hirdetés

FELFEDEZŐ

Senki nem mondaná meg erről a brit testvérpárról, hogy valójában ikrek

Egy ritka szindróma miatt kis híján meghaltak babakorukban, ma viszont már boldog ovisok.
Fotó: Lauren Murphy/SWNS.COM/Northfoto - szmo.hu
2020. december 03.

hirdetés

Egy rendkívül ritka rendellenesség miatt majdnem mindkét ikerfiát elveszítette a brit édesanya, ám csodával határos módon mindketten túlélték - igaz senki nem mondaná meg róluk, hogy egy napon születtek - írta meg a Murphy család történetét a Birminghamlive.

Lauren és James 2016 augusztusában tudták meg, hogy három gyermekük mellé még kettő érkezik. A terhesség 23. hetében aztán elhangzott a kismamák által leginkább rettegett mondat: valami nincs rendben.

Kiderült, hogy iker-iker transzfúziós szindróma (TTTS) lépett fel, ami annyit jelentett, hogy az ikrek közös méhlepényen keresztül jutnak táplálékhoz, ilyenkor jellemzően az egyik magzat túl sok táplálékot szív el testvére elől.

Murphyéknél is ez volt a helyzet, az orvosok közölték velük, hogy mindkét baba élete veszélyben van - az egyikük túl gyorsan nő, a másik túl lassan. A hetedik hónapban az ultrahang nem érzékelte a kisebb magzat szívhangját, így azonnal császármetszésnek vetették alá a kismamát, hogy megmentsék a babákat.

hirdetés

Lauren Murphy/SWNS.COM/Northfoto

A nagyobbik, Sebastian 1,3 kilogrammmal született, Emmett viszont mindössze 690 grammot nyomott. Mindkettőt azonnal az intenzív osztályra vitték, mivel borzasztó állapotban voltak, azonnal lélegeztetőgépre kötötték őket. Mikor Lauren és James megnézhették kisfiaikat nem hittek a szemüknek: annak ellenére, hogy ikrek, az egyikük kétszer akkora volt, mint a másik.

"Az ütött a leginkább szíven, amikor az orvos azt mondta: nagyjából 40 baba van az intenzív osztályon, de az enyémek a legbetegebbek"

- mesélt a lapnak az édesanya.

Sebastiant 13 hétig tartották bent a kórházba, ám Emmett még akkor is válságos állapotban volt. Vérmérgezéssel küzdött, 25 vérátömlesztést kapott, katéteren keresztül táplálták és perforálódott a bele is.

"Egy ponton azt mondták az orvosok, hogy nem fogja túlélni az éjszakát, és meg kéne fontolni, hogy lekapcsolják őt a gépekről"

- nyilatkozta az édesanya, aki természetesen nem egyezett bele mindebbe.

2017-ben aztán megtörtént a csoda: Emmett állapota javulni kezdett. Hét hónappal születése után végre hazavihették, és együtt lehetett a család. A birminghami kórház nővérei szerint Emmett egy valóságos csoda, sosem láttak még ilyen beteg koraszülöttet felépülni.

Lauren Murphy / SWNS.COM / Northfoto

A kisfiúk most már négy évesek, óvodába járnak, és a kezdeti megrázkódtatásokhoz képest jól vannak - Emmettet az ún. cerebrál parézissel diagnosztizálták, amely a központi idegrendszer sérülése, a mozgásban okoz neki nehézséget, Sebastian pedig viselkedési zavarokkal küzd.

Édesanyjuk szerint azonban mindketten nagyon boldogok, és teljes életet élnek, akiknek soha semmi nem áll az útjukba.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Bekamerázta a hálószobáját, hogy rájöjjön, miért képtelen pihenni, kiderült: a macska volt a ludas

A felvételen látszik, hogy a macska minden éjjel órákon át pofozgatta gazdáját.
Fotó: @susieandmollie TikTok - szmo.hu
2021. január 21.

hirdetés

Éjjellátó kamerát szerelt fel egy nő, hogy rájöjjön, miért kel fáradtabban, mint ahogy elalszik, így buktatta le a komoly éjszakai randalírozást végző macskáját - írja a Daily Mail.

A nyomozás eredménye természetesen a TikTokra is felkerült, ahol a nő ismertette a fejleményeket:

az éjjellátó kamera felvette, hogy macskája, Ginger éjjel 11 körül odalopózott gazdájához, láthatóan nehezményezte, hogy az alszik, ezért elkezdte mancsával piszkálni, pofozgatni a nő arcát, közben néha rányávogott.

A videón látszik, hogy a nő nem ébredt fel, viszont mozgolódik, láthatóan nyugtalanul alszik. A macska mindezt hajnali háromig folytatta, azaz a nő alvásából 4 órát tett ki az, hogy szőrös mancsok bökdösték, tapodták.

@susieandmolliecattitude ? ##nightmare ##cat ##pet ##nightvision ##sleep ##cattok ##nosleeptonightagain ##nosleep ##ginger ##gingercat ##gingercatsoftiktok ##claws♬ Sneaky Snitch - Kevin MacLeod

Hogy boldog végkifejlete legyen a történetnek, a nő nem sokkal később feltöltött egy videót, amihez azt írta: rájött a bökdösődés igazi céljára. A nagyon hasonlóan induló videóban a gazdi felébred, és kezével átkarolja a macskát, aki ezt követően nyugodtan összegömbölyödik, és nem zargatja tovább gazdáját.

hirdetés
@susieandmollieI will NOT be locking him out my bedroom ##nightmare ##cat ##pet ##nightvision ##sleep ##cattok ##nosleep ##ginger ##gingercat ##gingercatsoftiktok ##claws♬ Ice Dance (From "Edward Scissorhands") - Ashton Gleckman


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Élő adásban lökte félre az M1 németországi tudósítóját egy dühös nyugdíjas

A stáb elállta az idős férfi útját, aki többször odaszólt a riporternek, végül utat tört magának.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 21.

hirdetés

Élőben jelentkezett be az M1 műsorában Noll Katalin Berlinből, amikor nem várt esemény történt.

A riporter a koronavírus miatti szigorításokról beszélt, de egy idős férfinek nem tetszett, hogy a stáb elállja az utat, és nem tud továbbmenni.

Először kiabálni kezdett a tévésnek, aki ügyet sem vetve rá tovább beszélt, úgyhogy botjával kezdte bökdösni a nőt, aki ismét nem reagált, ezért végül egyszerűen arrébb lökte.

VIDEÓ: A német nyugdíjas arrébb löki az M1 tudósítóját

(Forrás: ÉszakHírnök)

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Sötét titokkal szembesült a lány, aki DNS-tesztet kapott ajándékba az apjától

Cat McDonald a TikTokon osztotta meg a döbbenetes eredményt.
Fotó: fretlessfeline/TikTok - szmo.hu
2021. január 20.

hirdetés

Egy egyszerű karácsonyi meglepetésnek indult, Cat McDonald életét azonban gyökeresen megváltoztatta, amikor édesapja DNS-tesztekkel lepte meg a családot - írja a Daily Mirror.

„Szóval, apukám azzal a remek ötlettel állt elő, hogy a családunk minden tagjának egy DNS-teszt csomagot vett karácsonyra” - kezdett a lány a történetbe egy pohár bor társaságában.

Cat arra reagálva töltötte fel a videót, hogy egy felhasználó korábban feltette a kérdést: van-e, akinél valamilyen sötét családi titokra derült fény az egyre népszerűbb, olcsó DNS-tesztek segítségével, amelyekkel az etnikai örökségünknek tudunk utánajárni.

„Egész életemben írnek hittem magam, mivel a nevem McDonald, és a hajam is vörös. Erre kiderült, hogy 75 százalékban norvég vagyok, és a maradék is inkább német és brit. Egy csepp ír vér sincs bennem!” - fakad ki Cat a videóban.

hirdetés
@fretlessfeline##stitch with @meezersqueezer This is the first time I have said this on the internet and my soul just sighed. ##fyp ##Ancestry ##ancestrydna♬ original sound - Cat McDonald

„Ezek után egy genetikai adatbázisba is bevittem az adataimat, és képzeljétek el: egy pontos találatot adott arra nézve, ki az apám. Hát nem az, akit eddig annak hittem!” - folytatta a döbbent lány, aki ezek után mindent kitálalt a családjának. 

A valódi apa nevét mindannyian ismerték: mint kiderült, egy régi családi barátról van szó, aki mára ráadásul milliárdos lett, egy nagy cég vezérigazgatója, és három lánya is nála dolgozik.

„Amilyen hibbant milleniál vagyok, a fél országon átvezettem, hogy találkozzak vele. Próbáltam neki átadni egy levelet, de amikor meghallotta a nevemet, nem volt hajlandó találkozni velem. Pedig csak annyi állt benne, hogy nagyon hálás vagyok az életemért” - mondta Cat.

A videót azóta 3,7 millióan látták. Volt, aki azt tanácsolta a lánynak, próbálja inkább a mostohanővéreivel felvenni a kapcsolatot. Cat még nem tudja, mi lesz a következő lépése, de szeretne utánajárni a különös örökségnek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Hóbarlangot épített, így úszta meg a fagyhalált a tini, aki motoros szánozás közben szakadt el a barátaitól

A rendőrség külön is megdicsérte, hogy helyesen járt el ebben a helyzetben.
Fotó: CNN - szmo.hu
2021. január 20.

hirdetés

Hóbarlangban meghúzódva élte túl nem mindennapi kalandját egy kanadai fiú, aki motoros szánozás közben tévedt el és maradt le a barátaitól - írja a CNN.

A 17 éves, Brit Columbiában élő fiatal a barlangban húzta meg magát, miután leszakadt a csoporttól, számolt be róla a South Cariboo Search and Rescue.

A meg nem nevezett fiú barátai és családtagjai a pálya parkolójában gyülekeztek, rá azonban hiába vártak. Egyesek a hegyen kezdték el keresni, míg a többiek útra keltek, hogy riadóztassák a fenti hegyimentő-szervezetet, akik a rendőrségnek továbbították a jelzést.

Végül a South Cariboo-nak sikerült megtalálni a tinit, akire a későbbi posztjuk szerint jó fizikai állapotban bukkantak rá.

„Ez a fiatalember mindent jól kezelt azután, hogy a dolgok rossz irányt vettek” - írták a Facebookon.

Miután a fiú leszakadt a csapatától, eredménytelenül próbált visszajutni az eredeti terepre. Több próbálkozás után végül leparkolta a szánját egy nyílt területen, és egy közeli fás térségben épített magának barlangot a hóban, hogy ott töltse az éjszakát.

hirdetés

„Amikor a csapatunk tagjai rátaláltak, már a menedékében volt, vízzel és élelemmel. Ez a fiatalember megkönnyítette a dolgunkat azzal, hogy egy helyben maradt, és hogy volt némi ismerete arról, hogyan kell viselkedni egy ilyen vészhelyzetben” - tette hozzá a South Cariboo.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: