hirdetés
daniellewislee.png

17 év után ma először végezhetnek ki szövetségi elítéltet az Egyesült Államokban

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

hirdetés

Lee-nek azonban még mindig van esélye arra, hogy tovább halasszák a kivégzését, ráadásul az áldozatok családtagjainak jóvoltából:

a hozzátartozók azért kérték múlt héten a kivégzés elhalasztását, mivel az országban jelenleg is tomboló koronavírus-járvány miatt nem utazhatnak, ezért nem is nézhetnék végig a kivégzést.

A család kérését pénteken jóváhagyták, és elhalasztották a büntetés végrehajtását. Vasárnap a bíróság azonban felülvizsgálta a döntést, és engedélyezték a kivégzést, arra hivatkozva, hogy semmilyen szövetségi szintű szabály vagy rendelet nem szól az áldozatok hozzátartozóinak részvételi jogáról. A családtagok helyi idő szerint ma délután négyig fellebezhetnek, így még megvan az esély arra, hogy Lee kivégzését elhalasztják.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
desiro-motorvonat.jpg

MÁV: nem szétszakadt a vonat, hanem direkt leakasztották az utasokkal teli hátsó vagonokat

Azt írják, erre műszaki hiba miatt volt szükség. Az egyik utas szerint azonban nekik senki sem szólt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 29.


hirdetés

Korábban beszámoltunk róla, hogy szerdán "elhagyta" két kocsiját a MÁV egyik motorvonata Ócsa és Felsőpakony között.

Az utasok elmondása és a közlekedési szakújságíró elmondása alapján úgy tűnt, a vonat vezetője véletlenül kapcsolhatta szét a kocsikat. Erre utalt az is, hogy

az utasokat nem értesítették az esetről, és a szerelvény eleje megérkezett az ócsai állomásra.

A MÁV azonban azt írja: nem emberi, hanem műszaki hibáról volt szó, ami miatt le kellett akasztani a hátsó kocsikat.

hirdetés

"A híresztelésekkel ellentétben nem szétszakadt a Desiro motorvonat, hanem Felsőpakonynál leakasztották a hátsó egységeit, műszaki hiba miatt.

A helyszínen maradt két egységet elgurulás ellen befékezték, fűtés, világítás is volt, valamint a jegyvizsgáló is Felsőpakonyban várta, hogy elvontassák a szerelvényt.

A szerelvényért a Desiro motorvonatokhoz értő szakemberrel tértek vissza Ócsáról, segítségével sikerült elhárítani a hibát, és elvontatták a két egységet is Ócsára.

Felsőpakonynál egy vágány van, ezért a műszaki hiba elhárításáig, fél hétig szünetelt a forgalom Gyál és Ócsa között. A vasúttársaság pótlóbuszt is rendelt, de arra végül nem volt szükség. 20-60 perccel nőtt az eljutási idő a lajosmizsei vonalon. Késő estére helyreállt a menetrend szerinti közlekedés.

A vasúttársaság az utasok elnézését kéri, hogy késve érkeztek úti céljukhoz, valamint a helyszínen nem tájékoztatták őket arról, szálljanak át az Ócsára tovább induló első egységre.

Az eseménnyel kapcsolatban még folyamatban van a vizsgálat" - fogalmaznak a MÁV közleményében.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
covidkorhazunsplah.jpg

Megtiltotta a kormány, hogy veszélyhelyzet idején felmondjanak az egészségügyi dolgozók

Megjelent a kormányrendelet, ami az egészségügyi jogviszonyról szóló részletszabályokat tartalmazza.
A címkép illusztráció: Unsplash - szmo.hu
2020. november 29.


hirdetés

Szombat este felkerült a Magyar Közlöny honlapjára az egészségügyi jogviszony részletszabályozása - szúrta ki a 444.hu.

Ebben többek között szerepel, hogy a korábban felreppent hírekkel ellentétben

a kormány mégsem halasztja el 2023-ig a másodállás vállalásának korlátozását. Az új munkaszerződések megkötési határideje 2021. március 31. lesz, a másodállások kérdését pedig külön rendelet szabályozza majd a későbbiekben.

A kormány viszont hajlandó az orvosok és egészségügyi szakdolgozók kötelező kirendelhetőségének (átvezényelhetőségének) idejét „békeidőben” a törvényben szereplő 1+1 évről a munka törvénykönyvében meghatározott évi 44 napra csökkenteni (veszélyhelyzetre más, korábban keletkezett jogszabályok vonatkoznak). Ezen kívül lehetővé teszik, hogy azokban a családokban, ahol mindkét szülő egészségügyi szolgálatot teljesít, és 16 év alatti gyereket nevelnek, csak az egyik szülő lesz kirendelhető.

Ugyanígy, a részletszabályok szerint nem lesz kirendelhető az az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy, aki várandós, aki 3 év alatti gyermeket nevel, aki nagycsaládos, aki 16 év alatti gyermekét egyedül neveli, aki személyesen gondozza hozzátartozóját, aki igazoltan legalább ötven százalékos mértékű egészségkárosodásban szenved, aki szakvizsgája előtt áll, valamint aki öregségi nyugdíjra jogosult és nem járul hozzá a kirendeléséhez - írja a portál.

hirdetés

Veszélyhelyzet idején ugyanakkor a koronavírusos betegek kórházi ellátásának biztosítása érdekében szigorúbbak a kirendelésre vonatkozó szabályok.

A Magyar Rezidens Szövetség megemlíti,

korlátozásként november 29-től bevezették, hogy a veszélyhelyzet alatt az egészségügyi dolgozó nem mondhat fel.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
demeter-szilard3.jpg

A gázkamrázó Demeter Szilárd nem áll le: „a liberális mainstream nettó náci logikát működtet”

Demeter Szilárd újabb írásában válaszolt a Mazsihisznek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 29.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy elítélte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Demeter Szilárd Origóban megjelent írását, amelyben Soros Györgyöt Hitlerhez, a Európa népét pedig az auschwitzi gázkamrákban szenvedő zsidókhoz hasonlította.

Demeter Szilárd azóta újabb írásokkal jelentkezett a Facebook-oldalán, többek között Soros György múltjából ásott elő szerinte fontos részleteket. De válaszolt a Mazsihisznek is. Az Origón közölt írásában úgy fogalmaz:

"A Holokauszt, és mindaz, ami a XX. században történt a zsidósággal, kisajátíthatatlan. Mindannyiunk közös öröksége. És mindannyiunk közös felelőssége, hogy soha többé ne forduljon elő még csak hasonló sem Európában".

Majd azzal folytatta: "A hangsúly jelenleg a hasonlón van.

hirdetés

Európában, pontosabban az Európai Unióban ma a „nyílt társadalom" eszméjének égisze alatt az illegális migrációt támogatják. A migránsok többsége muszlim. Az EU hangadói, élükön Soros György spekulánssal gyakorlatilag új antiszemitizmust importálnak - attrocitások, zsidók életét veszélyeztető terrortámadások tömkelege bizonyítja ezt az elmúlt évekből."

Demeter szerint nemcsak a zsidók vannak veszélyben, hanem lényegében az egész több ezer éves zsidó-keresztény kultúrkör is. "A jogállamiság gumifogalmával, a szolidaritás és tolerancia fogalmainak kiforgatásával minden olyan polgár veszélybe kerül, aki a zsidó-keresztény kultúrán alapuló több ezer éves európai életformát szeretné megőrizni" - fogalmaz.

Demeter úgy látja, azzal, hogy "a lengyeleket és a magyarokat ki akarják taszítani az „európaiak" köréből (anélkül, hogy tudnánk, pontosan mit is értenek európai értékeken), gyakorlatilag azt a gesztust ismétlik meg, mint amikor zsidókat előbb másodrendű polgároknak minősítették, majd kivetették a politikai közösség tagjai közül".

„75 évvel Auschwitz után ott tartunk, hogy a liberális mainstream nettó náci logikát működtet. Ez valóban elfogadhatatlan. És én nem is fogadom el”

- fogalmaz Demeter Szilárd, aki azzal zárja írását: szeretné, hogy "Magyarország továbbra is Európa egyik legbiztonságosabb országa maradjon mind a zsidó-, mind a keresztény magyarok számára".

Demeter Szilárd írását egyébként nemcsak a Mazsihisz ítélte el, hanem például Izrael magyarországi nagykövetsége is:


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
lemondott-szajer-jozsef.jpg

Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József

A képviselő szerint a napi politikai küzdelemben való részvétel egy ideje már egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára.
MTI - szmo.hu
2020. november 29.


hirdetés

Lemondott európai parlamenti (EP-) képviselői tisztségéről Szájer József, a lemondás december 31-ével hatályos - közölte a fideszes politikus vasárnap az MTI-vel.

Szájer József közleményében azt írta: a lemondását vasárnap nyújtotta be David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének, döntése egy "hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot".

A politikus hangsúlyozta:

lemondása nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, "minden eddiginél ádázabb küzdelem" tartalmával, a mostani vitában egyetért a magyar kormány álláspontjával, és támogatja azt. A képviselő úgy fogalmazott: egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára.

Harminc éve szolgálja Magyarországot hivatásos politikusként, túlnyomó részében az európai terepen dolgozott. Feladatait igyekezett lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választói érdekeit képviselni - tette hozzá.

hirdetés

Szájer József köszönetet mondott a választóknak, hogy szavazataikkal négyszer juttatták be a magyar Országgyűlésbe és szintén négyszer az Európai Parlamentbe. Kiemelte: mindkét intézményben teljes erejével hazáját szolgálta, de választott képviselői tevékenységének ezzel vége.

Közölte: a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett szellemi területen folytatja a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát. Új feladatait is - amelyekről később ad tájékoztatást - az eddigi elkötelezettséggel és elszántsággal fogja teljesíteni - írta.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!