hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Inkább eladja álmai házát egy skót nő, mert zavarja, hogy evés közben belát a szomszéd fürdőszobájába

A házaspár szerint olyan érzésük volt, mintha egy akváriumban élnének.
hirdetés

A nyugodt, vidéki életre vágyott egy skót házaspár, ezért Stirling közelében vettek egy minden igényt kielégítő luxusingatlant. Csakhogy nem szóltak nekik, hogy a szomszédban hamarosan új házat építenek, aminek az egyik fürdőszobája ráadásul éppen az ebédlőjükre néz, írja a Mirror.

Pauline Boyd és férje ezért sokszor a vacsora alatt azzal szembesülnek, hogy a szomszédban éppen tusol valaki. Ez még akkor is nagyon zavaró, ha az éles alakot nem látják, mivel tejüveget szereltek a ház fürdőszobájára. A nőt különösen az bosszantja, hogy senki nem szólt nekik arról, hogy hamarosan új házat húznak fel a szomszédban. Blair Drummond önkormányzata időközben már hivatalosan is sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt.

A nő azt mondja, amikor a kisvárosba költöztek, imádták az élet minden pillanatát. Bár voltak szomszédaik, de valójában alig találkoztak valakivel a skót városkában. Akkor változott meg minden, amikor a szomszéd 2019 januárjában úgy döntött, hogy eladja telke egy kis részét.

A területre épült ingatlan garázsa és a fürdőszoba is Boydék étkezőjére néz. A házaspár mára odáig jutott, hogy csak lehúzott redőny mellett tudnak enni, és állandó stresszben vannak a zuhanyzós jelenetek miatt. A nő végül a városvezetéshez fordult, ahol azt mondták, hogy a tervezésért felelős vállalkozás dolga lett volna beszélni a szomszéddokkal az építkezés előtt.

hirdetés

Boydék végül úgy döntöttek, hogy eladják álmaik házát és inkább máshova költöznek, de nem bírják tovább, ami a szomszédban zajlik. Azt mondják, hogy még a kertbe sem tudnak kiülni nyugodtan, mert a garázs miatt állandó a jövés-menés a szomszédos épületnél.

Az önkormányzat írásban ismerte el, hogy hibázott, és a házaspár elnézését kérték a történtek miatt. Állításuk szerint megtettek minden szükséges intézkedést, hogy ehhez hasonló hiba a jövőben ne fordulhasson elő még egyszer.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Furcsa bejegyzés jelent meg Orbán Viktor Facebook-oldalán

A miniszterelnök arról érdeklődött, mit szólnak követői az időjáráshoz.
hirdetés

Nagyon furcsa poszt jelent meg Orbán Viktor Facebook-oldalán hétfő délután, amelyben a kormányfő az időjárásról érdeklődött. A bejegyzés szerint Orbán arra kíváncsi, mit szólnak követői az esőhöz.

"Hahó, fészbukosok! Ki örül az esőnek? Kommentben várom a tageket"

- írta legújabb posztjához Orbán Viktor.

Persze jöttek is válaszok szép számmal, már több mint kétezer hozzászólás érkezett a poszthoz.

Azért nem ez az első eset, hogy Orbán Viktor Facebook-oldalán megjelent egy szokatlan bejegyzés. A kormányfő egy évvel ezelőtt például több posztot is szentelt annak, hogy bemutassa, hogyan készít kovászos uborkát otthon. Az ubik útját egészen a Karmelita kolostorig lehetett követni, a miniszterelnök ugyanis hozzácsapta az ebédkínálathoz a saját maga által készített savanyúságot.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Újra megsérült főzés közben a Konyhafőnök versenyzője, Norbi akit az első adásból mentő vitt el

Norbinak a casting adások felvételekor agyi trombózisa volt, de nem adta fel a versenyt. Most viszont a nagy sietségben megvágta az ujját, a vérzés viszont nem akart elállni, mivel vérhígítóval kell szúrnia magát.
hirdetés

A Konyhafőnök miatt költözött haza Magyarországra az RTL Klub korábbi riportere Kiss Norbert Ádám, aki az elmúlt nyolc évben Hollandiában élt. Rengeteget készült a műsorra, de a casting adások felvétele alatt rosszul lett, mentő vitte kórházba. Később kiderült, hogy agyi trombózisa volt. Egy hétig volt kórházban, és vérhígítót kapott - írja a 24.hu.

Mindezek ellenére nem adta fel a versenyt, hétfőn pedig újból láthattuk a képernyőn. A főzés közben azonban ismét baleset érte. A nagy sietségben ugyanis elvágta a kezét, miközben krumplit pucolt. Ez sokszor megesett már a versenyzőkkel, de Norbinak még kockázatosabb volt, hiszen még most is vérhígítóval kell szúrnia magát.

“Most muszáj erőt vennem, hogy ne bőgjem el magam, mert elvágom az ujjam, miközben vérhígítóval szúrom a hasamat. Nem állt el a vérzés és azt éreztem, hogy az egész küzdelem az így megy a kukába. Azt éreztem, hogy végem van és fel kellett volna adnom? De aztán jött egy sugallat, hogy nem, nem ezt most toljuk”

- mondta a Konyhafőnök versenyzője.

VIDEÓ: Norbi megsérült: „Fel kellett volna adnom?”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Megindítja a szülést egy amerikai étterem hamburgere - legalábbis ezzel reklámozzák

A magzatvízhajtó specialitás semmi extrát nem tartalmaz, mégis az elmúlt 2 évben 31 nőnél indult meg a szülés az elfogyasztása után.
hirdetés

Beindítja a szülést az egyik hamburgerük - állítja egy amerikai étterem tulajdonosa, aki szerint eddig már 31 nő szült az azt követő órákban, hogy náluk evett - írja a Fox 9.

A minnesotai Excelsiorban található az a hamburgerező, ahol a nem mindennapi ajánlással árulják a burgert. A The Suburban kiemelt helyen kínálja étlapjukon

a "Labour Inducer" azaz szabad fordításban "Szülés Provokátor" nevű burgerét, amely a hely tulajdonosa szerint az elfogyasztását követően nagy eséllyel beindítja a szülést a terhes nőknél.

A szóban forgó ételt 2019-ben azért álmodták meg, hogy egy helyi hamburgerversenyre benevezzék. Amikor még az étteremben válogatták, melyik ételt nevezzék be, a tulajdonos terhes lányának az egyik különösen ízlett. Végül ezt küldték a versenyre, a terhes asszony pedig hat órával később már a kórházban vajúdott - akkor még csak viccből nevezték el Szülés Provokátornak az ételt. A versenyen harmadik helyezést ért el, és az étteremben is nagy siker lett. Alig egy hónappal később egy másik nőnél is beindult a szülés közvetlenül azután, hogy evett belőle.

Azóta a hamburger statisztikái az egekbe szöktek: eddig összesen 31 nőnél indult be a szülés az azt követő 24 órán belül, hogy elfogyasztotta az ominózius burgert.

A tulajdonos szerint sok nő már célirányosan érkezik hozzájuk azzal a szándékkal, hogy szülni akarnak. Az étterem tudatosan épít is erre, minden olyan baba képét megosztja, akiknek az édesanyja náluk fogyasztotta el a szülés előtti utolsó vacsorát.

És mégis mi lehet ennyire magzatburokrepesztő egy hamburgerben?

hirdetés
Van benne marhapogácsa, karamelizált hagyma, mustár, cajun ízesítésű remulád mártás, mézes sült bacon - tehát szinte semmiben nem üt el egy hagyományos hamburgertől, így tudományos szempontból teljes rejtély, mitől van mégis ilyen hatással a terhes nőkre.

Tudományos magyarázat egyébként nincs arra, hogy bármilyen étel elfogyasztása hatással lenne a szülésre, mivel semmilyen kapcsolat nincsen az emésztőrendszer és a méh között.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Amennyi előnye van a maszkviselés eltörlésének, annyi dilemmát szül Amerikában

A legnagyobb probléma, hogy lehetetlen megkülönböztetni, ki van beoltva és ki nem, mivel az emberek lelkiismeretére van bízva a döntés.
hirdetés

Először élvezhette az amerikaiak nagy százaléka úgy a hétvégét, ahogy a vírus előtt: maszk nélkül. Az új szabályozás értelmében ugyanis azok, akik már be vannak oltva, azok kültéren és egyes beltéri helyeken eltekinthetnek a maszkviseléstől és a távolságtartás szabályaitól is. És ugyan többmillió amerikai üdvözölte a döntést - köztük Joe Biden elnök is azt mondta, hogy végre a tipikus amerikai széles mosollyal köszönthetik egymást az emberek - szinte rögtön felmerültek a döntéssel kapcsolatos dilemmák.

A CNN egy cikkben szedte össze, hogy milyen aggályai lehetnek a maszkviselést érintő új szabályoknak.

A legnagyobb probléma ezzel kapcsolatban az, hogy nem lehet megkülönböztetni azt, ki van beoltva, és ki nincsen.

Az Egyesült Államokban eddig 273 millióan kapták meg legalább az egyik oltást, ebből 121 millióan mindkettőt. Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) új szabályai szerint azok válhatnak meg a maszkoktól, akik mindkét adagot megkapták már. Ebből következik, hogy a 328 milliós amerikai lakosság nagy része, majdnem 200 millió ember még nem jogosult erre vagy azért, mert még vár az oltásra, vagy mert oltásellenes.

A legnehezebb helyzetben két csoport van: a kisgyermekes szülők és a bizonyos egészségügyi problémákkal rendelkezők.

Az Egyesült Államokban múlt héten kezdték meg a 12-15 éves korosztály oltását a Pfizer-vakcinával, ám a 12 éven aluliak számára továbbra sincs jóváhagyott oltóanyag. Ugyan a kisgyerek esetében nem olyan súlyos a vírus lefolyása, mint az idősek és a krónikus betegek esetében, ők is elkaphatják a fertőzést. A maszkviselés eltűnésével a zsúfoltabb helyeken, mint amilyenek a rendezvények, de akár a szupermarketek is a nem oltott gyerekek nagyobb eséllyel lesznek kitéve a fertőzésnek. Ugyanez a helyzet azokkal, akiknek gyengébb az immunrendszerük, vagy valamilyen betegség miatt nem adathatják be maguknak a vakcinát.

hirdetés

Rochelle Walensky, az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ igazgatója fontos első lépésnek nevezte a maszkviselés eltörlését, azonban egyben mindenkit lelkiismeretességre kért.

"Az, amit igazán kérünk, (...) hogy az emberek legyenek őszinték egymással. Akkor vagy védve, ha be vagy oltva, ha nem, akkor nem vagy védett."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: