News here
hirdetés

TECH

Ez volna a legszexibb okosóra? Kipróbáltuk a Huawei Watch GT 2 Pro-t

Titán, zafír és kerámia szentháromságából készítette el a Huawei a legújabb csúcsóráját.

Link másolása

hirdetés

Azt vettem észre, hogy az okosórák pontosan ugyanazt a meccset játsszák napjainkban, mint 10 évvel ezelőtt az okostelefonok. Van egy réteg, akinek telik rá, és követik a tech trendeket, azonnal lecsaptak rájuk, ezáltal a termék reflektorfényben marad.

És van egy másik nagyobb tábor, aki őszintén nem érti, miért lenne szüksége egy ilyen eszközre, de pár év elteltével az élete részévé válik. De míg az okostelefonok elsősorban kényelmet és egy magasabb szórakoztatási faktort hoztak az életünkbe, az okosórák legfontosabb funkciói az egészségünkkel foglalkoznak, sőt, akár életet is menthetnek.

Egy pár éve már levetkőztem magamról az Apple-t, és ezzel együtt azt a hamis képet is lemázoltam magamban, hogy csak az almás dolgok tudnak újítók lenni. Bár az Apple Watch-ok kiválóak, egyáltalán nem adják vissza az óraviselésnek azt a bizonyos eleganciáját (tudjátok, ti mire gondolok!), és igazi tucattermék lett belőle. Aki nem akar beállni a négyzetcsuklósok kígyózó sorába, annak főként a Huawei és a Samsung nyújt igazi prémium alternatívát (a Garmin féle sportórákat most nem sorolnám ide), és így meg is érkeztünk történetünk főhőséhez: a Huawei Watch GT 2 Pro-hoz.

Kicsit úgy tűnhet, mintha a Huawei örökké a GT 2-es szériát foltozgatná (mármint annak, aki követi a témát), de valójában csak egy éve jött ki a páratlan szépségű 2-es, és hozzá egy sportosabb E verzió, és most a Pro. Előbbieket rendesen tolták akciók keretében az új telókhoz is, és a fain árképzés miatt baromi jó vételek, sőt egyre jobbak. Van itt nekünk azonban ez a Pro, ami a 109.990ft-os árával már igencsak közeledik az almarolex 159.000ft-os árához, de ne keverjük olyan gyorsan a szezont a faszénnel, mert felesleges is a rendszereket hasonlítgatni. Ha iPhoneunk van nem veszünk Androidos órát (bár kompatibilis), és fordítva (az nem is kompatibilis).

A GT 2 Pro legfőbb erénye, hogy kegyetlenül jó anyagokból lett összerakva, és ettől határozottan prémium megjelenéssel bír. A kopásálló zafírüveg találkozik a titán vázzal, így nem kell attól félnünk, hogy a visszacsattanó lakáskulcs, vagy egy ferde éjszaka után óralappal finoman megtalált téglafal azonnal kárt tenne benne.

hirdetés

A 1,39 hüvelykes AMOLED 454 x 454 HD kijelző pedig kifogástalanul gyönyörű, néhány óralappal az egyszeri szemlélőt még meg is tévesztheti, hogy nem egy analóg órát lát. A hátlap kerámia, így nem sül bele a kezünkbe, mint az elődök, kifejezetten kényelmes a hordása, hiába nehezebb, jobb benne aludni, mint a GT 2-ben.

Az üzemidő nem változott az elődhöz képest, mivel még mindig a legbrutálisabb a mezőnyben: 2 hétig normál használat mellett elvagyunk vele. Én konkrétan el szoktam felejteni hova tettem a töltőt mire újra szükség lenne rá, de hál’ istennek akár a vezeték nélküli töltővé alakítható P30 Pro hátlapjához nyomva is fel lehet tölteni, vagy bármilyen vezeték nélküli töltővel.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
TECH
A Rovatból
hirdetés
Mutatjuk, mennyibe kerül majd az új iPhone
A legolcsóbb típusért is 450 ezer forintot kell fizetni.

Link másolása

hirdetés

Szerda este mutatta be az Apple az iPhone 14 szériát. Ahogy a 24.hu kiszúrta, az esemény után

frissült a cég weboldala is a hivatalos árakkal.

Ezek pedig a következők:

 • iPhone 14 (128 GB): 449 990 forint
 • iPhone 14 (256 GB): 509 990 forint
 • iPhone 14 (512 GB): 629 990 forint
 • iPhone 14 Plus (128 GB): 499 990 forint
 • iPhone 14 Plus (256 GB): 559 990 forint
 • iPhone 14 Plus (512 GB): 679 990 forint
 • iPhone 14 Pro (128 GB): 569 990 forint
 • iPhone 14 Pro (256 GB): 629 990 forint
 • iPhone 14 Pro (512 GB): 749 990 forint
 • iPhone 14 Pro (1 TB): 869 990 forint
 • iPhone 14 Pro Max (128 GB): 629 990 forint
 • iPhone 14 Pro Max (256 GB): 689 990 forint
 • iPhone 14 Pro Max (512 GB): 809 990 forint
 • iPhone 14 Pro Max (1 TB): 929 990 forint

  A készülékeket péntektől lesznek előrendelhetők.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • hirdetés
  TECH
  Az iskolai KRÉTA rendszert dobja ki a pokol szóra keresve mindkét alkalmazás-áruház
  A tanulók által használt KRÉTA és a szülői KRÉTA is megjelenik az első találatok között.

  Link másolása

  hirdetés

  Az elektronikus naplózásra és távoktatásra is használt KRÉTA rendszert rendkívül sokan értékelték meglehetősen rossz véleménnyel. Ez lehet az oka annak, hogy

  ha a két legnagyobb applikáció-letöltő felületre beírjuk a "pokol" szót, akkor az első találat a tanulóknak szánt KRÉTA-rendszer

  - szúrta ki az rtl.hu.

  De nem kell sokat görgetni, a szülői KRÉTA a Play Áruházban az ötödik helyen, míg az Apple App Store-ban a második helyen szerepel.

  Találat a pokol szóra az Apple App Store-ban

  Az iskolákban meglehetősen nehezen indult a tanévkezdés, már az első napon több helyen polgári engedetlenséggel tiltakoztak.

  hirdetés

  A Tanítanék Mozgalom szeptember 5-től tervez szervezett polgári engedetlenséget. Péntek délután pedig „évnyitó tüntetést” tartanak a diákok Budapest belvárosában, mivel semmilyen javulást nem tapasztalnak az oktatásban.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  TECH
  A Rovatból
  hirdetés
  Fura anomália lépett fel a Facebookon: hírességek oldalára írt rajongói posztok lepték el a hírfolyamot
  Mostanra kiderült, hogy a váratlan hibát egy konfigurációs változás okozta.

  Link másolása

  hirdetés

  Meglepő furcsaságot fedezett fel több millió felhasználó, amikor szerdán fellépett a Facebookra:

  a hírfolyamot teljesen ellepték a hírességek oldalain megosztott rajongói bejegyzések.

  A hibabejelentésekkel foglalkozó Downdetector szerint reggel fél 8 körül kezdődtek a problémák, 9 óráig több mint 2800-an jelezték, hogy valami nem oké az oldalon.

  Mi is arra lettünk figyelmesek, hogy a hírfolyamunk elejére csak olyan posztok kerültek, amiket idegen emberek írtak hírességek oldalaira.

  Sokan már csak poénból kezdtek el mindenfélét kiírni a celebeknek, és persze már a mémek is elkezdtek terjedni.

  FRISSÍTÉS:

  A Facebook pár órán belül megoldotta a problémát. A Meta technológiai kommunikációs vezetője a Twitteren azt írta, egy "konfigurációs változás" okozott gondot egyes felhasználóknál, ezért elnézést kérnek.

  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  TECH
  Megjelent az ország első párkapcsolati applikációja
  Az applikáció a párbeszédben és önreflexióban kíván segítséget nyújtani a párkapcsolatok fenntartásáért.

  Link másolása

  hirdetés

  A Szeretetkertet két éven keresztül fejlesztette dr. Piczkó Katalin pszichiáter és csapata.

  A világon is egyedülálló alkalmazás célja az, hogy a párok a feszültségekkel teli időszakban jobban megismerhessék magukat, valamint kapcsolatukat, és így könnyebben tudjanak megbirkózni a nehézségekkel.

  Az applikáció a párbeszédben és önreflexióban kíván segítséget nyújtani a párkapcsolatok fenntartásáért. A program segítséget nyújt a problémás területek feltérképezésében és konkrét kézzel fogható, praktikus megoldásokat ad a változtatáshoz.

  A 25-40 éves korosztály számára fontos, hogy digitális formában, könnyen elérhető segítséget kapjon lelki gondjaira. Közülük sokan szakértőhöz sem szívesen fordulnak problémáikkal. Bár az alkalmazás nem pótolja a terápiát, támogatást nyújthat abban, hogy a felhasználó közelebb kerülhessen önmaga és párja lelki világához, belső érzéseihez, vágyaihoz - írják.

  Az app a szakemberek és korábbi párterápiák tapasztalatait ötvözte közérthető és könnyen elsajátítható módon. A program középpontjában egy szimbolikus kert áll, amelynek minden egyes területe a párkapcsolatok fontos elemeihez kötődik. "A tó például a párunknak tartott tükör, a virágoskert a szeretetnyelv, az ösvény a kommunikáció, a kert közepén álló fa pedig az énképünket jelenti" - tette hozzá a pszichiáter.

  A kertben az önismereti előrehaladást írásos anyagok, előadások és videós jelenetekkel bemutatott megoldások támogatják. Utóbbiakban olyan ismert hazai színészeket láthatunk és hallhatunk, mint Schell Judit, Csőre Gábor, Balázsovits Edit, Hajdu Steve, Kálloy Molnár Péter, Pokorny Lia, Mucsi Zoltán. A Magyarországon egyedülálló alkalmazásban a felhasználók fejlődési folyamatukat a kapcsolat folyamatos felmérésével és egy naplóban követhetik nyomon. Az applikáció állapotfelmérés része ingyenes, ezt a felhasználók magukban, vagy párjukkal együtt is kitölthetik.

  hirdetés

  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET: