News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

5 millió dollárt nyert, mégsem akar adni egy centet sem családjának

A férfi feleségével már gondosan eltervezte mire fogják költeni a lottó nyereményt, azonban a család egy vasat sem lát majd belőle.

Link másolása

hirdetés

A 24 éves férfi a Redditen posztolta, hogy megnyerte a hatalmas, 4 millió fontos (5,6 millió dolláros) jackpotot a lottón - írja a LadBible.

A lottónyertes elárulta: egyáltalán nem tervezi, hogy a nyereményéből bármit is a családjának adjon.

A nyertes és felesége is 24 évesek. Minden hónapban vesznek egy lottószelvényt szórakozásból. Nos, most nagyot nyertek. Az átalánydíj és az adók után körülbelül 5,6 millió dollárt kapnak majd. A tervek szerint miután kifizetik az összes adósságukat (diákhitel, lakáshitel, autóhitel), körülbelül 5 millió marad.

"A lottónyertesek 70 százaléka néhány év után tönkremegy. Én, aki a pénzügyi szektorban dolgozom, nem akartam a 70 százalékba tartozni, és soha többé nem akartam igazi munkát végezni. [...] 3 millió dollárt fektettünk be, ingatlanbefektetési alapok és elsőbbségi részvényalapok kombinációjába, hogy egy nagyon stabil, kéznél lévő, rendkívül alacsony kockázatú, szilárd hozamú befektetésünk legyen."

A maradék 2 millióból végül egy lakóparkot vásároltak, ami alacsony kockázat mellett magas hozamot biztosít.

"Amikor elmondtam a családomnak, azt hittem, hogy örülni fognak, milyen felelősen bánunk a pénzzel. De ehelyett családi nyaralásról kezdtek beszélni és, hogy hogyan fizetem ki az összes adósságukat. Elmagyaráztam nekik, hogy az ötmillió dollár sok, de nem elég ahhoz, hogy a családomnak adjam, mire kiakadtak. Azt mondták, hogy nem látnak szívesen ebben a családban és soha többé ne álljak szóba velük."

A fiatal férfi úgy gondolta neki van igaza, elfordult családjától. A közösségi oldalon természetesen a legtöbben vele értettek egyet és lenézték haszonleső családját.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Megszólalt a nő, akinek a férje egy befogadott ukrán menekült miatt hagyta el a családját
A családfő, Tony és a 22 éves Szofija között az első pillanattól kezdve „megvolt a kémia”.

Link másolása

hirdetés

Szombaton mi is hírt adtunk egy rosszul elsült jótékony esetről, amelyben egy brit család befogadott egy ukrán menekültet, ám végül a családfő elhagyta a feleségét a 22 éves nőért.

Most a Daily Mailnek nyilatkozott az anyuka is, aki így egyedült maradt a két gyerekével.

Lorna, aki 10 éve élt együtt férjével, úgy gondolja, hogy Szofija már az első pillanattól el akarta csábítani a férfit.

„Nem érdekelte, milyen rombolást hagy maga után. Mindössze néhány nap alatt minden a feje tetejére állt körülöttem”

– állítja a nő.

hirdetés

A férj, Tony állítása szerint ő és a gyerekek nagyon hamar kijöttek a fiatal nővel, Lornát azonban kezdetektől fogva zavarta a jelenléte. Mivel Tony szlovákul, Szofija pedig ukránul tudott, a két nyelv pedig hasonlít egymásra, rendszeresen nem angolul beszélgettek, s így Lorna nem értette, miről társalognak.

Először csak nagyon jó baráti kapcsolat alakult ki közöttük, de egy idő után már fizikailag is közel kerültek egymáshoz. Lorna – érthető módon – egyre féltékenyebb volt, és ez egyre többször torkollott veszekedésbe a házban.

Szofija végül úgy érezte, nem tud tovább a házban élni, ám ekkor Tony is úgy döntött, hogy vele tart. A férfi – habár most nagyon szerelmes – elmondása szerint rosszul érzi magát a történtek miatt, mert nem akarta megbántani sem a feleségét, sem a gyermekeit.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
„Felvettük a babaváró hitelt, erre megcsalt a férjem” – Mit tehet az elkeseredett nő?
Arra már nem lát esélyt, hogy a férfival újrakezdje, de a lakásra fordított hitel miatt komoly áldozatokat kell hozniuk.

Link másolása

hirdetés

Felvették, majd felhasználták a babaváró hitelt, most pedig külön költöznének - mesélte el történetét egy nő a Napi.hu-nak.

A hitelt lakásra fordították, de később a koronavírus-járvány idején megromlott a kapcsolata a párnak. Nemrég pedig az is kiderült, hogy a férfinak van valakije.

Ezért most szeretnének elválni, és a nő azt kérte, hogy a férje menjen el a lakásból. De akár kisebb lakást is hajlandó lenne venni, ha ezzel megoldódna a szétköltözésük - mondta el a nő.

A csalódott asszony szerint a férje azzal érvel, hogy ha elválnak, akkor egyedül marad a hitelre, az is lehet, hogy magasabb lesz a törlesztőrészlet. Szerinte még az is felmerülhet, hogy a férfi szeretne visszatérni hozzá, de ő már nem tud megbocsátani neki - árulta el.

Arról, hogy mik a lehetőségek, a lap azt írta:

Ha nem születik meg a vállalt gyerek az igénylést követő öt éven belül, akkor elesnek a kedvezménytől.

hirdetés

A válás önmagában is megszünteti a támogatást. Ekkor 120 napjuk van rá, hogy az addig igénybe vett támogatást visszafizessék, a hitel pedig átalakul piaci kamatozásúvá.

Egy megoldás lehet még:

Ha a nő újra férjhez megy és "szeretne az új férjétől is gyereket, akkor a kamattámogatás elvesztése nem feltétlenül tart a 20 éves futamidő végéig. A jogszabályok szerint lehetőség van újra igénybe venni a kedvezményt, ha a támogatott személy a válás után, de még a kölcsön folyósításától számított öt éven belül újra megházasodik".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„Egy hajvágás mentette meg az életemet”, állítja egy nő, akit a fodrásza figyelmeztetett egy kék anyajegyre
Először azt hitte, csak a kisfia firkált rá a fejére. A bőrgyógyász azt mondta neki, 30 év alatt nem látott ilyen anyajegyet.

Link másolása

hirdetés

Egy hajvágás mentette meg az életét, állítja egy nő, akinek a fodrásza hívta fel a figyelmét egy kék anyajegyre – írja a Metro.

A 43 éves, Ausztráliában élő nő éppen fodrásznál volt, mikor felfigyeltek a fején egy kék foltra. A nő először azt hitte, hogy csak hétéves fia firkálta össze a fejét, és egyszerűen letörli azt. Miután azonban sehogy nem akart „lejönni”, úgy döntött, orvoshoz megy.

A bőrgyógyász közölte vele, hogy egy kék anyajegy van a fején, és hogy 30 év alatt még soha nem látott ilyet.

Három műtétje is volt, és végül sikeresen, további komplikációk nélkül eltávolították a füle fölötti anyajegyet.

Az egy évvel ezelőtt történt esetre visszagondolva a nő azt mondta: szerencsésnek tartja magát, mert akár rosszindulatúvá is válhatott volna az anyajegye. „Bármi, ami ilyen gyorsan nő a fejeden, nem ideális, ezért eléggé aggódtam” – fogalmazott.

hirdetés

Hozzátette, az orvosaitól megtudta, hogy a ritka anyajegytípus bizonyos fényhatások miatt alakulhat ki, az ő esetében a fejének azon az oldalán, amelyet általában vezetés közben ért a napfény.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Közel 30 ezer forintért hirdette egy éjszakára a kertjében felvert sátrát valaki az Airbnb-n
A bérbeadó egy érdeklődőnek megerősítette, nem viccről van szó.

Link másolása

hirdetés

58 fontért, nagyjából 26 ezer forintért árulta egy éjszakára a háza kertjében felvert sátrat egy felhasználó az Airbnb-n Dublinban – írja a LADBible.

A hirdetés a közösségi médiában kezdett el terjedni, és sokakat felháborított. A „privát szobaként” hirdetett sátrat eredetileg 58 fontért árulta a bérbeadó, majd lecsökkentette az árát 49 fontért, miután valószínűleg nem kapkodtak a lehetőség után az emberek.

Ez biztosan egy rossz vicc, mondhatnánk – de nem, egy Twitter felhasználónak sikerült elérnie a „tulajdonost”, aki azt válaszolta neki:

"Ez nem egy vicc. De talán a nappaliban található kanapé jobban fog tetszeni. Van hozzá egy nagy nappalim és több kanapém is. És a [hirdetésben] felsoroltak.”

A hirdetés és a bérbeadó reakciója miatt többen is felháborodásuknak adtak hangot. Többen az Airbnb-t is hibáztatták, amiért egyáltalán teret adott egy ilyen hirdetésnek.

Azóta a hirdetés már nem elérhető, de nem tudni, hogy a bérbeadó vagy a cég törölte azt. A lap megkereste az ügyben az Airbnb-t is, de a cikk megjelenéséig nem válaszoltak.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: