News here

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból

Őszi hajápolási tippek

Zsírosabb haj? Mit tehetsz hajhullás ellen? Mit kezdj ősszel a fénytelen, fakó, töredező hajszálakkal? Ősszel és télen is lehet csodás hajkoronád, elmondjuk, hogyan.

Link másolása

Az időjárás változásai, az évszakok egymásutánja a természet minden apró részletébe változásokat hoz. Ez alól mi, emberek sem vagyunk kivételek. Hangulatunk, általános hogylétünk, egészségi állapotunk, bőrünk, körmeink, hajunk állapota is megérzi a tavasz és nyár beköszöntét, ahogy az őszi és téli időjárást is. Már haladunk a tél felé és bár nem csodálnánk, ha novemberben is kabát nélkül járhatnánk, hajunk mégis átesik a szezonváltáson. A megváltozott állapot másféle ápolást tesz szükségessé.

Gyorsabban zsírosodó haj, mégis kevesebb hajmosás?

A természet úgy alkotta meg önmagát, hogy minden mindennel összefüggésben van, egész rendszert alkot, alkalmazkodik. A fejbőr is egy ritmusra változik, így hiába nem hűlt le az idő októberben, fejbőrünk akkor is elkezd több faggyút termelni. Nagyot lehet hibázni a hajmosással, ha a gyorsabb zsírosodást több mosással kívánjuk orvosolni. Mossunk inkább jól hajat, toljuk ki a két hajmosás közt eltelő időt amennyire csak lehetséges, így elkerülhetjük, hogy hajvégeink „elhasználódjanak”. Ezen kívül a túlzott hajmosás árt a fejbőrnek is. Minél többször zsírtalanítjuk, annál intenzívebben harcol ellenünk, hiszen az ő feladata a zsírtermelés. Főleg az őszi szezontól tavasz közepéig.

Intenzívebb hajhullás

Ősszel sokkal több hajszálunknak mondhatunk búcsút. A hajhullásnak számos oka lehet, például vitaminhiány, zsírosodás miatti gyakoribb hajmosás, a fejbőr megfázása. Érdemes figyelni a vitamin és ásványi anyag bevitelt, valamit ősszel és télen is fontos tartani a napi folyadékbevitel szabályait. Ha megfelelően táplálkozunk, minimalizálhatjuk hajveszteségünket. A hajmosáskori finom, de átfogó és határozott fejbőr masszázs is sokat segít, mert stimulálja a hajhagymákat, felpörgeti a mikrokeringést, ezáltal több tápanyaghoz és oxigénhez juttatja a sejteket.

Lány hajmosás után simítja a haját

Gondos szárítás

Az ősszel jelentkező hajhullás a nagyobb hőingadozás következménye. Bár napközben még sokszor jó az idő, de egyre hidegebbek a reggelek és az esték, a fejbőr ilyenkor könnyen megfázhat. A legfontosabb, hogy hajmosás után lehetőleg azonnal szárítsuk meg a hajunkat.

Pár egyszerű hajápolás tipp őszre:

- Az UV-szűrős, fényvédős és frissítő samponok helyett jöhetnek a testesebb állagú, tápláló készítmények.

- Minden hajmosásnál masszírozd át alaposan a fejbőröd, hogy javítsd a keringését.

- Mindig langyos vízzel öblítsd a hajad.

- Használj pakolásokat, természetesen hajtípusodnak megfelelően. Ha zsírosodásra hajlamos hajtövekkel rendelkezel, ősszel és télen méginkább fontos, hogy csak a hajvégeket balzsamozd.

- Hajmosás után nem elég a teljes megszáradásig melegen tartózkodni. Ősszel és télen a száraz, de még faggyúréteg mentes fejből pillanatok alatt megfázik. A megfázástól korpásodás, hajhullás, szerkezetromlás állhat elő, de akár komoly megfázás is kialakulhat. A teljes száradás után várj legalább 1 órát a hűvösebbre merészkedéssel!

- Ősszel és télen fokozottabban kell figyelni a hajvégek frissítésére. havi egyszer érdemes visszavágatni a töredezett részeket, mert ebben az időszakban a töredezés sokkal gyorsabban halad fölfelé, hajunk viszont lassabban nő.

- Hajunk egészsége érdekében is fontos a megfelelő táplálkozás. hajunk számára a következőket kell biztosítanunk év vége felé is: Vas, Cink, B-, C-, E vitaminok, Magnézium

Tapasztalat felső fokon?

Több, mint hetven év. A TRESemmé „csupán” ennyi tapasztalattal rendelkezik a hajápolás világában.

A márka termékpalettáját a professzionális fodrászszalonok inspirálták. Töredezett, igénybe vett, száraz haj? Alapvetően mindegy, hogy mi a konkrét probléma (már ha van, mert ez sem törvényszerű), a kínálatban garantáltan akad olyan alternatíva, ami az adott hajtípusnak maradéktalanul megfelel. Ha pedig nem pusztán a samponok, hajápolók az érdekesek, akkor nézd meg a hajformázók felhozatalát is.

Ami még mindenképpen kiemelendő, hogy annak ellenére, hogy a vállalatra világszerte nők milliói szavaznak, közöttük kifejezetten híres sztárok, a cég hűségesen megőrizte a pénztárcabarát árakat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a prémiumminőség megfizethető feltételekkel csempészhető be az otthoni közegbe. Ahogy azt egykor a brand alapítója is kigondolta. Akkor, ott a negyvenes évek Amerikájában az volt a vágya, hogy olyan hajápolási termékekkel ajándékozza meg a nőket, amiket otthon is könnyedén, egyúttal eredményesen használhatnak. Kétségtelenül úgy tűnik, hogy a terv és az álom megvalósult! Tovább is van!

A Matrix a másik nagyágyú, aki mindenképpen figyelmet igényel. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy napjainkra a világ egyik legkeresettebb márkájává nőtte ki magát. De minek köszönhető mindez? Nos, egyrészt a kimagasló, kompromisszumokat nem tűrő minőségnek, másrészt a megújulás szédítő képességének. A termékek folyamatos átalakulásban vannak mind összetevőik, mind funkcionalitásuk, mind külső megjelenésük szempontjából. Vagyis egy-egy termékcsalád megszületéséhez a legújabb technológiai innovációk járulnak hozzá.

A nyolcvanas években alapított cég eleinte a szakma képviselői számára nyitotta ki a kapuit, aztán végül a brand elindult világot meghódító útjára. A márka futótűzként terjedt a fodrászok körében, majd végül már a lakosság is részesülhetett a termékek nyújtotta élményből.

Festett, göndör, szőke, vastag vagy vékony szálú, korpás, zsíros, száraz haj? A vállalat felhozatalában minden egyes esetre akad kiváló variáció. A paletta ráadásul széles spektrumot jár be, tehát a hajápolásban releváns összes termékverzió könnyedén beszerezhető.

Mikor érdemes lecsapni a fenti világhírű, hírességeket is lázban tartó márkákra?

A most mindig tökéletes alkalom, de ha szempont a költségek lefaragása, akkor nem vitás a Black Friday a legtökéletesebb választás. Már nem kell sokat várni rá, miközben a jelentős akciózások borítékolhatóak. Szóval egy kis türelem és nemsokára még a sztárok is megirigyelhetik a fürdőszobai hajápolási szekciót!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


ÉLET-STÍLUS
5 tipp, hogy legyen valóban élmény a vásárlás Black Friday napján
Az online vásárlási kedvünk csak nőtt az elmúlt egy évben, így egészen biztosan sokan fognak élni a Black Friday akciókkal, hogy online, jó előre, kedvező áron szerezzenek be karácsonyi ajándékokat - vagy épp magukat lepjék meg.

Link másolása

November vége felé közeledünk, az időjárás egyre borongósabb, a nappalok is egyre rövidebbek, kezd a beszélgetéseink tárgyává válni a karácsony: például az, hogy kit és milyen ajándékkal lephetünk meg. Érdemes időben elkezdeni a tervezést és a vásárlást is, a legnagyobb leárazásokat minden évben a november végi Black Friday akcióknál találjuk.

Az idén november 25-re esik a Fekete Péntek, de vannak olyan webáruházak, ahol már 18-án megtartják az akciókat. Ha elég szemfülesek vagyunk, akár 50-70%-os kedvezménnyel vásárolhatunk - beszerezhetjük már most kedvezményesen a karácsonyi ajándékokat, főleg, ha attól tartunk, idén amúgy is nagyobb összeget kell költenünk rájuk.

Akár magunknak, akár a szeretteinknek választunk valamit, érdemes körültekintőnek lenni azt illetően, hogy mit veszünk és honnan, és hogyan szeretnénk fizetni.

A Mastercard adatai szerint az elmúlt évben nőtt Magyarország digitális fizetési indexe - ez az a mutató, amely a piac fejlettségét méri digitális fizetések terén, a tudásra, a használatra, és az infrastruktúrára alapozva. Egyre többféleképp, egyre több helyen válogathatunk a nekünk szimpatikus megoldások közül.

Ez azt is előrevetíti, hogy idén még többen szerzik majd be online a karácsonyi ajándékokat. Hogy minden simán menjen, most öt tippünk következik a Black Friday akciók tökéletes kihasználásához.

1. Tájékozódj előre!

Nem lehet elégszer elmondani, leírni, hogy a legfontosabb a felkészültség. Tudjuk, hogy pontosan mit szeretnénk, pontosan honnan, és pontosan mikor vannak az akciók. Ha mindezek tudatában kezdjük a vásárlásunkat, néhány kattintás, vagy egy kellemes séta a sikerélményünk záloga.

Az igazán profik előre kikeresik maguknak azokat a termékeket, amelyek szóba jöhetnek számukra, előre eldöntik, melyiket miért választanák, sőt, le is mentik az adott webáruházon belül a termék oldalát - így akár az rendszerint 0 órakor induló akció első perceiben lecsaphatnak a kívánt árura, amennyiben annak engedményes ára valóban megfelelő számukra.

2. Ellenőrizd, mennyire biztonságos a kiszemelt webshop!

Mikor ekkora a vásárlási őrület, sajnos előfordulhatnak visszaélések is, úgyhogy kiemelten fontos, hogy körültekintők legyünk.

Szerencsére vannak olyan weboldalak, amelyek a Black Friday leárazásokban részt vevő kereskedőket gyűjtik össze. Itt azt is megnézhetjük, mikor lesz pontosan az akció. Ha ezekben nem szereplő weboldallal van dolgunk, az interneten semmi sem marad titok, keressünk rá vásárlói értékelésekre, hogy biztosak legyünk a dolgunkban.

Mindenképpen gyanús lehet az a webáruház, ahol nincsenek részletes termékleírások, nem találunk a termékvisszaküldésre opciót, nem egyértelműek a kapcsolati adatok, az értékelések pedig bár csupa pozitív véleményt tükröznek, nyelvezetük furcsa, mintha a Google Translate segítségével fordították volna őket.

3. Mentsd el előre a kártyaadataidat!

Online vásárlás esetén egyszerű és biztonságos megoldás, ha elmentjük előre a bankkártyánk adatait. Nem beszélve arról, hogy amikor egy Black Friday akcióban épp a gyorsaság is számíthat, mert lehet, hogy pár másodperccel előttünk viszik el a kiszemelt termék utolsó darabját, akkor bosszantó tud lenni, ha még a bankkártya adatainkat is külön be kell pötyögnünk. Hát még ha épp nincs kéznél a kártya, és előbb át kell érte mennünk egy másik helyiségbe.

Egy már kipróbált, megbízható webáruház oldalán nyugodtan elmenthetjük a kártyaadatainkat - azzal senki nem tud visszaélni. Az adatokat a kereskedők nem is látják, a fizetési folyamat közvetlenül a bankunkon keresztül bonyolódik.

Van arra is lehetőségünk, hogy számítógépre és okos eszközökre is telepíthetünk olyan applikációt, amellyel lényegesen gyorsabbá, és biztonságosabbá is válik a fizetés.

Bővebb információért érdemes megnézni a Mastercard honlapját.

4. Legyen regisztrációd a kiszemelt webáruházban!

Ugye neked is rémlik, hogy amikor egy webshopban eljutsz odáig, hogy megrendeld a terméket, felajánlja neked a felület, hogy regisztrálj - de ez sokszor nyűgösnek tűnik, ezért kimarad. Pedig nagyon hasznos tud lenni, mert ha már van regisztrációd a webáruháznál, a következő vásárlásnál nem kell újra beírnod az adataidat, megadnod a kiszállítási címedet, csak ha eltérne attól, amit korábban elmentett a rendszer.

És ugye nem kell újra mondanunk, hogy a Black Friday akcióknál lehet, hogy minden perc számít?! Legjobb, ha akkor, amikor épp le akarsz csapni egy jó áron lévő termékre, már nem tökölsz az adatokkal, csak megnyomod magabiztosan a regisztrált felhasználóknak szánt gombot, ahol elég a felhasználónevedet / e-mailcímedet és a jelszavadat beírnod.

5. Ha személyesen szeretsz vásárolni: válaszd a leggyorsabb fizetési módot!

Mindenki számára léteznek olyan dolgok, amiket jobban szeret megnézegetni, hozzáérni, felpróbálni, kipróbálni, mielőtt megveszi. Van, aki kifejezetten jobban élvezi a vásári forgatagot, mint egyedül csendben intézni a vásárlást.

Érdemes azonban ezekben az esetekben is az elektronikus fizetés nyújtotta kényelmet kihasználni, hiszen telefonunk vagy okosóránk általában kéznél van, és egy mozdulat a fizetés. A mögöttünk sorban állók is hálásak érte, ha gyorsak vagyunk.

A cikk megjelenését a Mastercard támogatta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

ÉLET-STÍLUS
Várod már a karácsonyt?
Mennyire van már karácsonyi hangulatod? Mikor szerzed be az ajándékokat? Vagy már meg is vannak? Többek között erre vagyunk kíváncsiak a cikkben található kérdőívünkben.

Link másolása

A boltok már karácsonyi díszben, a polcokon már megtalálhatóak a mikulások, és a bevásárlóközpontokban is felcsendült a Last Christmas. Te viszont azon gondolkozol, hogy a jelenlegi árak mellett hogyan alakítsd úgy, hogy teljes legyen az ünnepi menüsor, hogyan sakkozz a szeretteidnek szánt ajándékokkal vagy hogy egyáltalán bekapcsold-e idén a fényfüzéreket.

A karácsony ugyanis a meghitt családi együttlét mellett egyet jelent a költekezéssel, ami egyre nagyobb gondot okoz az infláció miatt. Idén ezért rangsorolnunk kell, és jobban át kell gondolni, hogy mire is költsünk. Vajon emiatt lesz valami, ami idén karácsonykor másként történik? Hogyan vásárolsz be a karácsonyi menühöz, az ünnepnapok alatti sütés-főzéshez? Idén bekapcsolódsz valamilyen jótékonysági akcióba? Ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ alábbi kérdőívünkben.

Töltsd ki te is, hogy átfogóbb képet kapjunk a témáról! A válaszadás teljesen anonim, és mindössze néhány percet vesz igénybe. Előre is köszönjük a közreműködésedet!

Az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtésének keretében a vásárlók november 14. és december 24. között közel 200 Tesco áruház hagyományos és önkiszolgáló kasszáinál árusított 250 forintos adománykuponok megvásárlásával járulhatnak hozzá a nehéz helyzetben levő családok és gyermekek támogatásához. A december 1-től 24-ig tartó időszakban pedig online elérhető 250, 500, valamint 1000 forint értékű kuponokból is választhatnak jótékony célra.

Create your own user feedback survey


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
Vonzóbbnak látjuk a férfiakat, ha ki vannak sminkelve
Egy kutatásban a férfiak és a nők is jobban értékelték azokat, akik ki voltak festve.

Link másolása

Már több tanulmány is foglalkozott a sminkelés hatásával. Számos esetben kiderült az előtte-utána fotókat megmutatva, hogy a sminket használó férfiak és nők is vonzóbbnak tűnnek, eltérő stílusok, nép- és korcsoportok esetében is - írja a phys.org alapján a 24.hu.

A hatásnak a való életben is lehet következménye, például

egy esküdtszék döntését is befolyásolhatja, ha a vádlott sminket használ.

A női sminkelés hatását már sokszor elemezték, most pedig a férfiakról készült egy tanulmány, hiszen egyre többen vásárolnak kozmetikai- és sminkszereket is.

A kutatást a Franklin and Marshall College munkatársai végezték. Arra voltak kíváncsiak, hogy a hatás a férfiak esetében is tapasztalható-e. Ezért 20 férfi arcát örökítették meg sminkelés előtt, majd után. A kísérletben egy profi is segített, aki úgy festette ki a férfiakat, hogy a kozmetikumok jelenléte ne legyen egyértelmű.

A vizsgálatban mintegy 200 tesztalanynak kellett elbírálnia a fotókat a vonzerő alapján.

A válaszok alapján a férfiak jobb értékelést kaptak a nőktől és a férfiaktól is, ha finom sminket viseltek.

Már korábbi vizsgálatok is kimutatták, hogy a bőr egyenletessége befolyásolja a férfiak esetében a vonzerő érzékelését. Az arcon a kontraszt férfiasabb hatást kelt, és például az arc szélességének, illetve magasságának aránya is meghatározza a vonzerőt. Ezek a sminkkel mind befolyásolhatók.

Sok férfi híresség, így Justin Bieber, Channing Tatum, Alex Rodriguez, Jon Hamm és Zac Efron már most is használ finom sminket. Így nem csoda, hogy a férfiak körében is egyre népszerűbb a sminkelés.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


ÉLET-STÍLUS
Téged mi borít ki közlekedés közben?
Kampányt indított a Magyar Suzuki számos szakértő és véleményvezér bevonásával, hogy megértsük, a biztonságos közlekedés közös felelősségünk.

Link másolása

Nem te vagy az egyetlen, aki úgy érzi egyes napokon, hogy szeretne mielőbb, épségben hazaérni és távol kerülni a közlekedés összes résztvevőjétől. Mára eljutottunk oda, függetlenül attól, hogy gyalog, motorral, kerékpárral vagy autóval közlekedünk, hogy mindannyian ugyanolyan érzésekkel találkozunk nap mint nap. Egy friss kutatásból, amely a Magyar Suzuki megbízásából készült, kiderült, hogy feszültek, figyelmetlenek, türelmetlenek, agresszívek vagyunk az autóban és sokan versenypályának használják az utakat. A megkérdezettek közül sokan megkérdőjelezik a közlekedési szabályokat, magukat az átlagnál jobb sofőrnek tartják, miközben másokat és a környezetet okolják a balesetek miatt. Stresszhelyzetben pedig még a legnyugodtabb vezető is meggondolatlan lesz. Hihetetlen, de a magyar autósok majdnem 60 százaléka naponta lát balesetet a közutakon, amely legfőbb okának a szabályok be nem tartását, a figyelmetlenséget és az erőszakos viselkedést látják.

Társadalmi szinten kell változtatnunk!

Nem kérdés, hogy a közlekedés az, ahol semmi helye nem lenne az erőszaknak, az agressziónak (ezeknek úgy általában, sehol nem lenne helye), de éppolyan veszélyes a frusztráltság, a figyelmetlenség és a félelem megélése is. Sokan ilyen helyzetbe kerülve szitkozódnak, dudálnak, reflektort használnak vagy figyelmen kívül hagyják a követési távolságot. Ismerős valamelyik helyzet?

„Vizsgálattal is kimutatták, hogy a közúti járművezetők több, mint 65 százaléka az átlagnál jobb autóvezetőnek tartja magát. Ez azonban gondolkodási torzítás: ha más hibázik, azért hajlamosak vagyunk az illetőt okolni, a saját tévedésünkért viszont a környezeti tényezőket tartjuk nagyobb eséllyel felelősnek. Az én védelme, a másoktól való pozitív megkülönböztetés gyakran ösztönös folyamat, és egy modern, versengő világkép erre sajnos rá is erősíthet” – értékelte a közlekedők viselkedési mechanizmusát Zerkovitz Dávid közlekedéspszichológus.

Nem kérdés, hogy társadalmi szinten lenne szükség változásra, ugyanakkor nem vagyunk könnyű helyzetben. A koronavírus, az orosz-ukrán háború és a jelenlegi gazdasági helyzet is hatással van a lelki jólétünkre, feszültebbek, ingerlékenyebbek, figyelmetlenebbek vagyunk, miközben aktív részesei vagyunk nap mint nap a közlekedésnek. A Magyar Suzuki most felkarol egy fontos társadalmi ügyet annak érdekében, hogy a közlekedés minden résztvevője biztonságban legyen az utakon.

Véleményvezérek és közlekedéssel foglalkozó szakértők bevonásával edukációs, figyelemfelhívó kampányt indítottunk ’Együtt az utakon’ címmel. Hisszük ugyanis, hogy a biztonságos közlekedés közös felelősségünk. A közlekedési kultúra megváltoztatásának egyik első lépéseként összeállítottunk egy 14 pontból álló javaslatot, mely kiegészíti a KRESZ-t. Ezek inkább az emberi érzelmekre hatnak, alkalmazásuk közben pedig tekintettel vagyunk a közlekedés többi résztvevőjére is” – mondta Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a Magyar Suzuki kommunikációs vezetője.

Stohl András: soha nem késő változtatni!

De mi is az előzékenységi KRESZ és miben segíthet nekünk a mindennapokban? Mindannyiunknak jólesik a figyelmesség, az udvariasság vagy a kedvesség. Ha csak arra gondolsz, hogy egy esős napon sok bosszúságtól kímélheted meg a buszmegállóban várakozókat, ha nem gázolsz a vízbe, lefröcskölve ezzel a gyalogosokat. De biztosan te is hálás leszel, ha legközelebb türelmesen megvárják, míg leparkolsz a kiszemelt helyre. Nem beszélve arról, hogy mennyit számít egy dugó kialakulásának elkerülésében, ha mindenki csak egy autót enged be maga elé, követve a zipzár-elvet.

„Érdemes határozottnak, de ugyanabban a szituációban előzékenynek is lenni. Ezt a kombinációt sokan kedvelik a fogadó oldalon, és rendszeresen találkozom azzal, hogy a másik vezető perceken belül tovább is adja másnak a pozitív impulzust” – fogalmazott Zerkovitz Dávid közlekedéspszichológus.

A Magyar Suzuki „Együtt az utakon” kampányában szerepet vállalt Stohl András is, mert úgy érezte, a saját példája mutatja, mekkora árat lehet fizetni azért, ha hozunk egy-egy rossz döntést közlekedés közben. Ugyanakkor szerinte sosem késő változtatni.

„20, illetve 12 évvel ezelőtt kétszer is olyan közlekedési balesetet szenvedtem, amelyet a felelőtlenségem okozott. A felelősségem teljes körű elismerése mellett a büntetés letöltése után változtattam a szokásaimon. Bár 12 év telt el az eset óta, még ma is gyakran találom magam olyan helyzetekben, amikor nem tudják a sofőrök hova tenni, hogy engem volán mögött látnak. A büntetésem részeként öt évre bevonták a jogosítványom, amelyet visszakapva minden körülmény mellett ügyelek arra, hogy betartsam a KRESZ-szabályait. Tanultam a hibámból és törekszem rá, hogy többet hasonló ne történjen meg. Azok, akik ma hoznak rossz döntéseket az utakon, gondolják végig, mennyire éri meg egy-egy csata a közutakon!” – árulta el a színész, televíziós műsorvezető.


Link másolása
KÖVESS MINKET: