hirdetés

BUDAPEST

Új logót és szlogent kapott Budapest

Meg lehet nézni a korábbiakat is, hasonlítsátok össze őket.

Link másolása

hirdetés

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes mutatta be Budapest új logóját, illetve szlogenjét is, amelyet a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. tervezett meg. Ez a két elem a főváros arculatfejlesztésének első néhány lépése.fountain-177274_960_720

Tarlós István főpolgármester szerint Budapest a régió éllovasa lehet, de csak akkor, ha a fővárosnak van jól kommunikálható és hiteles brandje, illetve márkastratégiája. Ehhez kellett a logó, ami Tarlós szerint

identitást hordoz magában, méltó Budapest értékeihez, de modernitást tükröz és időtálló

Az új logó Budapest történelmi örökségeit és értékeit jelképezi; újszerű, azonban klasszikus elemekre épít, színvilága az eredetihez képest pedig leegyszerűsített.6pgx8H1gAOBp925es

A szlogen a város összetettségére, egyesítő szerepére utal, emellett Budapest sokszínű értékeit, a magyarság életében betöltött központi szerepét tükrözi. A Szent Korona azt jelképezi, hogy Budapest az egész magyarságnak, a magyar nemzetnek a fővárosa is.

hirdetés

A város, amely egyesít.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra arról is beszélt, hogy év végére készül el teljesen az új arculat, illetve az arculati kézikönyv.budapest-705823_960_720

A főváros oldalán meg tudjátok nézni Budapest korábbi jelképeit, összehasonlításként. Nektek tetszik az új? Szebbnek tartjátok, mint a korábbiakat?

Ha érdekes volt a cikk, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
BUDAPEST

Látványos kép: ilyen Budapest az űrből nézve

Egy amerikai űrhajós készítette a felvételt a Nemzetközi Űrállomásról.

Link másolása

hirdetés

Sokan sokféleképpen megörökítették már, így számos remek felvételt láthattunk már Budapestről. De van olyan hely, ahonnan nem sokan készíthetnek képet a magyar fővárosról.

Robert Shane Kimbrough amerikai űrhajós ezredes egyenesen az űrből lőtt egy látványos fotót a városról, amely sárga fényeiben fénylik a fekete éjszakában.

"Jó éjszakát Budapest! Elképesztő látvány a Nemzetközi Űrállomásról" - írta az alábbi, Twitteren megosztott képhez az asztronauta.

hirdetés

Forrás: hvg.hu


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
BUDAPEST

Óriáspályaudvar lehet a Nyugatiból, alaposan megváltozhat a környezete is

Elbontják a felüljárót, bevezetik a reptéri gyorsvasutat és parkok is lesznek a tervek szerint.

Link másolása

hirdetés

Vasúti alagútban futó vonatok, reptéri gyorsvasúti csatlakozás és vonatok nélküli utascsarnok - egy évtized múlva így nézhet ki a Nyugati Pályaudvar. Az ország legforgalmasabb vasútállomásának teljes átalakítására nemzetközi tervpályázatot írtak ki.

A cél, hogy többszörösére növeljék a pályaudvar forgalmát azzal, hogy úgynevezett fejpályaudvar helyett átmenő rendszerben fogadja a vonatokat.

Bár a pályaudvar jelentős felújításon esett át, a kapacitása nem növekedett. A nagy forgalom miatt lassú a bejutás a külső pályaudvari zónából a pályaudvarra - mondja Vitézy Dávid. A gond az, hogy az elővárosi vonatoknak is ez a végállomása, és itt kell megfordítani őket, ami hely- és időigényes manőver jelenleg.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST

Több helyen kötelezővé tették a maszkviselést az egyik budai kerületben

A kormány továbbra sem hajlandó szigorítani, de az önkormányzatok saját hatáskörben elkezdték.

Link másolása

hirdetés

A Hegyvidéki Önkormányzat (12. kerület) kulturális és sportintézményeiben 2021. november 1-től a hat éven felülieknek kötelező a szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk viselése. Az intézkedésre a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében kerül sor - írja a Hegyvidéki Önkormányzat hivatalos oldala.

A fővárosi önkormányzat és a BKK sem teheti kötelezővé a maszkviselést, azonban erősen ajánlják azt.

Nem új keletű a kerületben maszkviselés, hiszen október 13. óta az önkormányzat épületébe csak orrot és szájat eltakaró maszkban lehet belépni. Akinél nincs, annak az önkormányzat biztosít orvosi maszkot a portán és az intézményben is.

A MOMkult épületében a rendezvények során elsősorban a programhelyszíneken, valamint azon szolgáltatási pontoknál, ahol a szociális védőtávolság nem tartható (színházterem, előadótermek, büfé, ruhatár, mosdóhelyiségek stb.) kötelező a maszk viselése.

Egyre több helyen vezetik be a kötelező maszkhasználatot. Ahogyan mi is megírtuk, legutóbb Kazincbarcikán hoztak szabályt róla.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST

Részletekben adhatják át a 3-as metró középső szakaszát

A Népszava úgy tudja, három megállót már 2022 májusában átadhatnak, ugyanakkor az egész szakaszt csak 2023 tavaszán.

Link másolása

hirdetés

Jelentősen befolyásolhatja a hármas metró kivitelezési határidejét, hogy a tavalyi nagy vihart kavart áremelés után újabb szerződésmódosítást próbál kicsikarni a Swietelsky Építő és a Swietelsky Vasúttechnika Kft., de október elején többletköltségigényt jelentett be az EDR (egységes digitális távközlő) hálózat kiépítését végző Pro-M Zrt. is – értesült a Népszava. A lap szerint a Swietelsky egyik alvállalkozója felfüggesztette a kivitelezési munkát.

A legfrissebb ütemtervek szerint a teljes vonal forgalomba helyezése legkorábban 2023. március 15-re várható.

A lap úgy tudja, a rekonstrukcióról készült legutóbbi belső tájékoztatóban már meg sem említik a vonal átadására vonatkozó korábban meghatározott 2023. januári dátumot, az viszont szerepel benne, hogy a több állomáson felmerült extra azbesztmentesítési és padlócsere miatt újabb határidő hosszabbítást kértek a kivitelezők, többletköltség kifizetése mellett.

A Népszava szerint a középső szakaszt az északi és a déli szakasszal ellentétben nem egyben, hanem darabokban nyitják meg majd az utasforgalom előtt.

2022. május közepén adnák át a Semmelweis Klinikák, a Corvin-negyed és a Kálvin téri állomásokat, és decemberre készülhet el a Deák téri állomás is.

A BKV mindezek ellenére azt közölte a lappal, hogy a Swietelsky-vel kötött szerződés alapján a munkák befejezésének határideje 2023. január 6. Hozzátették: ekkor kezdődhet el a műszaki átadás-átvételi eljárás. A lap szerint ennek elméletileg 30 nap alatt le kellene zajlania, de a déli szakaszon például néhány nap alatt megtörtént. Ezt követik a próbafutások, amelynek végén megnyitható a vonal az utasok előtt.

A teljes felújított metróvonal átadása továbbra is 2023 első negyedévében várható

- közölte a BKV.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: