hirdetés

FELFEDEZŐ

Sétálni is meztelenül jár a nudista pár, akik szerint felszabadító ruhák nélkül élni

Donna és John már felöltözve érzik magukat kényelmetlenül.
Fotó: nakedfreestyler/Twitter - szmo.hu
2021. január 13.

hirdetés

Többnyire bátorító és kedves reakciókat kap az az elkötelezett nudista pár, akik gyakran a szabadba is pucéran mennek - írja a Daily Mail.

A Lincolnshire-i, 55 éves Donna Price és férje, a 70 éves John először egy új-zélandi nyaralás alkalmával találkoztak a naturizmussal, és azonnal beleszerettek ebbe az életformába.

Donna nemrég a BBC-nek adott interjút, ahol papucson kívül mást nem viselt. Mint elmondta, meztelen sétáik során gyakran találkoznak más kirándulókkal, akik általában nagyon pozitívan állnak a naturizmusukhoz.

„Higgye el, többnyire egyáltalán nincsenek lesokkolva. A nagy többség csak köszön, és aztán továbbsétál. Sokan mondják azt is, "bárcsak én is így élhetnék!", amire azt szoktuk válaszolni, hogy "te is megteheted!"” - mondta a nő, aki szerint nincs kellemesebb érzés, mint amikor a meleg levegő az ember bőrét simogatja.

Donna, az egykori irodai alkalmazott elmondta, már csak azért is örülne, ha minél többen erre az útra lépnének, mert hihetetlenül felszabadító érzés a nudizmus gyakorlása.

„Nem javasolnám senkinek, hogy egy meztelen sétával indítson. Először otthon kell kipróbálni, esetleg a saját kertünkben, ha megtehetjük. Meg kell szokni az érzést, hogy a meztelenség normális” - mondta.

hirdetés

A karantén kezdete óta Donna és John vidékre költözött, ahol a tengerben is megmártóztak, meztelen Zoomos jógaórán is részt vettek és halásztak is egy szál semmiben, de a pubban is megfordultak ruha nélkül. Donna legújabb szenvedélye a pucér sütés.

„Falat festeni is nagyon hálás feladat meztelenül, hiszen nem koszoljuk össze a ruhákat, és a festéket könnyű magunkról lezuhanyozni. Minden elvégezhető ruha nélkül, ami felöltözve is” - mondja Donna, akinek ma már mosnia és vasalnia is ritkán kell.

Angliában és Walesben a nyilvános meztelenség nem számít bűncselekménynek, ha nem a sokkolás vagy a kellemetlenkedés a célja. A korlátozások tavaly márciusi bevezetése óta háromszorosára nőtt a brit nudisták száma.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Letartóztatták a pápát, nem halt meg a Capitoliumnál lelőtt nő – 5 elképesztő, friss összesküvés-elmélet

A koronavírus elleni oltásba épített 5G-chipről is megjelent egy tervrajz. Az senkit sem zavart, hogy valójában ez egy gitárpedálhoz tartozó műszaki ábra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 19.

hirdetés

Éppen csak elkezdődött 2021, de már most olyan elképesztő összeesküvés-elméletek lepték az interneten, amiket nehéz lesz felülmúlni az év hátralévő részében, írja a Cracked. A portál összegyűjtötte az 5 napjainkban terjedő legnagyobb hülyeséget, melyekből természetesen egy szó sem igaz.

Nem halt meg Ashli Babbitt, a Capitolium ostrománál lelőtt nő

A QAnon állítása szerint valójában nem halt meg a Capitolium január 6-i ostrománál lelőtt Ashli Babbitt. A 35 éves Trump- és összeesküvés-hívő nővel történteket már akkor "kivégzésnek" bélyegezte egy rádió műsorvezetője, mielőtt hivatalosan megerősítették volna halálhírét. Később pedig egyenesen "a második polgárháború első áldozatának" nevezték.

Babbittet már röviddel a halála után propaganda és toborzási célokra használták, majd a narratíva hirtelen megváltozott. A QAnon kommunikációja idővel arról szólt, hogy a nő valójában nem halt meg, a végzetes pillanatról készült videón pedig jól látható, ahogy a rendőr fegyvere az utolsó pillanatban elfordul.

A közösségi médiában felkapott elmélet szerint Babbitt Twitter-posztjait a baloldalhoz köthető személyek módosították, hogy úgy tűnjön, a  nő kapcsolatban állt a QAnonnal. Az álhír olyan gyorsan terjedt, hogy röviddel később már egyenesen az Antifához kapcsolható kémnek vélték Babbittet.

Nyilvánosságra hozták a koronavírus-oltásban található titkos 5G-chip tervrajzát

A koronavírus elleni oltást elutasítók egyik felkapott témája lett a napokban egy részletes diagram a vakcinába épített 5G chipről. Az interneten december vége óta terjedő ábrán azonban valójában egy egyszerű gitárpedál műszaki tervrajza látható. Az összesküvés-elméletet egy román rádió honlapja is megosztotta, innen egészen Olaszországig jutott az álhír.

hirdetés

A rajzot tömegesen megosztókat még az sem zavarta, hogy a diagramon olyan kifejezések szerepelnek, mint például a "basszus" vagy a "lábkapcsoló". Ezek alapján valószínű, hogy aki útnak indította ezt a képet, valójában viccnek szánta az egészet. Idővel azonban felbukkantak olyan variációk is, ahol a tervrajzról utólag eltüntették az árulkodó feliratokat.

Letartóztatták a pápát

Röviddel a Capitolium ostroma után jelent meg egy kanadai honlapon, hogy több bűncselekmény elkövetésével vádolják Ferenc pápát, akit már le is tartóztattak. A The Conservative Beaver cikke szerint a keresztény egyház vezetőjét gyermekpornográfiával, emberkereskedelemmel, vérfertőzéssel és kábítószer-birtoklással hozták összefüggésbe.

A portál cikkét ugyan több hiteles forrás is cáfolta, a kanadai lap ennek ellenére sem hagyta abba az álhír terjesztését. A YouTube-on nem sokkal később megjelent egy videó is, amiben a tengerészgyalogság erősítette meg az értesülést a pápa letartóztatásáról. A lap cikke azzal zárul, hogy az olvasó alaposan gondolja át, hogy a mainstream médiának hisz, vagy a hozzájuk hasonló alternatív híroldalaknak, melyek "mindent kockára tesznek, hogy elmondják az igazságot".

Irán legfelsőbb vezetője szerint az USA és az Egyesült Királyság valójában a többi ország megfertőzésére használja a koronavírus elleni védőoltást

A Twitter már eltávolította Ali Hámenei posztját, melyben Irán legfelsőbb vezetője állítása szerint leleplezte a koronavírus-vakcinák mögötti valós szándékot. Az ajatollah a bejegyzésben úgy fogalmazott, hogy a vakcinák "teljesen megbízhatatlanok", és "nem elképzelhetetlen, hogy valójában más nemzeteket akarnak ezekkel megfertőzni".

A 81 éves vezető hozzátette, hogy "ha az amerikaiak képesek lettek volna vakcinát előállítani, akkor a korona-katasztrófa nem a saját országukban történt volna".

Kína, Irán és Hugo Chávez is érintett volt a Trump választási vereségét eredményező globális csalásban

Az Egyesült Államok választási rendszeréhez berendezéseket szállító Dominion Voting Systems beperli Sidney Powellt, amiért valótlan állításokkal kelti a cég rossz hírét. Az egykori ügyvéd és szövetségi ügyész még novemberben indított pert Michigan és Georgia államokban hatalmas választási csalás miatt. A beadványok szerint a végül Donald Trump vereségét eredményező voksolás egy olyan világméretű összeesküvős eredménye, melyben érdekelt volna többek között Kína, Irán és Hugo Chávez is. Az a venezuelai elnök, aki még 2013 márciusában elhunyt.

Powell dezinformációs kampánya átterjedt a közösségi médiára is, a Dominion alkalmazottait pedig halálos fenyegetések is érték a feltételezett csalások miatt.

Amikor már több, korábban Powell igazát támogató médium is megalapozatlannak vélték az egykori ügyvéd kijelentéseit, a férfi egy tweetben közölte, hogy esze ágában sincs visszavonni korábbi kijelentéseit, minden szava igaz.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Végre kiderült, hogy mire jók a McDonald's pohárfedőinek tetején található púpok

Néha egy, máskor kettő, olykor pedig akár négy púpot is benyomnak a dolgozók a pohárfedőkön. De vajon miért?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 19.

hirdetés

A Redditen kérdezte meg a Meki dolgozóitól egy vendég, hogy melyik púp benyomása mit jelent az italok műanyag fedőin, írja a Mirror. A kíváncsi vendégnek szerencséje volt, mert a gyorsétterem-hálózat több alkalmazottja is válaszolt, amiből kiderült: ugyan a púpok benyomása mindenhol ugyanazt a célt szolgálja, de jelzések mégsem teljesen azonosak.

Amikor valaki több különböző italt rendel a McDonald's-ban, gyakran úgy kapja meg az üdítőket, hogy a műanyag fedélen található púpok közül némelyiket benyomják az alkalmazottak. Az sem nagy titok, hogy az egyik púpot leginkább akkor szokták benyomni, ha a vásárló valamilyen cukormentes italt vásárol.

De mire jó a többi púp, és mi van akkor, ha egyszerre többet is benyomnak? A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk.

A közösségi oldalra írt kommentekból kiderül, hogy a műanyag gombokhoz feliratok is tartoznak, így ha valaki koffeinmentes italt rendel, akkor elvileg a 'No Caff', ha diétás vagy cukormentes üdítőt, akkor a 'Diet/Light' púpot nyomják be, de a pohárfedőn látható egy '1' illetve '2' jelzésű gomb is.

A kíváncsi vendég a posztban leírja, hogy ő konkrétan két üdítőt is rendelt, egy sima és egy diétás kólát. Amikor megkapta a rendelést, csak az egyik fedő volt benyomva, ráadásul nem a várt 'Diet/Light' gomb, hanem az '1'-es.

A válaszokból kiderül, hogy még a dolgozók sem igazán figyelnek a nagy hajtásban a jelzésekre. Amikor a vendég diétás kólát rendel, akkor az éppen kezük ügyébe eső első gombot nyomják be, ha pedig Coke Zerót kér, akkor két vagy négy púpot nyomnak be.

Sokkal gyorsabb ugyanis a véletlenszerű púpnyomkodás, mintha még azzal is időt kellene tölteni, hogy a megfelelő gombot kibogarásszák a pohárfedőn.

hirdetés

Egy másik mekis dolgozó még egyszerűebben fogalmazta meg: az ő éttermükben az a szokás, hogy egy púp benyomása diétás üdítőt jelez, míg bármely két egymás mellett benyomott púp a Zero italokat jelenti.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Videón, ahogy meteor szelte át hajnalban Magyarország egét

A fényes tűzgömböt kedd hajnalban észlelték, szerencsésen videóra is tudták venni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 19.

hirdetés

Az Időkép számolt be róla, hogy kedden 1 óra 59 perckor egy fényes tűzgömb szelte át hazánk egét.

A jelenségről a portál egyik felhasználója videót is tudott készíteni, amit feltöltött a Youtube-ra. A felvétel a Győr-Moson-Sopron megyei Sokorópátkán készült, északkeleti irányban.

Videó: Így szelte át az eget a meteor


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Rakonczay Gábor: „Ha ottmaradok a SUP-on, akkor most nem tudnánk beszélgetni”

Amikor segítséget kért, már annyira gyenge volt, hogy hallucinált.
címkép:facebook/Rakonczay Expedíciók - szmo.hu
2021. január 19.

hirdetés

Rakonczay Gábor január elején indult el, hogy teljesen egyedül, kísérőhajó nélkül, állva hajtott szörfdeszkával (SUP) megpróbálja átszelni az Atlanti-óceánt.

A hatodik napon azonban fel kellett adnia a versenyt, mert teljesen átfagyott és életveszélybe került.

Az extrémsportoló a Fókusznak adott interjújában azt mondta, az élete volt a tét.

"Ha ottmaradok a SUP-on, akkor most nem tudnánk beszélgetni”
– fogalmazott Rakonczay aki 6 nap után életveszélyes állapotba került, ezért mentőhelikopter ment érte.

A rekorder azt mesélte, hogy már a negyedik naptól kezdve tapasztalta magán a kihűlés jeleit, vizes ruháját először 5 nap után tudta levenni magáról. Ám hiába ült be a tutajába, ami még fedett is volt, egy idő után oda is betört a víz. Akkor már tudta, hogy döntenie kell.

Aztán küldött egy üzenetet a segítő csapatnak, de akkor már annyira gyenge volt a kialvatlanság miatt, hogy hallucinált.

hirdetés
"Ilyen szinten veszélyes helyzetbe még nem kerültem. Volt pár nagyon veszélyes dolog, de máshogy zajlott”
– mondta a műsorban, majd hozzátette: a lába még mindig nagyon fel van dagadva.

VIDEÓ: Rakonczay Gábor a sikertelen expedíciójáról mesél


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: