hirdetés

ÉLET-STÍLUS

Négy különböző nő történetét ismerheted meg a Decathlon legújabb kisfilmjében

A sportáruházlánc idén nyáron nem csak a széles fürdőruha-és bikiniválasztékukkal szeretnének segíteni a nőknek abban, hogy jobban megélhessék a nyár és a vízisportok örömét: céljuk, hogy a nők másként tekinthessenek az eddig frusztrációt okozó vízpartra.

Link másolása

hirdetés

A nőket évtizedeken át arra kondicionálták, hogy csak akkor lehetnek igazán szépek és vonzók, ha jól mutatnak egy picike háromszög bikiniben – miközben az csak kifejezetten keveseknek áll igazán jól. Napjainkban szerencsére már kezd meghaladottá válni ez a nézet, megindult a párbeszéd a női önelfogadás és testkép-pozitivitás fontosságáról, de a vízpart és a medence a legtöbb nőnek továbbra is frusztrációt jelent.

Pedig éppen az úszás lehetne az a sport, amit, ha sikerül beépíteniük hétköznapjaikba, rengeteget segíthetne, hogy jól érezzék magukat a bőrükben: tanulmányok sora bizonyítja, hogy az úszás kifejezetten jól hat az önértékelésre. Ha jobban belegondolunk, ez nem meglepő: ha minden egyes nap rávesszük magunkat arra, hogy fürdőruhába bújjunk, segít megbarátkozni a testünkkel, elfogadni önmagunkat, idővel pedig akár örömmel mutatkozni is a fürdőruhánkban: a sportpszichológusok pont ezért javasolják a rendszeres úszást fiatalok, serdülők számára.

A sport tehát segít bennünket abban, hogy változzunk és felszínre hozzuk a jobbik énünket. A Decathlon küldetése, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a sport örömét és jótékony hatását. Idén nyáron nem csak a széles fürdőruha-és bikiniválasztékukkal szeretnének segíteni a nőknek abban, hogy  jobban megélhessék a nyár és a vízisportok örömét: egy különleges programon és négy nő történetén keresztül szeretnék elérni, hogy a nők másként tekintsenek az eddig nyomasztó vízpartra, fedezzék fel az úszás jótékony hatását a mentális és fizikai egészségükre.

A Víztiszta önbizalom programban négy, különböző életutat járó, nagyon különböző motivációkkal és testalkattal bíró nő történetét ismerhetjük meg, akiket két hónapon keresztül követtek kamerákkal. Közös bennük, hogy mindannyiuk életében felbukkant már az úszás, ami sokuknak sorsfordító is volt.

A felkészülésüket szakemberek segítették: edző, dietetikus és gyógytornász kísérte őket, a folyamat végére pedig mind megélték azt a könnyed felszabadultságot, amit a rendszeres úszás hozott az életükbe, és ami az önbizalmukra is kihat: bátran vállalták, hogy fürdőruhás képek készüljenek róluk, amit a nagyközönségnek is megmutatnak.

A négy nőben mind magunkra ismerhetünk: Alíz az az energikus és elbűvölő nyugdíjas, akiről szívesen veszünk példát, Dóra lenyűgöző kitartása és maximalizmusa példaértékű abban, hogy hogy tudunk felülkerekedni a nehézségeken, figyelemre méltó Lili önreflektivitása, aminek segítségével megtalálja magát és Gina lendületessége, ami végigviszi az elhatározásain – például ezen a kéthónapos kihíváson is.

hirdetés

A négy nő történetét és útját női alkotók (Fekete Xénia rendező és Andi GV fotóművész) örökítették meg, kisfilmeken keresztül online kísérhetjük őket végig a folyamaton, ami bizonyítékát adja: az úszás felszabadít. Ismerd meg őket te is és meríts ihletet a négy nő történetéből, hogy te is önfeledten magad lehess idén vízben és parton is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
ÉLET-STÍLUS

5+1 tipp, hogy tökéletes legyen a grillezés otthon

Mindegy, hogy a balkonon, a teraszon vagy a kertben izzítjuk be a grillt, az élmény és a finom ízek garantáltak. Persze, ha tökéletes eredményre törekszünk, érdemes pár dologra figyelni.

Link másolása

hirdetés

Amennyiben sikeresen kiválasztottuk a számunkra megfelelő grillsütőt, kezdetét veheti a grillezés. De mint tudjuk, az ördög a részletekben rejlik, és bármennyire ösztönösnek, esetleg magától értetődőnek gondoljuk ezt a tevékenységet, itt is vannak fortélyok, tippek, trükkök és szabályok, melyekkel tökéletesíthetjük fogásainkat és emlékezetesebbé tehetjük azokat. Íme egy kis segítség néhány pontban, a teljesség igénye nélkül.

1. Legyen megfelelő a parázs

Természetesen akik elektromos grillsütőt használnak, azokra ez a fejezet nem vonatkozik. Akár fával, akár faszénnel sütünk, mindenképp érdemes megvárni, amíg kicsit leég, csillapodik a láng, különben az étel belseje nyers marad, a külseje pedig szénné ég. A későbbiekben ugyanebből az okból szükséges szemmel tartani a húsokból csepegő zsiradékot is, mert újra belobbanthatja. (ha nem tartozék, érdemes beszerezni egy csepegtető tálcát-tálkát hozzá, az ízélményt is fokozza). A tüzet, parazsat igyekezzünk minél természetesebb, és erre a célra szánt professzionális anyagokkal éltetni, mindenképp kerüljük a benzint, a színes-fényes papírokat stb. mert mérgező anyagokat bocsátanak ki az égés során.

2. Sózzunk – de mikor?

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor kerül a só az ételre, sózni csak a grillezés legutolsó perceiben szabad, vagy akkor, amikor az elkészült étel lekerül a grillrácsról. A só ugyanis kivonja az ételből a nedvességet, így ha a pácba só kerül, vagy a grillezés kezdetén szórjuk meg a húst, könnyen kiszáradhat – még a zsírosabb húsfélék is.

3. Pácoljunk!

A pácolás előtt sokakban felmerülhet a kérdés, hogy milyen húsféléket érdemes grillezni? Erre könnyű választ adni: leginkább minél többfélét, változatosan. Csirkéből csontos egész combot, felsőcombrészt, alsócombot, szárnyat, mellet, kacsából, pulykából a combot, mellet érdemes választani. A kicsit erősebb húsok közül szuper lehet a báránycomb vagy borda, a sertéscsülök, comb, tarja, karaj, pofa, szűz, oldalas, marhából a steakrészek, darált hús, és akkor még ott vannak a halak, kagyló, rákok, polip, tintahal... A grillezés mindegyiknek kellemes pluszízt ad majd.

Ha sikeresen kiválasztottuk a húsokat, rátérhetünk a fűszerezésre. A pácolás legelső aranyszabálya, hogy lehetőségeinkhez mérten, minél korábban megtegyük: a legjobb, ha már a sütést megelőző napon, de hogy értelme legyen, minimum pár órával előtte áztassuk be a fűszerfürdőbe, hiszen idő, míg a nyers hús magába tudja szívni azt. A pácolt húst tegyük a hűtőszekrénybe. És ne spóroljunk az olyan ízletes összetevőkkel, mint a fokhagyma, a rozmaring vagy a kakukkfű!

hirdetés
4. Időzítsünk!

Ahogyan a főzésnél, itt is sok múlik az időzítésen! A különféle grillezni valók más-más sütési időt igényelnek, és a faszén begyújtása is némi előkészítéssel jár. A húst a tervezett grillezés előtt 1 órával vegyük ki a hűtőszekrényből. Ha így teszünk, szép egyenletesen fog átsülni.

Tipp: Az Aldi Magyarország hivatalos oldalán segítséget kaphatsz a szárnyasok grillezéséhez, ha pedig receptre lenne szükséged ezen a linken azt is találsz!

5. Zöldségválasztó

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás részei ezek a rostban, vitaminban és antioxidánsban gazdag élelmiszerek - és nem mellesleg nagyon finomak is, kár lenne csak kenyeret tunkolni a húsok mellé. Szinte bármelyikük alkalmas grillezésre is: répa, cukkini, hagyma, spárga, padlizsán, kukorica és sorolhatnánk. Azt ne feledjük, hogy a zöldségek sokkal hamarabb (akár 3 perc alatt) megsülnek, hát bánjunk velük eszerint: enyhébb parázson, fentebbi rácsokon készítsük, mert a túlsütött zöldségek megfanyarodhatnak. Akkor vannak készen, ha a rácsok csíkjai épphogy beleégtek.

5+1. Fontos a minőség!

A sertéstől a karajszeletig, illetve a csirkétől a csirkemellfiléig sok összetett folyamat zajlik le a hús előállítása során. Éppen ezért nem mindegy, hogy honnan szerezzük be ételünkhöz az alapanyagokat.  Az Aldi Magyarország például pont emiatt nem szorítkozik csupán a beszállított termékek végellenőrzésére hanem a teljes gyártás folyamatos minőségellenőrzését tűzte ki célul – az istállótól az állatszállítón, a vágóhídon és a feldolgozáson keresztül, egészen a tárolásig és az értékesítésig.

Plusz pont, hogy kizárólag magyar szárnyast árulnak. A 100% garantált magyar minőség címkével ellátott termékek garantáltan a legjobb minőségű, hazai húsok, amelyek szigorú ellenőrzésen estek át. Tehát ha származási garanciával ellátott hústerméket veszel, biztos lehetsz benne, hogy a hús kizárólag magyar csirkéből származik, amelyet itthon neveltek és dolgoztak fel. Termékeik között mindenki megtalálja az ízléséhez valót, akkor is ha valaki a hazai ízek szerelmese, vagy pedig új gasztronómiai élményeket keresne. Alább mutatunk is egy szuper receptet, amit könnyedén elkészíthettek egy közös grillezés alkalmával:

Gyümölcsös currys pulykamell ananász-ketchuppal

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

A pulykamellhez:

4 szelet HÚSMESTER

pulykamellfilé (kb. 450 g),

2 ek. LE GUSTO curry,

2 ek. PURE FRUITS

100 %-os ananászlé,

½ csokor friss petrezselyemzöld

és egy kevés a díszítéshez

Az ananász-ketchuphoz:

1 darab ananász (10 szelet),

2 fej lilahagyma,

1 kg paradicsom,

½ tk. LE GUSTO chili pehely,

60 ml LOMEE ételecet,

60 g HAPPY HARVEST kristálycukor,

1 tk. LE GUSTO tengeri só,

1 tk. LE GUSTO őrölt fekete bors

CUCINA NOBILE olívaolaj

a sütéshez és grillezéshez

ELKÉSZÍTÉS:

1. 3 ananászszeletet elfelezünk és félreteszünk a díszítéshez. A maradék ananászt nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a paradicsomot negyedekre vágjuk.

2. A hagymát a chili pehellyel olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az ecetet és a cukrot, felforraljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót az ananász-ketchuphoz. Alacsony hőmérsékleten kb. 45 percig főzzük, néha megkeverjük, ezután összeturmixoljuk és a ketchupot egy szűrőn átpasszírozzuk.

3. A ketchupot az edényben kb. 15 percig állandó kevergetéssel sűrűre főzzük, majd azonnal steril befőttesüvegekbe töltjük, lezárjuk, majd hagyjuk szobahőmérsékleten 4 órán át hűlni.

4. A pulykaszeleteket sózzuk és borsozzuk, kevés olajjal bekenjük. Összekeverjük a curryt 2 evőkanál ananászlével és a finomra vágott petrezselyemzölddel. A hússzeleteket bekenjük ezzel a páccal, majd mindkét oldalukon megsütjük.

5. Az elkészült húsokat egy tálra helyezzük, felezett ananászszeletekkel és petrezselyemlevelekkel díszítjük. Mellé kínáljuk az ananász-ketchupot.

További tippeket a grillezésről az Aldi Magyarország oldalán olvashattok, a grillezés 12 aranyszabályát pedig itt találjátok!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

A pornó sötét oldala: miért lesz öngyilkos egyre több pornósztár?

Depresszió, internetes trollok és gyötrő gondolatok állnak legtöbbször a háttérben.

Link másolása

hirdetés

Június utolsó napján Dahlia Sky, a hónap elején pedig Dakota Sky vetett véget önkezével az életének, míg július első napjaiban egy orosz pornószínésznő vetette a mélybe magát egy toronyház 22. emeletéről. A felnőttfilmes iparban dolgozó nőkre egyre nagyobb nyomás nehezedik, amit sokan nem tudnak feldolgozni, ez vezet végül tragédiához, írja a Daily Star.

Az életüknek véget vető pornósok többsége valamilyen mentális egészségügyi problémával küzd halála előtt, másoknak a kábítószerekkel gyűlik meg a baja, de sokan közülük egyszerűen képtelenek megbirkózni az internetes trolloktól feléjük áradó gyűlölettel.

Az amerikai Dahlia Skyt június 30-án találták holtan a saját autójában. A mindössze 31 éves pornós a rendőrök szerint egy fegyverrel vetett véget az életének. Sky a halála előtt állítólag depressziós volt, mert negyedik stádiumú mellrákot diagnosztizáltak nála. A nővel együtt dolgozó producer szerint a betegség súlyosan rányomta a bélyegét a pornószínésznő életének utolsó időszakára.

Hetekkel korábban Dakota Skyra találtak holtan Kaliforniában. A 27 éves amerikai pornószínésznőt azután találták meg az online trollok, hogy félmeztelenül pózolt egy George Floydot ábrázoló falfestmény mellett. A támadások egyre csak szaporodtak és agresszívebbek lettek, ez vezethetett a fiatal nő öngyilkosságához. Egyik barátja szerint az, aki nem az iparágban dolgozik, el sem tudja képzelni, milyen nyomást kell elviselni a lányoknak.

hirdetés



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS

Mit tehetsz, ha az ujjadra folyt a pillanatragasztó?

Itt egy tuti tipp, hogy hogyan orvosold a kialakult helyzetet.

Link másolása

hirdetés
A Go Anyu Go! blog egy anyanapló: anyaságon innen és túl. Baba-, anya-, nő- és családbarát insprációs ötletbörze kezdő és újrakezdő szülőknek (kortól függetlenül).

Amikor bekényszerültünk a négy fal közé, gondoltam itt a nagy alkalom, felderítem a terepet, és megnézem, hogy mi az a lakásban a takarításon és selejtezésen kívül, ami már hónapok óta várat magára. Eszembe jutott, hogy már egy ideje tervezem, hogy megragasztok néhány gyerekjátékot pillanatragasztóval.

Ez elsőre egyszerűnek tűnik, mert ugye lecsavarom a kupakot, kinyomom a ragasztót a kívánt felületre, és már ott is az eredmény. Pipa a teendőlistán, és már haladhat is tovább az élet. Ezt az elképzelést még azt is támogatta, hogy már hetekkel ezelőtt beszereztem ehhez a projekthez a pillanatragasztót. De mégis ódzkodtam ettől a folyamattól, mert tudtam, hogy ez macerásabb is lehet, mint ahogyan első látásra tűnik. Nem tévedtem!

Édesapám gondos mérnöki munkával, már-már idegesítően precízen végezte el a legtöbb barkács munkafolyamatot otthon, így a pillanatragasztóval való munkát is. Mindig nekikészült. Levette a terítőt a konyhaasztalról vagy legalább is felhajtotta, amire széthajtogatott újságpapírt helyezett, valamint a pillanatragasztó kitámasztásához elővett egy befőttesüveg fedőt, illetve egy darab rongyot, amivel letörölheti az esetleges túlcsorduló ragasztó mennyiséget.

Mindez az emléksor villámgyorsan le is pergett a lelki szemem előtt, amikor levettem a pillanatragasztó kupakját és beleszúrtam a perforált nyílásba, ami abban a pillanatban kifröccsent, és ennek következtében nemcsak az abroszra, de mindkét kezem ujjaira is bőven került a masszívan ragacsos folyadékból.

hirdetés

Húh, gondoltam ennek a fele se tréfa, futtatni kezdtem fejben "a szoftvert", gyorsan, gyorsan mit kell ilyenkor csinálni? Nem tudtam pontosan, de a fürdőszobába szaladtam, hogy lemossam (ha még lehetséges ezt a ragacsot), bár halványan derengett, hogy a víz ilyenkor nem segít. Viszont azt tudatosítottam magamban, hogy az ujjakat mindenképpen távol kell tartani egymástól, nehogy még azok is egymáshoz ragadjanak, mert már csak az hiányozna ebben a krízissel teli időszakban, amit mi ráadásul cseh nyelvismeret nélkül töltünk jelenleg Prágában. Szóval,

engedtem rá hideg, aztán langyos vizet, de villámgyorsan rászárad és rákeményedett az ujjaimra a ragasztófolyadék.

Őszintén szólva elég rémisztő volt a dolog, főleg mert nem igazán segített az ujjakkal, illetve törölközővel való dörzsölés sem. Ekkor kerestem rá interneten a megoldásra.

Ami bevált és másfél nap alatt teljesen eltüntette ezt a pikkelyesre száradt ragasztót az ujjaimról:

elővettem a körömreszelőnket és lereszeltem FINOMAN a rászáradt ragasztó nagy részét az ujjaimról. Aztán megmostan, törölközőben megszárítottam a kezeimet és óvatosan még egyszer lereszeltem a felesleges réteget. A maradékot pedig lerendezte a napi mosogatás, illetve a házimunkához szükséges pancsolásos tevékenységek, mint a felmosás.

Ami nem vált be:

megpróbáltam a körömlakk lemosó használatát is, de eredménytelen maradt ez a módszer.

Megoldás, ami biztatónak hangzott, de nem próbáltam ki:

magas dózisú C-Vitaminos vízben áztatni az ujjakat.

Mi a tanulság?

Következő ragasztáskor én is előkészülök, ahogyan ezt apukámtól láttam.

  • Levetszem a terítőt a konyhaasztalról vagy legalább is felhajtom.
  • Erre széthajtogatott újságpapírt helyezek, valamint a pillanatragasztó kitámasztásához előveszek egy befőttesüveg fedőt.
  • A közelbe készítek egy darab rongyot is, amivel letörölhetem az esetlegesen túlcsorduló ragasztó mennyiséget a kezemről, vagy a felületről ahová feleslegesen jutott.
  • Annyival kiegészíeném az apukámtól tanultakat, hogy a ragasztási tevékenységhez a biztonság kedvéért gumikesztyűt húzok.

Mindenkinek eredményes, balesetmentes ragasztást kívánok! Amennyiben te is jártál már hasonlóan, akkor írd meg kommentben, hogy nálad milyen módszer vált be.

Ha tetszett, amit olvastál, hasonló tartalmakat találsz a Go Anyu Go! blogon.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS

5+1 tipp, hogy tökéletes legyen a grillezés otthon

Mindegy, hogy a balkonon, a teraszon vagy a kertben izzítjuk be a grillt, az élmény és a finom ízek garantáltak. Persze, ha tökéletes eredményre törekszünk, érdemes pár dologra figyelni.

Link másolása

hirdetés

Amennyiben sikeresen kiválasztottuk a számunkra megfelelő grillsütőt, kezdetét veheti a grillezés. De mint tudjuk, az ördög a részletekben rejlik, és bármennyire ösztönösnek, esetleg magától értetődőnek gondoljuk ezt a tevékenységet, itt is vannak fortélyok, tippek, trükkök és szabályok, melyekkel tökéletesíthetjük fogásainkat és emlékezetesebbé tehetjük azokat. Íme egy kis segítség néhány pontban, a teljesség igénye nélkül.

1. Legyen megfelelő a parázs

Természetesen akik elektromos grillsütőt használnak, azokra ez a fejezet nem vonatkozik. Akár fával, akár faszénnel sütünk, mindenképp érdemes megvárni, amíg kicsit leég, csillapodik a láng, különben az étel belseje nyers marad, a külseje pedig szénné ég. A későbbiekben ugyanebből az okból szükséges szemmel tartani a húsokból csepegő zsiradékot is, mert újra belobbanthatja. (ha nem tartozék, érdemes beszerezni egy csepegtető tálcát-tálkát hozzá, az ízélményt is fokozza). A tüzet, parazsat igyekezzünk minél természetesebb, és erre a célra szánt professzionális anyagokkal éltetni, mindenképp kerüljük a benzint, a színes-fényes papírokat stb. mert mérgező anyagokat bocsátanak ki az égés során.

2. Sózzunk – de mikor?

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor kerül a só az ételre, sózni csak a grillezés legutolsó perceiben szabad, vagy akkor, amikor az elkészült étel lekerül a grillrácsról. A só ugyanis kivonja az ételből a nedvességet, így ha a pácba só kerül, vagy a grillezés kezdetén szórjuk meg a húst, könnyen kiszáradhat – még a zsírosabb húsfélék is.

3. Pácoljunk!

A pácolás előtt sokakban felmerülhet a kérdés, hogy milyen húsféléket érdemes grillezni? Erre könnyű választ adni: leginkább minél többfélét, változatosan. Csirkéből csontos egész combot, felsőcombrészt, alsócombot, szárnyat, mellet, kacsából, pulykából a combot, mellet érdemes választani. A kicsit erősebb húsok közül szuper lehet a báránycomb vagy borda, a sertéscsülök, comb, tarja, karaj, pofa, szűz, oldalas, marhából a steakrészek, darált hús, és akkor még ott vannak a halak, kagyló, rákok, polip, tintahal... A grillezés mindegyiknek kellemes pluszízt ad majd.

Ha sikeresen kiválasztottuk a húsokat, rátérhetünk a fűszerezésre. A pácolás legelső aranyszabálya, hogy lehetőségeinkhez mérten, minél korábban megtegyük: a legjobb, ha már a sütést megelőző napon, de hogy értelme legyen, minimum pár órával előtte áztassuk be a fűszerfürdőbe, hiszen idő, míg a nyers hús magába tudja szívni azt. A pácolt húst tegyük a hűtőszekrénybe. És ne spóroljunk az olyan ízletes összetevőkkel, mint a fokhagyma, a rozmaring vagy a kakukkfű!

hirdetés
4. Időzítsünk!

Ahogyan a főzésnél, itt is sok múlik az időzítésen! A különféle grillezni valók más-más sütési időt igényelnek, és a faszén begyújtása is némi előkészítéssel jár. A húst a tervezett grillezés előtt 1 órával vegyük ki a hűtőszekrényből. Ha így teszünk, szép egyenletesen fog átsülni.

Tipp: Az Aldi Magyarország hivatalos oldalán segítséget kaphatsz a szárnyasok grillezéséhez, ha pedig receptre lenne szükséged ezen a linken azt is találsz!

5. Zöldségválasztó

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás részei ezek a rostban, vitaminban és antioxidánsban gazdag élelmiszerek - és nem mellesleg nagyon finomak is, kár lenne csak kenyeret tunkolni a húsok mellé. Szinte bármelyikük alkalmas grillezésre is: répa, cukkini, hagyma, spárga, padlizsán, kukorica és sorolhatnánk. Azt ne feledjük, hogy a zöldségek sokkal hamarabb (akár 3 perc alatt) megsülnek, hát bánjunk velük eszerint: enyhébb parázson, fentebbi rácsokon készítsük, mert a túlsütött zöldségek megfanyarodhatnak. Akkor vannak készen, ha a rácsok csíkjai épphogy beleégtek.

5+1. Fontos a minőség!

A sertéstől a karajszeletig, illetve a csirkétől a csirkemellfiléig sok összetett folyamat zajlik le a hús előállítása során. Éppen ezért nem mindegy, hogy honnan szerezzük be ételünkhöz az alapanyagokat.  Az Aldi Magyarország például pont emiatt nem szorítkozik csupán a beszállított termékek végellenőrzésére hanem a teljes gyártás folyamatos minőségellenőrzését tűzte ki célul – az istállótól az állatszállítón, a vágóhídon és a feldolgozáson keresztül, egészen a tárolásig és az értékesítésig.

Plusz pont, hogy kizárólag magyar szárnyast árulnak. A 100% garantált magyar minőség címkével ellátott termékek garantáltan a legjobb minőségű, hazai húsok, amelyek szigorú ellenőrzésen estek át. Tehát ha származási garanciával ellátott hústerméket veszel, biztos lehetsz benne, hogy a hús kizárólag magyar csirkéből származik, amelyet itthon neveltek és dolgoztak fel. Termékeik között mindenki megtalálja az ízléséhez valót, akkor is ha valaki a hazai ízek szerelmese, vagy pedig új gasztronómiai élményeket keresne. Alább mutatunk is egy szuper receptet, amit könnyedén elkészíthettek egy közös grillezés alkalmával:

Gyümölcsös currys pulykamell ananász-ketchuppal

HOZZÁVALÓK 4 fő részére:

A pulykamellhez:

4 szelet HÚSMESTER

pulykamellfilé (kb. 450 g),

2 ek. LE GUSTO curry,

2 ek. PURE FRUITS

100 %-os ananászlé,

½ csokor friss petrezselyemzöld

és egy kevés a díszítéshez

Az ananász-ketchuphoz:

1 darab ananász (10 szelet),

2 fej lilahagyma,

1 kg paradicsom,

½ tk. LE GUSTO chili pehely,

60 ml LOMEE ételecet,

60 g HAPPY HARVEST kristálycukor,

1 tk. LE GUSTO tengeri só,

1 tk. LE GUSTO őrölt fekete bors

CUCINA NOBILE olívaolaj

a sütéshez és grillezéshez

ELKÉSZÍTÉS:

1. 3 ananászszeletet elfelezünk és félreteszünk a díszítéshez. A maradék ananászt nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a paradicsomot negyedekre vágjuk.

2. A hagymát a chili pehellyel olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az ecetet és a cukrot, felforraljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót az ananász-ketchuphoz. Alacsony hőmérsékleten kb. 45 percig főzzük, néha megkeverjük, ezután összeturmixoljuk és a ketchupot egy szűrőn átpasszírozzuk.

3. A ketchupot az edényben kb. 15 percig állandó kevergetéssel sűrűre főzzük, majd azonnal steril befőttesüvegekbe töltjük, lezárjuk, majd hagyjuk szobahőmérsékleten 4 órán át hűlni.

4. A pulykaszeleteket sózzuk és borsozzuk, kevés olajjal bekenjük. Összekeverjük a curryt 2 evőkanál ananászlével és a finomra vágott petrezselyemzölddel. A hússzeleteket bekenjük ezzel a páccal, majd mindkét oldalukon megsütjük.

5. Az elkészült húsokat egy tálra helyezzük, felezett ananászszeletekkel és petrezselyemlevelekkel díszítjük. Mellé kínáljuk az ananász-ketchupot.

További tippeket a grillezésről az Aldi Magyarország oldalán olvashattok, a grillezés 12 aranyszabályát pedig itt találjátok!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: