hirdetés
joker-cimkep.jpg

Ez az a Joker, amire szükségünk van, de nem érdemeljük meg

Polák Zsóka - szmo.hu
2019. október 04.


hirdetés

Ehhez képest Phillips rendezett egy olyan bivalyerős karakterdrámát, hogy az ember nem győzi épp ésszel felfogni, hogy ugyanez az ember felel a Másnaposokért is. A rendező egyébként nem egy interjúban mondta el, hogy befejezte vígjátékrendezői pályafutását, a Jokerrel pedig elég erős nyomatékot is adott tetteinek.

Az, hogy a Joker elkészülhetett nagyrészt annak köszönhető, hogy a Warnernél is felfedezték az igényt valami merőben másra. Náluk mondjuk épp ideje is volt a felfedezésnek, hisz a Nolan-trilógia óta egyáltalán nem találják a tisztességes szuperhősfilmek receptjét. Nem véletlen, hogy Phillips a velencei köszönőbeszédében is a Warnernek és a DC-nek köszönte meg, hogy ki mertek lépni a komfortzónájukból.

Márpedig az, amikor valaki a Taxisofőr által inspirált karakterdrámát szeretne Joker életéből készíteni, egészen biztosan kívül helyezkedik a szuperhősgyárak komfortzónáján.

Nem csak Taxisofőrt idézi meg, hanem egy sor 70-es, 80-as évekbeli klasszikust Sidney Lumet Kánikulai délutánjától kezdve Chaplin Modern időkén át Scorsese A komédia királyáig – az utóbbiból szinte egy az egyben átemelte Rupert Pupkint Robert de Nirostul.

Nem véletlen, hogy ez a kor inspirálta Todd Phillipset, hisz a Joker szintén rendhagyó módon nem a jelenkorban, hanem 80-as években játszódik. A füstös neonfények, a villogó metrólámpák és szemétben fuldokló utcák szinte megelevenednek Lawrence Sher kamerája előtt, a Joker nem egy képkockája olyan, hogy kimerevítve hosszú ideig legeltetnénk rajta a szemünket.

A Warner nagyot kockáztatott Todd Phillipsszel és azzal, hogy Jokerről nem szuperhősfilmet, hanem karakterdrámát csinált. Márpedig nagy szükség volt egy ilyenre még akkor is, ha valószínűleg nem ez lesz a követendő minta a szuperhősfilmek között, amely érthető annak tükrében, hogy a nézők látványt és cirkuszt várnak egy ilyen jellegű filmtől, nem azt, hogy kifacsarja az ember lelkét. A Joker ezt teszi, az egyik szívszorító csendes pillanatból lök át a másikba, hogy aztán a teljes katarzisba zuhanva konstatáljuk, hogy nincs az a csettintés, amely ennél jobban betalálhatna. Az, hogy a velencei filmfesztiválon egy ilyen film vitte el az Arany Oroszlánt, erősen jelzésértékű:

van, hogy épp egy „szuperhősfilm” adja a legtisztább korrajzot.

Kérdés, hogy a nézők megértek-e már arra, hogy igényt érezzenek ebben a kissé elinflált műfajban az újításra? Az erre igennel felelők egészen biztosan életük egyik nagy filmélményének fogják tartani a Jokert, míg mások nehezen értik majd meg, miért kell ennyire részletesen felboncolni egy pszichopata lelkét, de ez így van rendjén. Todd Phillips Joaquin Phoenix remek tolmácsolásában viszont megmutatta, hogy lehet ezt másképp is, a film sikere pedig azt, hogy van is rá igény.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kutya-alarcos-enekes.jpg

Álarcos énekes: a Kutya lepleződött le

Csobot Adél már régóta sejtette, hogy kit rejt a maszk. Végül csatlakozott a tippjéhez Sebestyén Balázs és Gáspár Laci is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 05.


hirdetés

Már csak négyen voltak versenyben vasárnap este az RTL Klub Álarcos énekes című műsorában. A döntőbejutás volt a cél, a Kutya viszont már biztosan nem lehet ott.

A Kutya ezúttal a Backstreet Boys „Everybody” című számával készült, ami nagy sikert aratott, viszont párbajellenfelét, a Krokodilt nem sikerült vele legyőznie.

A nyomozóknak végül a Kutya és a Robot között kellet eldönteniük, hogy ki vegye le a maszkot. A Robot pedig az utolsó pillanatban megmenekült, így bekerült az Álarcos énekes döntősei közé.

A döntőbe így tehát a Krokodil, a Nyuszi és a Robot került.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
1-2.jpg

Kétszer vált el a kétszeres Oscar-jelölt Fekete Özvegy - Scarlett Johansson-portré

Mindkét jelölése idei, egyik exférje pedig Ryan Reynolds, vele két évig bírták egymást.
Szajki-Vörös Adél, fotó: YouTube - szmo.hu
2020. április 07.


hirdetés

Scarlett Johansson 1984-ben született New York Cityben. Édesanyja bronxi családból érkezett, apja pedig dán születésű mérnök. Johanssonnak három testvére van: egy szintén színész lánytesó, Vanessa Johansson, és egy ikertestvére, Adrian, na meg egy féltestvére, Christian. A nagyapja az író Ejner Johansson volt.

Johansson már kisgyerekként elkezdett színészkedni, miután édesanyja észrevette tehetségét, és elkezdte meghallgatásokra vinni. Nyolcévesen már egy off-Boradway-darabban állt színpadon Ethan Hawke oldalán. Ezután reklámokhoz kezdett castingokra járni,

de annyira nehezen dolgozta fel a visszautasítást, hogy édesanyja elkezdte visszavenni a filmes próbálkozásait.

1994-ben, 9 évesen debütált a vásznon a Világgá mentem című filmben, majd Sean Connery lányát játszotta az 1995-ös Egy igaz ügyben. 1996-ra már a kritikusok is kiemelték látványos tehetségét és izgalmas, egyben békés auráját.

Az igazi áttörés 1998-ban jött, amikor egy traumatizált tinédzser bőrébe bújt Robert Redford filmjében, A suttogóban. A Chicago Film Critics Association a legígéretesebb színésznő díjával jutalmazta. Ezután gőzerővel folytatta a munkát, voltak tinédzser-szerepei, majd 2001-ben játszott Az ember, aki ott se volt című Coen-testvérek-filmben.

hirdetés

Szerepelt az Amerikai rapszódia, részben Budapesten játszódó, Gárdos Éva-féle filmben. A Gárdos élettörténetéről szóló filmben Johansson a főhős kamaszkori énjét játszotta, kapott is érte egy díjat a Young Artist Awardson.

A 2003-as év óriási sikerrobbanást jelentett a számára, ugyanis kétszeresen is Golden Globe-ra jelölték, egyrészt a Leány gyöngy fülbevalóval című filmben, másrészt az Elveszett jelentésben nyújtott fantasztikusan természetes alakításáért. Tényleg felejthetetlen a film is, valamint a Johansson és filmbeli partnere, Bill Murray közti kémia. 

Játszott volna a Mission: Impossible III-ban, de egyeztetési problémák miatt kilépett, helyette A szigetet választotta, ami viszont nem sült el annyira jól. Viszont Woody Allen ezután választotta időszakos múzsájának: a Match Pointban (2005) és a Vicky Cristina Barcelonában (2008) is szuper vol. Ugyanebben az évben Natalie Portman oldalán láthattuk A másik Boleyn lányban.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
palutcaifiuk-1000x559.png

Különleges dallal adnak reményt a Pál utcai fiúk debreceni színészei

„Védjük meg a nagy, közös Grundunkat!” – üzeni a Csokonai Nemzeti Színház társulata.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 05.


hirdetés

Ahogy az ország több művésze, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház színészei is készítettek egy közösen éneklős videót. A Pál utcai fiúk című darab jelenleg a járványhelyzetre való tekintettel szünetel, ám szereplői összeálltak, és feldolgozták a darab egyik legismertebb dalát, hogy ezzel öntsenek lelket a zenekedvelőkbe.

A dalhoz az alábbiakat mellékelték:

"Veszélyben a Haza! Veszélyben a Grund!

Bizonytalan ideig nem állhatunk színpadra, hogy onnan énekelhessük el együtt ezeket a bátorító sorokat, ezért most ilyen formában szeretnénk reményt, erőt adni ezekben a nehéz időkben, az összefogásra és egymás segítésére buzdítani mindenkit. Eljött a pillanat, amikor a Pál utcai fiúk és a Vörösingesek is vállvetve kell, hogy harcoljanak egy nagy, közös célért! Soha ne feledjük, hogy egyedül gyengék, együtt erősek vagyunk!

Védjük meg a hazánkat! Védjük meg a nagy, közös Grundunkat!

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
noar-1000x671.png

A járványhelyzet hőseinek szól a noÁr legújabb dala

Molnár Áronék az „ország oszlopainak”, vagyis a frontvonalban küzdőknek dedikálták a számot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 05.


hirdetés

Molnár Áron színészi karrierje mellett egy ideje egyengeti rapprojektjét, a noÁrt, amely most újabb dallal jelentkezett: a Ti vagytok a hősök! az ”ország oszlopainak" szól, azoknak, akik megvívják a háborút a koronavírus-járvány ellen.

Az ápolók, orvosok, mentősök, rendőrök és tűzoltók mellett köszönetet mond a BKV-sofőröknek, futároknak boltosoknak is, a videó alatti leírásban pedig tovább szélesíti a hősök listáját.

“Ez a szám azoknak a hősöknek is szól, akik, bár a számban nem hangoznak el, de oszlopai az országnak: nővérek, gyógyszerészek, szakácsok, katonák, újságírók, kutatók, tudósok, szociális munkások, postások, pékek, futárok, élelmiszeripari dolgozók, gyermek és családvédelemben dolgozók, közösségi közlekedést üzemeltetők…”


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!