hirdetés
tanulsagok_ck.jpg

„Te lennél-e együtt a 10 évvel ezelőtti szerelmeddel?” – 8 tanulság az elmúlt évtizedből

Tóth Zsófi írása a My Mommy Melody blogon, A fotók illusztrációk/Pixabay - szmo.hu
2020. január 21.


hirdetés

1. Minden veled kezdődik, ezért szánj időt a magaddal való kapcsolatodra!

Ahhoz, hogy a munkádban vagy a párkapcsolatban jól menjenek a dolgok, először nem a munkában vagy a randizásban kell rendben lenni.

Ahhoz, hogy jó legyél, először magaddal kell jól lenned. Utána pedig a közvetlen környezetedben kell rendet rakni (család, közeli barátok). Minden csak ezután jöhet.

Ezért tanuld meg szeretni önmagadat! Azt, aki most vagy, és azt is, aki korábban voltál. Ezért fölösleges maszkokat viselni, fölösleges megjátszani magunkat, vagy behódolni, hogy valaki kedveljen minket… Egyrészt, mert nem kell mindenkit lenyűgözni.

Másrészt, mert

aki igazán számítani fog, az a teljes csomagoddal együtt fog elfogadni és szeretni. Szóval fektess magadba, tégy olyat, amitől több leszel, és ne felejts el önmagadra időt szakítani.

2. Ne aggódj fölöslegesen!

Annyi időm ment el, hogy riadtan görcsöltem vagy agyaltam azon, hogy „vajon jól döntöttem?” vagy „ez tényleg jó lesz így?” De volt olyan is, hogy annyira felidegesítettem magam valamin, vagy bántam, hogy ott és akkor nem álltam ki magamért, hogy még napok múlva is azon pörögtem. "Ez x év múlva fog számítani?"

3. Ne félj hibázni!

A hiba nem szégyen, hanem egy lecke, hogy az út, amit szeretnél, így nem működik.

Tanulj! Tedd ki magad kihívásoknak! Bukj el! Állj fel! – mert ezek a tapasztalatok fognak hozzátenni ahhoz, aki vagy.

Nem mások miatt alakult így, nem mások buktattak meg, te tanultál – ugyanis nem vagy felelős se másokért, se mások hibáiért!

4. Dobd a siker hajszolását a francba!

Annyiszor elképzeltem, mi lesz, ha elérem az áhított célt: hogy akkor majd elfogadnak, akkor majd varázsütésre megoldódik egy-egy problémám. Az évek során azonban rájöttem, hogy a siker egy nem létező tünemény: egyrészt sikeres, vagy jobban teljesítő csak bizonyos emberekhez képest lehetek adott pillanatban.

Hosszú távon sikeresnek maradni pedig megszállott, görcsös, sosem nyugvó munkát jelent, ahol fél szemmel az ember mindig másokat, és mások teljesítményét figyeli. Ebbe pedig bele lehet őrülni, bele lehet roppanni.

Ne sikeres akarj lenni, hanem olyan dolgokat csinálj, amitől a lelked jól érzi magát, amitől te úgy érzed, jó úton haladsz.

5. Higgy!

Az életed pont olyan, amilyen szemüvegen, amilyen hozzáállással tekintesz rá - csak annyira jó, amennyire te hiszel benne. Lehet, hogy most éppen fájdalmas, és kilátástalannak tűnik, de ha hiszel benne, és teszel érte, mindig jön valami újabb jó.

6. A világnak igenis szüksége van rád, okkal vagy itt. Ezért hozd ki belőle a maximumot!

Amikor babát szerettem volna, de nem jött össze, akkor sokszor megríkatott az a gondolat: a kis lélek választja az anyját, és azt is, mikor jön a földre. Nem csupán a leendő lelkekkel van így – egyszer a te lelked is azt választotta, hogy ide jön. Ebbe az országba. Ehhez a családhoz. Ebbe az életbe. A lelked tudja, hogy itt akar lenni, és tudja, hogy itt és most dolga van. Te se felejtsd el!

7.Légy hálás!

A jó pillanatok mellett gyakran elmegyünk, és olyan természetesnek vesszük…. néha álljunk meg, és adjunk hálát értük.

Olykor pedig lassítsunk le, hogy a rossz pillanatokat is a szívünkbe zárhassuk, később pedig hálásan tekinthessünk rá.

Néha rossz dolgok történnek jó emberekkel. Sőt van, hogy borzalmas dolgok történnek nagyon jó emberekkel. Gyakran annyit rágódunk azon, hogy „mi lett volna ha?” vagy „ezt most miért kellett?”

A válasz, hogy valami miért történik, van, hogy csak évekkel később érkezik meg. Ne firtasd a megtörtént eseményeket, csak fogadd el. Lehet, hogy abból a hamuból olyan dolog épül, amire neked mindenképpen szükséged lesz.

8.Tedd meg!

Sok „mi lett volna ha…” gondolatom volt. A legnagyobb félelem, amiért nem tettem meg, az az attól való félelem volt, hogy pofára esek. Vagy ki tudja, hogy mi fog utána történni. Holott ez a legjobb és legáldásosabb része a dolognak.

Valójában nagyon jó, hogy nem tudjuk, mi fog velünk történni. Ha tudtam volna, mennyire összetörik a szívem bizonyos emberek, mennyire nehéz lesz egy-egy hibámból felállni, vagy mennyire bántóak lesznek bizonyos események vagy emberek, mindannak a jónak ellenére amit hoztak az életembe, félnék belevágni.

A pofára eséseimből pedig a legtöbbet tanultam az évek során. Viszont a megbánást, hogy nem tettem meg, mindig is nehezebb volt feldolgozni és elengedni.

Ha tetszett amit olvastál, keresd Zsófi írásait a My Mommy Melody blogon vagy a Facebookon!


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
binoculars-2474698_1920-1000x667.jpg

„4 hónapig élt rettegésben” – hónapokon át követte vélt gimis szerelmét a brit férfi

A férfi, akit végül a rendőrök tartóztattak le, azt képzelte, hogy egy pár voltak a brit nővel gimnáziumban.
Kép: Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. március 25.


hirdetés

Danielle McGowan tavaly négy hónapig élt rettegésben, amikor észrevette, hogy egy férfi követi mindenhova - írja a Mirror. Daniel Owen nem volt számára ismeretlen, mivel egy iskolába jártak, azonban azt nem tudta, hogy a férfi egy vélt szakítás miatt gondolta úgy, hogy tíz évvel később megkeseríti a nő életét.

A férfi ugyanis abban a rögeszmében élt, hogy a nő a gimnáziumi szerelme, és azért követte, hogy bosszút álljon a szakításért.

McGowan és Owen öt éven keresztül jártak egy iskolába, 2012-ben végezték el a nálunk érettséginek megfeleltethető GCSE-t a Greater Manchester-beli Oldhamben. Az iskolában sosem volt köztük kapcsolat, néha beszélgettek csak 14 és 16 éves koruk között.

A férfi mindenhova követte őt, nevetett és kiabált rá, tárgyakkal dobálta.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
tk3s_swns_unluckiest_bride_04.jpg

Már harmadjára hiúsul meg a világ legpechesebb párjának esküvője és nászútja – ezúttal a járvány miatt

13 éve vannak együtt, végre rászánták magukat az esküvőre, de balszerencsék sorozata akadályozza őket.
Fotó: Northfoto - szmo.hu
2020. március 24.


hirdetés

Egyenesen a világ legszerencsétlenebb mennyasszonyának nevezik a WalesOnline cikkében Steph Carrt. A 31 éves nő 13 év együttélés és két közös gyerek után döntött úgy párjával, hogy egybekelnek, de amióta a döntést meghozták, igazi pechszéria zúdult a nyakukba.

Azzal kezdődött, hogy hiába foglalták le az álomesküvő helyszínét még időben, egy hónappal a nagy nap előtt a Netflix megvásárolta a helyet, és törölt minden eseményt, így a lagzit is.

Később találtak egy másik helyet, és ezzel párhuzamosan lefoglaltak egy kéthetes floridai nászutat is 3500 font (1,3 millió forint) értékben. Utóbbiból végül semmi nem lett, mert röviddel az utazás előtt csődbe ment a Thomas Cook utazási iroda, ahol a vakációt intézték, így nemcsak a nászutat bukták el, hanem a pénzt is.

Itt még egyáltalán nincs vége a pechszériának: a 35 éves vőlegény lábtörése csak egy apró közjáték a már-már komikus balszerencse-áradatban, aminek csúcspontját egyelőre az jelenti, hogy a végül nagy nehézségek árán újraszervezett esküvőt és nászutat most éppen a koronavírus-járvány miatt kellett lemondani.

hirdetés

"Azt gondoltam, hogy ez a nap egy olyan tündérmese lesz, mint amire minden nő vágyik, de az egész már sokkal inkább hasonlít egy rémálomra"

- mondta a lap kérdésére a szerencsétlen menyasszony.

A koronavírus miatt sok esküvőt kellett lemondani. Mind közül talán ez a legszívbemarkolóbb történet:


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
man-woman-male-female.jpg

Az alig egy hete együtt járók is összeköltöznek már, hogy szét ne válassza őket a karantén

Eljött világszerte a koronavírus-párok ideje.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 26.


hirdetés

Most nincs idő Rómeó és Júliát játszani – hangzik el egy, a II.világháború idején játszódó magyar filmben, az Ideiglenes paradicsomban két véletlenül egymásra talált szerelmes között. Hasonlót érezhetnek napjaink azon fiataljai, akik attól félnek, hogy a karantén közéjük áll, és ezért nem várják meg, hogy kapcsolatuk megerősödjön: inkább vállalják az összeköltözés kockázatát, mintsem hogy hetekig ne lássák egymást.

Nagy-Britanniában ez a jelenség azután ütötte fel a fejét, hogy a brit kormány bejelentette: azok a párok, akik nem élnek együtt, vagy lépjenek házasságra, vagy költözzenek össze, különben kénytelenek lesznek külön maradni. A legújabb rendeletek szerint tilos egymást otthon meglátogatni, vagy pedig nyilvános helyen találkozni – írta a Daily Mail

Emiatt aztán néhány friss szerelmes pár úgy döntött, hogy összebútoroznak, amíg nem késő. A közösségi médiában megjelent történetek arról árulkodnak, hogy az új egy fedél alatt lakók között vannak, akik csak néhány hete ismerik egymást, sőt, olyanok is, akik csak néhány randin vannak túl.

Ilyen élményben van része a magát „anarchista tehenészlánynak” nevező ifjú hölgynek, aki a Twitteren bevallotta: korábban dühös volt, ha látott túl korán összeházasodó párokat. Ehhez képest most barátjával egy hét után egy lakásba költöztek, együtt főznek, együtt mosnak. „Változnak az idők” – írta.

Egy másik lány közölte a szüleivel, hogy a karantén idejére összeköltözik a fiújával, és őket sem akarja veszélyeztetni. Az anyja ugyan hülyének nevezte, de a lány nem tágított: „Látnom kell őt”.

hirdetés

Katie és párja már egy hónappal ezelőtt beszéltek arról, hogy össze kellene költözni, így ez a helyzet megkönnyítette döntésüket. „Majd meglátjuk, hogyan tudjuk kezelni társfüggőségünket”.

Jenny Harries országos helyettes tisztifőorvos szerdai sajtósajtótájékoztatóján megerősítette: „Nem akarjuk, hogy az emberek jöjjenek-menjenek házról házra. Ez ellentétes a társadalmi interakciók csökkentésének céljával és a betegség átadását segíti elő. Tehát teszteljék óvatosan érzéseik erejét, vagy legyenek együtt, vagy maradjanak külön, de tartsanak ki döntésük mellett”.

 

 

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
eskuvo_menyasszony_volegeny.jpg

„A koronavírus miatt elmarad az esküvőnk, és félek, hogy az új időpontot már nem érem meg”

Nyári esküvőt terveztek, de a koronavírus miatt le kell mondani. Új időpont legközelebb csak jövőre lenne, de a menyasszony attól fél, hogy addigra belehal a mellrákba. Egy angol újságírónő szívszorító vallomása.
képünk illusztráció, fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. március 21.


hirdetés

Roisin Pelant még 2016 januárjában diagnosztizálták mellrákkal, akkor 35 hetes terhes volt. Az újságíró azóta is küzd a betegséggel, folyamatos kemoterápiára szorul élete végéig. Ennek ellenére úgy döntöttek kedvesével, hogy idén nyáron összeházasodnak, a lagziba pedig mindenkit elhívnak, akit csak lehet. Ebbe a tervbe csapott bele villámként egyik percről a másikra a koronavírus.

"A legnagyobb és egyben legrosszabb hír, amit ezen a héten kaptam, hogy el kell halasztani az esküvőnket"

- így kezdi a szubjektív írást Pelan a Mirrorban.

Az elkeseredett nő ezután leírja, hogy egyik éjszaka a hangpostáján hagyott üzenetet Melbourne-ben élő nővére, aki zokogva mondta le a részvételt a nyárra tervezett esküvőn. Az ok természetesen a koronavírus-járvány.

Pelan ezután elmeséli, hogy nővérét két héttel később diagnosztizálták mellrákkal, mint őt, így tulajdonképpen közösen vették fel a harcot a betegség ellen.

hirdetés

Ezen túl is szoros kapcsolat fűzi egymáshoz a két testvért, ezért elképzelhetetlennek tartja, hogy nélküle tartsák meg az esküvőt. A probléma csak az, hogy az eredetileg kinézett időpont után az összes nyári időpont foglalt egészen 2021-ig arra a helyre, ahol a lagzit tartották volna.

Végül úgy döntöttek, hogy jobb híján jövő áprilisra halasztják az esküvőt, így lemondanak arról, hogy igazi nyári lakodalmat csapjanak az erdőben, és nagyon bíznak abban, hogy szép idő lesz tavasszal is.

De ennél sokkal jobban aggódik az újságíró azért, hogy életben lesz-e még akkor. Úgy fogalmaz:

"A kisördög rögtön odakuporodott a vállamra és azt súgta a fülembe: egyáltalán nem biztos, hogy életben leszel még 2021-ben. Uh, rák, utállak!"

A nő ezután hosszan ír arról, hogy forgatta fel egycsapásra a világjárvány nemcsak az ő, hanem az egész ország hétköznapjait. Ír arról, hogy viszonyulnak egymáshoz az emberek akár személyesen, akár csak a Facebookon. Egy mondat erejéig pedig kitér arra, hogy milyen nehéz helyzetben van a kemoterápia miatt, ami gyakorlatilag szétrombolja az ember immunrendszerét, széles tárva a kaput ezáltal a koronavírusnak.

Pelan ettől függetlenül pozitívan zárja az írást, és mindenkit arra kér, hogy vigyázzon magára és szeretteire.

"Béke, szeretet és kézfertőtlenítő"

- zárja sorait a publicista.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!