News here
hirdetés

ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés

20 rettenetes mondat, amivel a gyermektelen és egyedülálló nőket fárasztják

Pedig attól, hogy gúnyolódnak rajtuk és piszkálják őket, a helyzet még nem fog megváltozni.
SzE, Fotó: Pixabay - szmo.hu
2017. október 11.


Link másolása

hirdetés

Most már állandósult téma az, hogy aki éppen egyedülálló és/vagy gyermektelen, az miért az, és miért nincsen még saját családja.

Divat lett szurkálódó megjegyzésekkel illetni a gyermekteleneket, különösen a nőket, "leszinglizni" és jó tanácsnak álcázott beszólásokkal illetni őket.

Van, aki elfelejti, hogy sok egyedülálló, gyermektelen nő pontosan azért szenved, mert nincsen saját családja, akármennyire is szeretne. Nem azért, mert ezt érdemli, nem azért, mert önző, nem azért, mert neki senki nem jó, nem azért, mert valami gonosz erő családellenes tervét valósítja meg, nem azért, mert "nyugatmajmoló", nem azért, mert törtető és a többi.

Hanem például azért, mert nem találta meg a hozzá illő társát, nem él olyan anyagi körülmények között, hogy akár egyedül is vállalhasson gyermeket, nem akar kapásól egyedülálló szülő lenni, nem támogatja a családja, a családjától távol kénytelen munkát vállalni, ahol nincsen segítsége, éppen beteg, és miatt nem vállal gyermeket, öröklődő súlyos betegség miatt nem mer babát vállalni, vagy éppen meddő.

És akkor még ott vannak a tudatosan gyermektelen emberek, akik racionális érveket mérlegelve döntöttek úgy, hogy jobb lesz, ha nem vállalnak gyermeket.

hirdetés

A bírálók közül sokan megfeledkeznek arról is, hogy akinek (még) nincsen gyermeke, az attól nem gonosz, nem utálja a családosokat és a gyerekeket, attól még nem önző, az sem igaz, hogy miatta rosszabb a világ. Mint ahogy ez sem, hogy akinek gyermeke van, az automatikusan jobb ember lesz tőle - erre elég sok ellenpéldát láthatunk a környezetünkben.

A negatív megjegyzések és a beszólások kizárólag az öncélú, rosszindulatú piszkálódásra jók, másra nem. Segíteni nem fog senkin, és nem változik meg tőlük az egyedülállók és/vagy gyermektelenek helyzete.

Amíg nem volt párom, majd gyermekem, magam is kaptam az alábbi szurkálódásokból. Semmi értelmük nem volt. Ezekkel az ismerősök csak megutáltatják magukat.gyermektelen1

"Kifutsz az időből!"

Jó, hogy figyelmeztetsz rá... Milyen kedves és tapintatos.

"A húgodnak már van gyereke, neked meg még nincsen???"

Az egyik kolléganőm örvendeztetett meg ezzel, kéretlenül, és azt fejtegette hozzá, hogy úgy lett volna rendjén, ha először én megyek férjhez, és vállalok gyereket, és csak utána a húgom. És hogy neki 28 évesen már 2 fia volt.

Azt válaszoltam neki, hogy ez nem lóverseny. És a magam részéről itt be is fejeztem vele erről a beszélgetést.

"Ja, nektek, szingliknek könnyű, ti mindenre ráértek!"

Miközben ott állt mellettem a párom. A szingli szót amúgy is utálom.

"Ketyeg a biológiai órád!"

Köszi!

"Fogalmad sincs, milyen érzés, ha van gyereked!"

De, tudtam, milyen, láttam a saját családomban, milyen is ez, vágytam rá, de attól még nem volt mellettem az a társ, akivel bátran belevágtam volna.

"Nem kellene most már a családalapításon gondolkodni?"

De, gondolkodom, ám attól még nem terem családom varázsütésre.

"Túl sokat válogatsz!"

Mert nem mindegy, hogy kivel vállalok gyereket. Itt nem egy asztal vagy egy szék vásárlásáról van szó, hanem emberek életéről.

"Ennyi idős vagy, és még se férjed, se gyereked, se lakásod?"

Ha csak ettől függ, jó ember-e valaki, az már régen rossz.

"Egyedül fogsz meghalni!"

Ez akkor is bekövetkezhet, ha az embernek van férje és gyermeke.

"Sosem tapasztalod meg, mi az igazi szeretet!"

Butaság. Rengeteg szeretetet kaphat az ember a szüleitől, a nagyszüleitől, a testvérétől, a testvére családjától, a rokonaitól, a barátaitól, a párjától, a munkatársaitól, még a kedvenc szomszédjától is. És néha idegenektől is...

Egy felmérésből kiderül, hogy a fiatalok szerint nem csak a pénzen múlik a gyermekvállalás

Több mint 2000 ember közreműködésével készült a Nagy Családalapítási kutatás.

Ebből az derült ki, hogy a kitöltők 88 százaléka vallja magát tudatosnak a családtervezésben. Ők úgy gondolják, hogy nem bízzák a véletlenre a családalapítást. A legtöbben azt válaszolták, hogy 3-5 éven belül szeretnének belevágni a gyermekvállalásba.

A tudatosság mellett sokan tisztában vannak azzal is, hogy a sikeres fogantatáshoz elengedhetetlen a megfelelő körülmények megteremtése: a válaszadók 58 százaléka érzi magát jól informáltnak e kérdést illetően.

A kutatásban résztvevő párok közül a legtöbben a testi-lelki egyensúlyt jelölték meg a sikeres teherbe esést támogató legfontosabb tényezőként.

A válaszolók 10 százaléka kötötte a gyermekvállalás sikerét a megfelelő anyagi feltételekhez.

A kutatásból kiderült, egyre többen gondolják úgy, hogy a női szervezetet időben fel kell készíteni a babavárásra - ebben jelentős szerepet játszanak a természetes alapanyagok, a tápanyagokban gazdag ételek, valamint a mio-inozit- és folsavtartalmú étrend-kiegészítők, illetve a vitaminok is.

"Akkora öröm a gyerek, hogy ha nincsen sajátod, fogalmad sincsen, mekkora!"

"Azt hiszed, tudod, mi a fáradtság?! Amíg nincsen gyereked, fogalmad sincsen róla!"

"Sokat voltál a húgod gyerekeivel? Vigyáztál rájuk? Á, az nem olyan, attól még nem tudod, mi az igazi felelősség!"

"Hát majd kire támaszkodsz öregkorodban?"

"Lyukaszd ki a gumit, és akkor teherbe esel, és lesz gyereked."

"Elég önzők az egyedülállók!"

"Egyedül fogsz megöregedni, nem fogsz kelleni senkinek."

"Nem lesz utánpótlás, nem lesz, aki a nyugdíjadat kitermeli!"

"Később majd megbánod!"

"Vállald be egyedül!"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
Azt hitte, valami belement a szemébe, erre kiderült..

Link másolása

hirdetés

..hogy csak száraz a szeme! Gondolta volna, hogy rengeteg ember küzd szemszárazsággal anélkül, hogy bármilyen szembetegség állna a hátterében? Szemviszketés, idegentest érzése a szemben, szúró vagy égető érzés sőt, a homályos látás mind-mind jelei a szemszárazságnak, azaz a nem megfelelő mennyiségű könnytermelésnek. Rövid távon „csak” rendkívül fájdalmas vagy bosszantó lehet, hosszú távon azonban komoly látási nehézségekhez is vezethet a szemszárazság. Ha kizártuk orvosi vizsgálattal is a szembetegségeket, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen élethelyzetünk vagy rendszeres tevékenységünk az, amely a szemszárazság rémes tüneteihez vezet.

A szemszárazságnak fokozottan ki vannak téve az 55 év felettiek, nemtől függetlenül, ugyanis a szem öregedésével a könnytermelési nehézségek is együtt járnak, a kontaktlencsét viselők, a monitor előtt vagy szabadtéren, esetleg erős fényben, porral szennyezett területen dolgozók, illetve azok, akik egész nap megfeszített figyelemmel erőltetik a szemüket: sofőrök, műtős orvosok, vagy kézimunkát végzők például.

A napi tevékenységeken túl hat a könnytermelésre az, iszunk-e elég folyadékot naponta, űzünk-e vízi sportokat, sokat járunk-e uszodába, strandra, de az elegendő alvás fontosságát is érdemes megemlíteni, ugyanis a szemünk pihentetésének mennyisége is sokat számít a szemünk jó közérzetében. Ezenkívül a változatos szembetegségeken átesettek is sokan szenvednek a szemszárazság kínzó tüneteitől, ahogy néhány gyógyszer mellékhatásaként is megjelenhet.

A szemszárazság bántó tüneteinek orvoslásában sokat segíthet, ha változtatunk azon a néhány tényezőn, amelyre van közvetlen hatásunk (vízfogyasztás, alvás például), ezenkívül bátran használjunk a természetes könnyel kémiailag szinte megegyező műkönnyeket! Kisméretű kiszerelésük és szobahőmérsékleten való tárolhatóságuk miatt bármilyen táskában magunkkal vihetjük munkába vagy nyaralásra és azonnal segíthetünk magunkon, ha érezzük a fenti tünetek egyikét. Ha rendszeresek a tünetek, akkor válasszunk olyan összetételű szemcseppet (azaz műkönnyet), amelyet jól tolerál a szemünk rendszeres használat esetén, ennek kiválasztásában szívesen segítenek a hozzáértő gyógyszerészek.

A VIZULIZE termékcsalád olyan műkönnyeket tartalmaz, amely bármely okból fakadó szemszárazságon segít. A kék jelzésű Vizulize Hypromellose 0,3% Eye Drops azonnali megkönnyebbülést hoz a száraz és irritált szemnek váratlanul fellépő tünetek esetén. A lilával jelölt Vizulize Dry Eyes Eye Drops hatékonyan enyhíti a száraz, fáradt és érzékeny szemeket, csökkenti az időnként jelentkező irritációt és kellemetlen érzést, míg a piros jelzéssel ellátott Vizulize Intensive Dry Eyes Eye Drops-ot a tartós szemszárazság okozta folyamatosan fellépő kellemetlen tünetek enyhítésére fejlesztették ki. Mindhárom szemcsepp bátran használható kontaktlencse-viselés közben is, további részletekről tájékozódjon gyógyszerészénél!

hirdetés

A Vizulize termékeket keresse bevezető áron országszerte a Kulcs Patikákban!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
5 dolog, amit ne felejts el, ha hosszú kocsiútra indulsz
Mutatjuk, mi mindenre kell figyelni!

Link másolása

hirdetés

Itt a nyár, a szabadság és a pihenés időszaka! Annak érdekében, hogy csak pozitív izgalmakban legyen részed a családi nyaraláson, érdemes pár ellenőrzést elvégezni a kocsin és a pakolási listán is indulás előtt.

1. Aludd ki magad az út előtt!

A kimerültségre az utazás megkezdése előtt gondolj, – ne közben vagy utána. Hosszabb vezetés előtt legalább két egymást követő napon aludj hét órát energiatartalékod felépítése érdekében. A legjobb, ha egy kipihent éjszaka, nem pedig egy végigdolgozott nap után indulsz útnak. Tarts rendszeres szünetet a vezetésben, hogy friss és éber maradj. Állj meg legalább 150 km-enként, vagy 2 óránként. Egyes tanulmányok szerint 13 és 15 óra között, mikor a test hőmérséklete lecsökken és elálmosodunk, érdemes megszakítani a vezetést.

2. Vizsgáltasd át a kocsid!

Ellenőrizni a fékrendszer és a futómű állapotát, a guminyomást, szükség esetén pótolni vagy cserélni a hűtővizet és a motorolajat, megvizsgálni a klíma hatékonyságát – néhány a legfontosabb teendők közül, melyeket mindenképp el kell végezni autós utazás előtt. Egy szervizben akár fél óra alatt is elvégzik ezt a szemlét, így nem az úton derül majd ki, hogy valami nincs rendben a kocsival.

3. Figyelj a biztosításra!

A kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében utazások előtt ne felejts el utas- vagy indokolt esetben kiterjesztett biztosítást kötni. Ha például nagy értékű felszereléssel indulsz útnak, mindenképpen gondoskodj poggyászbiztosításról. Előtte vizsgáld meg, hogy az autódhoz kapcsolódó, meglévő szerződéseidben vannak-e kiegészítő biztosítások. Például üzemanyagkártya esetében a trélerbiztosítással vagy cascobiztosításnál poggyászra is kiterjedő védelemmel jelentős összegeket spórolhatsz. Külföldi utazás előtt azt is ellenőrizd, hogy az autó rendelkezik-e a határátlépéshez szükséges érvényes nemzetközi zöldkártyával.

4. Tervezd meg az útvonalat!

Ha már teljesen átvizsgáltad az autót műszaki szempontból, és a megfelelő biztosításokkal is rendelkezel, készülj fel az utadat befolyásoló többi tényezőre is. Tervezd meg előzetesen az útvonalat, és nézd meg az esetleges alternatív útvonalakat is arra az esetre, ha az időjárás vagy a forgalom miatt módosítani kellene az irányon. Mindig tele tankkal indulj el, emellett célszerű a töltőállomásoknak is utánanézni, hiszen bármikor szükség lehet üzemanyag pótlásra vagy pár falatra az utazáshoz.

hirdetés
TIPP:

Hazatérve a hosszú utazásból biztosan neked is jól esne, ha nem üres hűtő várna otthon. Jó hír, hogy a hét minden napján bevásárolhatsz az országszerte 23 db Tesco mini shopban a Shellnél, ahol élelmiszerek színes választékával várnak, így a hazaérkezés napján is gyorsan összedobható az aznapi vacsora.A polcokon a különböző pékáruk, tejtermékek, előre csomagolt felvágottak, fagyasztott és félkész termékek mellett, alkoholos és alkoholmentes italok is megtalálhatók. Az egészségtudatos vásárlók pedig bátran válogathatnak egészséges élelmiszerek közül. Emellett gondolva a házikedvencekre is, a vásárlók háziállatok ellátásához szükséges termékeket is felfedezhetnek a sorok között. Így legyen szó egy elfelejtett hozzávalóról vagy épp a nagy bevásárlásról, az üzletek lehetőséget kínálnak a felmerülő igények teljesítésére.

Legyen elég folyadék az autóban!

Főleg kánikula idején fontos, hogy legyen nálad elég folyadék, hiszen a napsütésben hamar átmelegszik a kocsi, ami könnyen kiszáradáshoz vezethet. Az átmelegedést akár dugóban ülve, akár egy parkolóban hagyott autó esetében a legegyszerűbb szélvédőtakaróval és különféle árnyékolókkal enyhíteni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Videóban magyarázta el egy tiktoker, hogyan lehet mindent elárasztó orgazmusa a nőknek
A partner mindkét keze kell a tökéletes női orgazmushoz, ami akár olyan is lehet, mint „a Niagara-vízesés”.

Link másolása

hirdetés

Már majdnem 15 millióan látták azt a videót, amiben egy tiktoker gondosan illusztrálva elmagyarázza, hogyan lehet mindent elárasztó orgazmust elérni a nőknél, írja a Daily Star. Taylah Davies úgy fogalmaz, hogy aki követi tanácsait, egyenesen „a Niagara-vízeséshez” hasonló gyönyört okozhat partnerének.

A nő szerint a technika egyszerű: az egyik kezet az alhasra kell helyezni és enyhén benyomni. Eközben a másik kéz ujjaival a nő vaginájában olyan mozdulatokat kell végezni, mintha éppen odahívnánk valakit. Még hatásosabb lehet a végeredmény, ha mindeközben alulról egy párnával megtámasztjuk a nő derekát.

A konkrét mozdulatsort ebben a néhány másodperces angol nyelvű videóban mutatja be:

@taylahdavies1 Reply to @melstander #bigsisteradvice ♬ original sound - Taylah Davies

A kommentelők közül a nők többsége egyetért a Taylah tanácsaival, bár olyan is akad, aki szerint minden test más, így nem biztos, hogy mindig be fog válni a trükk. Olyan is akad, aki egyenesen rosszul lesz attól, ha a párja így akar örömet szerezni neki, míg másvalakinek rendre megfájdul a hasa a módszertől.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ÉLET-STÍLUS
A Rovatból
hirdetés
Azt hitte, valami belement a szemébe, erre kiderült..

Link másolása

hirdetés

..hogy csak száraz a szeme! Gondolta volna, hogy rengeteg ember küzd szemszárazsággal anélkül, hogy bármilyen szembetegség állna a hátterében? Szemviszketés, idegentest érzése a szemben, szúró vagy égető érzés sőt, a homályos látás mind-mind jelei a szemszárazságnak, azaz a nem megfelelő mennyiségű könnytermelésnek. Rövid távon „csak” rendkívül fájdalmas vagy bosszantó lehet, hosszú távon azonban komoly látási nehézségekhez is vezethet a szemszárazság. Ha kizártuk orvosi vizsgálattal is a szembetegségeket, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen élethelyzetünk vagy rendszeres tevékenységünk az, amely a szemszárazság rémes tüneteihez vezet.

A szemszárazságnak fokozottan ki vannak téve az 55 év felettiek, nemtől függetlenül, ugyanis a szem öregedésével a könnytermelési nehézségek is együtt járnak, a kontaktlencsét viselők, a monitor előtt vagy szabadtéren, esetleg erős fényben, porral szennyezett területen dolgozók, illetve azok, akik egész nap megfeszített figyelemmel erőltetik a szemüket: sofőrök, műtős orvosok, vagy kézimunkát végzők például.

A napi tevékenységeken túl hat a könnytermelésre az, iszunk-e elég folyadékot naponta, űzünk-e vízi sportokat, sokat járunk-e uszodába, strandra, de az elegendő alvás fontosságát is érdemes megemlíteni, ugyanis a szemünk pihentetésének mennyisége is sokat számít a szemünk jó közérzetében. Ezenkívül a változatos szembetegségeken átesettek is sokan szenvednek a szemszárazság kínzó tüneteitől, ahogy néhány gyógyszer mellékhatásaként is megjelenhet.

A szemszárazság bántó tüneteinek orvoslásában sokat segíthet, ha változtatunk azon a néhány tényezőn, amelyre van közvetlen hatásunk (vízfogyasztás, alvás például), ezenkívül bátran használjunk a természetes könnyel kémiailag szinte megegyező műkönnyeket! Kisméretű kiszerelésük és szobahőmérsékleten való tárolhatóságuk miatt bármilyen táskában magunkkal vihetjük munkába vagy nyaralásra és azonnal segíthetünk magunkon, ha érezzük a fenti tünetek egyikét. Ha rendszeresek a tünetek, akkor válasszunk olyan összetételű szemcseppet (azaz műkönnyet), amelyet jól tolerál a szemünk rendszeres használat esetén, ennek kiválasztásában szívesen segítenek a hozzáértő gyógyszerészek.

A VIZULIZE termékcsalád olyan műkönnyeket tartalmaz, amely bármely okból fakadó szemszárazságon segít. A kék jelzésű Vizulize Hypromellose 0,3% Eye Drops azonnali megkönnyebbülést hoz a száraz és irritált szemnek váratlanul fellépő tünetek esetén. A lilával jelölt Vizulize Dry Eyes Eye Drops hatékonyan enyhíti a száraz, fáradt és érzékeny szemeket, csökkenti az időnként jelentkező irritációt és kellemetlen érzést, míg a piros jelzéssel ellátott Vizulize Intensive Dry Eyes Eye Drops-ot a tartós szemszárazság okozta folyamatosan fellépő kellemetlen tünetek enyhítésére fejlesztették ki. Mindhárom szemcsepp bátran használható kontaktlencse-viselés közben is, további részletekről tájékozódjon gyógyszerészénél!

hirdetés

A Vizulize termékeket keresse bevezető áron országszerte a Kulcs Patikákban!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk