hirdetés
tanulsagok_ck.jpg

„Te lennél-e együtt a 10 évvel ezelőtti szerelmeddel?” – 8 tanulság az elmúlt évtizedből

Tóth Zsófi írása a My Mommy Melody blogon, A fotók illusztrációk/Pixabay - szmo.hu
2020. január 21.


hirdetés

1. Minden veled kezdődik, ezért szánj időt a magaddal való kapcsolatodra!

Ahhoz, hogy a munkádban vagy a párkapcsolatban jól menjenek a dolgok, először nem a munkában vagy a randizásban kell rendben lenni.

Ahhoz, hogy jó legyél, először magaddal kell jól lenned. Utána pedig a közvetlen környezetedben kell rendet rakni (család, közeli barátok). Minden csak ezután jöhet.

Ezért tanuld meg szeretni önmagadat! Azt, aki most vagy, és azt is, aki korábban voltál. Ezért fölösleges maszkokat viselni, fölösleges megjátszani magunkat, vagy behódolni, hogy valaki kedveljen minket… Egyrészt, mert nem kell mindenkit lenyűgözni.

Másrészt, mert

aki igazán számítani fog, az a teljes csomagoddal együtt fog elfogadni és szeretni. Szóval fektess magadba, tégy olyat, amitől több leszel, és ne felejts el önmagadra időt szakítani.

2. Ne aggódj fölöslegesen!

Annyi időm ment el, hogy riadtan görcsöltem vagy agyaltam azon, hogy „vajon jól döntöttem?” vagy „ez tényleg jó lesz így?” De volt olyan is, hogy annyira felidegesítettem magam valamin, vagy bántam, hogy ott és akkor nem álltam ki magamért, hogy még napok múlva is azon pörögtem. "Ez x év múlva fog számítani?"

3. Ne félj hibázni!

A hiba nem szégyen, hanem egy lecke, hogy az út, amit szeretnél, így nem működik.

Tanulj! Tedd ki magad kihívásoknak! Bukj el! Állj fel! – mert ezek a tapasztalatok fognak hozzátenni ahhoz, aki vagy.

Nem mások miatt alakult így, nem mások buktattak meg, te tanultál – ugyanis nem vagy felelős se másokért, se mások hibáiért!

4. Dobd a siker hajszolását a francba!

Annyiszor elképzeltem, mi lesz, ha elérem az áhított célt: hogy akkor majd elfogadnak, akkor majd varázsütésre megoldódik egy-egy problémám. Az évek során azonban rájöttem, hogy a siker egy nem létező tünemény: egyrészt sikeres, vagy jobban teljesítő csak bizonyos emberekhez képest lehetek adott pillanatban.

Hosszú távon sikeresnek maradni pedig megszállott, görcsös, sosem nyugvó munkát jelent, ahol fél szemmel az ember mindig másokat, és mások teljesítményét figyeli. Ebbe pedig bele lehet őrülni, bele lehet roppanni.

Ne sikeres akarj lenni, hanem olyan dolgokat csinálj, amitől a lelked jól érzi magát, amitől te úgy érzed, jó úton haladsz.

5. Higgy!

Az életed pont olyan, amilyen szemüvegen, amilyen hozzáállással tekintesz rá - csak annyira jó, amennyire te hiszel benne. Lehet, hogy most éppen fájdalmas, és kilátástalannak tűnik, de ha hiszel benne, és teszel érte, mindig jön valami újabb jó.

6. A világnak igenis szüksége van rád, okkal vagy itt. Ezért hozd ki belőle a maximumot!

Amikor babát szerettem volna, de nem jött össze, akkor sokszor megríkatott az a gondolat: a kis lélek választja az anyját, és azt is, mikor jön a földre. Nem csupán a leendő lelkekkel van így – egyszer a te lelked is azt választotta, hogy ide jön. Ebbe az országba. Ehhez a családhoz. Ebbe az életbe. A lelked tudja, hogy itt akar lenni, és tudja, hogy itt és most dolga van. Te se felejtsd el!

7.Légy hálás!

A jó pillanatok mellett gyakran elmegyünk, és olyan természetesnek vesszük…. néha álljunk meg, és adjunk hálát értük.

Olykor pedig lassítsunk le, hogy a rossz pillanatokat is a szívünkbe zárhassuk, később pedig hálásan tekinthessünk rá.

Néha rossz dolgok történnek jó emberekkel. Sőt van, hogy borzalmas dolgok történnek nagyon jó emberekkel. Gyakran annyit rágódunk azon, hogy „mi lett volna ha?” vagy „ezt most miért kellett?”

A válasz, hogy valami miért történik, van, hogy csak évekkel később érkezik meg. Ne firtasd a megtörtént eseményeket, csak fogadd el. Lehet, hogy abból a hamuból olyan dolog épül, amire neked mindenképpen szükséged lesz.

8.Tedd meg!

Sok „mi lett volna ha…” gondolatom volt. A legnagyobb félelem, amiért nem tettem meg, az az attól való félelem volt, hogy pofára esek. Vagy ki tudja, hogy mi fog utána történni. Holott ez a legjobb és legáldásosabb része a dolognak.

Valójában nagyon jó, hogy nem tudjuk, mi fog velünk történni. Ha tudtam volna, mennyire összetörik a szívem bizonyos emberek, mennyire nehéz lesz egy-egy hibámból felállni, vagy mennyire bántóak lesznek bizonyos események vagy emberek, mindannak a jónak ellenére amit hoztak az életembe, félnék belevágni.

A pofára eséseimből pedig a legtöbbet tanultam az évek során. Viszont a megbánást, hogy nem tettem meg, mindig is nehezebb volt feldolgozni és elengedni.

Ha tetszett amit olvastál, keresd Zsófi írásait a My Mommy Melody blogon vagy a Facebookon!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
szerelmes_par_agy_unsplash.jpg

Hétfő óta tilos a szex a nem egy háztartásban élőknek a briteknél

A lakásokban legalábbis. A szabad ég alatt viszont nyugodtan szexelhetnek egymással, akár hatan is.
képünk illusztráció, fotó: Unsplash - szmo.hu
2020. június 02.


hirdetés

A koronavírus-járvány miatt bevezetett legfrissebb szabályozások alapján az Egyesült Királyságban június 1-től csak az egy háztartásban élők szexelhetnek egymással, írja a Metro.

A rendelet szöveg szerint ugyanis

"egyetlen személy sem vehet részt olyan két vagy több fő részére tartott rendezvényen, melyet zárt térben tartanak, függetlenül attól, hogy ez egy nyilvános hely vagy magántulajdon."

Eddig csak az követett el szabálysértést, aki egy másik ember lakásába lépett, de az új rendelet értelmében már nemcsak a látogató, hanem a vendéglátó is felelősségre vonható.

A korábbi szabályozások nem tértek ki ennyire részletesen a magántulajdonban lévő ingatlanok használatára, mivel általánosan elfogadott volt a "maradj otthon!" irányelve. Ebben az időszakban csak a legszükségesebb esetben hagyták el az emberek a lakásaikat. Mostantól azonban csak az "ésszerű kivételek" esetében lehet eltérni a hétfőn életbe lépett szabályozástól, ebbe pedig nem tartozik bele az intim együttlét, ha a pár tagjai külön ingatlanokban élnek.

hirdetés

Ehhez képest ilyen kivétel lehet az egy légtérben tartózkodó, habár külön lakásban élők esetében a gyerekfelügyelet, a gyereklátogatás elvált szülők esetében, a temetés és a sürgős ellátásra szoruló embereknek nyújtott segítség ideje.

A kiskaput a kültéri szabályozás viszonylagos lazasága jelentheti a pároknak: eszerint a szabad ég alatt akár 6 ember is részt vehet egy összejövetelen. Vagyis igény esetén akár csoportos szexre is lehetőség nyílik például egy parkban.

Az egyelőre még nem világos a lap szerint, hogy milyen eljárás és büntetés jár azoknak, akik megszegik a június 1-jén életbe léptetett határozatot.

A márciusban bevezetett kijárási korlátozások kezdetén a kormány sürgette a különélő párok összeköltözését éppen azért, hogy minél kevesebbet hagyják el az otthonaikat. Egy kutatás szerint 10-ből 6 brit nem élt szexuális életet az országos vesztegzár idején.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
woman-in-white-long-sleeve-shirt-and-gray-pants-sitting-on-4098366-1000x667.jpg

Nem elég szőrös mellkas és anyós a nászúton - ügyvédek meséltek a legfurcsább válóokokról

A „kibékíthetetlen ellentétek” máris más megvilágításba kerülnek.
A címkép illusztráció: Pexels - szmo.hu
2020. május 26.


hirdetés

Amerikai és brit ügyvédek osztották meg Redditen egy már régen posztolt, de most újra felpörgött kérdésre, mik voltak azok a legbizarrabb, legnevetségesebb és legfurább válóokok, amelyekre hivatkozva beadták ügyfeleik a válókeresetet. A legjobb gyöngyszemeket a Bored Panda gyűjtötte össze.

1.

"Egy két éve házas pár azért adta be a válókeresetet, mert a férj állandóan etette a közös kutyát. A kutya megdöbbentően kövér lett. A nő úgy vélte, hogy hasonlóság lehet a kutya és a jövendőbeli gyerekek közt a férj hozzáállását tekintve."

2.

hirdetés

"Sok válással találkoztam a munkám során. Egyszer egy olyan válópert kellett felügyelnem, amelyben azért akart elválni a férfi, mert a feleség nagyvécé után foltosan hagyta ott a vécét."

3.

"Az ügyfelem azért akart elválni a férjétől, mert az ragaszkodott hozzá, hogy nászutukra az anyját is magával vigye. Hogy miért? Mert az anyja még mindig szoptatta. Igen, a férjet, a felnőtt férfit még mindig szoptatta."

4.

"Az egyik ügyfél azért jött be, mert a felesége beadta a válókeresetet. Mindezt azért, mert bedőlt egy internetes átverésnek, ahol egy ember azt állítja magáról, hogy ő Törökország hercege. A feleség elhitte, és most 45 ezer dollárt akar neki adni, meg Törökországba költözni, és hozzámenni."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szex-mozgaskorlatozott-emberrel.jpg

„Nem olyan törékeny, mint amilyennek látszik” - egy nő elmesélte, milyen mozgáskorlátozott barátjával szeretkezni

A pár meglepően nyíltan beszélt szexuális életükről közös videójukban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 29.


hirdetés

Sok ember hiszi azt, hogy a mozgáskorlátozottaknak nincs szexuális életük, pedig ez nem igaz. Ezt bizonyítja egy fiatal nő is, aki egy mozgáskorlátozott férfivel alkot egy párt. A 24 éves Hannah Aylward és a nála három évvel idősebb Shane Burcaw közös YouTube-csatornát vezet, ahol most egy videóban meséltek a szexuális életükről.

A férfi spinális izomatrófiával (SMA), azaz gerinc eredetű izomsorvadással született, ami miatt kétéves kora óta egy elektromos kerekesszékben él, és alig tudja mozgatni a végtagjait. Shane ennek ellenére teljes életet él: íróként és előadóként tevékenykedik.

My "Golden Birthday" is approaching and I could not be more excited. What is a Golden Birthday, you ask? Great question-I had no clue either until very recently when I told Hannah's 9-year-old niece that I was turning 28 on May 28th and she nearly keeled over with excitement. "THIS IS YOUR GOLDEN BIRTHDAY SHANE," she yelled with glee.⁣ ⁣ Based on her reaction alone, this is a highly momentous occasion that warrants extreme levels of fanfare.⁣ ⁣ To celebrate, I'm asking each and every one of you to send me 28 cans of GOLDEN, delicious beer... just kidding. While I would love that, I don't think my tiny beer fridge could handle the surge. Hannah might also leave me when I tell her we need to find space for 300 cases of beer.⁣ ⁣ However, I would like to use my big, special, important Golden Birthday to do some good in the world. As you know, I co-manage a nonprofit organization called Laughing At My Nightmare, Inc. Our mission is twofold: we provide free disability awareness seminars for thousands of students across the country each year, helping schools foster more inclusive and empathetic environments. Second, we support the disability community with grants and item donations. We've provided over $250,000 in adaptive and medical equipment in the last few years!⁣ ⁣ For my Golden Birthday, I've created a special Golden Fundraiser, with a goal of raising $2,800 in honor of what might be the most important day in my life-May 28th.⁣ ⁣ Every dollar donated on this fundraiser helps us achieve that mission above, allowing us to provide our services to more people in bigger and better ways. If you'd like to toss in a dollar or two as a GOLDEN birthday gift to me, it would mean the world to me. For real, thank you from the bottom of my heart.⁣ ⁣ The fundraiser link is in my bio. Click the linktree link, and then select "Golden Birthday Fundraiser." Thank you everyone!

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

Hannah akkor ismerte meg őt, amikor látta Rainn Wilson amerikai színész róla készített kisfilmjét a YouTube-on. Ebben a színész Shane mindennapjait mutatta be, hogy mások is láthassák, milyen inspiráló az, ahogy a férfi él a betegsége ellenére.

hirdetés

A lánynak nagyon szimpatikus lett az akkor 20 éves fiú. Írt egy e-mailt neki, amiben megdicsérte többek közt a humorát és az írásait. Egy idő után üzengetni kezdtek egymásnak, a beszélgetések során pedig egymásba szerettek.

This picture is from Shane's first visit to Minnesota in December 2016. We had only been dating for 9 months, and would never have guessed that almost three years later we would be BUYING A HOUSE a few miles away. We are super excited to fill you in on all the details, so click the link in my bio to watch our new video!

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

A pár azért indított közös YouTube-csatornát, hogy megmutassák,

egy fizikailag ép és egy mozgáskorlátozott embernek is lehet olyan párkapcsolata, mint másoknak.

Legutóbbi videójukban a szexuális életükről beszéltek meglepően nyíltan, mivel elmondásuk szerint nagyon sok kérdést kapnak erre vonatkozóan.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szajmaszk_csok_northfoto.jpg

Bizarr: csók nélküli maszkos szeretkezést javasolnak a tudósok, előtte-utána zuhanyzással

Azt is megállapították, hogy önkielégítés során alacsony a koronavírus-fertőzés esélye.
képünk illusztráció, fotó: Northfoto/ZUMA Press - szmo.hu
2020. június 02.


hirdetés

Akár szex közben is átadhatják egymásnak a párok tagjai a koronavírust, ezért érdemes megelőző lépéseket tenni a Harvard Egyetem tudósai szerint, írja a Mirror.

A szakemberek szerint nagyobb eséllyel kerüljük el a fertőzést, ha a szex előtt és után is tusolunk, az aktus alatt hanyagoljuk a csókolózást, és lehetőleg mindvégig viseljen a pár mindkét tagja szájmaszkot.

Az egyetem tudósai a tanulmányban az egyes szexuális viselkedésformákat is rangsorolták. Ezek szerint kifejezetten alacsony eséllyel lehet elkapni a COVID-19-et, ha egyáltalán nem szeretkezünk a járvány ideje alatt, de ugyanilyen mérsékelt kockázatúnak minősítették az önkielégítést is. Ehhez képest magas rizikófaktorba tartozik, ha az egy háztartásban élők kívánják meg időnként egymást, és ugyanilyen veszélyes az esetleges fertőződés szempontjából a külön háztartásban élők összebújása is.

Ugyanakkor a tudósok elismerik, hogy a teljes önmegtartóztatás lehetetlen, ezért inkább megelőző intézkedéseket sürgetnek az aktusok idejére. A legbiztonságosabb megoldásnak azt tartják, ha olyan szexpartnert választunk, aki maga is szigorúan tartja a karantén szabályait.

hirdetés

Külön felhívják a figyelmet arra, hogy fokozottan érdemes tájékoztatni az embereket a megfelelő és biztonságos fogamzásgátlás módszereiről, hogy minél alacsonyabb legyen a nem kívánt terhességek száma a világjárvány idején.

A közelmúltban egy thai vezető egészségügyi szakértő azt tanácsolta, hogy a már gyógyult koronavírusos betegek a negatív tesztek után 30 napig kerüljék a nemi életet, beleértve a csókolózást is. Veerawat Manosutthi felhívta a figyelmet arra, hogy egyes betegek spermájában később is kimutatható a vírus jelenléte, míg a csókolózás esetén könnyedén megtörténhet a légúti fertőzés.

Az Egyesült Királyságban ennél is tovább mentek: a kormány tulajdonképpen betiltotta a nem egy háztartásban élők szexuális életét. Erről bővebben ebben a cikkben írtunk:


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!