TECH

Büntetni fogja a Netflix azokat, akik megosztják a jelszavukat

Egyes országokban a felhasználók felárat fizethetnek majd a fiókmegosztásért. Jönnek az olcsóbb csomagok is - szűkebb kínálattal és reklámokkal.

Link másolása

Korábban felröppent a hír, hogy a Netflix pótdíjat számolna fel azoknak, akik a jelszavukat másokkal megosztják. A gondot az okozza a cégnek, hogy százmilliós nagyságrendben lehetnek olyan nézők, akik más jelszavát használják. A céljuk az, hogy ők is előfizetők legyenek.

Most úgy tűnik, hogy a korábbi pletyka a pótdíjról nem igaz, viszont

az átállás után azonnal blokkolni fogja az olyan eszközöket, melyekről úgy ítéli meg, hogy azok nem az előfizetés elsődleges helyén találhatók

- írja az Index.

A streamingszolgáltató a jelek szerint hamarosan lépni fog, de azt még nem tudni, hogy ez mikorra várható - derül ki a Flatpanelshd.com cikkéből.

A Netflix annyit írt új - Gyakran feltett kérdések - oldalán, hogy egyes országokban lehetővé teszik majd a felhasználók számára, hogy felárat fizessenek a fiókmegosztásért, ezt azonban nem fogják globálisan bevezetni. Az is kiderült, hogy nem fognak automatikusan pótdíjat felszámolni, ha szerintük a felhasználó más helyen használja a fiókot, ehelyett blokkolni fogják azt és felajánlanak előfizetést.

Azt, hogy mi lesz az elsődleges címe, azt a Netflix a felhasználó IP-címe, a bejelentkeztetett eszközök azonosítói, illetve a fióktevékenységek alapján határozza majd meg. Ezért 31 naponta be kell lépnie a bejelentkeztetett eszközökön, vagy letilthatja a rendszer. Az utazások alkalmával pedig kódot kell kérni, amit aktiválás után hét napig lehet használni.

A cég egy olcsóbb előfizetési kategóriát is bevezetne, ahol reklámok is lennének és csak egy szűkebb kínálatból lehetne választani.

Az új csomag bevezetésével tehát a következőképp néz majd ki a Netflix árlistája:

 • Basic with Ads – 6,99 dollár, 720p, szűkített katalógus, reklámokkal (a magyar ár még ismeretlen, kb. 1890 forint/hó)
 • Basic – 9,99 dollár, 480p helyett ezentúl már 720p, reklámmentes (jelenleg 2490 forint/hó)
 • Standard – 14,49 dollár, 1080p, reklámmentes (jelenleg 3490 forint/hó)
 • Premium – 19,99 dollár, 2160p, reklámmentes (jelenleg 4490 forint/hó)

  A Netflix új előfizetése első körben a következő országokban lesz elérhető: Kanada, Mexikó, Egyesült Államok, Ausztrália, Brazília, Franciaország, Németország, Spanyolország, Olaszország, Japán, Korea és az Egyesült Királyság. Azt, hogy idehaza mikor vezeti be minden eddiginél olcsóbb előfizetését a streamingóriás, egyelőre még nem tudni, ahogy azt sem, hogy a jelszómegosztással kapcsolatos korlátozások mikor élesednek majd.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Címlapról ajánljuk


  TECH
  Videón, ahogyan már sétálgatnak Elon Musk „emberszabású” robotjai
  A Tesla által fejlesztett, Optimus névre keresztelt humanoid robotok mozgása még egy kicsit esetlen, de a techvállalat nagy reményeket fűz hozzájuk.

  Link másolása

  Videón mutatta be a Tesla, holt tart a tavaly bejelentett Optimus robotok fejlesztése: a humanoid masinák már sétálgatnak.

  Elon Musk 2022 nyarán azt mondta, a 2023-as év legfontosabb projektje egy humanoid robot fejlesztése lesz. A tömeggyártásra szánt Optimus gondolkodását és mozgását az emberéhez szeretnék hasonlóvá tenni.

  A Tesla által nemrég közzétett rövid videó tanúsága szerint a humanoid robotjuk fejlesztése jól halad: a felvételen látható, ahogyan a gyár területén sétálgatnak, tárgyakat tesznek arrébb, óvatosan bánnak egy tojással, és az is kiderül, mit látnak a külvilágból. Ugyan az „emberszabású” gépek mozgása még lassú és esetlen, de a techvállalat nagy reményeket fűz hozzájuk.

  A tervek szerint az Optimust bárki megvásárolhatja majd, az ára pedig 20 ezer dollár (7 millió forint) alatt lesz.

  A Tesla-vezér úgy gondolkodik, hogy a robotfejlesztésekre szánt idő és energia egyáltalán nem hiábavaló, ugyanis az Optimusszal szerzett tapasztalatokat az autótechnológiai innováció terén is felhasználhatják. Továbbá Musk szerint a jövőben a robotok olyan elterjedtek lesznek majd, mint például most a mobiltelefonok, és idővel az áruk is olcsóbb lesz.

  Forrás: Player


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  TECH
  A Rovatból
  Fontos változás jön a Gmailnél: ha nem figyelsz, törölhetik a fiókodat!
  Inaktívá teszik azokat a fiókokat, amiket hosszabb ideje nem keresett fel a tulajdonosa.

  Link másolása

  Módosult a Google szabályzata: törölni fogják azokat a fiókokat, amelybe a tulajdonosuk hosszabb ideje nem jelentkezett be. A cég biztonsági okokkal magyarázza a szigorítást.

  A Google szerint ugyanis a magára hagyott fiókok sokkal sérülékenyebbek, mert a tulajdonosok észre sem veszik, ha valakik megpróbálják átvenni felette az irányítást.

  Ezért, amelyik fiókba két éve nem léptek be, azokat inaktívnak minősítik és törlik a teljes tartalmát. Ez azt jelenti, hogy a Gmailben, a Driveban, a Meetben, YouTube-on és a Google Fotók szolgáltatásban lévő adatainak, képeinek és tartalmainak is búcsút mondhat a felhasználó.

  A keddi bejelentés után azonban némi türelmi időt követően,

  csak decemberben kezdik majd törölni a fiókokat.

  A Google ígérete szerint azonban ezt is majd csak többszöri figyelemfelhívás után teszik meg. Igaz, ha valaki hosszabb ideje nem nézi az adott fiókhoz tartozó leveleit, akkor vélhetően erről sem fog majd értesülni.

  (Forrás: hvg.hu)


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  TECH
  Önálló életre kelt a chatbot: erotikus témákat hoz fel, bár nem erre programozták
  Kínos, mert a népszerű influenszer klónjaként hirdetik.

  Link másolása

  Caryn Marjorie influenszer létrehozott egy chatbotot, hogy az magányos emberek virtuális barátnője legyen. Úgy hirdette, hogy olyan, mintha vele beszélgetnének, a chatbot azonban önálló életre kelt, és nála sokkal forróvérűbbnek bizonyult.

  A 23 éves influenszer azt mondja, hogy csapata kétezer órát szánt arra, hogy aprólékosan megtervezze Caryn AI személyiségét, és kódolja és az általa használt nyelvezetet.

  „Egyedi hangjával, megkapó személyiségével és jellegzetes viselkedésével a Caryn AI olyan dinamikus, különleges interakciót tesz lehetővé, mintha közvetlenül az élő Carynnal beszélgetnél. Tulajdonképpen Caryn hibátlanul klónozott verziója”

  – írták az induláskor az egy dollár fejében használható termékről.

  Lapozz a folytatáshoz!  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  TECH
  Sokak szerint ijesztő, ahogy a mesterséges intelligencia elképzeli a hátteret a híres mémek mögött
  Egy új szoftver az eredeti fénykép és több algoritmus felhasználásával kiegészíti a képet, amiből sokszor igencsak valósághű, de néha furcsa és röhejes végeredmény lesz.

  Link másolása

  Megalkották az internet legismertebb mémjeinek hátterét a Photoshop AI Generative Fill segítségével, de az így elkészített és a Redditre feltöltött képek igencsak megosztják a kommentelőket.

  Ahogy az MI-technológia egyre elterjedtebbé és okosabbá válik, sokan furcsa célokra is felhasználják.

  Például gyakorivá vált, hogy megalkotják népszerű mémek hátterét mesterséges intelligenciával: Photoshop AI Generative Fill segítségével, az eredeti képet és speciális algoritmusokat használva pótolják ki a kép körüli hiányosságokat.

  Az így elkészített és a Redditre feltöltött képek nagy vitát váltottak ki a hozzászólók körében. Többen ijesztően valósághűnek nevezték a kibővített képeket, míg mások inkább a Photoshoppal készített MI-fotók hiányosságaira és veszélyeire hívták fel a figyelmet.

  „Közeleg a nap, amikor a bíróságokon be kell bizonyítanunk, hogy a képet nem mesterséges intelligencia készítette” – jegyezte meg egy kommentelő a Redditen.

  Többen egyenesen nyugtalanítónak nevezték az MI-képeket, ugyanis szerintük furcsa belegondolni, hogy egy mesterséges intelligencia „képzelőerővel” rendelkezhet, és így kiegészíthet, kibővíthet ember által készített fényképeket.

  „Az MI olyan képekkel áll elő, amelyek értelmesek lehetnek” – írta egy hozzászóló.

  Ugyanakkor néhányan rámutattak, hogy az MI által generált képek nem különböznek túlságosan attól, amit az emberek korábban elképzeltek. Emellett a mesterséges intelligencia egyes fotóin hibákat is találni.

  Jó példa erre a világhírű – és egyébként magyar címszereplővel büszkélkedő – Hide the Pain Harold mém, melynek a vidáman üldögélő idős férfi fotóját úgy bővítette ki háttérrel a mesterséges intelligencia, hogy lehagyta az emberi alak lábait:

  Fotó: Reddit/u/adesigne

  „Helyette masszív, csomós, babzsákszerű potroha van” – írta egy kritikus hozzászóló.

  Photoshop AI Generative Fill was used for its intended purpose
  by u/adesigne in ChatGPT

  Forrás: Unilad


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: