hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

40 pelenka és 20 cumisüvegnyi anyatej fogy el naponta – négyes ikrek szülei meséltek a mindennapjaikról

Egy amerikai házaspár árulta el, milyen az életük négy kicsi babával, akiknek az érkezése igazi csoda volt számukra.

Link másolása

hirdetés

Egy újszülött babával nem könnyű az élet, hát még néggyel! Egy amerikai édesanya négyes ikreket hozott világra, és ettől teljesen felborult az élete, de nem is lehetne hálásabb a gyerekeiért.

A kaliforniai Coronában élő Santina Monreal és férje, Adrian ugyanis nem tudtak természetes úton családot alapítani. A nő 2017-ben ugyan teherbe esett, de elvetélt. Mint kiderült, szív alakú méhe miatt nagyobb az esélye a magzat elvesztésére. Hiába próbáltak ezen segíteni egy beavatkozással, ezután már nem sikerült természetes úton teherbe esnie. A pár ezért a mesterséges megtermékenyítés mellett döntött. A második beültetés sikeres volt, de sajnos elment a babájuk. Összesen 4,5 millió forintnyi pénzt költöttek a kezelésekre, végül a hatodik próbálkozásra sikerült a feleségnek teherbe esnie, ráadásul négy babával.

Ez azért is volt nagy csoda, mert a szülők már belefáradtak a sikertelenségbe, de mégis adtak még egy utolsó esélyt maguknak.

Santina idén januárban, a várandóssága 31. hetében adott életet két kisfiúnak és két kislánynak, akik szerencsére mind egészségesek. Aiden öt és fél hét után mehetett haza a kórházból, Aria és Sebastian pár nappal később, Sevilla viszont csak kilenc hét után. A család akkor nyugodott meg igazán, amikor már mind a négy csöppség otthon volt.

A házaspár élete gyökerestől megváltozott az ikrek érkezése óta, de nagyon élvezik. Az anya először hajnali háromkor kel fel, ekkor feji le az anyatejet a gyerekeinek. Ezután még alszik egy kicsit, de 6-kor már ismét ébren van, hogy megetesse a kicsiket. Mivel ő most a kenyérkereső a családban, kora reggel dolgozni indul és csak kora este ér haza, ez idő alatt a férje van otthon az ikrekkel.

hirdetés
Korábban napi 32 cumisüvegnyi anyatejet ittak a babák, ma már elég 20 is. De pelenkából is bőven fogy a háznál, hiszen összesen napi 40-szer cserélnek pelenkát.

A kicsik ruhatára pedig szintén gyakran cserélődik, hiszen gyorsan nőnek, és így elég hamar kinövik a ruháikat is. És mivel rövid idő alatt össze is piszkolják a holmijukat, a szülők hetente legalább négyszer teszik tele a mosógépet az ikrek cuccaival.

Őrültek háza van nálunk, nagyon kimerítő minden egyes nap, de egy álmom vált valóra azzal, hogy négy gyönyörű baba édesanyja lehetek. Nem egyszerű az élet négyes ikrekkel, de nem cserélném el semmiért. Ők igazi csodák

- mondja az édesanya.

Férje azt mondta, ő mindig is gondolta, hogy ikrekkel áldja meg őket a sors, de nagyon megdöbbent azon, amikor kiderült, hogy nem kettő, nem is három, hanem négy baba érkezik a családba.

Szerintem egyszerűbb a dolgunk, mint amire számítottunk. Bedobtak minket a mélyvízbe a négy kicsivel, de álljuk a sarat. Boldog vagyok, hogy család lettünk. Lehet, hogy kaotikus az életünk, de ez ami családunk.

Forrás: Wales Onlinehirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

A valóságban is megrendezik a Squid Game-et, már lehet rá jelentkezni az Egyesült Királyságban

A verseny abban is hasonlítani fog a sorozatbelihez, hogy maguk a játékosok sem tudják majd, hol zajlik az esemény, autóbusszal szállítják őket egy távoli helyszínre.

Link másolása

hirdetés

A Squid Game (magyarul 'Nyerd meg az életed') című, dél-koreai sorozat rövid idő alatt a Netflix legnézettebb sorozata lett.

A sorozatban súlyosan eladósodott emberek szerepelnek, akik egy játékban vesznek részt, amelynek fődíját csak egyikük nyerheti el. A sorozat cselekménye dél-koreai gyermekjátékokra épül, amik hamar népszerűek lettek a különböző közösségi oldalakon.

Az Egyesült Királyságban pedig már meg is hirdették, hogy a sorozat alapján valódi versenyt tartanak, amire várják a jelentkezőket

- írja az indy100.

A sorozathoz hasonlóan ezen a versenyen is pénzdíjat nyerhet a győztes, bár a sorozatban látottakhoz képest egy jóval szerényebb, 215 ezer forintnak megfelelő összeget.

A szabályok betartását biztonsági személyzet is biztosítja majd, bár az nem világos, hogy ők is ugyanolyan kísérteties öltözéket viselnek-e majd, mint a sorozatban.

hirdetés
A verseny abban is hasonlítani fog a sorozatbelihez, hogy maguk a játékosok sem tudják, hol zajlik az esemény. A szervezők szerint egy autóbusz fogja felvenni a játékosokat egy északnyugat-angliai találkozóhelyről, ahonnan aztán egy távoli helyszínre viszik őket.

A játék egyik szervezője úgy fogalmazott:

"Szeretnénk biztosítani, hogy a játékok biztonságosak, de mégis olyan lebilincselőek legyenek, mint a Squid Game-ben."

Az első játékokat az esemény honlapja szerint november 27-én rendezik meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Szexrobotok segíthetnek a bentlakásos intézetek és hospice-ok magányos lakóinak

Több idősotthonban már bevetették a robotokat, amelyek érzelmi többletet adtak a lakóknak.
Fotó: ABC News/YouTube - szmo.hu
2021. október 23.


Link másolása

hirdetés

Szexrobotokat használhatnak a bentlakásos intézetekben és a hospice-okban, hogy ilyen módon vígasztalják a magányos bentlakókat - írja a Daily Star.

A bioetikus Nancy jecker még tavaly javasolta, hogy a fogyatékkal élők mentális és fizikai állapotának javítására írhatnák fel a robotokat. 2020 szeptemberében ezért alapkészségekkel rendelkező robotokat küldtek az Egyesült Királyság több idősotthonába is, hogy teszteljék a hatásukat a bentlakókon.

De vajon működhet-e ugyanez a hospice-okban is? Dr. David Levy, a “Szex és szerelem robotokkal: az ember-robot kapcsolatok fejlődése” című könyv szerzője szerint a gépeknek nagyon is fontos helyük van a szenvedő emberek mellett.

“A robotokat sikeresnek találták a gondozó intézményekben, sokaknak adtak érzelmi többletet, akik találkoztak velük. Általában pozitívan reagálnak rájuk, főleg, hogy egyre emberszerűbb a megjelenésük."

Dr. Levy említést tett a japán kormány terveiről is, a távol-keleti országban ugyanis a robotokat már bevonták az intézetek, irodák és iskolák hétköznapjaiba.

Az ország lakosságának elöregedése kihat az ellátási rendszerre is: annyi idős lehet, hogy már nem marad elég fiatal, aki a gondjukat viselje. Ezért is fektettek sokat a robotok fejlesztésébe, amelyek átvehetik tőlük ezt a feladatot.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Többe kerül ugyanaz a bevásárlás egy osztrák Lidlben vagy Aldiban, mégis a magyarok járnak rosszabbul

A magyar állam arányaiban közel másfélszer több adót szed be, mint az osztrák.
Fotó: Unplash - szmo.hu
2021. október 24.


Link másolása

hirdetés

A G7 újságírói havonta megvásárolják a 42 termékből álló fogyasztói kosarukat, hogy felmérjék az élelmiszerek drágulását. Ezután az eredményeket gyakran összehasonlítják egy ugyanilyen bevásárlással, ugyanabban az üzletben, csak külföldön. Legutóbb a magyar és a brit Aldi árait mérték össze.

Ezúttal annak a mítosznak jártak utána, hogy Ausztriában jelentősen olcsóbb az élelmiszer, mint Magyarországon.

A 42 termékből ezúttal 29-et tudtak megfeleltetni egymásnak. Ezek közül az osztrák Aldiban, amit ott Hofer néven ismernek, 7 termék volt olcsóbb, a Lidlben pedig 12.

Összesítve az Aldiban itthon 9588, Bécsben 12 404 forintot fizettek, a Lidlben pedig itthon 9605, Bécsben 11 994 forintot. Az osztrák árszint tehát 29,4, illetve 24,9 százalékkal volt magasabb. Az osztrák árszintet az Hoferben 29,4 százalékkal, a Lidlben pedig 24,9 százalékkal mérték magasabbnak a magyarnál.

Azonban végérvényesen jobban járnak az osztrákok, hiszen a kutatáshoz használt bevásárlás a magyar fizetés 4,6 százalékát viszi el, az osztráknak viszont csak a 1,5 százalékát. Tehát a magyar állam arányaiban közel másfélszer több adót szed be, mint az osztrák.

Az osztrák bevásárlásból 1200 forintnyi rész megy el adóra, míg a magyarból 1745, magyarul a magasabb osztrák árból jelentősen kevesebb az áfarész. Ha ezt megfordítjuk, akkor azt kapjuk, hogy a két bolt Ausztriában 10 800 – 11 100 forintnak megfelelő euró bevételhez jut, nálunk azonban csak 7850 forint a bevétele, ugyanazon bevásárlás után.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Egyre többen akarnak túladni a járvány alatt vett kutyáikon úgy, hogy kóbor kutyáknak tettetik őket

Emiatt előfordulhat az Egyesült Királyságban, hogy pont azokon a kutyákon nem tudnak segíteni a menhelyek, amelyeknek tényleg nincsen gazdájuk.

Link másolása

hirdetés

Egyes kutyatulajdonosok úgy próbálták a menhelyre beadni a kutyájukat az Egyesült Királyságban, hogy úgy tettek, mintha az utcán találták volna őket, írja a BBC.

Az egyik, wales-i menhely szerint náluk még soha nem adtak le annyi kutyát 15 éves fennállásuk alatt, mint az utóbbi időszakban.

Volt olyan eset, amikor a kóbor kutyaként bevitt ebről másnap kiderült, hogy a gazdája korábban egy apróhirdetési oldalon több mint 200 ezer forintért árulta a „kedvencét”.

A menhely munkatársa szerint csak az elmúlt héten öt olyan kutya érkezett a központba, amelyekről tudták, hogy valójában nem kóbor kutyák, a valós szám pedig még magasabb lehet.

Emiatt előfordulhat, hogy pont azokon a kutyákon nem tudnak segíteni, amelyeknek tényleg nincsen gazdájuk, tette hozzá.

"A menhelyek megteltek, az állatorvosok pedig minket hívnak, hogy van-e rá esély, hogy befogadjuk őket, mert attól félnek, hogy különben el kell altatniuk a kutyát" - mondta.

Kiemelte, a probléma forrása, hogy a koronavírus-járvány miatti lezárások alatt sokan fogadtak be, vagy vásároltak kutyákat, és később rájöttek, amikor az élet visszatért a normális kerékvágásba, hogy nem tudnak róluk gondoskodni.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: