News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Antall József grafikonnal tanította meg Jeszenszky Gézának, hogyan kell örömet okozni a nőknek

A volt miniszterelnök gimnáziumi tanára volt az ex-külügyminiszternek, a diákokkal pedig meglehetősen laza, nyitott hangnemet ütött meg.

Link másolása

hirdetés

A Klubrádió Világtalálkozó című műsorának legutóbbi, szombaton sugárzott adásában Czutor Zoltán zenész mellett Jeszenszky Géza történészprofesszor volt Kadarkai Endre vendége. Az egykori külügyminiszter mesélt Antall Józsefhez való viszonyáról is.

A volt kormányfő a gimnáziumban tanára volt a most 80 esztendős Jeszenszkynek. A tanítvány elmondása szerint a mindössze 9 évvel idősebb Antall nagyon jó viszonyt ápolt diákjaival, és közvetlen hangnemet is ütött meg. Ez annak fényében különösen meglepő, hogy későbbi politikai és más, nyilvános megszólalásaiban, bár időnként élt a humor eszközével, kifejezetten visszafogott stílusban nyilvánult meg.

Jeszenszky elmondása szerint a későbbi miniszterelnök szexuális tanácsokat is adott a nebulóknak, arról, miként lehet örömben részesíteni a nőket.

„Ez egy fiúgimnázium volt, így lányokról fűződő viszonyról nagyon hasznos dolgokat hallottunk tőle. Ha példaként elmondhatom: hogyan tud egy férfi örömet szerezni egy nőnek, hogy ne csak saját örömével törődjön. Még grafikont is rajzolt hozzá”

– avatott be a részletekbe az egykori nebuló.

Antall egyébként magyar Irodalmat és művészet történetet tanított. És sok tanítványával, ahogy vele is, igen közeli viszony alakult ki. Jeszenszky Géza egyébként 55 éve él boldog házasságban, felesége pedig Antall József unokahúga.

hirdetés

Az ötvenes években egyébként finoman szólva nem volt divat a fiatalok hatásos és nyílt felvilágosítása. Az ilyen témákkal leginkább a Magyar Ifjúság, majd később az Ifjúsági Magazin hasábjain lehetett találkozni, hullámzó színvonalú írásokban. A szabadszájú stílusa miatt népszerű Veres Pál autodidakta szexológus is csak később kezdte meg tanácsadását az ifjúsági sajtóban.

A Blikknek egy névtelenséget kérő forrás is nyilatkozott, aki a volt miniszterelnökről szólva elmondta:

„Mondhatjuk, hogy Antall József valójában megelőzte a korát, akkor még nem volt divat iskolákban nyíltan beszélni a szexről. Antall egykori diákjai egyébként nekem is megerősítették, hogy téma volt a szex, ők arról beszéltek, hogy közös sörözések alkalmával ejtettek szót minderről.”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Belebetegedett a macska abba, hogy gazdája otthonról dolgozott
Gazdája vitte el a beteg cicát az állatorvoshoz, majd megdöbbenve tapasztalta, hogy kedvence a home office miatt lett rosszul.

Link másolása

hirdetés

Harry Jones nagyon aggódni kezdett, amikor cicája, Helen hangosan sírt és a bejárati ajtót kapargatta, hogy kiengedje őt – írja a Sun.

Széttépte a gazdája által olvasott regényt, ideges lett, amikor a Stuart Little, kisegér című filmet nézte és még nyűgösebb lett, amikor Harry hazaért a munkából.

Harry éppen egy dobhártya műtét után lábadozott, folyton kütyükre és diffúzorokra (bizonyos illatanyagok nyugtató hatással vannak a macskákra) költött, hogy megpróbálja enyhíteni Helen rosszkedvét.

Sehogy sem járt sikerrel, így végső elkeseredésében állatorvoshoz vitte kis barátját.

A vizsgálaton kiderült, hogy

Helen csak egy kis privát szférát akart, mert Harry egész nap otthon volt.

A férfi megzavarta macskája napi rutinját, ami emiatt belebetegedett a túlzott szociális életbe. Ugyanis a macskák húgyhólyaggyulladást kaphatnak, ha stressz éri őket - ez egy költözés vagy akár bútorvásárlás esetén is megtörténhet. Ha megszokták, hogy sokat vannak egyedül és gazdájuk hirtelen több időt tölt otthon, akkor biztonságos búvóhelyre van szükségük, ahová elmenekülhetnek.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Leharapta egy kutya a nő orrát, de sikerült visszavarrni – örökre sebes lesz az arca
Megpróbálta megakadályozni, hogy kiszökjön a kutya, a következő dolog, amire emlékszik, hogy leszakadt az orra.

Link másolása

hirdetés

A 31 éves Ashley Unger fodrászként dolgozik Illinois államban. Március 17-én házhoz ment hajat vágni, ahol a kliense lakótársának volt egy pitbullja. A fodrász eleinte jól eljátszott vele, simogatta a kutyát, viszont miután végzett a munkával, a kutya egyszer csak megtámadta őt.

Egészen pontosan kinyitotta az ajtót, mire a kutya megindult felé. Unger ekkor leguggolt, és megpróbálta megakadályozni, hogy a kutya kiszökjön, ezután pedig csak azt vette észre, hogy az orra lóg az arcáról, a pitbull ugyanis leharapta azt.

Természetesen azonnal a kórházba vitték, az odaúton pedig kézzel tartotta össze az arcát.

"Életem végéig elkísér ez az ijedtség. Az orvos azt mondta a kórházban, hogy ilyen durva kutyaharapást még sosem látott" - mesélte a fodrász. Azt is elmesélte, hogy poszttraumás stresszben szenved, gyakran felidéződnek benne az emlékek.

Mostanra már összeforrtak a sebei, de ahogy a fenti képen is látszik, ez a heg nem tűnik el.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
23 éve csak szendvicsen élt a lány, aki most végre kigyógyult a fóbiájából
Hosszas terápia után végre sikerült átesnie az első normális étkezésén.

Link másolása

hirdetés

A 25 éves Zoe Sadler totyogó kora óta kizárólag szendvicset evett, amibe csak chips, hagyma és vaj került. A szülei elmondása alapján már olyan kicsiként is félt az ételektől, kivéve ettől a kombinációtól.

"A szüleim azt mondták, hogy semmi mást nem voltam hajlandó a számba tenni"

– mesélte Zoe. Azt is elmondta, hogy más étel szóba sem jöhetett, ugyanis fizikailag megbetegedett tőlük.

Viszont szeretett volna meggyógyulni, ezért David Kilmurryhez járt hipnoterápiára, ami sikeres volt, így mostanra már tud más ételeket is enni. 23 év után végre az első rendes étkezésén is túl van.

Kép: Northfoto/SWNS

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Beszorult a háztetőbe egy szerencsétlenül járt mosómedve, a lakók szabadították ki
Lyukat rágott a tetőn, hogy bemászhasson a tetőtérbe, de az nem volt elég nagy ahhoz, hogy átférjen rajta. Szerencsére nem lett baja.

Link másolása

hirdetés

Sajnos sokszor látunk példákat arra, hogy egy állat beszorul valahová és önerőből nem tudja kiszabadítani magát, ezért emberi segítségre van szüksége. A legtöbb eset jó véget ér, így történt ez az amerikai Kalifornia államban pórul járt mosómedvével is.

Az állat egy Santa Cruz-i családi ház tetőjén keresztül akart bemászni a tetőtérbe a kicsinyei után, miután kirágott egy lyukat belőle. Csakhogy a lyuk nem volt elég nagy ahhoz, hogy ő is átférjen rajta, így beszorult, ráadásul úgy, hogy a felsőteste a tetőtérben volt, míg a hátsó fele kint.

A ház lakói értesítették a vadállatok mentésével foglalkozó szervezetet, akik segítettek nekik elmagyarázni, hogyan tudják úgy átnyomni a mosómedvét a lyukon, hogy ne fulladjon meg, mivel kritikus volt a helyzet. Végül sikerült kimenteni a nőstény állatot szorult helyzetéből, így újra együtt lehetett a kicsinyeivel. Az állatmentők segítségével biztonságosan kiterelték a családot a tetőtérből, hogy aztán egy számukra megfelelő környezetben élhessenek tovább.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: