hirdetés

ÉLET-STÍLUS

20 rettenetes mondat, amivel a gyermektelen és egyedülálló nőket fárasztják

Pedig attól, hogy gúnyolódnak rajtuk és piszkálják őket, a helyzet még nem fog megváltozni.
SzE, Fotó: Pixabay - szmo.hu
2017. október 11.

hirdetés

Most már állandósult téma az, hogy aki éppen egyedülálló és/vagy gyermektelen, az miért az, és miért nincsen még saját családja.

Divat lett szurkálódó megjegyzésekkel illetni a gyermekteleneket, különösen a nőket, "leszinglizni" és jó tanácsnak álcázott beszólásokkal illetni őket.

Van, aki elfelejti, hogy sok egyedülálló, gyermektelen nő pontosan azért szenved, mert nincsen saját családja, akármennyire is szeretne. Nem azért, mert ezt érdemli, nem azért, mert önző, nem azért, mert neki senki nem jó, nem azért, mert valami gonosz erő családellenes tervét valósítja meg, nem azért, mert "nyugatmajmoló", nem azért, mert törtető és a többi.

Hanem például azért, mert nem találta meg a hozzá illő társát, nem él olyan anyagi körülmények között, hogy akár egyedül is vállalhasson gyermeket, nem akar kapásól egyedülálló szülő lenni, nem támogatja a családja, a családjától távol kénytelen munkát vállalni, ahol nincsen segítsége, éppen beteg, és miatt nem vállal gyermeket, öröklődő súlyos betegség miatt nem mer babát vállalni, vagy éppen meddő.

És akkor még ott vannak a tudatosan gyermektelen emberek, akik racionális érveket mérlegelve döntöttek úgy, hogy jobb lesz, ha nem vállalnak gyermeket.

hirdetés

A bírálók közül sokan megfeledkeznek arról is, hogy akinek (még) nincsen gyermeke, az attól nem gonosz, nem utálja a családosokat és a gyerekeket, attól még nem önző, az sem igaz, hogy miatta rosszabb a világ. Mint ahogy ez sem, hogy akinek gyermeke van, az automatikusan jobb ember lesz tőle - erre elég sok ellenpéldát láthatunk a környezetünkben.

A negatív megjegyzések és a beszólások kizárólag az öncélú, rosszindulatú piszkálódásra jók, másra nem. Segíteni nem fog senkin, és nem változik meg tőlük az egyedülállók és/vagy gyermektelenek helyzete.

Amíg nem volt párom, majd gyermekem, magam is kaptam az alábbi szurkálódásokból. Semmi értelmük nem volt. Ezekkel az ismerősök csak megutáltatják magukat.gyermektelen1

"Kifutsz az időből!"

Jó, hogy figyelmeztetsz rá... Milyen kedves és tapintatos.

"A húgodnak már van gyereke, neked meg még nincsen???"

Az egyik kolléganőm örvendeztetett meg ezzel, kéretlenül, és azt fejtegette hozzá, hogy úgy lett volna rendjén, ha először én megyek férjhez, és vállalok gyereket, és csak utána a húgom. És hogy neki 28 évesen már 2 fia volt.

Azt válaszoltam neki, hogy ez nem lóverseny. És a magam részéről itt be is fejeztem vele erről a beszélgetést.

"Ja, nektek, szingliknek könnyű, ti mindenre ráértek!"

Miközben ott állt mellettem a párom. A szingli szót amúgy is utálom.

"Ketyeg a biológiai órád!"

Köszi!

"Fogalmad sincs, milyen érzés, ha van gyereked!"

De, tudtam, milyen, láttam a saját családomban, milyen is ez, vágytam rá, de attól még nem volt mellettem az a társ, akivel bátran belevágtam volna.

"Nem kellene most már a családalapításon gondolkodni?"

De, gondolkodom, ám attól még nem terem családom varázsütésre.

"Túl sokat válogatsz!"

Mert nem mindegy, hogy kivel vállalok gyereket. Itt nem egy asztal vagy egy szék vásárlásáról van szó, hanem emberek életéről.

"Ennyi idős vagy, és még se férjed, se gyereked, se lakásod?"

Ha csak ettől függ, jó ember-e valaki, az már régen rossz.

"Egyedül fogsz meghalni!"

Ez akkor is bekövetkezhet, ha az embernek van férje és gyermeke.

"Sosem tapasztalod meg, mi az igazi szeretet!"

Butaság. Rengeteg szeretetet kaphat az ember a szüleitől, a nagyszüleitől, a testvérétől, a testvére családjától, a rokonaitól, a barátaitól, a párjától, a munkatársaitól, még a kedvenc szomszédjától is. És néha idegenektől is...

Egy felmérésből kiderül, hogy a fiatalok szerint nem csak a pénzen múlik a gyermekvállalás

Több mint 2000 ember közreműködésével készült a Nagy Családalapítási kutatás.

Ebből az derült ki, hogy a kitöltők 88 százaléka vallja magát tudatosnak a családtervezésben. Ők úgy gondolják, hogy nem bízzák a véletlenre a családalapítást. A legtöbben azt válaszolták, hogy 3-5 éven belül szeretnének belevágni a gyermekvállalásba.

A tudatosság mellett sokan tisztában vannak azzal is, hogy a sikeres fogantatáshoz elengedhetetlen a megfelelő körülmények megteremtése: a válaszadók 58 százaléka érzi magát jól informáltnak e kérdést illetően.

A kutatásban résztvevő párok közül a legtöbben a testi-lelki egyensúlyt jelölték meg a sikeres teherbe esést támogató legfontosabb tényezőként.

A válaszolók 10 százaléka kötötte a gyermekvállalás sikerét a megfelelő anyagi feltételekhez.

A kutatásból kiderült, egyre többen gondolják úgy, hogy a női szervezetet időben fel kell készíteni a babavárásra - ebben jelentős szerepet játszanak a természetes alapanyagok, a tápanyagokban gazdag ételek, valamint a mio-inozit- és folsavtartalmú étrend-kiegészítők, illetve a vitaminok is.

"Akkora öröm a gyerek, hogy ha nincsen sajátod, fogalmad sincsen, mekkora!"

"Azt hiszed, tudod, mi a fáradtság?! Amíg nincsen gyereked, fogalmad sincsen róla!"

"Sokat voltál a húgod gyerekeivel? Vigyáztál rájuk? Á, az nem olyan, attól még nem tudod, mi az igazi felelősség!"

"Hát majd kire támaszkodsz öregkorodban?"

"Lyukaszd ki a gumit, és akkor teherbe esel, és lesz gyereked."

"Elég önzők az egyedülállók!"

"Egyedül fogsz megöregedni, nem fogsz kelleni senkinek."

"Nem lesz utánpótlás, nem lesz, aki a nyugdíjadat kitermeli!"

"Később majd megbánod!"

"Vállald be egyedül!"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
ÉLET-STÍLUS

Így teremts romantikus hangulatot otthon

Alábbi tippjeink segítségével szuper randit varázsolhatsz otthonodban is!
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2021. február 23.

hirdetés

Pici odafigyeléssel legalább olyan kellemes randevút varázsolhattok otthon is, mint bármelyik elegáns étteremben. Az alábbi otthoni randi tippek pedig jól jöhetnek, hiszen ennyi otthonlét mellett jól esik, ha egy-egy este eltér a megszokottól.

Ha ezen kívül szeretnél még Otthoni tippekről olvasni, látogass el a Provident blogjára!

Készüljetek úgy, mint egy „igazi” randira

Még ha nem is lépitek át a lakás küszöbét, készüljetek úgy, mintha valami menő étterembe indulnátok! Különösen, ha a hétköznapokon dübörög a home office, hódít a pizsama, a macinaci és a leggings. Neked és a párodnak is jól fog esni, ha egy picit kiöltöztök egymásért.

Rendeljetek vagy főzzetek valami finomat

hirdetés

Az ideális vacsi mindenkinek más. Rendeljetek a kedvenc éttermetekből, próbáljatok ki valami újat vagy kreáljatok ti isteni vacsorát. Persze sokaknak vannak bevált randis kedvencei, de ha nincs olyan, amihez ragaszkodtok, akkor itt a ragyogó alkalom, hogy az ünnep apropóján kipróbáljatok valami újat, ezzel is különlegesebbé téve az estét. Vannak olyan helyek is, ahol megrendelhetitek az összekészített alapanyagot és a pontos receptet követve biztosak lehettek benne, hogy a végeredmény isteni lesz, mégis, már maga a közös főzőcske is élmény.

Csináljatok hangulatvilágítást

Gyújtsatok gyertyákat vagy égősorokat, a lényeg, hogy minél hangulatosabb, romantikusabb legyen a világítás, ezáltal az otthonotokat is picit különlegesebbnek érzitek majd, ahogy „felöltöztetitek” az alkalomhoz.

Találjatok ki valami alkalomhoz illő programot!

Ahelyett, hogy leülnétek a közös sorozatotok elé, most válasszatok más programot. Persze, nem kell feltétlen elrugaszkodni: például, ha szívesen jártok mozis randikra, kiválaszthattok valami romantikus filmet az alkalomra, a szokásos sorozatok helyett, választhattok zenét táncolni (hiszen ki mondta, hogy azt otthon nem lehet?) vagy társasjátékozhattok. A lényeg, hogy próbáljatok olyan programot kitalálni, amit máskor nem szoktatok csinálni. Jól fog esni, ha nem a megszokott módon alakul az estétek. Reméljük mondani sem kell, hogy a telefonokat tegyétek minél messzebbre és csak egymásra figyeljetek.

További Otthoni Tippekért látogass el a Provident blogjára.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
ÉLET-STÍLUS

Dzsungelt csinált a kertjéből egy természetrajongó angol férfi: „Sokaknak ez rémálom, de nekem természetes”

A Sheffieldben élő férfi 30 éven át építgette növénybirodalmát, amelyben már több mint 100 faj, köztük számos egzotikus példány él.
Fotók: Northfoto/SWNS - szmo.hu
2021. február 22.

hirdetés

Valóságos dzsungelt "varázsolt" a kertjéből 30 év alatt egy angol férfi, aki már gyerekként is rajongott a természetért, de igazi őserdőt sosem láthatott félelme miatt - írja a Daily Mail.

A Sheffieldben élő Dr. Simon Olpin ugyanis fél a repüléstől, nem mer repülővel utazni, ezért nem volt esélye egy valódi dzsungelben kirándulni. A klinikai biokémikus azonban nem akart lemondani erről az élményről, ezért úgy döntött, hogy a saját kertjéből csinál egy minidzsungelt.

Az első fát 1987-ben ültette el, onnantól pedig nem volt megállás. Mára már több mint 100 növényfaj él külvárosi házának 8000 négyzetméteres hátsó kertjében, ahol például 30 méteres pálmafák is vannak.

A férfi még megközelítőleg se tudja megmondani, hogy mennyi időt töltött a kertészkedéssel, amíg a saját kis őserdője "felépült". Amikor odaköltözött a sheffieldi házába, egy üres vászonként tekintett a hátsó kertjére, amit élettel szeretett volna megtölteni. Főleg az egzotikus növények érdekelték, amelyek nem lelhetők fel Angliában.

Kertjében már több mint 30 bambuszfaj, három pálmafaj, négy eukaliptuszfaj és több száz más fa, cserje és egyéb növény található meg. Egy kis kanyargós utat is kialakított a "dzsungelben", amelyen keresztül eljuthat egy nádfedeles kunyhóhoz, amit két hatalmas eukaliptuszfa alá épített.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS

5 trend tipp álmaid fürdőszobájához

Ha még nincs kiforrott ötleted és szükséged van egy kis inspirációra, akkor cikkünk neked szól!
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2021. február 22.

hirdetés

Előző cikkünkben adtunk pár ötletet arra az esetre, ha fürdőszoba felújításon gondolkoznál. Kialakítani a büdzsét és megtalálni a megfelelő dizájnt fontos feladatok, csak úgy, mint a fürdőszoba-kívánság-lista elkészítése. Ha ezek megvannak, sokkal tisztább képed lesz felújított helyiségedről: hogyan nézzen ki, hogyan működjön, és hogyan érezd jól magad benne!

Ha még nincs kiforrott ötleted és szükséged van egy kis inspirációra, érdemes átfutni a legfrissebb trendeket, hogy aztán irányba rakhasd szükségleteidet és erőforrásaidat. Mi most összeválogattuk neked a legnépszerűbb nyugati fürdőszoba trendeket.

1. Közel a természethez

Folytatódik a faburkolású illetve fa hatású fürdőszobák virágzásának kora. Azok számára, akik tartanak a fa és víz találkozásától, végre megnyugtató ötlettel szolgálhatunk: a szinte megszólalásig hasonló fahatású kerámia lapok nem csak időállóak és könnyebben tisztíthatóak, de lehetővé teszik, hogy a korábban tabunak számító nedves, párás helyiségben is élvezhessük a fa természetes melegségét, barátságos érzetét!

2. Kőzetek a fürdőbe

hirdetés

Nem a fa az egyetlen természetes hatású anyag, mely berobbant a fürdőszoba trend világába, s ha már szóba hoztuk az idő- és értékállóságot, muszáj megemlítenünk a természetes kőzetek szerepét is! Legyen csiszolt, vagy durva, átalakított, vagy természetes formájában hagyott, már nem csupán padlóra és falra, de mosdókagylókhoz, kádakhoz és egyéb fürdőszobai berendezésekhez is kedvelt felületté vált. Tekintélyparancsoló, nemes és elegáns: akár csak maga az anyatermészet!

3. Hatalmas csempék

Félre az apró mozaikkal és a keskeny metro csempével! Itt van az új trend: az „oversized” csempe. Nem csak azért kedveljük, mert könnyen tisztítható, hanem mert szinte láthatatlan illesztéseinek köszönhetően látványa tértágító, monumentális, stílusos, letisztult!

4. Még mindig népszerű a metál

Az elmúlt évek egyik nagy kedvence volt, s úgy tűnik még sokáig az is marad. Megfelelő világítással kifejezetten fényűző látványt nyújt, ráadásul remekül képez kontrasztot természetes felülettel (fával, kővel) kombinálva. Sokan tartanak attól, hogy a fém rideg hatást kelt a helyiségben, de a matt, vagy szatén változatok, a rozsdamentes acél és sárgaréz kiegészítők látványa minden kételyt elhessegetnek majd!

5. Játék a színekkel

Odavagy az élénk, „hangos” színekért? Akkor most jó hírünk van számodra: a következő évek egyik fő iránya a színekkel való játék lesz! Korall, pink vagy barack- játékos, édes, vagy drámai; nem kell messzire nyúlnod, hogy magad is kipróbáld közérzetedre gyakorolt hatását. Egy-két kiegészítővel le is tesztelheted, mennyire feldob egy fürdőszobát!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS

„Mosolyogj... amíg van fogad” – 10 tűpontos idézet arról, milyen negyvenesnek lenni

Ahogy a Szex és New York-ban hallottuk: A negyven az új harminc. Vagy mégse?
Laskai Nelli, Negyven múltam... és élvezem blog, címkép: Hans Braxmeier képe a Pixabay -en. - szmo.hu
2021. február 22.

hirdetés
Azon embereket várjuk ide és az Instagramra, akik közelednek a negyven felé, vagy épp már elhagyták azt. Ahogy a Szex és New York-ban hallottuk: A negyven az új harminc. Bármit is jelentsen ez. Mármint a kor csak egy szám, a napunk meg olyan, amilyenné tesszük.

Oké, eljött a nagy nap, elfújtuk a negyven (!) gyertyát a tortánkon, kínosan vigyorogtunk a még A oldalon lévő barátaink élces viccelődésein, átnéztük a nyugdíjas korunkban felvehető megtakarításunk összegét, betáraztunk az öregedésgátlós krémekből és étrendkiegészítőkből, felkaptuk a fejünket a negyvenesek leépüléséről szóló reklámokon, de mi várható ezután?

Mások így vallottak a negyvenes létről:

1.

„Hogy mi a legjobb abban, hogy elmúltam negyven? Az, hogy még az internet kora előtt csináltam az összes baromságomat, így nincs képes bizonyíték rá.”

2.

“Negyven felett végre nincs akkora káosz a fejemben, ellenben most a testem porcikái esnek szét.”

3.

“A húszas éveinkben letojtuk, hogy a világ mit gondol rólunk. A harmincas éveinkben azon gondolkodtunk, vajon mások mit gondolnak rólunk. A negyvenes éveinkben rájövünk, hogy senki nem gondolkodik rajtunk.”

hirdetés
4.

“Rájöttem, az élet nem tündérmese. Ha éjfélkor elhagyom valahol a cipőmet, az azt jelenti, hogy részeg lettem két pohár bortól, és nem jön semmilyen herceg, hogy összeszedje.”

5.

“Eddig úgy volt, hogy 3 napot buliztam, egyet pihentem. Negyven felett megfordul az egész. Az anyagcserém is kb. így működik. Egy fél szelet torta, 3 nap torna.”hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: