Nemo - a népszerű halbisztró
A tengerparti városok éttermeit idéző helyet a sikeres Facebook-kampánynak, és az utcai suttogó propagandának köszönhetően már nyitás előtt ellepték a vendégek.
Így gyakorlatilag egy hónapig próbaüzemelt a halas étterem, miközben az utolsó simítások folytak. A kialakításnak még mindig nincs vége, az óriási érdeklődés miatt folyamatosan bővül a személyzet. Jelenleg is tanulnak az új szakács-jelöltek.



A hangulat laza, a környezet stílusosan egyszerű, nem kell ismerni a halkést, és a homárbontót sem, ahhoz, hogy valaki ide betérjen. A minőség mégis első osztályú. Ez többek annak köszönhető, hogy a konyhafőnök és társai a Nobuból igazoltak át.
Hende Szabolcstól megtudtuk, hogy a luxusétteremben megismerték a halakat, megtanulták, hogy mindennek tökéletesnek kell lennie, ezért itt is csúcsminőséget biztosítanak, csak elérhetőbb áron.


A színes salátabár és a halaspult mögött igazi látványkonyhát üzemeltetnek. Az előkészítés egy része a hátsó konyhában zajlik, de a sütés, főzés gyakorlatilag a vendégtérben zajlik. Ennek ellenére még sincs zavaró halszag, a nyitás után dupla elszívó rendszert szereltettek be azért, hogyha már vége lesz a terasz-szezonnak, akkor is élvezhető legyen az étkezés.
Az alapanyagokat viszonteladóktól szerzik be, de a hosszú távú tervek között szerepel, hogy saját maguk vásároljanak az adriai piacokon. A kínálatban egyaránt szerepelnek a tengeri halak, az édesvízi halak, a tengeri herkentyűk, a friss lazac, és most már az osztriga is. Azért, hogy a vegetáriánusok is jól lakhassanak erdei gombakrémlevest, és egy egyedi camembert-es főfogást is készítenek.



A rajztáblákra rögzített étlapról tapast, leveseket, salátákat, grill ételeket, szószokat és köreteket választhattok. Ezt kiegészíti a napi ajánlat, ami általában két különböző étel. Az adagok laktatóak, a spanyol recept alapján készült paradicsomos tőkehalleves például annyira tartalmas, hogy főfogásnak is megteszi.
Szabolcsék kerülik a mesterséges alapanyagokat. A halburgerbe a "pogácsa" helyben készül, mint ahogy a szószok és a mártogatók is, a gyerek nagy kedvencét a halrudacskákat is ők csinálják, 100 százalék természetes alapanyagokból. A hamburgerhez a bucit pedig a közeli albán pékségből szállítják.


A legemblematikusabb ételük a fish & chips, aminek a bundájába cider is kerül. Ez az az a fogás, amiből soha nem tudnak eleget készíteni. A halakat főként sülve, főve tálalják, ebben nem követik a Nobus vonalat. Desszert vonalon az újragondolt, Nemo tiramisu hódít.
A borok felelőse az RTL Klubból is ismert, híres sommelier: Kovács Antal, aki a hazai kis pincészetek borait részesíti előnyben. Ugyanígy sörfronton is a magyar kézműves sörök nagyobb választékban szerepelnek az itallapon.


Az ételek jelentős részből van kóstolóadag, de ez arányaiban drágább, mint a normál adag. A teljes adag fish & chips 1690 forintba kerül, a tartalmas tőkehalleves 1390 forintba, a gyermekmenüért 690 forintot kérnek, és ehhez ajándékot is adnak, a lazac burgert 1390 forintért kínálják, míg a tiramisut 590 forintért.
A jövőt tekintve a tulajdonosoknak és a főszakácsnak komoly tervei vannak. A legnagyobb cél, hogy franchise-ként működjenek. Emellett szeretnének rendszeresen kitelepülni, fesztiválokon és rendezvényeken bemutatkozni, valamint tematikus esteket szervezni.
Cím:
Nemo Fish & Chips & Salad Bar
Budapest, Lövőház utca 16.
Nyitva:
Hétfőtől-Vasárnapig: 11:30-23:00