Lehet, hogy egész eddig nem jól használtad a sütőpapírt?
Húsvét közeledtével nem csak a sonka és a tojás kerül a lábasokba, sokan sütnek édességeket is. Ezért úgy gondoltuk, mi is megosztjuk veled azt a két pici trükköt, amit a Blikk Rúzson olvastunk a sütőpapír használatáról. Nem tudjuk, te a szerencsésebbek közé tartozol-e, de velünk bizony, előfordult már, hogy a sütőpapír egy kicsit ráégett a süti aljára, ami, hát nem túl szerencsés dolog. Ahogy az sem, amikor a papír beleragad a tepsibe.
Íme hát, a két nagyon egyszerű trükk, amit ezentúl mindig alkalmazz, ha sütőpapírt használsz:
1. Használat előtt nedvesítsd be egy kicsit a tepsit! Ez elősegíti majd a hő jobb megtartását, ráadásul így rövidebb idő alatt finomabbat süthetünk.
2. Mielőtt belesimítanád a nedves tepsibe, gyűrd össze teljesen a sütőpapírt, aztán simítsd ki! Ez is finomabbá teszi a sütit, és rásegít, hogy még rövidebb idő alatt készüljön el.