News here
hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Ritka betegségben szenved a fiú - 25 évesen is 12 évesnek néz ki

Rengetegszer elkérik a személyijét, és családja sem veszi komolyan.

Link másolása

hirdetés

A Fabry-kór egy nagyon ritka, öröklődő betegség, ami egy hibás gén következtében a test több részét, például a veséket, a szívet és a bőrt érinti. A kór áldozatai egy adott életkor után nem fejlődnek tovább fizikálisan - ettől szenved a lengyel Tomasz Nadolski is, aki 25 éves létére 12-nek néz ki.

Nadolski problémái 7 éves korában kezdődtek, amikor minden étkezés után hányt, azonban orvosai sokáig pszichés eredetűnek hitték a rosszulléteket. A családja sejtette, hogy súlyosabb problémáról van szó, de évekig az evésben látták a megoldást - írta a The Sun.

A fiú elárulta, hogy szülei a mai napig gyerekként kezelik, nem támogatják őt, így élete nagy részét magányosan, a szobájában tölti. Külseje miatt számtalanszor került megalázó helyzetbe, hiszen senki sem hiszi el, hogy már rég betöltötte a 18-at.

A Fabry-kórt egy méregdrága gyógyszerrel kezelik, ami havi szinten több mint 5 millió dollárba kerül, de a gyógyszer gyártója szerencsére beleegyezett, hogy Tomasz ingyen megkapja a szükséges adagot.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
„Reggel még nem tudtuk, hogy akkor látjuk utoljára élve a lányunkat” – megszólalt egy édesapa, aki elvesztette a lányát a texasi lövöldözésben
A seriff azt reméli, hogy a lánya nem csak egy újabb áldozat lesz, hanem most végre történik valami a laza fegyvertartási szabályokkal.

Link másolása

hirdetés

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy 18 éves fiatal megölt 19 gyereket és 2 tanárt egy texasi iskolában. Az egyik meggyilkolt lány apja, Felix Rubio seriff most megszólalt – írja a Metro.

"Reggel, amikor elvittük az iskolába, mondtuk neki hogy szeretjük és hogy délután jövünk érte. Nem tudtuk, hogy ez egy végleges búcsú lesz"

– mondta Rubio. Lexi, a lányuk kitűnő tanuló volt, a halála előtt nem sokkal készítettek is egy közös családi képet, amin a kislány a jeles bizonyítványát tartotta.

A férfi nagyon reméli, hogy a lánya nem csak egy újabb szám lesz, hanem most tényleg történik valami az USA fegyvertartási szabályait illetően. Seriffként is úgy gondolja, hogy elég volt az erőszakból és a fegyverekből.

A lap azt is megemlítette, hogy Amerikában ez volt idén a 212-ik ilyen jellegű lövöldözés, és még az év felénél sem járunk.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Meghalt az egyik angol nő, akinek gyorsabban nőtt a bőre, mint a teste
Még tavaly diagnosztizáltak vérrákot Hannah Bettsnél. A halbőrűségben szenvedő nő május 18-án hunyt el.

Link másolása

hirdetés

32 éves korában elhunyt az a nő, aki testvérével együtt azzal került a címlapokra korábban, hogy a szervezete túl sok bőrt termelt, írja az ITV. Húga halálhírét Lucy Betts jelentette be még május 18-án a Twitteren. A szomorú bejegyzésből kiderül, hogy Hannah halálát daganatos betegség okozta.

A Harlequin-szindrómával még az 1980-as években született testvérpár megpróbáltatásairól rendszeresen beszámolt a média. A súlyos genetikai rendellenességgel születők bőre vastag, pikkelyszerű, melyet folyamatosan be kell kenni a kirepedezés ellen. A Harlequin ichthyosist éppen ezért halbőrűségnek is nevezik, mivel elnevezése a görög hal szóból eredeztethető.

A család életéről félórás dokumentumfilm is készült. A nővérek igazi példaképnek számítottak az országban, miután szörnyű betegségük ellenére rendkívül pozitívan álltak az élethez.

Hannah-nál még tavaly februárban diagnosztizálták a vérrák egy ritka fajtáját. Bőrbetegsége miatt komplikációk léptek fel kezelése során, ezért az év elején hazaengedték a kórházból, és kerekesszékben elmehetett mostohatestvére esküvőjére is. Hannah végül februárban elkapta a koronavírust, tüdőgyulladása lett, és ismét kórházba került, ahonnan már többé nem térhetett haza.

Időközben a lányok anyukájáról kiderült, hogy Parkinson-kórban szenved, ezért a testvérekre maradt a súlyos állapotban lévő Hannah ápolása. A néni szerint a lányok nagyon jó testvérek voltak, ugyanis annak ellenére minden szó nélkül gondoskodtak az utolsó percig a súlyos beteg Hannah-ról, hogy a szintén hasonló bőrbetegséggel küzdő 35 éves Lucy időközben összeköltözött a vőlegényével, Emma pedig feleségül ment a barátjához.

hirdetés

A család már szervezi Hannah temetését és abban reménykednek, hogy rengetegen mennek el a szertartásra. Az elhunyt nőről iskolája is megemlékezett. Azt írták, hogy a közösség barátságos és népszerű tagja volt, aki rendkívül odaadó volt mindenkivel.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„dsadsadasd” – írta a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a Facebookon, poénkodva reagálták le
Azt írták, spontán kísérlet volt a furcsa bejegyzés, amely ugyan csak 9 percig volt elérhető, de sokan látták.

Link másolása

hirdetés

Furcsa bejegyzés jelent meg szerda este a Nemzeti Kibervédelmi Intézet Facebook-oldalán.

Posztjukban csak ennyi állt: dsadsadasd.

Vélhetően csak véletlenül került ki egy ilyen bejegyzés, nem sokkal később törölték is. Addigra azonban már sokan látták, így végül egy reakcióposztot is közzétettek, amiben igyekeztek viccesen lereagálni a bakit.

"9 perc - 41 reakció - 15 hozzászólás: köszönjük, hogy részt vettetek a spontán kísérletünkben. Az FB technikai hibájából generálódott posztunknak köszönhetően meggyőződhettünk róla, hogy figyeltek ránk. Köszönjük a segítő szándékú jelzéseket, külön hálásak vagyunk a figyelmetekért. Maradjon ez így az érdemi posztok esetén is!"

- írták.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„Mikor teszünk végre valamit?” – könnyeivel küszködve fakadt ki az NBA-edző a texasi tragédia miatt
Steve Kerr szerint az amerikaiak nem csinálhatnak úgy, mintha normális lenne, hogy ilyen sok megelőzhető tragédia történik az országban.

Link másolása

hirdetés

Steve Kerr, a Golden State Warriors NBA-csapatának edzőjének azután volt sajtótájékoztatója, hogy kiderült, 19 gyereket megölt egy lövöldöző fiú egy texasi iskolában. Eredetileg a kosárlabda lett volna a téma, de a tragikus esemény miatt teljesen más irányt vett Kerr tájékoztatója.

Felhívta rá a figyelmet, hogy az elmúlt héten több gyilkosság is történt az USA-ban. Látszólag könnyekkel küszködve, kiabálva mondta el, hogy elég volt ebből, és valamit tenniük kell, mert nem normális, ami az országukban zajlik.

"Mikor teszünk végre valamit?! Belefáradtam abba, hogy feljöjjek ide, és kifejezzem együttérzésemet a letaglózott családoknak. Elnézést, de elegem van a gyászszünetekből! Elég volt! Elegem van! Lejátsszuk a meccset, de arra kérek mindenkit, aki most itt van, vagy bárhol hallja a szavaimat, hogy gondoljon a saját gyerekeire, unokáira, édesapjára, édesanyjára, testvérére! Próbálja elképzelni, mit érezne, ha velük történt volna ez a szörnyűség! Nem csinálhatunk úgy, mintha ez normális lenne"

- fejtette ki a véleményét.

A végén elmondta, hogy az amerikaiak 90 százaléka komolyabb ellenőrzéshez kötné a fegyvertartást, de 50 washingtoni politikus fogva tartja a népet.

hirdetés

Az edző kifakadásáról szóló videót a Nemzeti Sport osztotta meg magyar felirattal:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: