hirdetés

VLOGOK

„Annyira nem akartunk eljönni, de láttuk, hogy jó helyre kaptunk jegyet” – videónk a pápalátogatásról

Találkoztunk olyan résztvevővel, aki csak kíváncsiságból látogatott ki, a többségnek viszont élete nagy napja volt a mai. Zarándokokat kérdeztünk, és Böjte Csaba is nyilatkozott nekünk.

Link másolása

hirdetés

Több tízezer ember gyűlt össze vasárnap délelőtt Budapesten, hogy élőben hallgassák meg Ferenc pápa szentmiséjét. A Hősök tere környékén zsúfolásig teltek az utcák, a hívek kivetítőkön nézték, ahogy a katolikus egyházfő hivatalosan is lezárja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust.

Arra voltunk kíváncsiak, kinek mit jelentett a mai nap, mit gondolnak a pápa személyéről, illetve arról, hogy például a menekültek ügyében élesen eltér az álláspontja a magyar kormányétól.

Videónkban megszólal Böjte Csaba Ferences-rendi szerzetes is, aki egy több száz fős erdélyi zarándokcsoport élén érkezett a szentmisére.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
VLOGOK

Mi történik a testünkkel, miután meghalunk? Ez a videó megadja a választ

Mikortól számítunk halottnak? Mennyi idő alatt és hogyan bomlik le a testünk? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kapjuk meg a választ a Tízes lista vlogjából.

Link másolása

hirdetés

Kissé bizarr, de rendkívül érdekes videóval jelentkezett a Tízes lista Youtube-csatorna: a készítők arra voltak kíváncsiak, mi történik a testünkkel azután, hogy meghalunk. Mint írják:

Az emberiség az idők kezdete óta félelemmel vegyes kíváncsisággal kezeli a halál témáját. Sokan kényelmetlenül gondolunk az elmúlásra, mégis érdeklődünk iránta. Videónkban nem lesz szó a túlvilágról, viszont bemutatjuk nektek lépésről lépésre, mi történik az emberi testtel a halál után.

A téma nem könnyen feldolgozható, a csatornának mégis sikerült egy izgalmas és érdekfeszítő videót készíteni testünk halál utáni sorsáról. Még azt is megtudhatjuk, mennyit számít a halálunk utáni lebomlásunkban, hogy jóllakottan vagy betegen, kiszáradva távoztunk-e a földi világból.

Mi történik a testünkkel, miután meghalunk


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
VLOGOK

Megküzdött egy elvett pontért, ezzel lett meg a felvételije - videó a Pont Ott Partiról

Volt, aki a kameránk előtt tudta meg, hogy felvették, sokan sírtak az örömtől a fiatalok közül.

Link másolása

hirdetés

Július 22-én este 8 órakor kihirdették a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ezzel eldőlt, hogy a mintegy 102 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.

Sokan az ELTE lágymányosi campusán tartott Pont Ott Partin izgulták végig az estét. Itt egy kivetítőn folyamatosan vetítették a felsőoktatási szakokra meghatározott bejutási ponthatárokat.

A rendezvényen igazi fesztiválhangulat volt. Riportunkban a pontok kihirdetése előtt arról kérdeztük a felvételizőket, mire számítanak, mennyi esélyük van bekerülni oda, ahová szeretnének. De megmutatjuk azt a pillanatot is, amikor Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára és Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal megbízott elnöke közösen megnyomták a színpadra kihelyezett gombot, majd a kivetítőn elindultak a ponthatárok.

Sokan sikítoztak, sírtak az örömtől. Volt, aki kameránk előtt tudta meg, hogy felvették, és olyan is, akinek egyetlen ponton múlt, hogy bekerült az egyetemre. Ezt az egy pontot pedig úgy kapta meg, hogy az érettségikor elrontottak egy javítást, ő pedig szólt érte.

hirdetés
Videó: riportunk a Pont Ott Partiról

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VLOGOK

Őrült összeesküvés elméletek, amelyekről kiderült, hogy igazak

Akár több száz ember is valóban eltűnt Japánból, de a Roswelli UFO-szerencsétlenségnek is van valóságalapja, ahogy emberkísérletekre is fény derült.

Link másolása

hirdetés

Rengeteg összeesküvés-elmélet terjed a mai napig a világban. Ezek jó része csak kitaláció, ám akad néhány, amiről kiderült, hogy igazak.

Mi a helyzet az észak-koreai emberrablásokkal, a Roswell-incidenssel, a radioaktív holttestekkel?

VIDEÓ: Őrült összeesküvés elméletek, amikről kiderült, hogy igazak


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VLOGOK

Karácsony: „Az, hogy emberek sokféleképpen szeretik egymást, egy csodálatos dolog”

A főpolgármester szerint a pedofilellenes törvény módosítása nem más, mint mesterségesen, tervezőasztalon kitalált gonoszság. Videós összefoglalónk a hétfői tüntetésről.

Link másolása

hirdetés

Hétfő délutánra a Parlament elé szervezett tüntetést több civil szervezet, hogy így tiltakozzanak a kormánypárti politikusok által benyújtott törvénymódosítási javaslatok ellen, amelyeket homofóbnak és kirekesztőnek tartanak.

A felszólalók szerint "tovább kell dolgoznunk egy olyan Magyarországért, ahol nem a gyűlöletkeltés, hanem a szeretet és a közösség ereje a legfontosabb", és a törvénymódosításról szóló keddi parlamenti szavazás előtt el kell mondaniuk, meg kell írniuk az országgyűlési képviselőknek, hogy miért gyermekellenes, családellenes és emberellenes ez a törvényjavaslat.

Arra szólították fel a képviselőket, hogy bojkottálják a szavazást, vagy voksoljanak nemmel. A szervezők célja ugyanis az, hogy "ez a gonosz törvényjavaslat ne legyen a magyar jogrendszer része.”

Részt vett a demonstráción Karácsony Gergely is, aki stábunknak azt nyilatkozta: kifejezetten aljasság összekeverni a pedofíliát, ami egy bűncselekmény, azzal, hogy emberek sokféleképpen szeretik egymást, ami egy csodálatos dolog.

A főpolgármester szerint a kormány identitásvitákat gerjeszt gumicsontként, hogy erről szóljon a közbeszéd, nem pedig arról, hogyan képesek kormányozni. "Ez egy mesterségesen, tervezőasztalon kitalált gonoszság, nem más"

– fogalmazott.

hirdetés

Rajta kívül még több másik tüntetőt is megkérdeztünk, videónkat itt láthatod:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: