hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Feleséggyilkoshoz ment hozzá egy nő, aki korábban már családon belüli erőszak áldozata lett

Stephanie azt állítja, a férfi képes volt egy éven át manipulálni őt.

Link másolása

hirdetés

Bántalmazó kapcsolatból menekült meg egy nő, aki ezután egy feleséggyilkossal jött össze – írja a The Sun.

Stephanie Garcia azután egy hónappal találkozott exférjével, Gerardo Castanedával, hogy a férfit kiengedték a börtönből. Castaneda 20 évet ült azt követően, hogy 1996-ban meggyilkolta a feleségét.

„Teljesen levett a lábamról, olyannyira, hogy hét hónap után összeházasodtunk. Ami a volt feleségét illeti, nagyon bűnbánónak mutatta magát. Akkor még nem tudtam, hogy a börtönben töltött éveket arra használta fel, hogy megtanulja minél jobban manipulálni a nőket” – mondta a texasi asszony.

A 49 éves Stephanie elmondta, korábbi élményei miatt már megszokta, hogy erőszakos férfiakkal éljen együtt.

Elmondása szerint a férfi egy éven keresztül szépen bánt vele, a tenyerén hordozta, azután viszont egyik napról a másikra, magyarázat nélkül dobta ki.

hirdetés

„Ma már visszatekintve arra gondolok, úristen, mit képzeltem? Olyan férfihoz mentem hozzá, aki megölte a feleségét! Bármelyik nő elmenekült volna a helyemben, de én az engem ért tapasztalatok miatt hagytam, hogy manipuláljon” – emlékezett vissza a nő.

Stephanie ma már szabadlábra helyezési ügyek felülvizsgálatával foglalkozik, és szeretné felhívni a figyelmet a családon belüli erőszak lelki következményeire.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Közel 700 ezer forintért rendelt bútort anyja okostelefonjával egy pelenkás kisgyerek
A kedves szülők ezért ne hagyják, hogy gyerekük felügyelet nélkül telefonozzon!

Link másolása

hirdetés

A 22 hónapos Ayaansh Kumar még pelenkás, de máris nagyon belejött az online vásárlásba. A New Jersey-ben élő kisgyerek kétezer dollár (több mint hatszáz ezer forint) értékben rendelt bútort édesanyja mobiljáról - írja az NBC New York.

Édesanyja, Madhu Kumar létrehozott egy kosarat a telefonján, de soha nem ellenőrizte. Amikor a héten elkezdték szállítani a bútorokat, megkérdezte a férjét és két nagyobb gyermekét: Ki rendelte ezt?

„Nekem egy vagy kettő kell, miért kellene négy?” - mondta csodálkozva az anyuka, Madhu.

A csomag alig fért be a bejárati ajtón. Kiderült, hogy a kis Ayaansh volt az, aki székeket, virágtartókat és más háztartási cikkeket vásárolt, amelyeket az édesanyja kinézett az új otthonukba.

„Olyan kicsi és aranyos, csak nevettünk, hogy ő rendelte ezeket”

- nyilatkozta a család.

hirdetés

Amióta 2020 áprilisában megszületett, a legfiatalabb Kumar otthonról figyelte két idősebb testvérét és szüleit, ahogy dolgoznak, iskolába járnak és online vásárolnak. Úgy tűnik, nagyon jó megfigyelő.

Ayaansh tudja, hogy mit csinál. Az NBC New York egyik riportere letesztelte: telefonját használva képes volt bezárni a naptár alkalmazást, e-mailt küldeni a riporter édesanyjának, majd átnézni a névjegyeket.

„A továbbiakban kemény jelszavakat vagy arcfelismerést fogunk beiktatni, hogy amikor felveszi a telefont, lezárt állapotban találja”

- mondta az apja. A szülők megvárják, amíg az összes doboz megérkezik, majd visszaviszik a termékeket a helyi bútorüzletbe, ahol teljes visszatérítést kapnak. De a család valószínűleg megtart néhány dolgot, hogy emlékeztessék őket kisgyermekük első online vásárlására.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
„54 órát töltöttem a föld alatt attól tartva, hogy soha nem jutok ki élve”
Hatórás kirándulást tervezett a barlangok mélyén, de csak több mint két nap múlva hozták végül felszínre a balesetet szenvedő barlangászt.

Link másolása

hirdetés

Még novemberben indult egy walesi barlang felfedezésére George Linnane, ám a tapasztalt barlangász kis híján otthagyta a fogát. A 38 éves férfi eredetileg hatórásra tervezett kirándulása igazi rémálomba fordult, és végül csak 54 órával később hozták felszínre a mentők, írja a BBC.

A bristoli mérnök éppen 275 méterrel járt a felszín alatt a Brecon Beacons hegységben, amikor hirtelen megcsúszott és elsötétült előtte a világ. A barlangász pillanatokkal később tért csak magához, miközben éles fájdalmat érzett a teste szinte minden pontján. Az esés következtében több csontja - köztük a combcsontja, a csuklója és több bordája - eltört, néhány fogát is elvesztette, kiugrott helyéről a kulcscsontja, megsérült a lépe és a tüdeje összeomlott.

A súlyosan sérült férfi fejjel lefelé tért magához egy lejtőn, és szinte rögtön tudta, hogy ennél jóval kényelmesebb testhelyzetre lesz szüksége, ha túl akarja élni az életveszélyesre fordult kalandot.

"Ekkor csak üvöltöttem és üvöltöttem a fájdalomtól" - idézi fel a novemberi szombatot George Linnane, aki nagy nehezen végül a hasáról a hátára fordult. A barlangász komoly gyötrelmek árán félig felült, majd a barátai segítségével értesítette a mentőket. Az egyik ismerőse egészen addig vonalban maradt vele, amíg három óra múlva az első barlangi mentő a helyszínre érkezett.

hirdetés

Amíg a súlyos állapotban lévő Linnane a segítségre várt, két gondolat váltakozott a fejében: az egyik az volt, hogy megküzd ezzel, és túléli az egészet, a másik pedig, hogy nem érdekli semmi és feladja.

A mentés végül több mint két napig tartott és 100 ember vett részt benne, de az önkéntesekkel együtt nagyjából 300-an segítettek a bajba jutott barlangásznak. George Linnane 54 óra múlva ért a felszínre, ezzel minden idők egyik leghosszabb brit barlangi mentőakciója kapcsolódik a bristoli férfi nevéhez.

A szörnyű élmények ellenére a férfinek esze ágában sincs feladni a barlangászatot. Miután lassan kezd felépülni a történtek után, csatlakozott azokhoz a barlangi mentőkhöz, akiknek az életét köszönheti. A kalandot csodával határos módon túlélő férfi szerint ez a "helyes dolog" a történtek után.

George Linnane ebben az angol nyelvű videóban még részletesebben meséli el a néhány hete történteket:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Káromkodós hangüzenetben osztotta ki a főnökét, aki megkérdezte tőle, hogy bemegy-e dolgozni, miután meghalt az anyja
A fiatal amerikai lány teljesen kiakadt azon, hogy főnöke előbb részvétét nyilvánította, majd arról érdeklődött, hogy azért másnap számíthat-e rá a munkahelyen.

Link másolása

hirdetés

"Mondtam nektek, hogy fel fogok mondani" - ezzel a címmel osztott meg egy videót a TikTokon egy amerikai lány. Mutatott egy képernyőfotót arról, hogy a főnöke részvétét nyilvánította neki, amikor megtudta, hogy beosztottja édesanyja elhunyt.

"Őszintén sajnálom, el sem tudom képzelni, hogy érzel most. Szólj ha bármire szükséged van, én itt vagyok neked" - írta kedvesen a főnök, amit Sam meg is köszönt.

Csakhogy másnap a felettese már azért üzent neki, hogy megkérdezze, tud-e dolgozni aznap. A 21 éves lány ezen annyira kiakadt, hogy két felháborodott hangvételű hangüzenetben válaszolt neki.

"Még levegőt venni is alig tudok. Ez meg miféle kérdés? Nem fogok visszamenni, soha nem fogok visszamenni. Ki a franc kérdez ilyet valakitől, amikor még egy hét sem telt el azóta, hogy meghalt az anyukája? Épphogy felnőtt vagyok, és most hozzá kell szoknom ahhoz, hogy nem beszélhetek mindennap az anyukámmal. És te azt kérdezed tőlem, hogy bemegyek-e dolgozni? Nem, a pokolba is nem! Téged senki nem érdekel, csak az a rohadt munka."

Sam videóját már több mint 1 milliószor nézték meg a TikTokon, és rengetegen együttéreztek vele. A kommentelők elképedtek azon, milyen érzéketlen volt a főnök a kezdeti kedvesség után, és szerintük a lány jól tette, hogy kiosztotta őt. Többen dicsérték Sam stílusát, és azt, hogy milyen finoman tud káromkodni, pedig ebben a szituációban sokkal csúnyábban is beszélhetett volna.

Olyanok is hozzászóltak a videóhoz, akikkel szintén hasonló történt. Egy nő például elmesélte, hogy miután az édesanyja öngyilkos akart lenni, ő bement vele a kórházba, és onnan írt a főnökének, aki megkérdezte, hogy komolyan gondolja-e, hogy nem megy be másnap dolgozni. Sokan arra is kíváncsiak voltak, hogy mit reagált Sam főnöke, ő pedig elárulta, hogy letiltotta a férfit.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
FELFEDEZŐ
Kiakadt a menyasszony azon, hogy szülei nem akarják kifizetni az esküvőjét, inkább utazgatnak
A nő azért háborodott fel ezen, mert állítása szerint szülei egész életében azt ígérték neki, hogy állják a lakodalma költségeit, ráadásul a testvére menyegzőjét is teljes egészében finanszírozták.

Link másolása

hirdetés

A Reddit közösségi fórumon osztotta meg bánatát és dühét egy menyasszony, aki teljesen felháborodott azon, hogy szülei nem hajlandóak kifizetni az esküvőjét - írja a Sun.

Elmesélte, hogy a szülők megígérték neki, hogy ha eljön a nagy nap, ők állják majd a költségeket. Még középiskolás volt, amikor az apja már azzal viccelődött, hogy vajon mikor fog tudni nyugdíjba menni, hiszen két lánya esküvőjére kell spórolnia. A nő már majdnem két évvel az eljegyzés előtt jelezte a szüleinek, hogy hamarosan valószínűleg meg fogják kérni a kezét, ők pedig ekkor és ezután is biztosították róla, hogy ne aggódjon, finanszírozzák majd a lakodalmat.

Végül tavaly decemberben el is jegyezte őt a párja, ezután pedig bele is fogott az esküvőszervezésbe. Persze rögtön megkérdezte a szüleit, hogy mi a helyzet az anyagaikkal, ekkor pedig

kiderült, hogy az ő álomesküvője duplaannyiba kerülne, mint a nővére hét évvel ezelőtti kis vidéki lagzija, a szülők pedig nem hajlandóak annál többet fizetni.

A menyasszony szerint ez azért nem fair, mert általánosságban jóval többet költöttek a másik lányukra (például ők állták az idősebb gyerek egyetemi tanulmányait), mint rá, ezért úgy érzi, hogy neki több pénz járna most a menyegzőre.

Azért is van felhárodva, mert szerinte a szülőknek lenne pénze az álomesküvőjére, csak nem akarnak annyit költeni, mert inkább utazgatnak. Ők ugyanis minden évben nagyszabású nyaralásra mennek, és már 2023-ra és 2024-re is terveznek utakat.

A nő szembesítette az anyjáékat azzal, hogy miközben a nővére 22 éves koráig mindent megkapott tőlük, ő már 18 évesen függetlenné vált anyagilag. Nem érzi igazságosnak, hogy míg az idősebb lánynak panasz nélkül kifizették a saját esküvőjét, az ő lagzijára csak annyi pénzt akarnak adni, amennyit a nővér menyegzőjére. Hozzátette, hogy a panaszkodása miatt a szülők belementek abba, hogy egy kicsit többel támogassák a lányukat, de ő továbbra is el van keseredve, mert úgy érzi, hogy a nővére jobban járt.

hirdetés

A Reddit-felhasználók azonban nem sajnálták meg a nőt, szerintük nagyon kicsinyesen és éretlenül viselkedik, és semmi oka nincs a háborgásra. Íme néhány komment:

"Örülj, hogy egyáltalán fizetnek."

"Undorító, hogy amiatt keseregsz, hogy a szüleid nyaralni mennek."

"Te is olyan keselyű leszel, aki már akkor számolja az örökségét, amikor a szülei még élnek és virulnak?"

"Őszintén szólva, ha a szüleid helyében lennék, nem adnék több pénzt neked annál, mint amennyit a nővéred kapott, csak azért, mert ilyen követelőző vagy."

Te mit gondolsz erről?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: