hirdetés
halapenz-orvos-targyalas.jpg

„A varratszedésre már rendes összeggel készüljön” - hivatali vesztegetéssel vádolnak egy szülészorvost

Fotó: Illusztráció/Pixabay - szmo.hu
2020. február 24.


hirdetés

Az orvos ellen nem az egykori betegei tettek feljelentést, hanem egy ismeretlen harmadik fél, és a nyomozás után vádemelésig jutott az ügy. Az szerdai bírósági tárgyaláson meghallgatták, majd a vádlottal szembesítették azt az öt nőt is, akiknek a vallomására építette az ügyészség az orvos elleni vádakat.

A volt főorvos minden esetben a műtő és a műtőszemélyzet igénybe vételének költségeire hivatkozva kért pénzt azokért a műtétekért, amelyeket ő ügyeletvezetőként levezetett.

Egy nő a műtétje után, megköszönve, hogy az orvos megmentette az ő és kisfia életét, 60 ezer forintot adott az orvosnak, aki azt mondta neki, hogy " a varratszedésre már rendes összeggel készüljön".

Az úgynevezett hálapénzt, vagy az orvos munkájának megköszönéseként adott ajándék elfogadását nem tiltja az orvosok etikai kódex, ha a beteg az ellátást követően, utólag, kérés nélkül, önszántából adja az orvosnak. Ám a fenti esetekben ez nem önkéntes volt.

A 444.hu beszámolója szerint a tárgyaláson végig ott volt az orvos, aki tagadta az ellene felhozott vádakat,

és szembesítéskor egyenként a tanúk szemébe mondta, hogy soha nem kért, és nem is fogadott el tőlük pénzt a műtétekért.

Szerinte az egész ügy a "néha kicsit pokróc" stílusa miatt megsértődött nők összeesküvése vele szemben.

A tárgyaláson az orvos kiemelte, hogy felháborítónak tartja az ügyet kirobbantó anya viselkedését. Azt monda: "Ahelyett, hogy a szoptatással foglalkozott volna, már a szülés után rögtön a Facebookot nyomkodta!" Azt kérte a bíróságtól, hogy igazságügyi orvos-szakértővel vizsgáltassa meg a fiatal nő elmeállapotát.

A tárgyalás májusban még egy tanú meghallgatásával és a perbeszédekkel folytatódik, a végén ítélethirdetés várható.hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
tesco_bejarat.jpg

Hangosbemondóval küldik ki a 65 év felettieket a Tescókból

Többször is figyelmeztetik a vásárlókat a cserére.
Címkép: Wikipédia - szmo.hu
2020. március 28.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában bejelentette, kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között.

A kijárási korlátozás szombattól életbe is lépett, így az is, hogy a 65 év felettiek csak délelőtt 9 és 12 óra között vásárolhatnak az élelmiszerboltokban, drogériákban, patikákban.

Az Index felkereste a Tescót, hogy mik az első tapasztalataik, hogyan oldják meg, hogy csak a kijelölt időben tartózkodjon 65 év feletti az üzleteikben.

"A 18 év alattiak alkoholvásárlási tilalmának betartásához hasonlóan működik ez a folyamat is. Amennyiben a vásárló valószínűsíthetően nem tartozik a megfelelő korcsoportba, a személy- és vagyonőr (illetve, ahol ez nem biztosított, a műszak- és áruházvezető) kollégáink udvariasan megkérik az érintett vásárlót, hogy igazolja az életkorát. Amennyiben a vásárló ennek nem tesz eleget, kollégánk udvariasan felszólítja a távozásra, és felhívja figyelmét a jogszabályban foglaltakra" - válaszolta a sajtosztály a lap megkeresésére.

hirdetés

Azt is elmondták, hogy 9 óra és 12 óra előtt is hangosbemondós figyelmeztetik az embereket a vásárlócserére.

"A hangosbemondón 8:20-kor, 8:30-kor és 8:40-kor is adunk általános tájékoztatást. Emellett 8:45-kor a hangosbemondókon keresztül (ahol nincs hangosbemondó, ezek jellemzően a Tesco expressz boltok, ott ez élőerővel történik meg) is megkérjük az áruházaink eladóterében tartózkodó 65 év alattiakat, hogy fejezzék be a vásárlást, és hagyják el az eladóteret. Ugyanezt 11:45-kor is megtesszük, amikor az eladótérben tartózkodó 65 év felettieket kérjük meg udvariasan, hogy a saját biztonságuk érdekében 12-ig fejezzék be a vásárlást, és hagyják el az eladóteret" - írták az Indexnek.

A lap információi szerint egyébként a három órás idősáv túl hosszú, elég lenne két óra is a 65 év felettiek számára, hiszen a túl szélesre szabott idősáv a többi vásárló bevásárlását nehezíti meg. De maga a sávos megoldás hétvégéken például nem is lenne indokolt a lap információi

szerint, csupán a hétköznapokon.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
vilagszerte-40-millio-halott.jpg

Egy év alatt 40 millió embert ölne meg a koronavírus világszerte, ha nem védekeznénk ellene

Az Imperial College elméleti modellje szerint fontos, hogy az országok időben döntsenek kijárási korlátozásokról, karanténokról vagy határlezárásokról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 28.


hirdetés

Az Imperial College London egyetem érdekes elméleti modellt állított fel a koronavírus-járvány elemzésére - írja az Index.

Modelljük szerint, ha semmilyen korlátozás nem lépett volna életbe, akkor egy év alatt 7 milliárd fertőzést és 40 millió halálesetet írhatnánk a koronavírus számlájára.

A modellben az is szerepel, hogy ha félmillió emberenként 1 halott esetén életbe lépnek az intézkedések, akkor 97 százalékkal csökkenthető a halálos áldozatok száma.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
vedofelszereles-kina-mti-foto-koszticsak-szilard-ck.jpg

Fotókon, ahogy a 27 tonna védőfelszerelés megérkezett Kínából

Vasárnap pedig további két repülőgép 3 millió 270 ezer maszkot hoz Budapestre.
Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2020. március 28.


hirdetés

Szijjártó Péter az utóbbi napokban többször is elmondta, hogy a koronavírus elleni védekezésben hosszú távra kell berendezkedni. "Az egészségügyi területen a védekezés egyik legfontosabb feladata, hogy legyen elég védőfelszerelés" - hangsúlyozta a miniszter a pénteken megjelent Facebook-posztjában.

Magyarországra Kínából, Törökországból és Üzbegisztánból is érkeznek védőfelszerelések a következő időkben a külügyminiszter szerint. Ám több szállítmány már meg is érkezett. Március 24-én Kínából érkezett egy repülőgép, fedélzetén több mint 3 millió maszkkal, 100 ezer teszttel és 86 lélegeztetőgéppel. Ezt a szállítmányt Orbán Viktor fogadta a Liszt Ferenc-repülőtéren.

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szombaton három repülőgéppel 27 tonnányi védőfelszerelés érkezett Magyarországra Kínából.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
szocsi-fekete-tenger.jpg

Koronavírus: Oroszország hétfőtől lezárja a határait

A Fekete-tenger partját viszont elözönlötték a belföldi turisták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 28.


hirdetés

Oroszországban egy nap alatt 196-tal, összesen 1036-ra nőtt péntekre az új típusú koronavírussal igazoltan fertőzöttek hivatalos száma - írja az MTI március 27-i közleményében. Szombatra 1264-re emelkedett a fertőzöttek száma - a hivatalos adatok szerint.

Egy szombaton közzétett rendelet értelmében Oroszország hétfőtől lezárja a határait - írja a Guardian.

Ez minden gyalogos, autós és vasúti átkelőhelyre és a tengeri határokra is vonatkozik. A repterekre azért nem, mert a nemzetközi járatok közlekedését Oroszország már korábban felfüggesztette. A határzár nem vonatkozik az orosz diplomatákra és a teherfuvarozókra.

Ugyanakkor annyi orosz utazik a Fekete-tenger partjára, hogy fel kellett függeszteni a hotelfoglalásokat - írja a 444.

hirdetés

Az ügy előzménye az, hogy Vlagyimir Putyin elnök március 25-i tévés beszédében bejelentette, hogy a koronavírus miatt minden orosz munkavállalónak, aki nem tud otthonról dolgozni, egy hét fizetett szabadságra kell mennie április 5-ig.

Ezután rohanták meg a Fekete-tenger partját az oroszok, nem maradtak otthon. "Venyiamin Ivanovics Kondratyjev, az Oroszország európai felének déli részén, a Fekete-tenger partján található Krasznodari határterület kormányzója rendeletben függesztette fel a hotelszobák foglalhatóságát március 28-tól április 5-ig. A Szocsit is magában foglaló Krasznodari határterület kormányzója szerint a már ott lévő turistákat senki nem fogja kitenni a szállásaikról, de egy hétig nem jöhetnek újabb vakációzók."

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!