FELFEDEZŐ

Már a rendelésedből tudják a Mekiben, hogy nézel ki – állítja egy dolgozó

Szerinte az idős nők például a halas szendvicset szeretik, a sajtburger pedig a kislányok kedvence.

Link másolása

A McDonald's-ban dolgozó Ruby a TikTokra töltött fel egy videót munkahelyi tapasztalatai alapján. Szerinte a vendég rendelése alapján rögtön lehet tudni, milyen típusú emberről van szó.

@bigppruby

triple cheeseburger without pickles or onions ☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️?????❤️❤️❤️❤️ ♬ original sound - aileen

Szerinte például tripla sajtburgerért a kigyúrt férfiak mennek, míg a Filet-O-Fish (azaz halas szendvics) általában az idősebb nők kedvence.

Big Tasty szendvicset (baconnel vagy nélküle) a munkások rendelnek, a 20 darabos Chicken McNuggets dobozt pedig a tinédzserek kedvelik.

Halrudacskás Happy Mealt pedig természetesen a gyerekek szoktak enni.

A videó akkora sikert aratott (már 1,7 millió megtekintésnél jár), hogy egy második részt is készített hozzá.

@bigppruby Replying to @Stormie ♬ original sound - aileen

Ebből többek között az is kiderül, hogy

a sajtburgert a kislányok, a fekete kávét az idős férfiak, a flat white-ot a fiatal nők, a jeges eper limonádét pedig a testépítők kedvelik. BigMacet pedig jellemzően középkorú nők rendelnek.

A kommentelők közül sokak szerint találó mindkét lista, mások viszont kiemelik, hogy ők ezek szerint nem felelnek meg az átlagnak. Mindenesetre sokan hiányolnak még mekis kajákat, italokat és desszerteket a videókból, így könnyen lehet, hogy Ruby egy harmadik résszel is elő fog rukkolni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Közel 550 gyereke lehet világszerte egy 41 éves holland spermadonornak
Bíróság elé állítják a 41 éves holland zenészt, aki többszáz nőt csapott be. Egy spermadonornak legfeljebb 25 utódja születhet.

Link másolása

Bíróság elé állítják azt a holland spermadonort, akinek közel 550 gyereke lehet világszerte, írja a Daily Mail. Jonathan Jacob Meijer szándékosan félrevezette a szülőket a gyerekei valós számáról, így lehet mostanra több mint félezer gyerek biológiai apja.

A 41 éves hágai zenész 2017-ben került fel a feketelistára a Holland Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság figyelmeztetése után. Kiderült, hogy a férfi addigra tíz holland klinikán keresztül 102 gyereket nemzett.

Meijer a történtek ellenére a közösségi médiában továbbra is felajánlja szolgáltatását, valamint dán és ukrán spermabanknak is adományozott már. A Donorkind Alapítvány azzal vádolja, hogy nők százainak hazudott az utódjai valós számát tekintve, ugyanis egy donornak legfeljebb 25 gyereke születhet.

A holland spermadonor egyik áldozata az alapítvánnyal együttműködve próbálja eléírni, hogy megsemmisítsék a férfi mintáit. Evának 2018-ban született kisbabája a holland férfitól, de bele sem mer gondolni, hogy milyen következményei lehetnek a történtekre a gyerekére nézve. A Donorkind ügyvédje szerint a férfi magatartása veszélyes a gyerekek mentális jólétére és egészségére.

Meijer a Youtube-on is aktív. Ebben a videóban a tinédzserek által leggyakrabban elkövetett hibákról osztja meg nézeteit:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Az amstetteni rém „jó embernek” tartja magát és több száz szerelmes levelet kap a börtönben
Josef Fritzl 24 évig tartotta fogva a lányát a pincében. Ezerszer erőszakolhatta meg Elisabeth-et, hét gyerekük született, miközben a házban élő felesége semmit sem sejtett.
Fotó: Getty Images - szmo.hu
2023. március 28.


Link másolása

Könyvet ír a börtönben az amstetteni rém néven elhíresült Josef Fritzl, írja a LADbible. A most 87 éves férfit még 2009-ben ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre miután kiderült, hogy saját lányát 24 évig tartotta fogságban a pince egyik hangszigetelt helyiségében. Az évek alatt ezerszer erőszakolhatta meg Elisabeth-et, a vérfertőző kapcsolatból pedig hét közös gyerekük született.

Fritzl az egyik legbiztonságosabb osztrák börtön pszichiátriai osztályán ügyvédje segítségével dolgozik a könyvön, melynek címe a hírek szerint „Josef F. szakadékai” lesz. Az osztrák és német médiában megjelent részletek alapján az amstetteni rém még mindig nem hajlandó felelősséget vállalni tetteiért. Egyelőre kérdéses, hogy a könyv megjelenhet-e valaha egyáltalán.

A lányát fogva tartó férfi a kötetben azt írja magáról, hogy „jó ember” és „felelősségteljes családapa”. Azzal kérkedik, hogy a börtönben „levelek százait” kapta, főképp olyan nőktől, akik „akik szerelmesek belé”. Fritzl írásából kiderül, hogy nem érti, miért hagyta el a felesége, aki semmit sem tudott a pincében zajló eseményekről.

A börtönévekről vallva kiderül, hogy Fritzl jó barátja lett egy prostituáltakat gyilkoló férfi, aki rendre finom ételeket főz neki. A vérfertőző apa azonban próbál odafigyelni az étkezésre, mert nem szeretne elhízni. Ennél azért jóval nehezebb az élete a rácsok mögött: az idős férfi próbálja kerülni a börtön udvarát, mert több rab csak arra vár, hogy alaposan helyben hagyhassa.

Josef Fritzl tavaly kérvényezte, hogy helyezzék át egy másik börtönbe, ami egyúttal a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét is magában hordozhatta volna. Ezt végül elutasították.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Videó: lerántotta magáról a drága magassarkút az esése után a kifutómodell, mezítláb vonult tovább
Kétszer is megbotlott a cipőben, másodjára fenékre is huppant, ekkor lett elege. Nem túl jó reklám a lábbelit gyártó luxusmárkának.

Link másolása

Nagyon népszerű lett a közösségi médiában egy szupermodell, aki egy divatbemutatón egyszerűen levette a magassarkú cipőjét, miután képtelen volt menni benne.

Kristen McMenamy a párizsi divathéten alkotott emlékezeteset. A Valentino olasz luxusmárka képviseletében lépett a kifutóra egy hosszú, csillogó ruhában, ám a hozzá tartozó fekete magassarkúval meggyűlt a baja.

Kétszer is megbotlott, és míg első alkalommal sikerült visszanyernie az egyensúlyát, nem sokkal utána már el is esett úgy, hogy a padlóra huppant. A szupermodellnek ekkor elege lett, és ha már ült, lerántotta magáról a cipőt, majd mezítláb vonult tovább.

Bár többen is a segítségére siettek az esése után, McMenamy nagyon magabiztosan tette, amit tett, így végül senki sem lépett közbe.

A Twitteren már több mint 10 milliószor nézték meg a történtekről készült videót, de a TikTokon is milliók látták már.

McMenamy szinte csak pozitív kommenteket kapott, rengetegen dicsérték. Volt, aki azt írta, ez az eset elrettenti attól, hogy valaha is Valentino cipőt vegyen.

Persze akadtak olyanok is, akik szerint a szupermodell volt béna, de azt nem lehet mondani, hogy az 58 éves McMenamy nem elég rutinos, hiszen már az 1980-as évek óta van a szakmában. Bár ő maga elismerte, hogy nem alakult túl jól a mostani szereplése. „Köszönöm a Valentino-háznak, elb.sztam” - írta az alábbi Instagram-képéhez.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
56 millió forintot érő aranyrögre bukkant egy amatőr fémkeresőző Ausztráliában
A hobbikutató tervei szerint az egész pénzt a családjára költi. A 4.6 kilós aranyrögöt egy fémkeresőkkel foglalkozó üzlet tulajdonosa vette meg.

Link másolása

4,6 kilogrammos aranyrögöt talált egy amatőr fémkeresőző Ausztráliában, írja a BBC. Az ismeretlen férfi azon a környéken, vagyis az ausztrál aranyháromszögben bukkant a 240 ezer helyi dollárt (56,6 millió forint) érő kincsre, ahol az 1800-as években tetőfokára hágott az aranyláz.

A focilabda méretű rögöt Darren Kamp elsőként értékelte és vásárolta meg, aki 43 éves pályafutása során még soha nem látott ekkora aranyrögöt. A fémkeresőzéssel és aranykutatással foglalkozó Kamp elmondása szerint a Melbourne-től egy órára található üzletébe többnyire hamis arannyal vagy aranynak látszó kövekkel térnek be az emberek. Amikor azonban a személyazonosságát titokban tartó férfi betoppant hozzá és a kezébe adta a jókora követ, azt kérdezte a megdöbbent boltostól:

„Szerinted megér 10 000 dollárt?” – Kamp ránézett a hobbikutatóra és azt javasolta, hogy inkább 100 000 dollárban gondolkozzon. A férfi elárulta, hogy a kezében tartott rög, csak a lelet fele, az egész kődarab 4,6 kilót nyom, ebből pedig 2,6 kiló lehet a színtiszta arany.

Ezután pontos becslést végztettek, majd Kamp megvette a méretes rögöt az amatőr aranyásótól. A hobbikutató tervei szerint az egész pénzt a családjára költi, különösképpen a felesége lesz majd boldog az ölükbe pottyant vagyontól.

Ausztrália rendelkezik a világ legnagyobb aranytartalékaival, bár az ehhez hasonló felfedezések még arrafelé is ritkának számítanak. Ennek ellenére a legnagyobb aranyrögök közül sokat ebben az országban fedeznek fel.

A jókora aranyrögről az egyik helyi tévécsatorna is beszámolt:


Link másolása
KÖVESS MINKET: