hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Elmozdította a francia határt egy belga gazda, mert útban volt neki, amikor a traktorjával közlekedett

Egy helytörténettel foglalkozó környékbeli vette észre, hogy nincs a határkő a helyén.
Címkép: illusztráció, Joe Tomissen/Flickr - szmo.hu
2021. május 04.

hirdetés

A Franciaország és Belgium közötti 620 kilométeres határt még 1820-ban, kövekkel jelölték ki. Az egyik belga gazda azonban szerzett egy kis területet Belgiumnak, mert zavarta a kő, amikor a traktorjával közlekedett, így hát egészen pontosan 229 centivel odébb rakta, írja a Telex a BBC cikke alapján.

Azt, hogy a szóban forgó határkő nincs a helyén, egy helytörténettel foglalkozó környékbeli vette észre.

"Én örültem, mert a mi településünk nagyobb lett" – mondta a belga oldalon legközelebb lévő falu, Erquelinnes polgármestere, David Lavaux. "Valószínűleg el tudjuk kerülni, hogy határviszály legyen a dologból" – tette hozzá a francia oldalon lévő De Bousignies-sur-Roc polgármestere, Aurelie Welonek.

Diplomáciai botrány tehát nincs kilátásban, a BBC cikke szerint azt tervezik, hogy egyszerűen megkérik a gazdát, rakja vissza a követ a helyére.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Mélytengeri horrorhal sodródott partra Kaliforniában

Az elborzasztó küllemű hallal nagyon ritkán találkozni a sekélyebb vizekben.
Fotó: Crystal Cove State Park/Facebook - szmo.hu
2021. május 12.

hirdetés

Egy szokatlan, tűhegyes fogú és focilabdára emlékeztető testű hal sodródott a partra múlt pénteken Kaliforniában - írja a CNN.

A tátott szájú, fekete élőlény a Crystal Cove State Park területén, Laguna Beach-en hevert a homokban. A park közösségi oldalán mutatta be az állatról készült képeket, ami angol neve szerint egy “futballhal”, magyarul pedig korbácsoshalnak nevezik.

A korbácsoshal egy úgynevezett horgászhal fajta, amely egy erre a célra növesztett bőrlebennyel “pecázik” magának kisebb halakat. Széles, hegyes fogakkal teli szája miatt sokak számára rémisztő jelenség - de szerencsére rendkívül szokatlan, hogy a sekélyebb vízben is felbukkanjon.

“Egy igazi, épségben maradt horgászhal nagyon ritka látvány, és nem tudni, ez a példány hogy kötött ki a parton” - áll a nemzeti park posztjában.

A mintegy kétszázféle horgászhal általában a mély óceánok lakója, onnan nem is merészkednek feljebb. Ez a hal feltehetően nőstény, erre utal a mérete és a fején található, antennaszerű kinövés is, ami a mélyben világítva csalogatja a prédákat.

hirdetés
A hímek nem rendelkeznek antennával, sőt, létezésük egyetlen célja a nőstény szaporodásának biztosítása.

"A hímek fogukkal a nőstényre csimpaszkodnak, és “szexuális élősködőkké” válnak. Végül a nősténnyel egyesülnek, amíg semmi más nem marad belőlük, csak a hímivarszerveik a szaporodás érdekében" - olvasható a bejegyzésben.

A hal testét tudományos célokra megőrzi a Kaliforniai Hal- és Vadvédelmi Osztály.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy tigris bóklászott szabadon Houston utcáin, gazdája berakta a dzsipjébe, és elhajtott vele

A rendőrök egy ideig üldözték a nem túl törvényes állatsétáltatásért, ám végül sikerült leráznia őket, azóta is keresik a tigrisgazdát.
Fotó: Rob Wormland Twitter - szmo.hu
2021. május 10.

hirdetés

Egy bengáli tigris bóklászott Houston külvárosában, gazdáját és az állatot azóta is keresik - írja a 6ABC.

A város nyugati részében furcsa dologra figyeltek fel az egyébként nyugodtnak tűnő lakóövezet lakói:

egy tigris mászkált az utcán.

A környéken lakók közül többen is videót készítettek az esetről, ahogy az állat nyugodtan bóklászik az utcán, miközben egy fehér dzsip tulajdonosa és egy másik férfi üvöltözik egymással. A videóból az derül ki, hogy a házból kijövő férfi az állat gazdája, aki a tigrist a nyakörvénél fogva kapta el. A szomszédok azonban hívták a rendőröket, akik kiérkezésükkor már nem találták meg őt:

a férfi ugyanis berakta a tigrist a ház előtt parkoló dzsipbe, és elhajtott vele.

A rendőrök utána eredtek, ám az autósnak sikerült leráznia őket, és most keresik a tigrisével együtt. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy nagy eséllyel ismerik a férfi személyazonosságát, ám egyelőre nem tudták előkeríteni, jelenleg is körözik. A szomszédok vallomása szerint a férfi gyakran tűnt fel a környéken egzotikus állatokkal.

Texas állam egyébként híres arról, hogy megengedőek a törvények a különféle egzotikus állatok tartását illetően, azonban Houston város szabályai szerint azért a tigris még itt sem esik bele a háziállat kategóriájába. Ennek ellenére az állatjogi szervezetek statisztikái szerint nagyjából 2000-5000 tigrist is tarthatnak magánszemélyek Texas államban.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Drakula kastélyában is oltanak Erdélyben, ráadásul Pfizerrel

A két kis pötty helyett a nyakon, most eggyel a karjukon távozhatnak a látogatók.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2021. május 10.

hirdetés

Oltópontot hoztak létre a látogatók számára a Drakuláról elhíresült tölcsvári kastélyban, Erdélyben. A látogatók regisztráció nélkül kaphatják meg a híres falak közt a Pfizer-vakcinát - írja a Reuters.

A koronavírus elleni védőoltáshoz arra van szükség, hogy az illető román állampolgár legyen, felmutassa a személyijét, és kitöltse a beleegyező nyilatkozatot.

Ráadásul akit itt oltottak, ajándékot kap:

azon túl, hogy elmondhatja magáról, Drakula kastélyában oltották be, ingyenesen megnézheti a kínzóeszközökről szóló kiállítást, és egy oklevelet is kap.

Az akciót természetesen stílszerűen fogakkal és vámpírokkal reklámozzák, ám kicsit kozmetikázták a Drakula-legendát: a vámpírfogak helyett injekcióstűk nőnek a vámpír szemfogai helyén a plakátokon.

A 14. században épült kastélyt Drakula gróf egyik váraként emlegetik, erre épít a turizmus is. Az igazság azonban, hogy sem Vlad Tepes, sem a könyvbeli Drakula nem élt a kastélyban – bár az előzőbbiről úgy tartják megszállt néha itt, sőt, egyesek szerint itt raboskodott.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Élőben közvetítené a szülését 10 ezer fontért egy angol kismama

Nem zavarja, hogy ezzel főleg a fetisisztáknak szerezne örömet.
Fotó: officialcarlabellucci/Instagram - szmo.hu
2021. május 12.

hirdetés

Közvetítené gyermekének születését egy várandós OnlyFans-sztár, akinek néhány követője még az anyatejéből is vásárolna - írja az Indy100.

A 39 éves Carla Bellucci többet keres a platformon azóta, hogy bejelentette a terhessége hírét, és ezt szeretné is a legteljesebb mértékben kihasználni.

Bellucci tisztában van vele, hogy ezzel leginkább a fetisiszták ízlését szolgálja ki, akik nagy figyelemmel követik a pocakja növekedését. Egyikük ráadásul 10 ezer fontot (mintegy 4 millió forintot) ajánlott fel, ha élőben közvetíti a szülést is. A kismama igent mondott, ráadásul több követőjét is meginvitálta az eseményre.

“Szorongok amiatt, hogy kamera előtt fogok szülni, de ekkora összegre nem igazán lehet nemet mondani” - jelentette ki a nő.

“Nem is tudtam, hogy ennyi férfinek bejönnek a terhes nők. 3 ezer fontot (1 millió 251 ezer forintot) kerestem aznap, amikor bejelentettem a hírt. Még az anyatejemből is kérnek, ami igazán sokkoló!” - tette hozzá.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: