BUDAPEST
A Rovatból

Így változik a közlekedés a szombati margitszigeti Fenyő Miklós-koncert és a tűzijáték miatt

Aznap este még egy éjszakai futóverseny is lesz, így a környéken szórakozóknak ezzel is számolni kell.

Link másolása

Idén augusztus 27-én Fenyő Miklós két jubileumot is köszönt Pábijubileum 75/25 című teltházas koncertjével a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A 75. születésnapját és a 25. margitszigeti koncertjét ezúttal tűzijáték is kíséri, azaz aznapra halasztották az augusztus 20-ai tűzijátékot. Fenyő Miklós és a Produkció, valamint a Margitszigeti Színház kéri a közönséget, hogy az út- és hídlezárások, forgalomterelések miatt, időben induljanak a koncertre, melyet megszakítás nélkül terveznek előadni.

Az augusztus 20-ai tűzijáték augusztus 27-ére (szombat) került, mely napon a Margitszigeti Színházban Fenyő Miklós koncert lesz, ezért a szervezők felhívják a közönség figyelmét, hogy a tűzijáték miatt több lezárásra és forgalomkorlátozásra számíthatnak Budapesten (többek között a Margit híd is érintett), így kérik – ezzel számolva –, időben induljanak az eseményre.

„A csodálatos Közönségünk érdekét messzemenőkig figyelembevéve, a lehetőségeket jól körüljárva, arra jutottunk a Margitszigeti Színházzal közösen, hogy az augusztus 27-ére meghirdetett, teltházas előadásunkat megtartjuk, mert erre nagyon sokan számítanak, mivel már tavaly november óta tudható a jubileumi buli időpontja. Kérjük, mindenki időben induljon a koncertre, hogy együtt ünnepelhessünk a Pábijubileumon!” – nyilatkozta Fenyő Miklós.

Fontos információk a közlekedésről

E napon, a MAHART tájékoztatása szerint, nem közlekedik a színházi hajójárat sem, így ezzel nem tudnak érkezni a koncertre. Akik aznapra, előre váltottak külön hajójegyet, azok a jegy bemutatása után, a margitszigeti jegypénztárban visszakapják a jegyek árát.

Távozás a Margitszigetről

Ezen felül a BKK tájékoztatása szerint, augusztus 27-én (szombaton) – éjszakai futóverseny alatti forgalom lezárás miatt – a Fenyő Miklós Pábijubileum koncert után a BKK buszok nem tudnak a Margitszigeti Színház bejáratához közlekedni.

Így előadás után, a 26-os és a színházi rásegítő autóbuszjáratok a Margitsziget Árpád híd felőli oldalán elhelyezkedő Zenélő kúttól szállítanak utasokat a Göncz Árpád városközpont felé.

A Margitszigeti Színház azok számára, akiknek nehézséget jelent a gyaloglás, „kisvonatos sétajárat” közlekedési eszközt indít az Árpád híd felé a buszokhoz. A járat annyi alkalommal fordul a színház és a Zenélő kút között, ahányszor szükséges.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


BUDAPEST
A kormány lemondott több mint egymilliárd forint uniós pénzről, amit a Nyugati pályaudvar átépítésére kaptak
A tervek szerint az Eiffel-csarnok alá vitték volna a vágányokat, az így felszabaduló részen pedig közösségi teret alakítottak volna ki. Lázár János azonban közbelépett.

Link másolása

Lázár János beruházási miniszter javaslatára azonnali hatállyal

felmondott egy tavaly októberben aláírt 2,8 millió eurós (1,1 milliárd forint) összegű uniós támogatási szerződést a kabinet

- írja a Népszava.

A lap megjegyzi, hogy a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapvetően az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz 2022. évi második pályázati kiírására történő benyújtásáról szól, de az utolsó pontjában az is szerepel, hogy Magyarország a szomszédságában zajló háború idején a rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében szükséges költségvetési intézkedések keretében felmond egy Európai Bizottsággal korábban megkötött Támogatási Megállapodást is.

A Népszava információi szerint a Nyugati pályaudvar környezetének megújítására, kapacitásbővítésére, valamint további tervezési feladatainak elvégzésére még tavaly a Vitézy Dávid vezette - azóta megszűnt - Budapest Fejlesztési Központ és a jogutódja a Lázár János felügyelete alá tartozó Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) által elnyert uniós forrásról van szó.

Az már korábban kiderült, hogy a spórolás legnagyobb vesztese Budapest lesz. Folyamatosan állítják le a projektjeit az iskoláktól a hídakig.

A Nyugati Pályaudvar újjászületését célzó terv 2,5 milliárd forint összértékű projekthez az állami forráson kívül ugyanis az EU-tól pályázati úton 2,8 millió eurót, azaz körülbelül 1,1 milliárd forint forrást nyert el a BFK jogutódjaként az NKK.

A felújítástól többek között a metróállomás integrálását várták, valamint a vágányokat a műemléki védettségű Eiffel-csarnok alá vitték volna, az így felszabaduló teret pedig közösségi célokra nyitották volna meg. Lehetőség nyílt volna a belváros további zöldítésére, a környéken egy új, parkosított városrészt alakítottak volna ki.

A brit építészirodával meg is kezdődtek a részleteket tisztázó tárgyalások, de a tervezői szerződést már nem tudta aláírni a BFK, mivel Lázár János előbb átnevezte, majd minisztériumába olvasztotta a céget.

Korábban mi is bemutattuk a terveket:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

BUDAPEST
A Rovatból
Így ünnepelt Budapest utcáin a tömeg szilveszter éjjelén
A fővárosban a Covid-éveket leszámítva mindig jó nagy tömeg ünnepelte az új évet, éjjel sem volt ez másképp. Sok ember, dudaszó, tűzijáték, petárdák, színes és hangos kavalkád volt az utcákon.

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
Szilveszteri hangulatban Budapest - már kora este elárasztották a belvárosi utcákat az ünneplők
Hangos dudaszó, színes parókák, konfetti, és egyre nagyobb tömeg - ezt találtuk Budapest utcáin néhány órával éjfél előtt. Mutatjuk a képeket.

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
Videó: Koncertteremmé alakult a Deák téri metróállomás az átadás előtt
A metró vezetése egy zártkörű állomásavató koncerttel szerette volna megköszönni mindazok munkáját, akik részesei voltak a megújulásnak. Most te is bepillanthatsz a különleges eseménybe.

Link másolása

Január 23-án átadják a fővárosi közlekedőknek az M3-as metró Deák téri, valamint a Ferenciek tere állomásokat.

Ám a közlekedés megindulása előtt a metró vezetése egy zártkörű állomásavató koncerttel szerette volna megköszönni mindazok munkáját, akik részesei voltak a megújulásnak. A koncertről az Énbudapestem készített felvételt.

Az M3-as metró felújítása újabb szakaszához érkezik:

január 23-án megnyitják a Ferenciek tere és a Deák Ferenc tér állomásokat az utasforgalom előtt

– írta a Budapesti Közlekedési Központ.

Az átadás után Kőbánya-Kispesttől már a Deák Ferenc térig lehet utazni a metróval, így Dél-Pest felől átszállás nélkül elérhetővé válik a belváros, az M1-es földalatti, valamint az M2-es metró. A Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is pótlóbusz közlekedik, a Nagyvárad téren pedig az állomás felújítása miatt továbbra sem állnak meg a szerelvények.

Az M3-as metró felújítása 2017 őszén a vonal északi szakaszán kezdődött. A felújítás 2023 második negyedévében fejeződik be, várhatóan március közepétől már a teljes vonalon jár a metró, május közepétől pedig az utolsóként felújított Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokat is használhatják az utasok – ígéri a BKK.

A koncertről szóló anyagot EZEN A LINKEN lehet megnézni.


Link másolása
KÖVESS MINKET: