hirdetés
classroom-2093744_1280.jpg

Édesanyja 'nem megfelelő' ruhája miatt nem vettek fel egy lányt az iskolába

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 17.


hirdetés

We've hit a new low: Joselyn Lewis, the mother of a high school student in Houston, was told she couldn't be on school property to enroll her daughter because of Lewis's headscarf & the length of her dress (which passed the "fingertip test"). That's right: A Texas school blocked the enrollment of a student because of what her mother was wearing. "My child's education, anyone's child's education, should be more important than what someone has on," Lewis said. ***Have you been #dresscoded or experienced #slutshaming because of your clothing? Being #dresscoded affects nearly all girls & women at some point. *** Share your story-comment, DM, or email me. *** For more information, click on link in bio. *** #headscarf #racialjustice #racialequity #blackhair #blackhairstyles #blackhaircuts #blackwomensblueprint #educationalequity #passtheskirt #notaskingforit #feminism #sexism #slutbashing #slutshaming #slutshamingiswrong #everydaysexism #dresscode #beingdresscoded #stoprape #rapeculture #bodypride #imnotadistraction #leoratanenbaum

36 Likes, 0 Comments - BeingDressCoded (@beingdresscoded) on Instagram: "We've hit a new low: Joselyn Lewis, the mother of a high school student in Houston, was told she..."

A nő lánya egyébként gyógyszerésznek tanul, és korábban a Lamar középiskolába járt, de váltani szeretett volna, mert nagyon megviselték iskolatársai csúfolódásai. Az anyuka kifejtette: anno ugyanebben a szettben íratta be lányát a Lamarba, de ott senki sem akadt fenn az öltözékén.

"Nem értem, hogy függ össze a fejkendőm és a ruhám azzal, hogy be szeretném íratni a gyermekem az iskolába" - fakadt ki a magazinnak.

Lewis végül megkérte az iskola igazgatóját, hogy mutassa meg neki a dokumentumot, amelyik a szülők öltözékét szabályozza, ám ő - nem meglepő módon - nem tudott erre reagálni. A feldühödött anyuka ezek után sem akarta elhagyni az épületet, így az iskola személyzete a rendőrséghez fordult.

"Azt viselek, amit akarok. Nem kell kiöltöznöm ahhoz, hogy beírassak valakit egy iskolába. A gyerekem oktatása, bárki gyerekének az oktatása fontosabb kell, hogy legyen annál, mintsem hogy mi van rajtam. Ennek nem kéne számítania" - tette hozzá később.

Egyelőre se a Lamar, se a Madison középiskola nem reagált a sajtó megkereséseire.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
s10-scaled.jpg

Remek szivárványokat lehetett fotózni Budapesten a vihar után

A XIII. és a XVII. kerületből kaptunk fotókat, majd a Petőfi híd mellől is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 29.


hirdetés

A hétfő délutáni vihar után több kerületben is szép szivárványok jelentek meg a légkörben.

A XVII. kerületben fotózták ezt:

A XIII. kerületben pedig ezt:

A Petőfi híd mellől küldték ezeket:

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
orvosok-mutet-pixnio.jpg

Visszaillesztették egy férfi levágott péniszét a helyére, pár héttel később újra rendesen működött

Ez az első olyan dokumentált eset, amikor a pénisz ilyen sok ideig nem kapott vért, és így is újra működőképes lett a sebészi beavatkozás után.
Illusztráció: Pixnio/CC0 - szmo.hu
2020. július 02.


hirdetés

Sikeresen helyreállították brit orvosok egy férfi péniszét eredeti állapotába közel egy nappal azután, hogy a nemi szerv megsérült - számolt be róla a Science Alert az operációról szóló kórházi esettanulmány alapján.

A páciens egy 34 éves paranoid skizofréniában szenvedő férfi volt, aki egy pszichotikus epizódja során megpróbált végezni magával. Tizenöt óra múlva találtak rá, azonnal kórházba szállították, ahol sikeresen újraélesztették. Amikor a műtőbe vitték, az orvosok látták, hogy a pénisz is súlyosan megsérült, de a fő erek még működőképesek voltak, így megpróbálták megmenteni. Végül sikerült is visszailleszteni a péniszt, de mivel az 23 órán keresztül nem kapott vért a sérülések okozta iszkémia (vérellátás csökkenése) miatt, esélyes volt, hogy már nem lesz a régi.

Hat héttel az operáció után viszont nemcsak a férfi húgycsöve állt helyre, de a pénisze is újra rendesen működött, még teljes erekcióra is képes volt.

Ez az esettanulmány szerint a profin, gondosan visszaillesztett artériáknak és vénáknak köszönhető, amelyek képesek voltak "újraéleszteni" a nemi szervet.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
antonori.jpg

Hogyan képes egy nő túl a klimaxon kihordani egy babát?

Az olasz asszony elveszítette tizenhét éves fiát, és ezért mindenképpen akart szülni egy másik Ricardót.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 29.


hirdetés

Az első nő, aki túl a hatvanon gyereket szült egyszerre számított világszenzációnak és története számos orvos-etikai kérdést is felvetett. Az olasz asszonnyal a Fókusz is forgatott, egyetlen híres-hírhedt orvos volt hajlandó foglalkozni vele azután, hogy elveszítette tizenhét éves fiát, és ezért mindenképpen akart szülni egy másik Ricardót.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tiszaviragzas-video.jpg

Fantasztikus felvételeken örökítették meg a látványos tiszavirágzást

Még a borús, esős időben is gyönyörű látványt sikerült levideózni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 01.


hirdetés

Lenyűgöző felvételen örökítette meg a tiszavirágzást a Filmdzsungel Stúdió. A napsütéses meleg időben ezernyi tiszavirág (Polingenia longicauda) lebeg, repül, "táncol" ilyenkor a víz felszínén és a víz fölött.

A kérész lárvái a nőstények által lerakott petékből fejlődnek ki a mederfenéken. A kikelő lárvák befúrják magukat a meder falába és a víz felé nyitott vájatban élnek három évig egymáshoz közel, tíz-százezres egyedszámú telepeken. Három év után június elején a lárvák előbújnak üregükből és a víz felszínére emelkednek.

A rajzás időpontja függ a víz hőmérsékletétől, a napos órák számától, de egyes feltételezések szerint még a holdfázis is befolyásolhatja. A vízből kibúvó lárvák leginkább a partról benyúló faágakon, a vízben álló stégeken vedlenek, a nőstények egy, a hímek két alkalommal.

Az egyedülálló látványt sokan kísérik figyelemmel a Tisza felső szakaszától Szegedig, és sokan igyekeznek megörökíteni a jelenséget.

A Filmdzsungel Stúdió most filmbe illő felvételeket készített az áradó Tisza felett repkedő tiszavirágokról. Még a borús, esős időben is gyönyörű látványt sikerült megörökíteni a filmeseknek.

hirdetés

VIDEÓ: "Együttállás"


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!