5 gyors sajtos recept, hogy ne töltsd a fél napot a konyhában
Anya vagy a mama főztjét nem lehet überelni, de ezek a fogások is betalálnak majd!
Ne csak húsokban gondolkodjunk! Egyre többen cserélik az óriási sonkákat és kolbászokat könnyebb ételekre. A sajt jó alternatíva lehet, hiszen izgalmas és sokszínű alapanyag, amiből jó pár laktózmentes és light verzió is kapható, tehát szinte mindenkinek kedvezhetünk vele.
És végre vegetáriánus barátaink sem csak a körethez és a rántott gombához tudnak nyúlni.
Előételek:
Tormás sajtkrémleves
100 g Karaván tömlős sajtkrém
100 g Medve tömlős sajtkrém
200 ml tejszín
1 dl víz
fehérbors
só
egy fej vöröshagyma
olaj
reszelt torma

Elkészítés:
A hagymát olajon üvegesre dinszteljük, erre jön a többi hozzávaló szépen egymás után. Éppen csak összeforraljuk, majd összeturmixoljuk az egészet. Ízlés szerint bacon, kolbász vagy zöldségchipssel is turbózhatjuk, de a reszelt torma önmagában is különlegessé teszi.Medvehagymás - sajtos tojássaláta
30 g Pannónia Light sajt
30 g Karaván füstölt sajt
3 keményre főtt tojás
5 levél medvehagyma (ha az nincs, egy jó csokor snidling, vagy egy szál póréhagyma is megfelel)
3 ek tejföl
1 ek majonéz
1 tk mustár
1 tk cukor
só
bors

Elkészítés:
A kétféle sajttal bolondított tojássalátát a durvára vágott medvehagyma egészen új dimenzióba emeli. Csak arra kell figyelni, hogy a sajt és tojásdarabok nagyjából egyformák legyenek. Elronthatatlan, ugyanakkor izgalmas köret.Sütőben sült camembert, sajtos-diós rúddal
Tihany Válogatás Ínyenc Camembert fokhagymás sajt
olaj
előre csomagolt leveles tészta (hűtőpultos vagy fagyasztott verzió)
1 tojás
Pannónia sajt (Eredeti)
dió

Elkészítés:
A leveles tésztát előrecsomagoltan venni egyáltalán nem bűn, de sokat spórolhatunk az időnkkel, ha ezt választjuk. A csomagoláson leírtak alapján járjunk el vele. Szeleteljük, kenjük meg tojással, majd szórjuk meg sajttal és tört dióval a sütőbe kerülés előtt. Ezekkel fogjuk a frissen sült sajtot mártogatni.A camembert csak közvetlenül fogyasztás előtt tegyük sütőbe, egy kis olajjal, alufóliába csomagolva (az alufólia tetejét hagyjuk nyitva, hogy meg tudjuk pirulni a sajt).
A sajtba szúrhatunk még pluszban fokhagymát, diót, kakukkfüvet vagy rozmaringot is.
Egyszerű, de nagyszerű vendégváró étel!
A tésztának és a sajtnak is megfelelő a 200 fokos sütő, és 15 perc után már gyakran nézegessük, ha még nem készült el.
Főételek:
Sajtos - zöldséges quesadilla
4 tortilla lap
200 g Milkana Creamy szeletelt sajt
1 doboz joghurt
A zöldséges töltelékhez:
1 doboz shimeji gomba
fél padlizsán
1 kisebb fej vöröshagyma
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 paradicsom
só
bors

Elkészítés:
A zöldségeket összesütjük. Egy vastagabb lecsóra emlékeztető ragut kell kapnunk a végén. Ezt a ragut és a sajtot is négyfelé osztjuk, és megtöltjük vele a tortilla lapokat.Félbe hajtjuk, majd közepes lángon, serpenyőben készre sütjük. Ha elkezd kifolyni a sajt, jó úton járunk. Szeleteljük és tejföllel vagy joghurttal tálaljuk.
Rozmaringos - sajtos csirke
100 g Pannónia Bársony
4 db csirke felsőcomb
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
1 kis pohár joghurt
1 kis pohár tejföl
2 ág rozmaring
só
bors
olaj

Elkészítés:
Az étel titka a friss fűszer mellett az, hogy ne sajnáljuk belőle a hagymát, majd a tetejéről a sajtot. Felszeleteljük a hagymákat, összekeverjük a fűszerekkel és a folyékony alapanyagokkal, majd minden mehet egyben a beolajozott sütőtálba, a csirkére. Egyedül a reszelt sajt kerül majd csak rá utolsó lépésben, egy kis pirításra. 200 fokra előmelegített sütőbe csúsztatjuk.A csirke először levet ereszt majd, ezt szépen lassan el kell sütni alóla. Ha a teteje túlpirulna, süssük alufólia vagy sütőpapír alatt!