hirdetés

FELFEDEZŐ

Ezeket a bizarr és hátborzongató dolgokat találták az internet sötét oldalán

A dark web - hétköznapian összefoglalva - mindenféle illegális, sokszor emberi jogokkal szembemenő terv helyszíne. Na és persze a fegyver- vagy drogkereskedelemé is.

Link másolása

hirdetés

Egyre többet hallani az internet sötét oldaláról, a dark webről, ahol sokszor profi hackerek, drogkereskedők, de akár emberkínzást támogató felhasználók építgetik tudásukat, kapcsolataikat és eszköztárukat. A dark webhez mindenki hozzáférhet, te is; egy speciális böngésző kell hozzá, meg egy kicsit magasabb szintű informatikai tudás, ja és persze bátorság meg ész, hogy ne keveredj semmilyen piszkos ügybe. A Ladbible összegyűjtött néhány konkrétumot a dark webet böngésző emberektől, akik elárulták, milyen dolgokra bukkantak.

Van például olyan oldal, ahol 60-100 ezer dollárért segítenek amerikai személyi igazolványhoz, útlevélhez, jogosítványhoz jutni. Ha minden papírmunkával elkészültek, akkor az igénylő az Egyesült Államokba költözhet, és úgy élhet ott az általa választott személyazonossággal, mintha mindig is amerikai állampolgár lett volna. Ezt egy DRIXGOD nevű felhasználó látta. Emellett

egy kb. 1000 oldalas PDF-et is talált, amiben volt elítéltek írtak arról, hogyan lehet túlélni a börtönt, hogyan juthat bárki drogokhoz, vagy mit kell tudni az ottani bandákról, a rabok közti hierarchiáról.

Egy MRPEEL11 nevű felhasználó azt nyilatkozta, számtalan anarchista, terrorizmust és erőszakot támogató blogger írását is felfedezte a dark weben, amelyek kifejezetten rémisztőek.

SUGARCOATEDKNIFE rengeteg illegális fegyverkereskedőt említett, akik olyan európai és angliai helyeken árulnak, ahol szinte lehetetlen fegyvertartási engedélyhez jutni. Általában 1000 dollár alatti áron vehetik meg a dizájnjukban kelet-európaira emlékeztető fegyvereket.

hirdetés

LUKEPA szédítő mennyiségű eladásra váró drogot látott. Kilogrammban mérve, bődületesen sokat, és a legkeményebbeket.

Az egyik legdurvább talán CRISISOFCONSONANT beszámolója, aki orvosi kísérletekhez "használható" emberi alanyokról mesélt.

A leírás szerint a kereskedők néhány raktárral rendelkeztek, amelyek tele voltak tömve különböző nemzetiségű emberekkel: volt köztük hajléktalan, elrabolt, de harmadik országban megvett rabszolga is. És bizonyos összegekért szert lehet tenni rájuk, hogy aztán kísérleteket végezzenek rajtuk.

Sőt, korábbi "munkáikat" igazoló papírokat is bemutattak az oldalon, többnyire abortuszokról, illetve kimutatásokról, hogy egy-egy anyagból mekkora mennyiségre van szükség egy ember megöléséhez.

JORTSS talált egy használati utasítást arról, hogyan kell egy élő személyt szexbabává alakítani: mit kell csinálni a hangszalagokkal, a végtagokkal, és hogyan kell kicserélni a fogakat szilikonból készült műfogakra. A szerző állította, hogy több nőt rabolt már el kikísérletezni mindezt, így írása biztos tudásra alapozott és megbízható.

Ilyen dolgok vannak a neten, és ilyeneket tesznek mások, amíg mi vígan szelfizünk és Facebookozunk. A hideg is kiráz!hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

„Nyugi, nem haltam meg, csak 57 lettem” - mondta a youtuber a videóban, majd öt nap múlva meghalt

Szokása volt minden szülinapján bejelenteni, hogy még életben van, nem halt meg.

Link másolása

hirdetés

Tor Eckhoff, vagy ismertebb nevén Apetor november 22-én osztott meg egy videót az 1,2 millió követőjével, amelynek az a címe, hogy "Nem haltam meg, 57 éves lettem ma" - írja a Ladbible. Ebben a videóban befeküdt egy kád vízbe kint, vodkázott és megcsókolt egy fát is.

A videó feltöltése után öt nappal életét vesztette, miután beszakadt alatta a jég egy tavon, a norvégiai Kongsberg mellett.

Mindez november 26-án történt, Eckhoff valószínűleg épp videót forgatott. A környéken voltak emberek, akik kiabálást hallottak, hívtak segítséget, de a youtuber másnap a kórházban meghalt.

Párja, Tove Skjerven elmondta, hogy nagyon hiányzik neki a férfi, és a közös gyereküknek is, aki nagyon szerette az édesapját. A nő Facebook-posztban köszönt el Eckhofftól, ebben leírta, hogy búvárok húzták ki a jeges vízből. Az asszony és a fia éppen a férfinél voltak a kórházban, amikor az orvosok lekapcsolták őt a gépekről.

A követői is elbúcsúztak tőle az utolsó videója alatti kommentek között. Többen írták, hogy sosem feledik el őt, és a rengeteg boldog pillanatot, amit a videóival okozott.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Kínos baki: erotikusra sikeredett egy ház karácsonyi kivilágítása

A Mikulásnak normál esetben integetnie kéne, de ehelyett teljesen mást csinál.

Link másolása

hirdetés

Amber Zink osztott meg egy videót a TikTokon, amiben megmutatja, mit csinál a kéményre rakott, világító Mikulás.

A jobb kezével integetnie kéne, de a férje elfelejtette felrögzíteni a kezét, így az valamivel lejjebb mozog.

A videót már 35 millióan látták.

Egy ilyen népszerű videó alá természetesen sokan is kommentelnek, többen írták, hogy jófej a férjétől ez a poén, és valószínűleg nem véletlenül hagyta lógni a Mikulás kezét. Többen kérték őket, hogy ne is javítsák ki a dolgot, Amber fel is töltött azóta két videót, így a TikTok-felhasználók láthatják, hogy a Mikulás pozíciója változatlan.

@ambieannzzzJust a tiny mistake. ##Christmas2021 ##Santa ##naughtylist ##fyp ##Iowa

♬ Santa Claus Is Comin' to Town - Mariah Carey

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Az Eiffel-toronynál is nagyobb aszteroida húz el a Föld mellett a jövő héten

Csillagászati értelemben olyan közel lesz hozzánk december 11-én a Nereus, hogy akár át is integethetnénk a mellettünk elsuhanó kődarabra.

Link másolása

hirdetés

Jövő szombaton húz el bolygónk mellett egy, a NASA besorolása szerint "potenciális veszélyt" jelentő aszteroida, írja a Mirror.

A Nereus átmérője a csillagászok becslése szerint 30 méterrel haladja meg az Eiffel-torony 300 méteres magasságát, és a Földtől csupán 3,8 millió kilométerre lesz december 11-én. A hatalmas űrkőzet óránként 23 ezer kilométernél is többet tesz meg.

Bár ez a távolság nagyjából a tízszerese a Föld és a Hold távolságának, csillagászati értelemben ez egyáltalán nem számít hatalmasnak. A NASA azokat az aszteroidákat sorolja a bolygónkra potenciális veszélyt jelentők közé, melyek átmérője meghaladja a 150 métert és pályája 7,4 millió kilométernél közelebb esik a Földhöz.

Mivel a Nereus pályája viszonylag közel van a Földhöz és gyakran halad el mellettünk, ezért sokáig a japán űrügynökség (JAXA) első számú kiszemeltje volt arra, hogy a felszínére űrszondát küldjenek. Végül azonban az Itokawa kisbolygón landolt a Hajabusza űrszonda.

hirdetés

Bár a tudósok számításai szerint Nereus egyhamar nem jelenthet veszélyt a Földre, a NASA mégis a DART-program (Double Asteroid Redirection Test) lehetséges célpontjai között tartja számon az aszteroidát. Ez az a technológia, mely a hasonló méretű űrkőzeteket eltéríti a pályájáról, ezzel pedig megakadályozza a Földdel összeütközést.

Az amerikai űrügynökség bolygóvédő rendszerét már élesben tesztelik: a múlt héten indult útnak az az űrszonda, mely végül jövő szeptemberben csapódik hatalmas sebességgel egy stadion méretű kisbolygóba.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Látványos bolygóegyüttállásban gyönyörködhetünk december 10-e éjjelén

Egyszerre lesz látható az égbolton a Vénusz, a Szaturnusz, a Jupiter és a Hold.

Link másolása

hirdetés

Hosszú kozmikus vonalat rajzol szemünk elé a Vénusz, a Szaturnusz, a Jupiter és a Hold december 10. éjjelén. Az egymástól 15-20 fokra járó égitestek megfigyeléséhez távcsőre sem lesz szükségünk, az együttállás szabad szemmel mutatja majd meg igazi szépségét. Érdemes egész decemberben figyelni az eget, mert Mikulástól szilveszterig szebbnél-szebb együttállásokban gyönyörködhetünk az esti égbolton – adta hírül a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

Az együttállás december 10-én, naplemente után fokozatosan bontakozik ki szemünk előtt, mind a négy égitest pedig 17:00-kor látható majd teljes pompájában.

Az együttállás első szabadszemes tagja, az Esthajnalcsillag, más néven Vénusz olyan fényes lesz, hogy akár a napnyugta pillanatában is láthatjuk már.

Második a sorban a Szaturnusz, mely narancssárgás csillag formájában bukkan elénk, a sötétedés beálltával. Látszó átmérője a legkisebb a megfigyelhető bolygók közül, korongjának megpillantásához 20-30x nagyítású távcső szükséges. Gyűrűje viszont az egyik legcsodálatosabb alakzat az egész égbolton, ha van távcsövünk, mindenképp érdemes gyönyörködni benne.

A Jupiter mivel még magasan jár az égen, kiválóan megfigyelhető. Egy legalább 10x-es nagyítású kézitávcsőben a körülötte keringő Galilei-holdak is felbukkannak, bal oldalán az Io és az Europa, jobb oldalán a Callisto és a Ganymedes tartózkodik majd. Nagyobb nagyításon a bolygó egyenlítői felhősávjai, és ezek bájos felhőörvényi, fodrai is szemeink elé tárulnak.

A bolygósorakozót végül a Hold zárja. Egy kézitávcsővel már szépen megfigyelhetjük rajta a sötét holdi tengereket, sőt, néhány krátert is a fény-árnyék határon. A megvilágítatlan oldal derengése, a titokzatos hamuszürke fény már elég halvány, de távcsővel ez is látszik majd. Akinek nincs saját távcsöve otthon, annak érdemes lehet ellátogatni a Svábhegyi Csillagvizsgálóba, ahol Budapest legnagyobb bemutató távcsövét használják az égitestek észlelésére.

hirdetés

Bár az együttállás december 10-én a leglátványosabb, a cérnavékony, majd egyre dagadó holdsarló útját már december 6-a estétől kezdve végigkövethetjük az égen.

Szilveszterkor a három bolygóhoz még a Merkúr is csatlakozik, hogy január 4-én, a Vénusz-Merkúr-Hold-Szaturnusz-Jupiter csodálatos ötös együttállásával köszönthessük az újévet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: