FELFEDEZŐ
A Rovatból

Horror a vasút mellett: 16 nap alatt teljesen mumifikálódott egy férfi holtteste, értetlenül állnak az eset előtt Bulgáriában

A férfit eltűnése után bő két héttel találták meg, és a belső szervei ekkorra már teljesen feloldódtak. Ez normális esetben több hónap alatt történik meg.

Link másolása

Teljesen mumifikálódott férfit találtak mindössze 16 nappal azután, hogy utoljára látták élve – a nyomozók értetlenül állnak a dolog előtt - írta az Unilad.

Szeptember 3-án a bulgáriai Szófiában a hatóságok egy férfi holttestére bukkantak egy vasútvonal mellett. A 34 éves férfit utoljára augusztus 18-án látták élve, de amikor megtalálták, a teste „teljesen mumifikálódott”, amit nem értettek a nyomozók.

A férfit pólóban, rövidnadrágban és zokniban találták meg - ezekben a ruhákban látták utoljára élve. A Cureus Journal of Medical Science szerint volt nála egy táska is, amelyben „személyes dolgok és egy üveg alkoholos ital volt”.

„Voltak olyan információk, hogy az elhunyt alkoholista volt. A holttestet mindenesetre boncolásra küldték a szófiai törvényszéki klinikára, ahol nem találtak traumás sérüléseket” - írta a Cureus.

A mindössze 16 nap alatt bekövetkezett „teljes mumifikálódás” következtében a férfi lágyszövetei és belső szervei teljesen feloldódtak, így nem lehetett őket megfelelően megvizsgálni.

A férfi halálának oka így egyelőre „ismeretlen” - bár a tudományos folyóirat szerint "nem zárható ki az alkoholmérgezés vagy az alkoholizmussal kapcsolatos szövődmények lehetősége".

A folyamat a folyóirat szerint jellemzően "több héttől hónapokig" tarthat, a kérdés az, hogy miként lehetséges, hogy a férfi mindössze 16 nap alatt teljesen mumifikálódott?

A lap szerint "bizonyos esetekben" a bomlási folyamat felgyorsulhat, de ez bizonyos tényezőktől függ, például "száraz levegőtől, jó szellőzéstől, napsugárzástól és magas hőmérséklettől".

Bulgáriában a férfi utolsó észlelése óta eltelt 16 napban a hőmérséklet „16 °C és 33 °C között” volt, és „az augusztusi relatív páratartalom 52 százalékos” volt. Szófiában augusztusban a szél átlagosan 13,03 km/h (8,1 mph) sebességgel fúj

- teszi hozzá a lap.

A férfi esetében a 16 nap alatt mért értékek "közel álltak a bomláshoz közeli értékekhez", ráadásul azt feltételezik, hogy a vonatok mozgása, mivel egy vasútvonal mellett találták meg, további „állandó légmozgást” idézhetett elő, ami tovább segíthetett a bomlásban.

A folyóirat megállapítja, hogy a 34 éves férfi korai mumifikálódása „rendkívül ritka esemény” a szakirodalomban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
„Biztos befér a kéményen a miniszterelnök úr?” – így reagáltak a kommentelők Orbán Viktor üzenetére, miszerint éjjel érkezik
Nem kímélték a kormányfőt a hozzászólók a szakállas kép alatt. Igaz, voltak olyanok is, akik szerint kifejezetten humoros lett a poszt.

Link másolása

Ahogy arról korábban írtunk, szokatlan, nyárra jellemző szakállal jelentkezett kedd este Facebook-oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök a Mikulásra utalva, az EDDA híres dalának címével azt üzente: „Éjjel érkezem.” A nyomaték kedvéért azt is megírta: „Csizmákat kipucolni, éjjel érkezik a Mikulás”.

Számosan voltak, akiknél betalált a poszt: többen gondolták úgy, hogy ennyi lazaság belefér egy miniszterelnöki posztba, egyesek kifejezetten humorosnak tartották a bejegyzést.

Nem kevesen voltak azonban azok sem, akik – viccesebben vagy határozottabban – arra használták a kormányfő posztját, hogy kritikát fogalmazzanak meg vele szemben.

Íme néhány a legfrappánsabbak közül:

„Éjjel érkezem, száraz, kiégett aggyal – és az új adócsomaggal”

„De szép csizma – mondta a Mikulás, majd eltette a zsákjába”

„Biztos, hogy befér a kéményen, miniszterelnök úr?”

„Ide már ne jöjjön, innen elvitt mindent!”

„Ez a Mikulás nem hoz, hanem visz”

„Noo, akkor reggelre már csizma sem lesz...”

„Inkább az ajtón gyere be, mert a kémény elég szűk lenne neked, harcosom!”

„Ez a Mikulás üres zsákkal jön, és telivel megy”

„Még egy ilyen télapót, aki elől hordja a puttonyát...”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Horváth Gréta reagált Meggyes Dávid kiborulására: „Egyetlenegyszer sem kereste a kisfiamat”
Gréta elmondta, hogy neki a gyerek lelki egészsége a legfontosabb, ezért sem taglalta az eseményeket, a történéseket, amik egyébként számára is megdöbbentőek voltak, nemhogy egy 7-8 éves gyereknek.

Link másolása

A Blikk foglalta össze, hogy nemrég mi történt Meggyes Dáviddal: az üzletember annyira a szívén viselte Horváth Gréta kisfiának a sorsát, hogy a szakításuk után egy évvel elsírta magát a kamerák előtt, amikor egy szóról eszébe jutott a Párharc forgatása közben.

Meggyes akkor elmondta, hogy azért érintette ennyire érzékenyen az ügy, mert hároméves kora óta ő is nevelte Gréta gyermekét, és már-már sajátjaként szerette.

Azt is hozzátette, amikor a gyermek 8 éves lett, elváltak útjaik, így a kapcsolatot sem tudta vele tartani.

Ennek kapcsán szólalt meg most Horváth Gréta, aki elmondta, hogy a volt párja egyszer sem jelezte felé, hogy látni akarná Filipet, azt pedig felháborítónak tartja, hogy valaha is eltiltotta volna tőle.

„Én félre tudtam tenni az egómat, ezért a gyerek előtt sosem tüntettem fel őt rossz színben. Különben meg Filipnek van édesapja, aki példásan neveli őt, és akire mindig számíthattunk, és akivel a mai napig jó a kapcsolatunk. Nekem a gyerek lelki egészsége a legfontosabb, ezért sem taglaltam az eseményeket, a történéseket, amik egyébként számomra is megdöbbentőek voltak, nemhogy egy 7-8 éves gyerek számára… Köszönöm szépen, mi jól vagyunk, és Dávidnak nincs keresnivalója az életünkben”

– mondta Gréta a Story magazinnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Árpa Attila drukkol Tomán Szabinának: „minél jobban keressen, annál kevesebb gyerektartást kell fizetnem”
Van egy 16 éves lányuk, akire nagyon büszke. Sajnálja, hogy nem tud vele gyakran találkozni a munkái miatt.
Fischer Gábor - szmo.hu
2023. december 05.


Link másolása

Árpa Attila Meglepetés Magazinnak adott interjúját szemlézte a Blikk. A médiaszemélyiség vallott magánéletéről is. Beszélt 16 éves lányáról, aki egy vidéki kollégiumban van hétközben, hétvégente jár Budapestre, de Árpa elfoglaltságai miatt „nehéz összehozni egy találkozót”, pedig roppant büszke rá.

„Értelmes lány, karakán, van saját véleménye, kiáll magáért. Az animáció és a grafika érdekli, most azon a pályán képzeli el a jövőjét.”

De nemcsak lányára, annak édesanyjára, Tomán Szabinára is büszke.

„Büszke vagyok Szabina sikerére, minőségi munkát végez, önerőből építette fel a cégét, a birodalmát. Drukkolok neki, hogy minél jobban keressen, mert annál kevesebb gyerektartást kell fizetnem neki.”

– mondta, nyilván viccesen.

A legnagyobb vágya azonban egy kis pihenés.

„Szeretnék most már egy szép nővel kettesben, egy ágyban lenni délelőtt 11 órakor, mert idejét nem tudom, hogy mikor történt meg, mindig valahová rohannom kell,”


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hihetetlen: 3 másodperc alatt találta ki a megfejtést egy játékos a Szerencsekerékben – videó
Sanyi ezzel közel 10 millió forintot kaszált.

Link másolása

Mindössze három másodpercre volt szüksége a Szerencsekerék egyik játékosának, hogy kitalálja a megfejetést. Sanyi ezzel közel tízmillió forintot kaszált.

A fődíj játékban a versenyzőnek egy 12 betűs szót kellett kitalálnia, amihez elég sok betűt el is talált. Ezután Sanyi ráfordult a megfejtésre, amihez mindössze pár másodperc kellett neki, és ki is bökte, hogy „porcelánbaba”. Ezzel pedig 9 750 000 forintot nyert.

„Ez hihetetlen. Reggel még úgy jöttem, hogy elfolyt a hűtővíz az autóból az autópályán, aztán ebbe csöppenek bele”

- mondta meglepetten Sanyi. A játékos ezután némileg elérzékenyülve azt is elárulta, hogy a jó hírt elsőként az anyukájával és a barátnőjével fogja megosztani.

(Forrás: Blikk)


Link másolása
KÖVESS MINKET: