FELFEDEZŐ
A Rovatból

Horogkeresztes Dávid-csillagot posztolt Kanye West, ezért Elon Musk letiltotta a Twitterről

Az egyre furcsábban viselkedő rapper néhány órával korábban egy online interjúban arról beszélt, hogy szerinte Hitler is csinált jó dolgokat.

Link másolása

Ismét letiltotta a Twitter Kanye Westet, miután a rapper egy Dávid-csillagba ágyazott horogkeresztet posztolt, írja a The Guardian.

A zenésznek két hét sem kellett, hogy kiverje a biztosítékot Elon Musknál, miután november 21-én visszaengedték a platformra.

A magát újabban csak Ye-nek nevező sztár az újbóli kitiltása előtt néhány órával az InfoWars című műsor vendége volt. A trumpista, összesesküvés-elmélet hívő Alex Jones műsorában West teljesen eltakart arccal, kezében egy narancssárga légycsapóval jelent meg, és egy idő után dicsérni kezdte Hitlert és a nácikat. A beszélgetés egy pontján azt mondta, hogy „rengeteg dolog van, amit kedvel Hitlerben”, és szerinte a nácik is tettek jó dolgokat. Jones próbálta menteni a helyzetet, és azt mondta, hogy „a nácik gonosztevők voltak”.

Néhány órával az online beszélgetést követően

West egy Dávid-csillagba oltott horogkeresztet posztolt a Twitteren.

Erre reagálva jelentette be Elon Musk a zenész újbóli letiltását. A közösségi oldal új tulajdonosa tweetjében azt írta, hogy megpróbált minden tőle telhetőt, West „ennek ellenére megszegte az erőszakra uszítás elleni szabályokat”.

Kanye West ezután a Truth-ra, a Donald Trump által indított közösségi felületre posztolta beszélgetését a világ leggazdagabb emberével.

„Sajnálom, de túl messzire mentél. Ez nem oké”

- írta a zenésznek Musk. West erre visszakérdezett, hogy mikor lett a milliárdosból bíró. A poszthoz csatolt egy fotót is, amin látszik, hogy 12 órára letiltották a Twitteren a platform szabályainak megsértése miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Soha nem látták többé a házaspárt, akik egy búvártúrára mentek, és eltűntek merülés közben
A hajó, amelyik kivitte őket a merüléshez a Nagy-korallzátonyhoz, nélkülük tért vissza. A kutatás során az derült ki, hogy az amerikai házaspár még legalább egy napig élhetett.

Link másolása

Eileen és Tom Lonergan a louisianai Baton Rouge-ban éltek, és 1998. január 25-én egy kirándulásra jelentkeztek, hogy felfedezzék a Nagy-korallzátonyt, miután megálltak Ausztráliában a fidzsi-szigeteki és tuvalui nyaralásukról hazafelé menet.

A 28 éves Eileen tapasztalt búvár volt, és meggyőzte 34 éves férjét, hogy ő is vágjon bele most először a búvárkodásba a híres korallzátonynál, ami ideális hely a merüléshez.

A pár 24 másik utassal együtt felszállt az Outer Edge nevű hajóra, amelyet Geoffrey 'Jack' Nairn kapitány vezetett, és 60 km-re mentek ki a parttól - írta a LADBible.

Miután az aznapi búvárkodás befejeződött, létszámellenőrzést tartotak, majd a hajó visszatért a szárazföldre.

Valami nem stimmelhetett a számlálás során, mert aztán kiderült, hogy a pár mégsem volt az Outer Edge fedélzetén, amikor az visszaindult.

Két nappal később megtalálták a hajón a táskájukat, tehát biztosan kihajóztak a többiekkel. Ez viszont azt feltételezi, hogy Eileennek és Tomnak a három merülés közül az utolsó után kellett volna felbukkannia. Valószínűleg fel is jöttek, csak később, és a hajó akkor már elindult a part felé.

El lehet képzelni, mit éreztek, amikor rájöttek, hogy otthagyták őket. A következő napokban széles körű légi és tengeri kutatás zajlott, ám a házaspárt nem találták meg.

Februárban, egy hónappal eltűnésük után, egy Eileen méretű búvárruha tűnt fel a queenslandi partszakaszon, majd más eszközök és tartozékok, valamint Eileen egyik uszonya is előkerült.

A kutatás szerint semmi sem utalt arra, hogy erőszakos halált haltak volna, noha a róluk készült az Open Water című filmben a pár cápatámadás áldozata lett.

Hónapokkal később egy halász a helytől 160 km-re talált egy merülőtáblát, amelyen ez állt:

"Mindenkinek, aki segíthet nekünk: Az MV Outer Edge elhagyott minket az Agincourt Reef-en, 98. január 25. 15:00. Kérem, segítsen, mentsen meg minket, mielőtt meghalunk. Segítség!!!"

A lapon szereplő dátum szerint a pár még legalább egy napig élt.

Az Outer Edge kapitányát gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták, bár ő csak a legénység egyik tagját utasította, hogy végezze el a számlálást, és a hibát az eredményezhette, hogy két utas félúton a vízbe ugrott.

Később a kapitányt az esküdtszék ártatlannak találta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Agysérülése miatt elfelejtette, hogy van egy lánya és egy barátja, most videón mutatja meg, hogyan javul az állapota
Nesh Pillay-t az orvosok is hiába vizsgálták, nem tudtak magyarázatot találni arra, hogy mi okozta nála a furcsa memóriavesztést.

Link másolása

Egy torontói édesanya megható videója sokakat megrendített. A fiatal nő ugyanis egy agysérülés következtében elveszítette az emlékeit, így azt sem tudta, hogy van egy lánya és egy barátja - írja az Unilad.com.

Nesh Pillay történetét a TikTokon lehet megismerni. A fiatal nőnek egy agysérülés miatt szinte mindent újra meg kell tanulnia. Egy felvétel szerint azt sem tudta, hogy éppen melyik évben járunk. De akkor is megdöbbent, mikor rájött, hogy nővére már felnőtt.

Egy videóban pedig arról beszél, hogy az elmúlt hónapokból nem sok mindent tud felidézni.

Tavaly októberben mondta a családjának, hogy beütötte a fejét, majd lefeküdt aludni. Mikor felébredt, az emlékei kezdtek eltűnni.

„Állítólag nagyon zavart voltam, és nem tudtam, mi történik. Aztán néhány óra leforgása alatt elvesztettem az emlékezetem. Aznap estére nem tudtam, ki a társam. Nem sokat tudtam a lányomról. Nem volt könnyű..."

- mondta el.

Folyamatosan pánikban volt, és elfelejtette, mit csinál, vagy hol van, ezért valakinek állandóan mellette kellett lennie.

A nő korábban, kilencévesen egy autóbalesetben is megsérült. A pár hónapja történt újabb tramua óta már állandósult nála a jelentős memóriavesztés. Az orvosok nem igazán tudják, hogy mi okozza ezt nála.

„A nőknek általában nem hisznek, amikor a tüneteikről van szó” – mondta, miután három napot töltött kórházban, és öt pszichiáter is megerősítette, hogy a probléma nem pszichológiai, egy neurológus azt mondta neki, nem tudja, mi ennek az oka.

Az állapota lassan javul, és ennek fázisait megosztja követőivel is.

„Annyira hálás vagyok, hogy élek. Olyan sokan halnak meg fejsérülések következtében, és nem kapnak vissza semmilyen emléket. Szóval én tényleg csak a jó oldalát nézem" - árulta el.

VIDEÓ: A műtét után

@pillay.nesh EVERYTHINGS FINE BRAIN INJURIES ARE FUNNY MEMORY LOSS IS FUNNY HAHAHAHH IM OK. #traumaticbraininjuryawareness #memoryloss #traumaticbraininjury #traumahumor #torontoblogger #southafricancomedy ♬ original sound - Nesh Pillay


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Élete első lottószelvényével 12 milliárd forintos nyereményt zsebelt be egy 18 éves lány Kanadában
A fiatal nő nem akarja elkölteni a 48 millió kanadai dollárt, más tervei vannak. Most tanul, de tervei szerint orvos lesz majd.

Link másolása

Különösen szerencsés volt a 18 éves Juliette Lamour, aki élete első lottószelvényével azonnal annyit nyert, hogy ő lett a legfiatalabb kanadai lottónyertes az országban.

A fiatal nő 48 millió kanadai dollárral (kb. 12 milliárd forint) lett gazdagabb. Bevallása szerint nem költi el, hanem félreteszi. Most tanul, de tervei szerint orvos lesz majd.

„Még mindig nem hiszem el, hogy a legelső lottószelvényemmel megütöttem a jackpotot!”

- árulta el. Hozzátette:

el is felejtette a szelvényt egészen addig, amíg nem hallotta meg, hogy valaki az ő városából nyert. A munkahelyén tudta meg, hogy ő a szerencsés nyertes. A főnöke felajánlotta neki, hogy előbb elmehet, de anyja ragaszkodott hozzá, hogy dolgozza végig a műszakot - írja a BBC alapján a Telex.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
24 karátos arannyal bevont luxusvibrátorokat loptak el egy spanyol szexshopból
A banda kifejezetten az egyenként körülbelül 640 ezer forintot érő aranyozott vibrátorokra hajtott, de ha már ott voltak, kirámolták a széfet, és az olcsóbb szexjátékokból is felpakoltak.

Link másolása

24 karátos arannyal futtatott vibrátorokat loptak el körülbelül 71 000 font (kb. 32 millió forint) értékben egy spanyolországi szexjátékgyárból szerda este. A sevillai Dreamlove gyárban elkövetett rablás két éven belül már a harmadik alkalom volt. A rablók a hírek szerint kiiktatták a környék közvilágítását, mielőtt behatoltak a raktárba, és ellopták az árut - írta meg az Express.

A cég vezérigazgatója, Mario Romero Molina elmondta, hogy a banda kifejezetten az egyenként körülbelül 14 265 fontot érő aranyozott vibrátorokra hajtott.

De ha már ott voltak, a nemesacél vibrátorokat is ellopták a tolvajok. Ezek értéke darabonként 1783 font és 2675 font között mozog, emellett némi készpénzt is elloptak egy széfből.

A Dreamlove biztonsági kamerái állítólag három, a gyárba betörő álarcos behatolót rögzítettek, a negyedik a menekülőautójukat őrizhette.

Egyelőre nem tudni, hogy ez a két rablás összefügg-e a korábbi rablásokkal.

Molina szerint az ellopott szexjátékokat nagyon nehéz lesz a tolvajoknak eladni a feketepiacon, mivel ritkák és könnyen felismerhetők.


Link másolása
KÖVESS MINKET: