News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Felesége szeme láttára esett össze hirtelen és halt meg egy 35 éves ausztrál férfi – egy vizsgálat megmenthette volna az életét

Az orvosok szerint hirtelen szívhalál miatt vesztette életét, ám a boncolás kiderítette, hogy a kétgyerekes apának egy örökletes szívbetegsége volt, amit életében nem diagnosztizáltak.

Link másolása

hirdetés

Tragikus hirtelenséggel halt meg egy 35 éves ausztrál férfi. Andrew Barry minden előjel nélkül esett össze még 2020 szeptemberében - írja a Daily Mail.

A kétgyermekes apa özvegye, Bec most figyelemfelhívás céljából mesélte el szomorú történetüket. Elmondása alapján egy átlagos hétfő volt, amikor a család élete összeomlott. Megvacsoráztak a gyerekeikkel, majd ketten edzettek egyet és lezuhanyoztak. Lefekvés előtt még beszélgettek egy kicsit, amikor Andrew egyszercsak elhallgatott, tekintete üressé vált, majd holtan esett össze felesége szeme láttára.

"Láttam, ahogyan lélegzetet vett, még utoljára. Annyira gyorsan történt az egész, alig pár másodperc volt"

- mondta a Daily Mailnek.

Először azt hitte, hogy férje csak elájult, mert korábban volt már példa rá. Amikor viszont látta, hogy Andrew arca fehérré válik és már nem lélegzett, tudta, hogy baj van. Remegve hívta a szomszédjukat, aki megkezdte az újraélesztést, amíg a mentők kiértek. Eközben az anya becsukta az ajtókat, hogy a gyerekei ne vegyenek észre semmit ebből. A mentősök több mint másfél órán át küzdöttek a férfi életéért, de hiába, már nem tudták megmenteni.

Az építészként dolgozó Andrew egészséges volt, rendszeresen sportolt. Pár hónapja teljes kivizsgáláson esett át, amelyen remek eredményeket produkált. Egyedül MRI-vizsgálatot nem végeztek nála, mert azt mondták az orvosok, hogy arra nincs szüksége. Felesége szerint azonban ha megcsinálták volna ezt is, Andrew talán még most is életben lenne.

hirdetés
A boncolás után ugyanis kiderült, hogy a férfi aritmogén jobb kamrai kardiomiopátiában szenvedett.

Ez azt jelenti, hogy a jobb szívkamrában lévő izomrostok helyén zsírszövet jelenik meg. Egy örökletes betegségről van szó, amely miatt a szívkamra falai elvékonyodnak, ez pedig megzavarja a szívizomba irányuló létfontosságú elektromos jeleket.

Ez lehet a felelős a hirtelen szívhalálért, ami látszólag minden előjel nélkül jelentkezik a 20-as és 30-as éveikben járó felnőtteknél.

Bec szerint az orvosok azért nyilvánították férje halálát hirtelen szívhalálnak, mert egy korábban nem diagnosztizált szívbetegség végzett vele. Elmondása szerint egész életében nem volt nehezebb pillanata annál, amikor meg kellett mondania a gyerekeiknek, hogy az apjuk meghalt.

"Először nem akartak hinni nekem. Nem is tudtam, hogy kezdjek bele. Még én is csak próbáltam feldolgozni, hogy már nincs velük, de már szülőként kellett viselkednem, össze kellett szednem magam, hogy elmagyarázzam nekik. Először a fiam ébredt fel, a lányom pedig már arra kelt, hogy hallotta a testvérét sírni"

- mesélte az anya.

Amint a gyerekei elég idősek lesznek, szeretné kivizsgáltatni őket, hogy kiderüljön, ők is örökölték-e apjuk szívbetegségét. Andrew testvére is szívritmuszavarral küzd, egyszer kórházba is került, amikor a pulzusa hirtelen felugrott 200-ra, de túlélte. Azóta egy beültetett defibrillátorral él, amely szabályozza baj esetén a szívritmusát.

Bec a férje halála után "AVC The label" néven alapított egy divatmárkát, amelyben az AVC az aritmogén jobb kamrai kardiomiopátiát jelenti. A bevétel egy részét a Szív Alapítványnak adja, hogy segítse a betegség kutatását.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Véletlenül hatalmasat villantott egy brit anyuka az iskolai sportnapon, azóta több száz férfi írt neki
Katie Hannaford elindult a szülők futóversenyén a kislánya iskolájában, csakhogy röviddel a rajt után megbotlott és elesett. A szoknyája a hátáig felcsúszott, így az egész feneke kilátszott.

Link másolása

hirdetés

Különös hírnévre tett szert egy angol anyuka egy véletlen balesetnek köszönhetően. A Mirror cikke szerint a 36 éves Katie Hannaford a nyolcéves lánya iskolai sportnapján állt rajthoz a szülők futóversenyén.

Az anyuka azonban röviddel a rajt után megbotlott és elesett, a ruhája pedig felcsúszott a hátára, megvillantva így a jelenlévőknek a fenekét.

Az esetet valaki rögzítette, a felvétel pedig a héten terjedni kezdett.

Katie-t azonban ez nem zavarja, mivel elmondása szerint többnyire pozitív üzeneteket kap. Azóta

több mint ötszáz férfi írt az egyedülálló anyukának a világ minden tájáról:

nem értik, hogy a nőnek miért nincs párja, illetve többen is elképesztő anyának, illetve MILF-nek nevezték. Ez utóbbi kifejezés a pornóban ismert, ahol az érettebb, szexi nőkre használják, tehát egyfajta bóknak is tekinthető.

A nőnek persze nemcsak pozitív üzenetek küldenek, de azt mondta, hogy a trollokkal nem foglalkozik.

hirdetés
„Az egész világ látta a fenekemet, de nem tudok ez elől elbújni, nem érdekel. Ez nem kínos, hanem vicces”

- mondta az anyuka, aki azt is hozzátette, hogy minden percét imádja a hírnévnek, amiért nem tett semmit.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Rendszeresen kutyatápot eszik egy egyetemista fiú, hogy spóroljon, annyira le van égve
Azt mondja, még ízlik is neki. Nem javasoljuk, hogy bárki kövesse a példáját.

Link másolása

hirdetés

Kellemetlen szituációba is került már egy fiatal férfi amiatt, hogy rendszeresen kutyaeledelt eszik. Erről a Reddit közösségi oldalon vallott - írja a Sun.

Az egyetemista fiú kíváncsiságból kezdett el az ebeknek szánt ennivalóból enni, most viszont már azért teszi, mert nincs sok pénze, és így akar spórolni.

Amikor először kóstolt száraztápot, még ízlett is neki, így nem okoz neki gondot, hogy reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is ezt egyen.

A lakótársai azonban erről nem tudtak, és mivel a fiúnak nincs kutyája, nem értették, miért vesz ennyi kutyaeledelt. Amikor a srác bevallotta az egyik lakótársnak, hogy neki kell, az teljesen ledöbbent, nem akarta elhinni.

A posztíró azért fordult a Reddit közösségéhez, mert felmerült benne a gondolat, hogy mennyire egészséges, ha hosszútávon kutyatápot eszik rendes étel helyett. A kommentelőket sokkolta a fiatalember vallomása, de néhányan próbáltak neki segíteni.

Egyikük azt írta, hogy ha olcsó kutyaeledelen él, akkor többet fog székelni és nem kapja majd meg a szükséges tápanyagokat. Arra is figyelmeztette a fiút, hogy mivel az állateledelekre nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az emberek által fogyasztott élelmiszerekre, ezért állatok ledarált testrészeit is tartalmazhatják, például a csirke csőrét, csontjait vagy a tollait. A drágább, minőségi kutyaeledelben már több a tápanyag, de ha ilyet venne, akkor már a rendes élelmiszereket is meg tudja fizetni. Más arra biztatta, hogy máshogy próbáljon spórolni. Például vegyen rizst és babot, ami nem olyan drága, és sokkal jobb ételeket lehet belőlük csinálni, mint a kutyaeledel.

Mi is megjegyezzük, hogy bár a kutyaeledelek olyan összetevőkből készülnek, amelyek alapvetően nem veszélyesek az emberek számára, nyilvánvalóan nem emberi fogyasztásra készültek. Ráadásul növelhetik is az élelmiszer eredetű megbetegedések kockázatát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Tudom, hogy csak egy bizonyos ideig lehetek vele - 83 évesen lett ismét apuka egy Argentínában élő férfi
Alberto Cormillo minden nap hangüzeneteket és videókat hagy a kisfiának, hogy a jövőben is hallhassa majd őt.
Fotó: Instagram - szmo.hu
2022. június 24.


Link másolása

hirdetés

83 évesen lett ismét kisgyermekes apuka az orvos, aki minden nap tudatosítja magában, hogy nem fogja látni a fiát felnőni. A táplálkozási szakértőként dolgozó Alberto Cormillot azt mondja, mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több emléket adjon a Emilionak, ezért kora ellenére is aktívan részt vesz a nevelésében. Felesége, a mindössze 35 éves Estefania Pasquini mesterséges megtermékenyítés útján esett teherbe a kisbabával – írja a The Sun.

„Tisztában vagyok vele, hogy az élet nem végtelen. Itt van ez a kissrác, és csak egy bizonyos pillanatig kísérhetem az útján. Amíg ez meg nem történik, azt tervezem, hogy minden napot a lehető legjobban kiélvezek és rövidebb távú terveket készítek”

– mondja Alberto, aki rendszeresen rögzít hangüzeneteket is kisfiának, hogy Emilio a jövőben is hallhassa őt:

„Bár még kisbaba, van egy telefonszáma WhatsApp-on, ahol hangüzeneteket és videókat küldök neki.”

Albertónak már van két felnőtt fia, Renee és Adrian, valamint három unokája is. Első felesége, Monika Arborgast 2017-ben halt meg. Az Argentínában élő férfinél 2012-ben vastagbélrákot diagnosztizáltak, de végül műtét segítségével sikerült eltávolítani a teljes daganatot.

A házaspár azt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy azonnal elkezdték tervezni gyermekük jövőjét, amint megtudták, hogy a baba úton van.

Kilenc hónapos kisfiuk számára felbéreltek egy kínai nyelvtanárt, mert Alberto szerint ez a „jövő nyelve”. Édesapja ráadásul még hangszeren is tanítja őt játszani.

A 83 éves férfi minden vele töltött percben igyekszik felkészíteni fiát a jövőre, amíg még teheti.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Iszogatás közben elvesztette 460 ezer ember személyes adatait egy városházi dolgozó Japánban
Egy komplett városnak fájhat most a feje, többeknek a bankkártyaadatai is kiszivároghattak.
Fotó: Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. június 24.


Link másolása

hirdetés

Japánban, Amagaszaki városában a városháza egy rendkívül kellemetlen esettel kénytelen szembenézni – írja a CBS News alapján az RTL.hu.

A hivatal egyik külsős dolgozója munka után jól megérdemelt iszogatására indult, amikor történt egy "kisebb" incidens: a férfi véletlenül elhagyta azt a memóriakártyát, amin a város lakosságának, mintegy 460 ezer embernek a személyes adatai voltak.

A város egyik vezetője az eset után elmondta, hogy nagyon sajnálják az esetet és szégyellik, hogy megrendülhetett a város lakóinak városvezetésbe vetett bizalma.

Az ügy az érintetteknek azért lehet különösen bosszantó, mert nemcsak a nevük vagy a címük, de még a telefonszámuk, sőt még bizonyos bankkártyaadataik is kiszivároghattak. A táska, amiben benne van az említett memóriakártya továbbra sincs meg, de a hatóságok már bevonták a rendőrséget is.

Amagaszaki városa Hjógo prefektúrában található, Honsú szigetén, nem messze Oszakától. Neve egy 2005-ös vonatszerencsétlenség miatt lehet ismert: akkor egy villamos motorvonat kisiklott és egy épületbe csapódott. A tragédiában 107 ember halt meg, több mint 500-an megsebesültek.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: