Teszteltük a libamájas burgert a Mekiben – érdemes volt rá várni
Ha van szendvics, amiért érdemes olyanoknak is betérniük a Mekibe, akik egyébként nem nagy gyorsétterem-rajongók, akkor a kissé fura nevű Goosey Gustav egészen biztosan az. Nem véletlen, hogy a cég közleménye szerint ez lett a hazai ízeket bemutató McDonald’s-promóciók történetének egyik legnépszerűbb darabja.
A libamáj nálunk inkább ünnepi ételnek számít, a legtöbb étterem erősen túlárazza az ilyen fogásokat, és gyakran az adagok sem valami egetrengetőek.
Ebből a szendvicsből viszont láthatóan nem sajnálták a libamájat, két szelet is ott csücsül a húspogácsák tetején.
A zsemlét szétnyitva az is látszik, hogy szépen megpirultak. A két szelet pont elég ahhoz, hogy meghatározza a Goosey Gustav karakterét, ami teljesen eltér a többi mekis hambugerétől. Ezt az ízvilágot az ínyencek is szeretni fogják.
A dupla húsos verziók általában nekem túl szárazak. Talán a libamáj az oka, talán a borsos szósz, vagy madársaláta, mindenesetre ennél a szendvicsnél ennek nyoma sincs. Az összetevőket harmonikusan kiegészíti a grillezett hagyma, és az enyhén csípős zöldpaprika.
Mindezt 2010 forintért adják, ami nem olcsó, de ha összehasonlítjuk más éttermek libamájas ételeinek árával, nagyon is megéri.
Akinek van kedve, kipróbálhatja a szendvics mellé 700 forintért kínált édesburgonyát is. Ez nekünk nem jött be annyira, de annyi baj legyen, a Goosay Gustav mindenért kárpótolt. A végén ismét csak azt tudjuk mondani, amit tavaly: milyen kár, hogy ez csak egy limitált széria, és nemsokára eltűnik a kínálatból. Addig kell kipróbálni, amíg van belőle.