News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Feljelentették a háziállatokat mentő brit házaspárt, mert depressziósnak tűntek macskáik

A párnak egyébként jelenleg öt mentett kutyája van a hat macskájuk mellett, és gyakran dolgoznak állatmentő szervezetekkel.

Link másolása

hirdetés

Névtelen levélben jelentették fel Fay Massey és Brian Helliwell, szenvedélyes háziállat mentőket, miszerint depressziós macskáikat kint hagyták a kemény talajon - szúrta ki a Metro.

A 72 éves házaspár a hónap elején kapott egy névtelen levelet, amelyben azt állították, hogy a szomszéd rendszeresen figyelte a felhajtójukat, ahol a macskák gyakran napoznak. Továbbá nehezményezték, hogy a háziállatoknak inkább az otthon kényelmét kellene élvezniük.

Az író még azzal is fenyegetőzött, hogy Fayt és Briant számos állatvédő szervezetnél jelentette, és az állatbántalmazást ahhoz hasonlította, mintha egy gyereket egész nap a kocsifelhajtón hagytak volna.

A házaspár zavartan áll az események előtt, akik hat szabad szelleműen tartott macskát nevelnek, így akkor jöhetnek és mehetnek a házból egy macskaajtón keresztül, amikor csak akarnak.

Fay és Brian attól tartva, hogy a névtelen író megpróbálja elvenni a háziállataikat, jelentették a levelet a rendőrségnek, hiszen szerintük az, hogy a szomszéd megfigyeli a házaspárt, már-már a zaklatás vagy leselkelődés határát súrolja.

A nyugdíjas pár most arra kéri az illetőt, hogy jelentkezzen náluk, mert felajánlják, hogy megnyitják otthonukat, ezzel bizonyítva: az állatokról jól gondoskodnak.

Fay és egyik cicája, ahol cseppet sem tűnik állatkínzónak

A feljelentésben az alábbi aggodalmak álltak:

hirdetés
„Nem tisztességes, hogy a macskákat egész nap kint hagyják. Gyakran elhaladok a nap különböző szakaszaiban, és látom, hogy mind ott ülnek ahelyett, hogy az otthon kényelmét élveznék, ahogyan azt kellene. Lehet, hogy szereted ezeket a macskákat, de ez nem megfelelő életforma számukra, különösen, hogy az egyikük nagyon fiatalnak tűnik. Nem látok semmilyen személyiséget ezekben a macskákban, depressziósnak tűnnek, mivel egész nap a kemény talajon vannak. Hogy tetszene ez neked?”

- írta fenyegetően a bejelentő.

Az állatokat kisgyerekekhez hasonlítva a levélíró ultimátumot fogalmazott meg:

„Tartsa bent a macskákat! Kérem, vegye tudomásul, hogy a felhajtót figyeltem és figyelni fogom ezután is, vagy vigye őket egy cicaházba vagy állatvédő szervezethez, amely megadja ezeknek a macskáknak azt az életet, amit nekik egy meleg, kényelmes otthonban kellene élniük.”

Fay és Brian szerint éppen a macskákkal szemben lenne állatkínzás, ha bezárnák őket a házba, miközben szabadon élhetnék életüket, ahogyan most is teszik. A párnak egyébként jelenleg öt mentett kutyája van a hat macskájuk mellett, és gyakran dolgoznak állatmentő szervezetekkel, ahol ideiglenesen kisállatokat fogadnak örökbe, amíg nem találnak hosszútávú otthont.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Zöldpolc – TERMÉSZETESen jobb! 2009 óta a háztartások szolgálatában
Mitől „zöld” egy háztartás? Hogyan takarékoskodhatunk? Mivel nem szennyezzük a környezetünket? Mennyit spórolhatunk?

Link másolása

hirdetés

„Zöldülés” = spórolás?

A Zöldpolc ÖKO Webáruházként már több mint egy évtizede segít a fenti kérdések megválaszolásában blogbejegyzésein, kínálatán keresztül.

A „zöld háztartás” felé vezető út rengeteg lehetőséggel van tele, amelyek egy része a takarékoskodásról, a fogyasztás mérsékléséről, a spórolásról szól, hiszen az el nem fogyasztott energia, és a fölöslegesen le nem gyártott termékek jelentik a legkisebb környezeti terhelést.

Ez a szempont 2022 őszén minden eddiginél fontosabbá vált az energiahordozók árainak emelkedésével és elérhetőségének szűkülésével. Saját bőrünkön tapasztaljuk, mennyire fontos, hogy ne folyjon a víz feleslegesen, ne égjen a lámpa az üres helyiségekben, vagy ne az utcát fűtsük korszerűtlen nyílászáróink, szigetelésünk miatt.

Van, akinek belefér egy nagyobb beruházás és gépeket, teljes termékcsaládokat tud egyszerre lecserélni a takarékosság jegyében. Van, aki először csak a régi izzók helyett teker be energiatakarékosat, vagy az ablakokat szigeteli újra. Mások vagyunk, más élethelyzetben, de bármikor elindulhatunk egy zöldebb otthon felé vezető úton, amely sok szempontból olcsóbb is lesz, mint korábbi életünk.

Energiatakarékossági tippek

Néhány kifejezetten hasznos és belátható időn belül megtérülő eszköz csökkentheti a felhasznált áram vagy gáz mennyiségét otthonunkban.

hirdetés

LED izzók

Tudtad, hogy a LED izzó az energiatakarékos izzókhoz képest átlagban fele annyit, míg egy hagyományos izzóhoz képest tizedannyit fogyaszt? Ráadásul higanyt sem tartalmaz, emiatt környezetbarátabb alternatíva. És azt tudtad, hogy élettartamuk átlagban 20-30 év, ha naponta 3 órás üzemidővel számolunk? Alacsony fogyasztásuk hosszú távon behozza a magasabb árat. Ha elsőre csak egyet sikerül lecserélni, az is nagy előrelépés!

Kevesebb víz is elég

A perlátor a csaptelepek kifolyó részén található alkatrész, amelyen keresztül a víz a csaptelepből távozik.

A hagyományos perlátorokhoz képest a víztakarékos típusok levegővel dúsítják a kiáramló vizet, ezzel csökkentik a felhasznált víz mértékét, így kevesebb vízmennyiség is elegendő például a kézmosáshoz. Ha ugyanezen az elven működő zuhanyfejet is felszerelünk, még több vizet spórolhatunk.

A széles választékból érdemes olyan típust választani, ami az adott csap funkciójához passzol: itt nemcsak az vízáteresztési sebesség lehet döntő (hisz példásul a kézmosáshoz kevesebb víz kell, mint mondjuk a zuhanyzáshoz), de számos praktikus megoldást is kínálhatnak ezek az eszközök (dönthető, irányítható vízsugár, könnyű ki-bekapcsolhatóság, lopásvédettség stb.).

A víztakarékos perlátorok segítségével nemcsak a vízfogyásunkat csökkenthetjük akár 70%-kal, de közvetve így gázt vagy áramot is megtakarítunk, hiszen kevesebb vizet kell melegítenie a bojlernek, a kazánnak.

Energiatakarékos konnektor, időkapcsoló

Egy átlagos háztartás készülék éves fogyasztásának kb. 10-15%-át csak a készenléti fogyasztása (standby) adja. Ma már többféle energiatakarékos konnektor, fali kapcsoló elérhető, aminek segítségével egy gombnyomással vagy automatikusan kiiktatható a standby állapot. Egy áramfogyasztás mérővel ellenőrizhetjük, hogy elektromos készülékeink mennyi áramot fogyasztanak be- vagy kikapcsolt állapotban, így az is kiderül, mi viszi a prímet áramfogyasztásban és a következő vásárlásnál már meg is lesz az egyik fő szempont a választáshoz.

Csökkentsük a gázszámlát

A fűtés korszerűsítése nagy beruházást jelent egy ingatlan esetén, de mindenképp érdemes belevágni. Ha nem teljes kazán vagy radiátorcserében gondolkozunk, néhány apróság akkor is segíthet hatékonyabbá tenni a fűtésünket.

A fűtőtest mögé ragasztható ún. hőtükör fóliával a fűtési energia 5-6%-át is megtakaríthatjuk. A fűtőtest minden irányban közel azonos mértékben adja le a hőt. A fal felé néző oldala, különösen a radiátor esetében, jórészt nem a szobát, hanem a falat melegíti. A hőtükör fólia működésének lényege, hogy a radiátor hátsó lapja által kibocsátott hőt a szoba felé irányítja. A módszerrel gyakorlatilag leszigeteljük a fűtőtest mögötti falrészt.

A meleg bent tartásában hasznos a bejárati vagy előszoba ajtóra szerelhető hőszigetelő seprű, vagy szilikonos ragasztócsík, amely megakadályozza, hogy a kiszökjön a benti meleg a küszöbnél, így megszűnik a huzat is (nem lesz oylan érzésünk, hogy valahol „húz ki a meleg”).

Ha nincs lehetőségünk a nyílászárókat kicserélni, akkor is néhány ezer forintból körbe tudjuk szigetelni őket, sőt az üvegfelületre szigetelő fóliát is ragaszthatunk, amely egy plusz, láthatatlan rétegként funkciónál.

Környezetbarát, költségtakarékos mosó- és tisztítószerek

A háztartás tisztántartására ma már rengeteg olcsó és környezetbarát, de hatékony alternatíva létezik.

A legegyszerűbb: a szódabikarbóna. Az ára rendkívül pénztárcakímélő, a környezetre ártalmatlan, lebomlik. Lehet vele fertőtleníteni, felületet tisztítani, szagokat semlegesíteni, és az izzadás ellen is felveszi harcot.

A másik egyszerű csodaszer a mosószóda, ami egy biológiailag lebomló, általános vízlágyító-, áztató-, zsíroldó- és tisztítószer. Az ára ennek is iszonyatosan kedvező, minden mosógép mellett ott a helye!

Még egy ilyen olcsó és a háztartásban általában fellelhető, környezetbarát szert az ecet. Kiváló fertőtlenítő, vízkőoldó és öblítőként is jól funkcionál, pl. semlegesíteni tudja a mosószóda maradványokat a textilekben.

Ez a három a legolcsóbb és legegyszerűbb szer, de természetesen ma már rengeteg környezetbarát tisztítószer kapható, hiszen sokan már a folyékony, esetleg illatosított szereket kedvelik jobban. Létezik környezetbarát mosogatótép-tabletta, folttisztító, kifejezetten finom textíliákhoz való mosószer, bútorápoló, így érdemes utánanézni, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább kedvező árú környezetbarát alternatívát.

Ha még több környezetbarát tippet és terméket keresel, akkor látogass el a Zöldpolc ÖKO Webáruház honlapjára, ahol több ezer termék, szakértői segítség és rengeteg megoldás vár! Zöldülj velünk!

 

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Orgiát terveznek az ukránok arra az esetre, ha bekövetkezne az atomtámadás
Már több mint 15 ezren érdeklődnek az esemény iránt.
Fotó: cottonbro/Pexels (illusztráció) - szmo.hu
2022. október 05.


Link másolása

hirdetés

Több mint 15 ezer ukrán venne részt egy tömeges orgián, ha Vlagyimir Putyin úgy dönt, hogy nukleáris csapást mér az országra – írja a Daily Star.

Az érdeklődők egy Telegramos csoportban nyilvánították ki, hogy szívesen egymáséi lennének az atomkatasztrófa esetén. A résztvevőket még arról is előre megkérdezték, hogy az anális vagy az orális élvezetet részesítik-e előnyben: aki három csíkot rajzol a kezére, az előbbi, míg aki négyet, az az utóbbi örömök elébe nézhet.

A tömeges szexpartira a Kijev melletti, Scsekaviszta nevű dombon kerülne sor. A szervezők szerint már most felvásárolták az összes ingatlant, ami a dombra néz. Amikor a múlt héten megszólalt a légiriadó szirénája, az orgiacsoport egyik tagja izgatottan posztolt: „Itt az idő?” A kérdésre azonnal közel 600 mosolygós reakció érkezett.

Egy helyi nő a Szabad Európa Rádiónak fejtette ki, szerinte miért hatja át a tervet az ukrán szellemiség: „Ez a kétségbeesés ellentéte, hiszen még a legrosszabb esetben is valami jót keresünk. Ilyen az ukránok megaoptimizmusa.”

Egy férfi még hozzáfűzte: „Minél jobban próbálnak ránk ijeszteni, annál kevésbé adjuk meg nekik, amit akarnak.”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A csehek válasza az ukrán területek orosz elcsatolására: „magukhoz csatolták” Kalinyingrádot
A poént még ismert politikus és a Wikipedia is átvette.
Fotó: Gasanov_Igor/Pixabay - szmo.hu
2022. október 05.


Link másolása

hirdetés

A világ minden táján elítélték, hogy Oroszország illegálisan csatolt el ukrán területeket. A csehek közül azonban sokan úgy döntöttek, hogy a humor eszközéhez nyúlnak, és kiparodizálják Moszkvát – írja a Kafka Desk.

A csehek ezután ironikusan közölték, hogy ők mostantól igényt tartanak Kalinyingrád (csehül Královec) városára. A sztori egyre terjedt az elmúlt napokban, a cseh közösségi médiában humoros posztok és mémek százait osztották meg. Ezek mind ugyanarról szóltak: Kalinyingrád valójában történelmileg cseh lakosságú település, ezért népszavazást kell tartani a sorsáról.

Hétfőn Tomáš Zdechovský cseh EP-képviselő is megosztotta Kalinyingrád „új” térképét, amely két, Lengyelország és Csehország által megszállt zónára oszlik. A képviselő örömét fejezte ki, hogy a cseheknek végre lett tengerpartja.

A trollkodás gyorsan tovább terjedt: kedd reggel a cseh Seznam.cz keresőmotor felvette a területet azon cseh régiók listájára, ahol az emberek ingatlanokat kereshetnek. Később egy újonnan létrehozott Twitter-fiók, a @KralovecCzechia “bejelentette” a népszavazás sikerét:

„Az eredményes népszavazás után a kalinyingrádiak 97,9%-a úgy döntött, hogy egyesül a Cseh Köztársasággal, és Kalinyingrádot Královecre nevezi át.”

És ha ez még nem lenne elég, a cikk megjelenésének idején Kalinyingrád cseh nyelvű Wikipédia-oldala is Csehországhoz tartozóként említi a várost.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Egy nő zokogva meséli el, hogy az ajka belsejére akart tetoválást, helyette kívülre sikerült
Kívül sikerült, maradhat? A videóját már több mint hárommillióan tekintették meg.

Link másolása

hirdetés

Egy svéd nő, Wilma Hägglund valószínűleg egy életre megtanulta, hogy néha jobb nem hirtelen döntésből cselekedni. Főleg, ha tetoválásról van szó. Főleg, ha egy viccesnek szánt tetoválásról van szó.

Hägglund ugyanis a „meow” hangutánzó szót szerette volna az ajka belső részére tetováltatni, csakhogy a művész alaposan félreérthetett valamit, így kívülre varrta azt fel - írja a Mirror.

@wilmah10 #tattoogonewrong #meow #fyp #fördig ♬ original sound - Kneely_Knight

A nő zokogva egy TikTok-videóban mesélte el a félresikerült élményét, amit már több mint hárommillióan tekintettek meg. A kommentelők egy része nem igazán érti, hogy miközben készült a tetoválás, miért nem tűnt fel Hägglundnak, hogy rossz helyre kerül.

A videónak egy folytatása is akad, melyben a nő megmutatja, hogy a lézeres eltávolítás első alkalma után hogyan fest a szája.

@wilmah10 Svarar @user3824759802741 ♬ 原聲 - Happy Challenge

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: