News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

25 évvel később került elő egy palackba rejtett üzenet, amit egy skót kislány dobott a tengerbe

A levelet eljuttatták a ma már felnőtt szerzőnek, aki nagyon jól szórakozott azon, miket írt a papírra 1996-ban.

Link másolása

hirdetés

Majdnem 1300 kilométerrel arrébb került elő egy 25 évvel ezelőtt az Északi-tengerbe dobott palackposta - írja a Scottish Daily Express.

A palackba rejtett üzenetet 1996-ban egy 8 éves skót kislány írta egy iskolai feladat részeként. Peterhead partja közelében, egy halászhajóról dobták be a palackot a tengerbe, amit 2020 nyarán talált meg egy 37 éves nő, Elena Andreassen Haga Észak-Norvégiában.

Éppen kisfiával hajózott a Norvég-tengeren, amikor egy kis lakatlan sziget partjainál észrevették a zöld Sprite-os üveget. Nagyon izgatott lett, kíváncsi volt, mi lehet benne, ezért el is olvasták a levelet. Mivel rajta volt a szerző neve, az édesanya a Facebookon megkereste Joanna Buchant, aki azonban csak most, másfél évvel később vette észre a norvég nő üzenetét.

A már Ausztráliában élő, 34 éves Joanna nagyon meglepődött, hogy előkerült a 25 évvel a tengerbe dobott palackpostája, amelynek szövegére már nem is emlékezett.

Éppen ezért nagyon nevetett, amikor a levél azzal zárult, hogy "egyébként utálom a fiúkat". De írt benne szeretett kutyájáról, az otthonáról, az iskolai feladatairól, arról, hogy mennyire szereti a plüssmacikat, és hogy gyűjti a Blu Tack gyurmaragasztót. Most már mulatságosnak találja ezeket, de akkoriban, 8 éves korában ezek voltak a legfontosabb dolgok az életében.

Joanna megosztotta a Facebookon a palackpostája történetét, amire volt általános iskolai tanára is felfigyelt. A nő is nagyon örült annak, hogy előkerült a Sprite-üvegbe zárt üzenet, ami szép emlékeket idézett fel benne. Leírta egykori tanítványának, hogy egy másik diák palackpostáját elég hamar megtalálták, de a többiről azóta se hallottak semmit, ezért is szenzációs, hogy Joannáét 25 év után mosta partra a tenger. A tanárnő nagyon büszke, hogy az akkor 8 éves kislányból orvos lett, és reméli, hogy Joanna szép emlékekkel gondol vissza az általános iskolás éveire, ami szerinte a diákok és a tanárok számára is különleges időszak volt.

A történet egyik érdekessége az is, hogy a palackpostát megtaláló norvég nő, Elena apja is talált egyszer ugyanazon a környéken egy palackba zárt üzenetet, amikor még csak 5 éves volt, és azt is Skóciában dobták a tengerbe.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Leharapta egy kutya a nő orrát, de sikerült visszavarrni – örökre sebes lesz az arca
Megpróbálta megakadályozni, hogy kiszökjön a kutya, a következő dolog, amire emlékszik, hogy leszakadt az orra.

Link másolása

hirdetés

A 31 éves Ashley Unger fodrászként dolgozik Illinois államban. Március 17-én házhoz ment hajat vágni, ahol a kliense lakótársának volt egy pitbullja. A fodrász eleinte jól eljátszott vele, simogatta a kutyát, viszont miután végzett a munkával, a kutya egyszer csak megtámadta őt.

Egészen pontosan kinyitotta az ajtót, mire a kutya megindult felé. Unger ekkor leguggolt, és megpróbálta megakadályozni, hogy a kutya kiszökjön, ezután pedig csak azt vette észre, hogy az orra lóg az arcáról, a pitbull ugyanis leharapta azt.

Természetesen azonnal a kórházba vitték, az odaúton pedig kézzel tartotta össze az arcát.

"Életem végéig elkísér ez az ijedtség. Az orvos azt mondta a kórházban, hogy ilyen durva kutyaharapást még sosem látott" - mesélte a fodrász. Azt is elmesélte, hogy poszttraumás stresszben szenved, gyakran felidéződnek benne az emlékek.

Mostanra már összeforrtak a sebei, de ahogy a fenti képen is látszik, ez a heg nem tűnik el.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Belebetegedett a macska abba, hogy gazdája otthonról dolgozott
Gazdája vitte el a beteg cicát az állatorvoshoz, majd megdöbbenve tapasztalta, hogy kedvence a home office miatt lett rosszul.

Link másolása

hirdetés

Harry Jones nagyon aggódni kezdett, amikor cicája, Helen hangosan sírt és a bejárati ajtót kapargatta, hogy kiengedje őt – írja a Sun.

Széttépte a gazdája által olvasott regényt, ideges lett, amikor a Stuart Little, kisegér című filmet nézte és még nyűgösebb lett, amikor Harry hazaért a munkából.

Harry éppen egy dobhártya műtét után lábadozott, folyton kütyükre és diffúzorokra (bizonyos illatanyagok nyugtató hatással vannak a macskákra) költött, hogy megpróbálja enyhíteni Helen rosszkedvét.

Sehogy sem járt sikerrel, így végső elkeseredésében állatorvoshoz vitte kis barátját.

A vizsgálaton kiderült, hogy

Helen csak egy kis privát szférát akart, mert Harry egész nap otthon volt.

A férfi megzavarta macskája napi rutinját, ami emiatt belebetegedett a túlzott szociális életbe. Ugyanis a macskák húgyhólyaggyulladást kaphatnak, ha stressz éri őket - ez egy költözés vagy akár bútorvásárlás esetén is megtörténhet. Ha megszokták, hogy sokat vannak egyedül és gazdájuk hirtelen több időt tölt otthon, akkor biztonságos búvóhelyre van szükségük, ahová elmenekülhetnek.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
23 éve csak szendvicsen élt a lány, aki most végre kigyógyult a fóbiájából
Hosszas terápia után végre sikerült átesnie az első normális étkezésén.

Link másolása

hirdetés

A 25 éves Zoe Sadler totyogó kora óta kizárólag szendvicset evett, amibe csak chips, hagyma és vaj került. A szülei elmondása alapján már olyan kicsiként is félt az ételektől, kivéve ettől a kombinációtól.

"A szüleim azt mondták, hogy semmi mást nem voltam hajlandó a számba tenni"

– mesélte Zoe. Azt is elmondta, hogy más étel szóba sem jöhetett, ugyanis fizikailag megbetegedett tőlük.

Viszont szeretett volna meggyógyulni, ezért David Kilmurryhez járt hipnoterápiára, ami sikeres volt, így mostanra már tud más ételeket is enni. 23 év után végre az első rendes étkezésén is túl van.

Kép: Northfoto/SWNS

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Beszorult a háztetőbe egy szerencsétlenül járt mosómedve, a lakók szabadították ki
Lyukat rágott a tetőn, hogy bemászhasson a tetőtérbe, de az nem volt elég nagy ahhoz, hogy átférjen rajta. Szerencsére nem lett baja.

Link másolása

hirdetés

Sajnos sokszor látunk példákat arra, hogy egy állat beszorul valahová és önerőből nem tudja kiszabadítani magát, ezért emberi segítségre van szüksége. A legtöbb eset jó véget ér, így történt ez az amerikai Kalifornia államban pórul járt mosómedvével is.

Az állat egy Santa Cruz-i családi ház tetőjén keresztül akart bemászni a tetőtérbe a kicsinyei után, miután kirágott egy lyukat belőle. Csakhogy a lyuk nem volt elég nagy ahhoz, hogy ő is átférjen rajta, így beszorult, ráadásul úgy, hogy a felsőteste a tetőtérben volt, míg a hátsó fele kint.

A ház lakói értesítették a vadállatok mentésével foglalkozó szervezetet, akik segítettek nekik elmagyarázni, hogyan tudják úgy átnyomni a mosómedvét a lyukon, hogy ne fulladjon meg, mivel kritikus volt a helyzet. Végül sikerült kimenteni a nőstény állatot szorult helyzetéből, így újra együtt lehetett a kicsinyeivel. Az állatmentők segítségével biztonságosan kiterelték a családot a tetőtérből, hogy aztán egy számukra megfelelő környezetben élhessenek tovább.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: