hirdetés

FELFEDEZŐ

Elmozdította a francia határt egy belga gazda, mert útban volt neki, amikor a traktorjával közlekedett

Egy helytörténettel foglalkozó környékbeli vette észre, hogy nincs a határkő a helyén.
Címkép: illusztráció, Joe Tomissen/Flickr - szmo.hu
2021. május 04.

hirdetés

A Franciaország és Belgium közötti 620 kilométeres határt még 1820-ban, kövekkel jelölték ki. Az egyik belga gazda azonban szerzett egy kis területet Belgiumnak, mert zavarta a kő, amikor a traktorjával közlekedett, így hát egészen pontosan 229 centivel odébb rakta, írja a Telex a BBC cikke alapján.

Azt, hogy a szóban forgó határkő nincs a helyén, egy helytörténettel foglalkozó környékbeli vette észre.

"Én örültem, mert a mi településünk nagyobb lett" – mondta a belga oldalon legközelebb lévő falu, Erquelinnes polgármestere, David Lavaux. "Valószínűleg el tudjuk kerülni, hogy határviszály legyen a dologból" – tette hozzá a francia oldalon lévő De Bousignies-sur-Roc polgármestere, Aurelie Welonek.

Diplomáciai botrány tehát nincs kilátásban, a BBC cikke szerint azt tervezik, hogy egyszerűen megkérik a gazdát, rakja vissza a követ a helyére.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Saját gimis tanára fizetett elő egy modell szexképeire, ráadásul üzenetekben is zaklatja őt

Az egykori tanár azt írta a lánynak, "mindig is tudta, hogy különleges".
Fotó: richelle.knupps/Instagram - szmo.hu
2021. május 16.

hirdetés

A TikTok-on osztott meg egy roppant kínos történetet Richelle Knupper, aki elárulta: egykori gimis tanára most az interneten kínált szexképeiért fizet - írja a Daily Star.

A 22 éves modell a YouTube-on több mint 120 ezer feliratkozót tudhat magáénak, emellett egy közösségi platformon oszt meg magáról pikáns képeket. Arra azonban nem számított, hogy a feliratkozói közt találja majd egykori tanárát is.

@hailrara♬ original sound - megan

“Nem csak, hogy megtalált, még üzenetet is küldött nekem, amiben azt írja: mindig is tudta, hogy különleges vagyok” - panaszolja a fiatal nő, akinek videóját azóta több mint 196 ezren látták, és 40 ezer lájkot kapott.

Richelle több részletet nem árult el a kellemetlen ügyről, vagy hogy válaszolt-e, de azt leszögezte: 2016-ban, az érettségi után boldogan hagyta ott “a gyűlöletes középiskolát”.

hirdetés

A kommentelők közül sokan együttérzésüket fejezték ki:

“Tökmindegy, hogy amit a tanárod tesz, az nem jogellenes, mindenképp jelezned kéne az iskola felé ezt az ügyet. Mi van, ha más fiatal lányokat is így próbál becserkészni?” - kérdezte az egyikük, míg egy másik hozzászóló elmesélte: az ő privát képeire a legjobb barátnője apukája iratkozott fel.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Furcsa bejegyzés jelent meg Orbán Viktor Facebook-oldalán

A miniszterelnök arról érdeklődött, mit szólnak követői az időjáráshoz.
Címkép: Facebook/Orbán Viktor - szmo.hu
2021. május 17.

hirdetés

Nagyon furcsa poszt jelent meg Orbán Viktor Facebook-oldalán hétfő délután, amelyben a kormányfő az időjárásról érdeklődött. A bejegyzés szerint Orbán arra kíváncsi, mit szólnak követői az esőhöz.

"Hahó, fészbukosok! Ki örül az esőnek? Kommentben várom a tageket"

- írta legújabb posztjához Orbán Viktor.

Persze jöttek is válaszok szép számmal, már több mint kétezer hozzászólás érkezett a poszthoz.

Azért nem ez az első eset, hogy Orbán Viktor Facebook-oldalán megjelent egy szokatlan bejegyzés. A kormányfő egy évvel ezelőtt például több posztot is szentelt annak, hogy bemutassa, hogyan készít kovászos uborkát otthon. Az ubik útját egészen a Karmelita kolostorig lehetett követni, a miniszterelnök ugyanis hozzácsapta az ebédkínálathoz a saját maga által készített savanyúságot.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Itt az első fotó a Börzsönyben sétáló medvéről

A szakemberek szerint a képek alapján egészséges, jól fejlett fiatal példány.
Fotó: illusztráció, forrása: Pkaracsonygergely:ixabay - szmo.hu
2021. május 16.

hirdetés

Lefotózták a Börzsönyben sétáló medvét - írta meg a Börzsönyi Természetvédők közösségi oldalán.

Beszámolójuk szerint:

"Elkészültek az első kameracsapdás felvételek a Börzsönyben először május első napjaiban feltűnt medvéről, a fotók alapján egészséges, jól fejlett fiatal példány.

A Börzsöny Alapítvány a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal együttműködésben több mint tíz éve igyekszik kameracsapdák segítségével is minél többet megtudni a Börzsönyben élő, illetve itt újra megjelenő nagyragadozókról, munkánkat az szja 1 százalékának felajánlásával is támogathatják. Adószámunk: 18702862-1-13"

(Fotó: Börzsöny Alapítvány / Bedő Péter)

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

5 és fél kilós óriásbébinek adott életet egy amerikai nő

A kisfiú már születésekor csak a háromhónapos babákra való ruhába fért bele.
Fotó: erikasilenceweber/TikTok - szmo.hu
2021. május 16.

hirdetés

Lenyűgözte az internetezőket az a kisfiú, aki öt kilós testsúllyal látott napvilágot - írja a Daily Star.

Erika Weber egy TikTok-os videóban tette közzé az újszülöttjéről készült felvételeket, miután valaki “a TikTok legnagyobb babáját” szerette volna látni.

“37 hetesen bementem egy ultrahangra. Ekkor a kisfiam már 4 és fél kilós volt, ezért az orvos a császármetszés mellett döntött. Már előző nap beindították nálam a szülést, mégis császár lett a vége. Végül 5 és fél kilós babát szültem!” - meséli a nő.

A baba születésekor már a 3 hónaposokra tervezett ruhákat hordta, most, fél évesen pedig csak a másfél évesek ruhái mennek rá.

@erikasilenceweber##baby ##bigboy ##babyboy ##mom ##fyp @keewee67

♬ original sound - Dylanlopez__

hirdetés

A videó megtekintői elképedtek a baba méretei láttán, és azzal viccelődtek: már meglett férfi, és itt lenne az ideje, hogy maga fizesse a számlákat.

“Egy focistát szültél!” - írta az egyikük, még egy másik szerint “Ez a 'férfi' már adóköteles!”

Ám Erika kisfiánál még nagyobb babákat is számon tartanak: egy 6,8 kilós baba anyukájának például teljesen új babaruhákat kellett vásárolnia a szülés után, mivel semmi nem jött rá az újszülöttre.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: