdett Szofijával ordítozni, csúnyán beszélt vele, elmondta fűnek-fának, amitől ő sírva fakadt. Ezután azt mondta nekem, hogy nem tud így tovább velünk maradni. Ekkor fordult át bennem valami, ezen a ponton döntöttem el, hogy vele megyek én is.

Nagyon sajnáljuk, hogy fájdalmat okoztunk ezzel, de őszintén mondom, hogy olyan kapcsolatot fedeztem fel Szofijával, amilyenben még soha nem volt részem”

– árulta el. „Életünk hátralévő részét együtt tervezzük” – tette hozzá.

hirdetés

Szofija annyit fűzött hozzá: „Amint megláttam, megkedveltem őt. Az ilyen dolgok csak úgy megtörténnek”. Úgy vélte: „Tudom, hogy az emberek rosszat fognak gondolni rólam, de megtörténik. Láttam, milyen boldogtalan Tony”.

Az új páros most új otthont keres közös életükhöz a belvárosban.

Lorna egyik barátja ezt mondta: „Teljesen le van törve. Tíz évig volt együtt Tonyval, és tíz nap leforgása alatt a családja szétesett".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Megszólalt a nő, akinek a férje egy befogadott ukrán menekült miatt hagyta el a családját
A családfő, Tony és a 22 éves Szofija között az első pillanattól kezdve „megvolt a kémia”.

Link másolása

hirdetés

Szombaton mi is hírt adtunk egy rosszul elsült jótékony esetről, amelyben egy brit család befogadott egy ukrán menekültet, ám végül a családfő elhagyta a feleségét a 22 éves nőért.

Most a Daily Mailnek nyilatkozott az anyuka is, aki így egyedült maradt a két gyerekével.

Lorna, aki 10 éve élt együtt férjével, úgy gondolja, hogy Szofija már az első pillanattól el akarta csábítani a férfit.

„Nem érdekelte, milyen rombolást hagy maga után. Mindössze néhány nap alatt minden a feje tetejére állt körülöttem”

– állítja a nő.

hirdetés

A férj, Tony állítása szerint ő és a gyerekek nagyon hamar kijöttek a fiatal nővel, Lornát azonban kezdetektől fogva zavarta a jelenléte. Mivel Tony szlovákul, Szofija pedig ukránul tudott, a két nyelv pedig hasonlít egymásra, rendszeresen nem angolul beszélgettek, s így Lorna nem értette, miről társalognak.

Először csak nagyon jó baráti kapcsolat alakult ki közöttük, de egy idő után már fizikailag is közel kerültek egymáshoz. Lorna – érthető módon – egyre féltékenyebb volt, és ez egyre többször torkollott veszekedésbe a házban.

Szofija végül úgy érezte, nem tud tovább a házban élni, ám ekkor Tony is úgy döntött, hogy vele tart. A férfi – habár most nagyon szerelmes – elmondása szerint rosszul érzi magát a történtek miatt, mert nem akarta megbántani sem a feleségét, sem a gyermekeit.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„Felvettük a babaváró hitelt, erre megcsalt a férjem” – Mit tehet az elkeseredett nő?
Arra már nem lát esélyt, hogy a férfival újrakezdje, de a lakásra fordított hitel miatt komoly áldozatokat kell hozniuk.

Link másolása

hirdetés

Felvették, majd felhasználták a babaváró hitelt, most pedig külön költöznének - mesélte el történetét egy nő a Napi.hu-nak.

A hitelt lakásra fordították, de később a koronavírus-járvány idején megromlott a kapcsolata a párnak. Nemrég pedig az is kiderült, hogy a férfinak van valakije.

Ezért most szeretnének elválni, és a nő azt kérte, hogy a férje menjen el a lakásból. De akár kisebb lakást is hajlandó lenne venni, ha ezzel megoldódna a szétköltözésük - mondta el a nő.

A csalódott asszony szerint a férje azzal érvel, hogy ha elválnak, akkor egyedül marad a hitelre, az is lehet, hogy magasabb lesz a törlesztőrészlet. Szerinte még az is felmerülhet, hogy a férfi szeretne visszatérni hozzá, de ő már nem tud megbocsátani neki - árulta el.

Arról, hogy mik a lehetőségek, a lap azt írta:

Ha nem születik meg a vállalt gyerek az igénylést követő öt éven belül, akkor elesnek a kedvezménytől.

hirdetés

A válás önmagában is megszünteti a támogatást. Ekkor 120 napjuk van rá, hogy az addig igénybe vett támogatást visszafizessék, a hitel pedig átalakul piaci kamatozásúvá.

Egy megoldás lehet még:

Ha a nő újra férjhez megy és "szeretne az új férjétől is gyereket, akkor a kamattámogatás elvesztése nem feltétlenül tart a 20 éves futamidő végéig. A jogszabályok szerint lehetőség van újra igénybe venni a kedvezményt, ha a támogatott személy a válás után, de még a kölcsön folyósításától számított öt éven belül újra megházasodik".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„Egy hajvágás mentette meg az életemet”, állítja egy nő, akit a fodrásza figyelmeztetett egy kék anyajegyre
Először azt hitte, csak a kisfia firkált rá a fejére. A bőrgyógyász azt mondta neki, 30 év alatt nem látott ilyen anyajegyet.

Link másolása

hirdetés

Egy hajvágás mentette meg az életét, állítja egy nő, akinek a fodrásza hívta fel a figyelmét egy kék anyajegyre – írja a Metro.

A 43 éves, Ausztráliában élő nő éppen fodrásznál volt, mikor felfigyeltek a fején egy kék foltra. A nő először azt hitte, hogy csak hétéves fia firkálta össze a fejét, és egyszerűen letörli azt. Miután azonban sehogy nem akart „lejönni”, úgy döntött, orvoshoz megy.

A bőrgyógyász közölte vele, hogy egy kék anyajegy van a fején, és hogy 30 év alatt még soha nem látott ilyet.

Három műtétje is volt, és végül sikeresen, további komplikációk nélkül eltávolították a füle fölötti anyajegyet.

Az egy évvel ezelőtt történt esetre visszagondolva a nő azt mondta: szerencsésnek tartja magát, mert akár rosszindulatúvá is válhatott volna az anyajegye. „Bármi, ami ilyen gyorsan nő a fejeden, nem ideális, ezért eléggé aggódtam” – fogalmazott.

hirdetés

Hozzátette, az orvosaitól megtudta, hogy a ritka anyajegytípus bizonyos fényhatások miatt alakulhat ki, az ő esetében a fejének azon az oldalán, amelyet általában vezetés közben ért a napfény.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: