FELFEDEZŐ

Imádja az internet a videót, amin alaszkai kutyusok úgy buszoznak, mint az emberek

Minden nap teljesen egyedül szállnak fel és utaznak el a busszal a közeli kutyanapközibe.

Link másolása

Egy alaszkai házaspár, Mo és Lee Thompson hiánypótló vállalkozásba fogott egy Skagway nevű városkában: nappali kutyapanziót, tulajdonképpen egy kis „kutyanapközit” nyitottak négylábú kedvenceknek – írja a The Washington Post.

Az ebek nem is akárhogy jutnak el a kedvelt helyükre: egyedül, emberi kíséret nélkül várják „iskolabuszukat”, és teljesen fegyelemben teszik meg mindennapos útjukat.

Amaru, az ötéves mentőkutya például minden nap türelmesen várja a megállóban a busz érkezését. „Megszokta, hogy azon a helyen ül. Még abba az irányba is néz, amerre tudja, hogy jönni fognak” – mondja gazdája, Gary Hisman, aki általában a kerti munkát végzi, amíg kutyája a buszra vár.

A kutyusokat biztonsági övvel rögzítik az ülésekhez, mindegyiket saját helyéhez, és felszálláskor még köszönnek is egymásnak. Az üléseket gondosan választják ki, olyan tényezők alapján, mint a kölyökkutya személyisége, életkora és modora. A legtöbb kutya közvetlenül a kijelölt helyére indul, vezetés nélkül.

Az alaszkai utazó kutyák a minap konkrétan felrobbantották a netet, amikor a TikTokon is megjelent róluk egy videó. Ezt néhány nap alatt közel 10 millió ember látta.

@mo_mountain_mutts You guys asked to see the dogs getting on the bus #foryou #dogs #puppybus #alaska ♬ original sound - Mo_Mountain_Mutts

Amikor a kutyák felszállnak a buszra, Mo egy kis engedelmességi gyakorlatot végez és finomságokat osztogat a jó viselkedés jutalmaként. Miután elhelyezkednek és becsatolják őket, az emberekhez hasonlóan a helyükön kell maradniuk – ez azonban nem jelent gondot nekik.

A Mo Mountain Muttsnak körülbelül 237 000 követője van az Instagramon és 1,3 millió követője a TikTokon, de még ennél is sokkal több embert érnek el a közösségi médiában. A kutyák nagyon sok vidámságot okoznak az embereknek. Az egyik kommentelő azt írta:

„Mindannyian egyetérthetünk abban, hogy ez a videó minden szomorúságot meggyógyít? Két perce sírtam. Most viszont már a legkevésbé sem”.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Tuti tipp, ha napelemre vágyik
Felmondott a napelemes telepítője? Még nem választott kivitelezőt? Az E.ON szakértelmével hosszútávú partnerséget ajánl.

Link másolása

Hosszútávú partnerséget ajánl az E.ON a napelemes rendszert választóknak

Zajlik az élet a háztartási méretű kiserőművek piacán: az elmúlt évben a rendkívüli kereslet mellett alkatrészellátási nehézségek is akadályozták a zöld energiára vágyók életét. Az E.ON hosszútávú partnerséget ajánl mindazoknak, akik fenntartható forrásból fedeznék energiaszükségletüket.

A napelempiac kiszámíthatatlansága korábban nem látott mértéket öltött, amit jóformán már csak azok tudnak átvészelni, akik több lábon állnak, és biztos háttérre támaszkodhatnak. A piacon lévő vállalkozásokat megrostálja a sok nehézség: az ellátási láncok akadozása nyomán előállt inverterhiány miatt a korábban szerződéssel lekötött kivitelezéseket nem, vagy csak lassan tudták végrehajtani, ez felduzzasztotta a várakozó ügyfelek számát. Az októbertől változó hálózatba történő betáplálás szabályrendszere újabb több tízezerrel növelte meg a napelemet telepíteni szándékozók számát.

A mostani turbulens időszakban ezért különösen fontos, hogy olyan társaság végezze el a telepítést, amely képes tartani hosszú távon is kötelezettségét. Az E.ON nemcsak a szakembergárdát, a színvonalas kivitelezést és a garanciát vállalja, hanem egyéb olyan termékkel rendelkezik, amellyel egy ház zöldenergiával történő ellátásától a különféle hűtés-fűtés megoldásokig terjedő igényét is biztosítani tudja.

Sok vállalkozó számára az is nehézséget jelent ebben a helyzetben, hogy a 100 százalékos támogatású projektek nagy részben utófinanszírozottak, tehát a vállalkozóknak előre kell biztosítaniuk az anyagi hátteret. Stabil pénzügyi hátterének köszönhetően az E.ON ilyen jellegű kivitelezéseket is vállal.

A versengő ajánlatokat ma különösen nehéz összehasonlítani. Ha egy vállalkozás viszonylag rövid időn belül tudja vállalni a telepítést, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy hosszútávon is számíthatunk majd rá a garanciális teljesítésben. Az E.ON-t az elmúlt években több mint 20 ezer ügyfél választotta, a magyar energiapiac megbízható és stabil szereplője, így a napelemekre vonatkozó 12 év, és azok teljesítményének 80%-ára vállalt 25 év garancia is érvényesíthető marad.

Az E.ON a SolarHome mellett további termékeket kínál, így Komfort Klímát, Komfort Hőszivattyút, sőt otthoni autótöltő rendszereket is, amelyekre egyidőben is megköthető az adott termékre vonatkozó szerződés. Digitális megoldásai révén pedig az otthoni energiahasználat menedzselése is egyszerű: az E.ON Home alkalmazással valós időben követhető a napelemek teljesítménye, vagy akár autónk töltését is vezérelhetjük segítségével.


Advertisement
Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Elrabolták és megölték a lányát, bosszúból 10 kartelltagot vadászott le a mexikói anya
Miriam úgy érezte, a rendőrség tehetetlen, és akcióba lépett. Éveken át nyomozott titokban a bandatagok után, közben több meggyilkolt áldozatra is rábukkant.

Link másolása

Miriam Rodriguez, akinek a lányát egy mexikói kartell tagjai elrabolták és megölték, úgy döntött, mindent elkövet, hogy bíróság elé állítsa őket.

A nő nem akarta elhinni, hogy a hatóságok milyen keveset tudtak tenni, amikor lányát, Karent elrabolták – ezért úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a dolgokat.

Évekig tartó nyomozása során elegendő információhoz jutott ahhoz, hogy leleplezze Mexikó egyik legveszélyesebb drogkartelljének, a Los Zetasnak a tagjait.

Miriam nem csinált nagyon bonyolult dolgokat, egyszerűen csak válaszokat keresett, és olyan nyomozást végzett, amit a hatóságok nem voltak képesek.

Egyszer például egészségügyi dolgozónak álcázta magát, és felmérést végzett a környéken, így gyűjtötte be az információkat, amelyek elegendőek voltak a rendőrség számára ahhoz, hogy letartóztassa azt a férfit, akiről azt gyanította, hogy részt vett lánya elrablásában.

Nem volt egyedül a nyomozással. Fia, Luis segített neki. Ahogy újabb nevekre bukkantak, az egyik bandatagot, aki még csak 18 éves volt, próbálta meggyőzni arról, hogy adja fel lánya tartózkodási helyét.

Ekkor szembesült azzal, hogy lányát nemcsak elrabolták, hanem meg is gyilkolták.

Ezután még eltökéltebben nyomozott, és munkája eredményeképp több holttestet is találtak, akikkel szintén a kartell végzett.

Miriam élete következő néhány évét a hírhedt banda tagjainak felkutatásának szentelte. Rengeteg különböző álcát használt: megváltoztatta a haját, választási tisztviselőnek adta ki magát, gyanútlan családtagtól szerzett így információkat.

Három év alatt Miriam 10 bandatagot leplezett le, akik megpróbáltak a hatóságok elől menekülni, és új életet kezdeni.

San Fernandóban a többi gyászoló család között hatalmas elismerés övezte, hiszen sokan voltak, akik hozzá hasonlóan elvesztették a szeretteiket.

Természetesen nem volt veszélytelen az, amit csinált, és 2017-ben a kartell 12 lövéssel végzett vele az otthonában. Bár korábban fegyveres védelmet kért a rendőrségtől, egyszer azt mondta a New York Times szerint: "Nem érdekel, ha megölnek. Meghaltam azon a napon, amikor megölték a lányomat."

Miriam fia, Luis folytatja édesanyja küldetését a San Fernando Eltűnt Személyek egyesületén keresztül, és segít a nyomozásban, hogy megtalálják a kartell tagjait, akik felelősek a családok szeretteinek elrablásáért és meggyilkolásáért.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Videó: Térden állva könyörgött a kínai kislány egy nőnek, hogy adja vissza a pénzét
A gyerek elejtett 200 jüant, amit az asszony felkapott a földről, és azt állította, hogy az az övé.

Link másolása

Már több mint 25 millióan látták azt a videót, amin egy kínai diáklány térden állva könyörög egy középkorú nőnek, hogy adja vissza a pénzét - írja nextshark.com.

A felvétel Kantonban készült a hétvégén. A videó előzménye, hogy

a kislány elejtett 200 jüant - körülbelül 10 ezer forintnak megfelelő összeget - , amit a nő felvett, és azt állította, hogy az az övé.

A gyerek barátai azonban azt mondták neki, hogy látták, amint felvette a pénzt, és kérték, hogy adja azt vissza a lánynak.

A videót egy arra járó férfi készítette, aki szintén megjegyezte, hogy látta, amint a nő felveszi a pénzt a földről.

Az incidens miatt láthatóan egyre többen gyűltek köréjük, az egyik járókelő pedig azt javasolta a gyereknek, hogy hívja fel a szüleit. Erre a kislány elmondta, hogy a szülei egy másik városban dolgoznak, ő pedig a nagyszüleivel él, és ez a pénz nagyon sokat jelent számára.

A gyerek elkeseredésében

végül már térden állva könyörgött a nőnek, hogy adja neki vissza a 200 jüant.

Végül a láthatóan egyre dühösebb tömeg hatására a nő visszaadta pénzt a kislánynak. A kommentelők azonban nem kímélték az asszonyt, akinek sokak szerint „nincs lelkiismerete”.

A felvételt már több mint 25 millióan látták a Weibón.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Szenvedélyes csók csattant el a két MMA-harcos között a meccs előtt
Harmonikus energia áramlott közöttünk, a ketrecben mégis úgy küzdöttünk, mint a sárkányok - írta később egyikük a nem hétköznapi jelenetről.

Link másolása

Igencsak meglephette a múlt szombati prágai MMA gála közönségét, amikor két sportoló a küzdelem előtt megcsókolta egymást - írja a LadBible.

A szenvedélyes csók Karina Pedro és Denisa Ryndova között csattant el a prágai O2 arénában rendezett Clash of the Stars nevű eseményen. A négyes küzdelem előtt a két-két páros felállt egymással szemben. A meccsek előtt ilyenkor a riválisok általában feszülten állnak egymással szemben, készülve az összecsapásra, gyakran a fejüket is összeérintik.

Elsőre úgy tűnhetett, hogy Denisa is valami hasonlóra készült, azonban

egy váratlan mosoly után a versenyző megcsókolta riválisát, Karinát. Ez azonban láthatóan az ellenfelének sem volt ellenére, ugyanis ő is viszonozta a csókot.

A jelenet később mindketten megosztották az Instagramon. Denisa azt írta, hogy ez a csók a gála legemlékezetesebb pillanat volt számára. Hasonlóan vélekedett Karina is, aki mellesleg népszerű OnlyFans-modell is.

„Harmonikus energia áramlott közöttünk, a ketrecben mégis úgy küzdöttünk, mint a sárkányok” - írta.

Az összecsapást amúgy Karina nyerte.


Link másolása
KÖVESS MINKET: