Burritót és csilis babot készített saját méhlepényéből egy brit anya
A szülést követően hazahozta a méhlepényt a kórházból, és ételt csinált belőle egy brit édesanya - írja a Metro.
Az angliai Cambridgeshire-ben élő Ketrina Hillnek két gyermeke van, mindkét szülésénél úgy gondolta, hogy nem hagyja kárba veszni a méhlepényt.
Hill osztotta ezt a vélekedést, ám elmondása szerint nem engedhette meg magának, hogy kifizesse az általa drágának ítélt kapszulát, így a témának utánajárva úgy döntött, maga veszi kézbe a dolgokat, és a placentát úgy fogyasztja el, ahogy a legegyszerűbb és leginkább költségkímélő: ha ő maga készít belőle ételt.
Hill szerint a szülést követően nagyon gyorsan felépült, energikusnak érezte magát, és majd kicsattant az egészségtől. Nem tudta azonban biztosan eldönteni, hogy mindez a placentaevéstől van-e, ám úgy döntött, a következő szülésénél is kipróbálja.
2020 áprilisában született meg második gyermeke, Luna, Hill pedig ismét elkérte a kórházból a méhlepényét, amelyet - csakúgy mint először - lefagyasztva kapott meg. Másodjára azonban már tapasztaltabb volt: bár a csilis bab is ízlett neki, a hús kissé rágós és száraz maradt. A mexikói konyhától nem eltávolodva a burritora esett a választása, ám ezúttal lassú tűzön főzte sokáig a darálthússal összekevert méhlepényt, hogy rendesen megpuhuljon.
Tapasztalatai alapján másodjára már jobban beletanult a placentafőzés rejtelmeibe, ugyanis ő maga sem tudta megkülönböztetni az ételben a marhahúst a méhlepénytől.
Hill úgy gondolja, hogy egyre több a pozitív történet a placentaevéssel kapcsolatban, és azért osztotta meg a sajátját, hogy ezzel ösztönözzön mindenkit a kipróbálására.