14 okos konyhai trükk, amelyekkel mindenkit le tudsz nyűgözni
1. Tartsd a frissen tartó fóliát a hűtőben, könnyebb lesz vele bánni.
2. Gyömbért kell hámozni? Használj egy kanalat, nem kell flancos hámozó.
3. Ha gyorsan akarsz gyümölcsöt (banán, avokádó, barack) érlelni, akkor rakd őket papírzacskóba.
4. Ha konyhai maradékdarálót/szemétőrlőt használsz, néha darálj le vele egy gerezd fagyasztatott citromot. Minden rossz szagot eltüntet.
5. Ha ott kell hagynod egy forrásba lévő levest, csak helyezz egy fakanalat a lábosra keresztbe. Nem fog kifutni a leves.
6. Jégkockatartóban remekül lehet tárolni és (lefagyasztani későbbre) a megmaradt friss fűszert vagy éppen bort!
7. Vasserpenyőt nem szabad szappannal vagy tisztítószerrel pucolni, használj erre darabos sót.
8. Só és citromlé keverékével mindent szagot és foltot el lehet távolítani a vágódeszkáról.
9. Melegíts fel egy pohár vizet a mikróban, majd öntsd ki a vizet és a poharat fordítsd rá a vajra ha nagyon kemény. Meg fog puhulni egy szempillantás alatt.
10. Még egy vajas tipp: a vaj papírcsomagolását ne dobd ki, nagyon jól lehet használni tepsi vagy serpenyővajazásra.
11. Ez egy kis gyakorlást igényel: a tojásfehérjét remekül fel lehet szívni ha pumpálsz rajta egy üres műanyagpalackot.
12. A fagyit egy műanyagzacskóba csomagolva rakd vissza a fagyasztóba, ha már jól belaktál belőle (és maradt még).
13. Megkezdett tortát vagy süteményt ne alufóliával zárj körbe, hanem kenyérszeleteket tűzz rá fogpiszkálóval. A kenyér kiszárad, a süti friss marad.
14. Kicsit nyomkodd meg a félbevágott citromot, majd mikrózd meg pár másodpercig. Utána minden cseppet ki tudsz majd belőle facsarni.