GASZTRO
A Rovatból

Újjászületett kedvenc a Rómain – Az Evezős Sörkert idén nyáron nem csak enni és inni hív

Frissen sült smash burger, élőzene a platánfák árnyékában, kreatív gyerekprogramok és közösségi esték – az Evezős Sörkert idén is bebizonyítja, miért szeretik annyian a Rómain.


Ahogy sétáltam a Római-parton, rögtön megcsapott a Duna ismerős illata és az a semmivel össze nem téveszthető nyári hangulat, amit csak ez a partszakasz tud adni. A madárcsicsergés, a fák hűs árnyéka, a lazán elhaladó biciklisek – minden adott volt ahhoz, hogy az ember lelke egy pillanat alatt átváltson nyaraló üzemmódba.

Ebben az idillben érkezett meg az első illatfoszlány is a part egyik legpezsgőbb pontjáról: az Evezős Sörkertből, ami idén még színesebb, még illatosabb és még inkább hívogató.

Náluk jártunk, és most elmeséljük, mivel készülnek az idei szezonra – mert ez a hely minden nyáron újra és újra bebizonyítja, miért is érdemes hozzájuk visszatérni.

Egy történet, ami a Duna-parton született

A Római-part legendás sörkertje immár több mint 40 éve a budapesti nyár kihagyhatatlan része. Története egészen 1983-ig nyúlik vissza, amikor Farkas Lajos egy egyszerű bádogbódéból álmodott vendéglátóhelyet – amiből az idők során egy karakteres étterem és sörkert nőtte ki magát.

Azóta a helyiek kedvenc találkozóhelyévé vált, 2017 óta pedig az Eventrend Group gondoskodik róla, hogy a hagyományok tisztelete mellett új lendületet is kapjon az Evezős.

A Duna közelsége, az öreg platánfák árnyéka, a jó zene, a vendégszeretet és a frissen sült hekk illata azóta is hozzátartozik a hely hangulatához – de az évek alatt modern street food élményekkel, látványos tálalással és programsorozattal is gazdagodott a kínálat.

Új gasztronómiai koncepció a vendégek igényeire szabva

Az idei szezonra teljes gasztronómiai megújulással készülnek, a választék pedig szinte már zavarba ejtően gazdag. Az új étlap nem véletlenszerűen állt össze: a vendégek visszajelzései, a közösségi médiás hozzászólások és a törzsvendégek tapasztalatai mind hozzájárultak ahhoz, hogy egy olyan kínálat szülessen, amely valóban a közönség igényeire reagál.

Az eredmény egy olyan street food kínálat lett, ami tökéletesen ötvözi a klasszikus Evezős-hangulatot és az újhullámos street food világot.

Az étlapon idén is ott vannak a jól ismert és szeretett fogások, mint a hekk vagy a saját recept alapján töltött kolbász, de megjelentek a friss kedvencek is. A Smashed Burger például az asztalunknál egyértelmű sláger lett: házilag készített marhahúspogácsa ropogósra sütve, olvadt cheddar sajt, majonéz, friss lilahagyma és kovászos uborka alkották az ízek tökéletes harmóniáját – minden falat egy élmény volt.

És ha már újdonságok: ott a Sea Dog, egy fish & chips inspirálta étel, amit édes buciban tálalnak, házi sörbundában sült hallal, remoulade mártással és friss madársalátával. A Bundázott Mac & Cheese igazi komfortfogás, a Loaded Fries gazdagon megpakolt, ízesített burgonyák formájában érkezik, míg a Ropogós Csibe Burger házi bundás csirkecombfilével, puha buciban és szaftos burgerszósszal hódít.

A klasszikus grillélményt a Grillkukorica hozza, a desszertfronton pedig a Croffle zárja a sort – a croissant és a gofri hibridje, amit a gyerekek és a felnőttek is imádni fognak.

Az Evezős italkínálata sem hagy kívánnivalót: sörök, borok és üdítők mellett koktélokkal, friss kávéval vagy limonádéval is hűsíthetjük magunkat – mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Az ételeket lebomló csomagolásban és fenntartható szemlélettel kínálják, miközben a gyors kiszolgálás mellett minden apró részletre odafigyelnek.

A Duna-parti street food élmény itt nemcsak egy jól hangzó szlogen – hanem valóság, amit minden érzékszerveddel megtapasztalhatsz.

Nemcsak az ízekre, hanem a látványra is figyelnek: minden egyes fogás úgy néz ki, mintha egy ételfotózásról érkezett volna.

De a helyszín is sokat hozzáad az élményhez: a vidám színek, a színes bútorok, dekorációk és a zöld növények családias hangulatot teremtenek, miközben a napvitorlák és árnyékolók nemcsak esztétikai élményt, hanem kellemes hűvöset is biztosítanak a nyári melegben.

Programdömping kicsiknek és nagyoknak

Az Evezős nem csupán egy hely, ahová enni vagy inni térhetsz be, hanem egy igazi közösségi tér is, ahol a programok ugyanolyan fontosak, mint az étlap. A céljuk, hogy olyan helyet hozzanak létre, ahol mindig történik valami. És idén ezt még komolyabban veszik.

A gyerekek számára tematikus foglalkozásokkal készülnek:

lesz virágorigami készítés Anyák Napján, madáretető barkácsolás, hangszerkészítés a Zene Világnapja alkalmából, barátság póló készítés, és sok más színes program, ahol az animátorok foglalkoznak a kicsikkel, miközben a szülők egy fröccsöt vagy egy finom ételt élvezhetnek.

De a felnőttek sem maradnak élmény nélkül: visszatérnek a legendás zenés-táncos estek!

A vendégek visszajelzései alapján idén már a jól ismert Cats Trio és Party Dance Band koncertjei emelik az esték fényét. Újdonságként a swing és rock and roll stílusban mozgó Pedrofon is csatlakozik a programokhoz. A táncos estek április 26-tól minden héten várják a látogatókat, így ideje gyakorolni a tánclépéseket! Már most biztosra vehetjük, hogy teltházas bulikra számíthatunk.

A nyugodtabb hangulatot kedvelőknek az élő zongoraestek kínálnak különleges élményt Gazsi Norberttel, aki tavaly a bárzongorista verseny második helyezettje lett. Hetente több alkalommal is élvezhetjük játékát, amikor klasszikus és könnyűzenei dallamok keverednek a madárcsicsergéssel és a Duna hullámainak halk morajlásával – így válik a pihenés igazán varázslatossá.

A programokról a közösségi oldalaikon adnak rendszeres tájékoztatást, az asztalokon pedig időnként kérdőívek is várják a vendégeket, hogy megosszák véleményüket, ötleteiket. Az aktív követők nemcsak elsőként értesülhetnek az újdonságokról, hanem nyereményjátékokban, kedvezményekben is részesülhetnek. Mindez azért, hogy az Evezős ne csak egy szuper hely legyen, ahová jó betérni, hanem egy valódi közösségi tér, ahol a vendégek véleménye is számít.

Egy hely, ahol minden a jó hangulatról szól

Az Evezős Sörkert egy valódi találkozási pont, ahol minden a nyári szabadság érzetét kelti – és mégis ott van karnyújtásnyira a várostól. Akár egy családi programot keresel, egy baráti kikapcsolódást a Duna-parton, vagy egy ínycsiklandó élőzenés vacsorát a pároddal, mindig ad valami pluszt.

Szóval ha még nem jártál idén a Rómain, vagy csak új helyet keresel, ahol ízletes étel, zene, programok, kutyabarát légkör és rengeteg zöld vár, akkor irány az Evezős. Ha meg már voltál – úgyis visszamész. Én biztosan.

Evezős Sörkert

1031, Római part 34.

Facebook oldal

Az Evezős Sörkert az Eventrend Group tagja. A cégcsoport több mint három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetésében, valamint rendezvényszervezésben.

Az Eventrend Grouphoz jelenleg 31 projekt tartozik, és mintegy 1000 munkavállalót foglalkoztat. Ide kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Városliget Café&Restaurant, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa catering szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése is.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
A Rovatból
Ahol Ady és a koktélművészet találkozik – fedezd fel a New York-palota irodalmi bárját, a The Poet Bart
Az Anantara New York Palace Budapest Hotel The Poet Barja az irodalom és az elegancia találkozásának helyszíne – ahol a líra nemcsak a könyvekben, hanem a poharakban is életre kel.


Budapest szívében, az Erzsébet körút patinás épületei között magasodik az Anantara New York Palace Budapest Hotel, amely nemcsak a város egyik legfényűzőbb szállodája, hanem a kulturális örökség egyik ékköve is.

Az épület története egészen 1894-ig nyúlik vissza, amikor az amerikai New York Biztosító Társaság megbízásából Hauszmann Alajos, Korb Flóris és Giergl Kálmán tervei alapján felépült ez az impozáns palota. A ház 2006-ban született újjá, amikor a teljes restaurálás során a 19. századi pompát sikerült ötvözni a modern luxus minden igényével. Mindezt olyan világhírű belsőépítészek irányításával, mint Maurizio Papiri és Tihany D. Ádám.

A palota legismertebb része kétségkívül a New York Kávéház, de aki a kávéillatú, zsibongó térből egy meghittebb, intimebb világba vágyik, annak csak néhány lépcsőt kell tennie felfelé: itt várja a The Poet Bar.

Ahol az irodalom találkozik a koktélművészettel

A The Poet Bar nem csupán a kifinomult italok és elegáns környezet miatt különleges. A bár nevével és hangulatával is a legendás Nyugat folyóirat előtt tiszteleg, amely egykor az épület felső emeletein működött. Az írók, költők és gondolkodók szelleme pedig ma is ott lebeg a falak között, s az Anantara Hotel tudatosan ápolja ezt az örökséget.

A hotel az utóbbi években egyre inkább hangsúlyozza az irodalmi karaktert, amely az épület minden részletében felfedezhető. A The Poet Barban ez nemcsak hangulatban, hanem konkrét gesztusokban is megnyilvánul:

a bár egyik pontján egy könyvespolc áll, amelyen olyan művek sorakoznak, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a magyar irodalomhoz vagy az épület múltjához.

Több szerző, akinek kötete ott kapott helyet, meg is megfordult e falak között.

Ez a különleges, irodalmi atmoszféra teszi a The Poet Bart egyedülállóvá a fővárosban, hisz aligha találni még egy olyan helyet Budapesten, ahol az irodalom ilyen természetesen és elegánsan fonódik össze a koktélkultúrával.

A polcokon sorakozó kötetek mellett a bár koktéllapja is az irodalmat idézi meg. Két ital különösen kiemelkedik ebből a tematikából: az egyik a magyar irodalom egy ikonikus darabját, a másik pedig egy legendáját értelmez újra, folyékony formában.

The Black Piano – Ady Endre verse a pohárban

A The Black Piano egy elegáns, mély tónusú koktél, amely Ady Endre „A fekete zongora” című versének drámai hangulatát idézi.

A sötét, karakteres italban a magyar whisky, az Unicum és a friss kávé testes aromái fonódnak össze, amelyeket a vanília szirup íze lágyít.

Az eredmény egy gazdag, telt ízvilág, amelyben a komor, mégis harmóniát kereső tónusok uralkodnak: épp úgy, mint Ady költészetében.

Ady Endre: A fekete zongora (részlet)

Fejem zúgása, szemem könnye,

Tornázó vágyaim tora,

Ez mind, mind: ez a zongora.

Boros, bolond szivemnek vére

Kiömlik az ő ütemére.

Ez a fekete zongora.

Falling Poem – azaz a legendás "hulló versek"

A bár másik ikonikus itala a Falling Poem, vagyis a Hulló Vers, amely egy játékos, mégis mély irodalmi hagyományt elevenít fel.

A legenda szerint a múlt század elején a kevésbé ismert írókat az épület emeletére száműzték, míg a tekintélyesebb szerzők a földszinten foglaltak helyet. Ha egy feltörekvő író az emelet ablakából ledobta kéziratát, és az lent elnyerte a többiek tetszését, meghívást kapott a társasághoz – egy italra, egy beszélgetésre, talán a hírnév felé vezető első lépésként.

Ezt a történetet idézi meg a Falling Poem, amelynek ízvilága fűszeres és gyümölcsös:

a szilvapálinka, a tokaji aszú és az őszibarack harmóniáját a fahéj melege és a lime könnyedsége egészíti ki.

Egy ital, amely egyszerre friss és mély, inspiráló és játékos.

Ha valaki a bárban rendel egy Falling Poemet, egy apró meglepetésben is része lehet: minden vendég kap a koktél mellé tollat és papírt. Aki kedvet érez, írhat egy verset vagy rövid szöveget, és ha az elnyeri a bárpultos tetszését, egy pohár pezsgővel jutalmazzák az alkotót.

A hotel ezeket az írásokat évek óta gyűjti. Ki tudja, talán egyszer még kiállítást is rendeznek belőlük.

A The Poet Barban a luxus és a kultúra találkozik.

Egy hely, ahol a kortárs utazó egy pillanatra elcsendesedhet, és átadhatja magát annak a különleges hangulatnak, amit csak Budapest legnemesebb épületei tudnak megidézni.

The Poet Bar – Anantara New York Palace Budapest Hotel

1073, Erzsébet krt. 9.

Nyitvatartás: 18:00 - 1:00

+36 (1) 886 6167

[email protected]


Link másolása
KÖVESS MINKET:

GASZTRO
A Rovatból
Rácz Jenő álmodta meg a McDonald’s legújabb menüjét
Az újdonság október 9-től lesz elérhető a hazai Meki éttermekben, és a séf aláírásával ellátott, vörös-fekete csomagolásban érkezik.


A menü középpontjában egy egyedi burger áll, amelynek alapja egy extrán vajas, briósszerű, len- és szezámmagos zsemle. A szendvicsben szaftos marhahúspogácsa, tömbből szeletelt füstölt sajt, paradicsom, lollo rosso saláta, bacon, valamint pirított és friss hagyma kapott helyet. Az ízeket egy enyhén csípős, fekete fokhagymából készült szósz egészíti ki, amely Magyarországon még kevéssé ismert alapanyag.

A menühöz fűszeres burgonya, külön tálka fekete fokhagymás mártogatós, valamint egy 0,4 literes választható üdítő tartozik. A szendvics elérhető McMenü és McMenü Plusz ajánlatként is.

A közös munka közel három éven át tartott.

Rácz Jenő a McDonald’s termékfejlesztőivel dolgozott együtt, hogy a márka klasszikus alapanyagai – például a 100%-os marhahús – és az új elemek harmonikusan illeszkedjenek egymáshoz.

A fekete fokhagymás szószt a séf eredeti receptje alapján az Univer gyártotta le, a vajas buci pedig kifejezetten ehhez a menühöz készült.

„Amikor most lehetőséget kaptam, hogy megtervezzem ezt a menüt, azonnal tudtam: olyat szeretnék alkotni, amitől a vendég is megáll egy pillanatra, és azt érzi – na, ez valami más” – mondta Rácz Jenő.

A Limited by Rácz Jenő menü október 8-án a McDonald’s alkalmazásában, október 9-től pedig országosan, minden rendelési csatornán elérhető lesz, visszavonásig vagy a készlet erejéig.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


GASZTRO
A Rovatból
Üzleti ebéd: 5 hely, ahol egyszerre lehet gyorsan, elegánsan és változatosan étkezni
Ezek a helyek inspiráló környezetet és minőségi kulináris élményt kínálnak minden üzleti megbeszéléshez.


Az üzleti ebéd sokszor nem pusztán étkezés, hanem stratégiai eszköz is: a megfelelő helyszín, a nyugodt környezet és a gondosan összeállított menü mind hozzájárulhat a sikeres találkozóhoz. Budapest tele van izgalmas éttermekkel, de nem mindegy, hogy hol, mennyi idő alatt és milyen stílusban szeretnénk elfogyasztani az ebédet.

A Városliget Café & Restaurant csendes, zöldövezeti hangulatával, a Spoon The Boat egyedülálló dunai panorámájával, a Costes Downtown fine dining minőségével, a 101 Bistro kreatív, ázsiai fogásaival és a Time Out Market sokszínű kínálatával kínál remek alternatívákat.

Akár klasszikus magyar ízekre, akár nemzetközi vagy fine dining fogásokra vágyunk, itt mindenki megtalálja a maga komfortételét és a partner igényeihez igazodó választékot.

Városliget Café & Restaurant

A Városliget Café & Restaurant ideális helyszín azok számára, akik üzleti találkozójukhoz inspiráló, mégis nyugodt környezetet keresnek. Az étterem a Városliget szívében, az Olof Palme sétányon található, a Hősök terétől mindössze néhány lépésre.

A környék könnyen megközelíthető, a közelben parkolók is vannak, valamint a kisföldalatti egyik megállója is elérhető távolságban van. A zöld környezet miatt itt a hangulat sokkal nyugodtabb, mint a belvárosban, így a helyszín nemcsak gyors üzleti ebédre, hanem hosszabb megbeszélésekre, közös gondolkodásra is ideális.

A Vajdahunyad várára néző Tavirózsa terem diszkrét és kifinomult miliőt kínál kisebb üzleti találkozókhoz vagy tárgyalásokhoz. Ha pedig inkább kötetlenebb hangulatot keresünk, az étterem tágas Café termében is találhatunk olyan meghitt sarkokat, ahol zavartalanul lehet megbeszélni a legfontosabb részleteket.

A Városliget Café konyhája a magyar és a nemzetközi ízek találkozására épít, így mindenki könnyen talál magának kedvére való fogást – akár klasszikus komfortételeket, akár valami különlegesebbet keres. A gondosan összeállítottak ételek és italok mellet a kiszolgálás is extra figyelmes, ami jól tükrözi a minőség iránti elkötelezettséget és a vendégek megbecsülését.

A panoráma, a gasztronómiai élmény és a nyugodt elegancia együttese miatt a Városliget Café nemcsak egy ebéd helyszíne, hanem olyan tér, ahol a jó beszélgetések és az eredményes megállapodások természetes módon születhetnek meg.

Cím: 1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.

Weboldal: https://varosligetcafe.hu

Spoon The Boat

A Spoon azért is különleges, mert nem egy egyszerű étterem, hanem egy állóhajó a Dunán, ami ráadásul a belváros szívében, a Vigadó térnél horgonyoz. Ezáltal páratlan kilátást kínál a folyóra és a budai oldalra, miközben elegáns és barátságos környezetet biztosít az üzleti ebédekhez.

Bár a lokáció frekventált, a folyó közelsége nyugodtabb, inspirálóbb légkört teremt, mint amit a belvárosi éttermektől megszoktunk. A Spoon enteriőrje modern, letisztult és üzleties, mégis otthonos, ahol könnyű elmerülni a beszélgetésben.

A hajó terei jól illeszkednek a különböző igényekhez: a Lounge terem és a Café terem barátságos, mégis kifinomult hangulatot biztosítanak, míg a Télikert világosabb, de intimebb környezetet kínál azoknak, akik diszkrét, fókuszált megbeszélést terveznek.

A konyha a magyar és nemzetközi ízek vonalát követi, többféle hideg előétellel, levessel és főétellel. A menüben a könnyedebb fogások, mint például egy friss Cézár-saláta, és tartalmasabb ételek, mint a bélszín steak, egyaránt helyet kapnak. De a desszertek is külön említést érdemelnek: nemcsak ízletesek, hanem látványra is lenyűgözőek.

A gondosan megkomponált ételek, a figyelmes kiszolgálás és a páratlan dunai panoráma együttese minden üzleti partner számára különleges élményt jelent. Aki itt tárgyal, a Spoon élményével együtt tapasztalja meg, hogyan ejt minket szerelembe Budapest.

Cím: 1052 Budapest, Vigadó tér 3-as kikötő

Weboldal: https://spoonboat.hu

Costes Downtown

A Costes Downtown egy kiemelkedő minőségű fine dining étterem Budapest belvárosában, a Vigyázó Ferenc utca 5. szám alatt. A hely komoly gasztronómiai elismerésekkel büszkélkedhet: Michelin Guide ajánlással rendelkezik, a séf pedig a Gault & Millau rendszerében három szakácssapkát kapott.

Az étterem belső tere elegáns, de közben igazán barátságos is: tele van növényekkel, és a falakon Barakonyi Zsombor kortárs festményei láthatók.

A Costes Downtown ebédmenüje havonta megújul, és lehetővé teszi, hogy a vendégek két, három, négy vagy akár öt fogást állítsanak maguknak össze. A fókuszban a legjobb helyi, fenntartható alapanyagok állnak, és a menüben egyaránt megtalálhatók könnyedebb fogások és gazdagabb ételek is. Ráadásul húsos és vegán fogások közül is választhatunk.

Ha egyetlen példát emelünk csak ki az ebédmenüből, az legyen a Festmény a falon desszert. Ez a különleges édesség valóban az egyik falon található festményt idézi meg. A desszerthez kis ecsetet kapunk, amivel a tetejét fedő piros port seperhetjük le, és így jelenik meg a valódi mintázat. Ez a megoldás egyszerre izgalmas, interaktív és vizuálisan lenyűgöző, így a kulináris élmény valóban emlékezetessé válik.

Az ebédmenü árai 11.900 Ft-tól indulnak, majd a háromfogásos menü 14.900 Ft, a négyfogásos 17.900 Ft, és az ötfogásos menü 20.900 Ft. Ez lehetőséget ad arra, hogy a vendégek a fine dining élményt elérhető áron, rövidebb idő alatt is megtapasztalják, miközben a vacsorákhoz képest jelentősen kedvezőbb áron élvezhetik a Costes Downtown konyháját.

Cím: 1051 Budapest, Vigyázó Ferenc u. 5.

Weboldal: https://costesdowntown.hu

KACSAMELL dödölle, kacsa jus, hagyma
„FESTMÉNY A FALON” cseresznye, kecsketej, roz

101 Bistro

A 101 Bistro Buda szívében, a Széll Kálmán tér közelében található. Modern, ázsiai ihletésű bisztró, amely a tajvani, kínai és japán ízeket ötvözi.

A hely letisztult fa burkolatokkal és minimalista dizájnnal rendelkezik, miközben a háttérben japán hip-hop adja a hangulatot.

Elsőre talán kicsit szokatlannak tűnhet egy üzleti ebéd helyszíneként, de pont ez adhatja a varázsát: ha szeretnénk egy kicsit különlegesebb élményt nyújtani partnerünknek, vagy kizökkenteni a komfortzónájából, érdemes nemcsak a megszokott magyaros éttermekben gondolkodni. Egy ilyen hely, ahol Ázsia ízeit autentikusan csempészik a budai oldalra, biztosan emlékezetes marad mindenkinek.

A 101 Bistro filozófiája szerint az étkezés közösségi élmény, ezért az adagok kisebbek, megosztásra alkalmasak, így az üzleti ebéd is könnyedén és rugalmasan alakítható a beszélgetésekhez.

Az ebédmenü minden hétköznap 12:00 és 15:30 között érhető el, és a kínálatban a gaifanok (rizságyon tálalt ételek) és tésztaételek mellett a szokásos Bistro menü kistányéros fogásai is szerepelnek. Eze kívül a menühöz egy házi szörp is választható.

Ez a helyszín ideális választás azok számára, akik üzleti ebéd keretében szeretnének egy modern, inspiráló és közvetlen hangulatú gasztronómiai élményt.

Cím: Budapest, Széll Kálmán tér 5.

Weboldal: https://shop.101bistro.hu

Fotó: Fazekas Nikoletta
Fotó: Erdőháti Áron
Fotó: Fazekas Nikoletta

Time Out Market – üzleti ebéd

A Time Out Market Budapest a Blaha Lujza téren nyílt meg nemrég, és egy különleges lehetőséget kínál azoknak, akik lazább hangulatú helyet keresnek.

Gyakran előfordul, hogy az ember nem ismeri tökéletesen a partner ízlését: lehet, hogy valaki a klasszikus, jól ismert fogásokat kedveli, de az is lehet, hogy szívesen kísérletezik új, izgalmas ízekkel. Ilyenkor kifejezetten jól jön egy olyan hely, ahol minden opció elérhető, és a Time Out Market pont ilyen. A piac különböző éttermei között mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt.

A belső tér modern, világos, rendezett, és bizonyos szempontból kifejezetten elegánsnak is mondható. És a központban található hosszú asztalok mellet kisebb, rejtet zugokat is találhatunk az épületen belül.

A kínálatban szerepelnek magyaros, mediterrán és távol-keleti ételek, fine dining falatok, valamint tapas-jellegű fogások is. A standoknál minden étel gondosan tálalt, így a piac hangulata és a minőségi ételek együtt adják az ebédhez szükséges komfortot és rugalmasságot.

Az árak széles skálán mozognak: egy egytálétel 3–6 ezer forint körül elérhető el. De választhatunk több fogást is, akár teljesen különböző helyekről.

Ez a válogatásos jelleg és a különféle stílusú fogások miatt a Time Out Market ideális választás, ha az ember kicsit eltérne a hagyományos üzleti ebéd kereteitől, de szeretné a beszélgetés és az étkezés minőségét is biztosítani.

Cím: 1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1.

Weboldal: https://www.timeout.com/time-out-market-budapest


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

GASZTRO
A Rovatból
Egy szelet Itália Budán: Pizza ’O Sole Mio
Egy családi vállalkozás, amely mára három helyszínen kínál autentikus nápolyi pizzát és olasz konyhát.


Budán járunk, de messze a forgalmas csomópontoktól: a Máriaremetei út környéke már egészen más világ. Itt a város lassan elcsendesedik, a házak között egyre több a kert, és a levegőben ott van valami vidéki nyugalom. Ezen a környéken főként kirándulókkal és családokkal futhat össze az ember, akik a városi nyüzsgés helyett inkább a nyugalmat és a természet közelségét keresik.

Itt, a Máriaremetei út 116. szám alatt találjuk a Pizza ’O Sole Mio legújabb egységét.

A családi vállalkozásnak mostanra a védjegye lett, hogy nem a belvárosi rengetegben hódít: két egységük a város peremén, egy pedig azon kívül működik. A gödi (Szent István utca 24.) és a XVI. kerületi (Mátyás király utca 63.) helyszínek után ez a budai, Máriaremetei pizzéria egy újabb környéket igyekszik elvarázsolni. Ez a tudatos döntés is sokat elárul a családi vállalkozás szemléletéről: nem gyorséttermet, hanem igazi találkozási pontot akartak létrehozni, ahol a vendég éppúgy otthon érzi magát, mint egy olasz kisvárosban.

A Pizza 'O Sole Mio vállalkozást Viki és Laci, valamint Viki édesanyjának párja, a milánói Luca alapította. Luca 20 éve él Magyarországon, és több mint 10 éve tevékenykedik pizzaszakácsként. Ő a receptek megalkotója, így a családi vállalkozás mindhárom egységében biztosított az autentikus olasz ízvilág.

De nem ő az egyetlen akinek rutinja van a csapatban, a tészta- és pizza részlegen mindig dolgozik hozzáértő, olasz szakács, és a magyar munkatársakra sem lehet panasz. (Saját szemünkkel láttuk a szakértő mozdulatokat, amivel a tésztát nyújtották.)

A II. kerületi egység belső tere tágas, ugyanakkor hangulatos és barátságos. Ahogy belép az ember, egy fotó-kompatibilis függőfotelekkel berendezett zöld fal fogad, és egy gyereksarok a legkisebbek örömére.

Az alsó teremben található falfestmény pedig a tipikus olasz tavernák hangulatát idézi, miközben az ablakon át a zöld kertvárosi környezet nyugalma köszön be a térbe.

Jó időben a belső udvar is rendelkezésre áll (ez valószínűleg már csak jövőre lesz aktuális). Ideális hely a frissen készült pizzák elfogyasztására, kávézásra, borozásra, de terveik között szerepel, hogy kivetítőn keresztül sportmeccseket is nézhessünk majd itt.

A Pizza 'O Sole Mio számára az alapanyagok beszerzése kulcsfontosságú.

Két hetente saját autóval utaznak Olaszországba, hogy beszerezzék a hozzávalókat.

Így biztosított, hogy a lisztek, a szószok és a feltétek is valóban olasz eredetűek legyenek, és a minőséget közvetlenül a tulajdonosok ellenőrizhessék.

Zöldségekből és a bizonyos húsokból természetesen sok esetben helyi alapanyagokat használnak. De ha kikér az ember egy vegyes tálat, amin sonka, szalámi és többféle sajt is található, majd mellé kér egy pohár sört vagy bort: az mind olasz lesz.

A menü változatos, a klasszikus olasz ételektől a szezonális különlegességekig terjed.

Az étlap állandó eleme a selymes, mégis karakteres paradicsomleves, amelyhez az évszakok váltakozásával olykor egy-egy szezonális krémleves, például sütőtökös változat is társul.

A tészták közül a Spaghetti alla Carbonara igazi mérce azok számára, akik értékelik az olasz konyha hitelességét. Az étel tojássárgájával, guancialéval, pecorinóval és frissen őrölt borssal készül — ahogy azt Rómában is tálalnák, mindenféle tejszínes kompromisszum nélkül.

A végeredmény egy krémes, telt ízű, mégis könnyed tésztaétel, amelyben a guanciale sóssága és a pecorino karaktere tökéletes egyensúlyt alkot.

A Tagliatelle alla Bolognese ezzel szemben a házias olasz ízeket idézi: a gazdag, lassan főtt bolognai ragu és a friss tagliatelle tészta klasszikus kombinációja, ami minden falatban egyszerre hozza az otthonos és autentikus élményt.

Akik a sütőben sült, sűrűbb, gazdagabb fogásokat kedvelik, azok számára a kemencében készült Lasagna vagy a Gnocchi alla Sorrentina kínál alternatívát.

A pizzák tésztája 72 órás kelesztést kap. A végeredmény rusztikus: kívül ropogós, belül lágy és buborékos, ahogy egy nápolyi pizzának lennie kell.

A Diavola a pikánsabb ízek kedvelőinek egyik kedvence: San Marzano paradicsomszósz, fior di latte és ventricina pikáns szalámi kerül a könnyű, levegős tésztára.

A Burrata pizza a klasszikus olasz kombinációk ünnepe – San Marzano paradicsomszósz, fior di latte, 16 hónapig érlelt pármai sonka, rukkola, koktélparadicsom, parmezánforgács és a krémes burrata adja a tökéletes harmóniát.

A Pera pedig a ház „gourmet” szekciójának egyik legizgalmasabb darabja: fior di latte alapra kerül kecskesajt, körte, gorgonzola, dió és sonka. Az édes, sós és diós ízek találkozása, kifejezetten izgalmas élményt nyújt.

Míg a pesti oldalon csak elvitelre van lehetőség, addig a budai egységben az elvitel és helyben fogyasztás is adott.

A házhoz szállítás 5 km-es körzetben Wolton és Foodorán keresztül érhető el.

De ha minket kérdeztek, érdemesebb inkább beülni és élvezni a családias, barátságos hangulatot, és a szuperfriss pizzákat és tésztaételeket egy finom ital és egy jó beszélgetés mellett.

Cím:

1028 Budapest, Máriaremetei út 116.

1162 Budapest, Mátyás Király u. 63.

2131 Göd, Szent István u. 24.

pizzaosolemio.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET: