SZTÁRVILÁG
A Rovatból

Vitézzé avatták Varga Viktort, elárulta, mivel érdemelte ki a címet

„Büszke vagyok, és boldog” – írta a zenész, aki egy videót is közzétett a nagy eseményről.

Link másolása

Varga Viktort vitézzé avatták – erről a közösségi oldalán számolt be a zenész.

Bejegyzésében azt írja, június 3-án, Budapesten, a Szent Flórián templomban volt az esemény.

„Végig extatikus élményben volt részem, de mikor a

-Vitézzé avatlak!

-Hazámat szolgálom! - mondatot kiejtettem, valami igazán erős áhitat lett úrrá rajtam” – mesélte.

Azt is lemagyarázta, mióta ilyen fontos neki a magyarságérzés:

„Eddig is foglalkoztam a magyarsággal, a hagyományainkkal, a nemzeti érzésekkel és identitással, de mióta saját szeletem van a magyar földből, még inkább érzem fontosságát, hiszen igazán összefonódtam vele. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a rend tagjai tudtom nélkül figyelemmel kisérték munkásságomat és bizalmukkal megajándékoztak, tudtom nélkül.”

Úgy érzete, hogy bárhol a világban, ahol eddig járt, az ott élők „Ismerik, tisztelik, szeretik, és használják a hagyományaikat és jellegzetességeiket, mi több benne élnek… mindig mikor hazatértem, inspirált voltam és kerestem, keresem a mi elfeledett értékeinket, s próbálom felidézni, amiket generációkon át feledtettek nagyszüleinkkel, szüleinkkel.

Rendkívül régre visszanyúló őskultúránk van.”

A zenészt éppen ezért tette boldoggá a Nemzeti Lovasszínház felkérése, hogy írja meg a Fehérlófia című musicalt. Ehhez „összevásárolva ősi magyar hangszereket, felkutatva és feljátszva régi dallamokat. Valahogy így indult el bennem a nemzeti öntudat… ezt követve az élet számtalan hasonló építő lehetőség elé állított:

- Trianon Múzeum felkérésére dalszerzés

- Nemzeti Cirkusz Himnuszának megírása

- Terror Háza tárlat vezetés

- Himnusz újra éneklése

- Hazám, Hazám újraéneklése

- Otp Oktatási központ felkérésére előadások középiskolásoknak

- Totem, magyar tv műsor ősközösség építés szociológiai kísérlet első helyezettje lettem @tv2official

- Hagyomány őrző életmód jurtában

- Lovas akrobata képzés és előadások a Nemzeti Lovas Színházban.

És azt hiszem feladatom lett minden más mellett értékeink megmutatása és életben tartása! Büszke vagyok, és boldog!”

- írta Varga Viktor.

VIDEÓ: Az avatásról

Varga Viktor nemrégiben komoly sikert ért el a Bank bán híres áriájának elénkelésével:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Meghalt Varga Veronika francia-magyar színésznő
A francia és magyar nyelven párhuzamosan dolgozó színésznő 1969. június 10-én Budapesten született, gimnazistaként A Cég nevű alternatív rockzenekarban énekelt, s szerepelt Tímár Péter Moziklip című filmjében.

Link másolása

Ötvennégy éves korában meghalt Varga Veronika francia–magyar színésznő – tudatta családja vasárnap az MTI-vel. Varga Veronikát gyors lefolyású, súlyos betegség után szombaton érte a halál Párizsban.

A francia és magyar nyelven párhuzamosan dolgozó színésznő 1969. június 10-én Budapesten született, gimnazistaként A Cég nevű alternatív rockzenekarban énekelt, s szerepelt Tímár Péter Moziklip című filmjében.

Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumában szerzett érettségije után előbb a brüsszeli színiakadémián, majd a párizsi Színművészeti Egyetemen szerzett színészi diplomát. Az 1994-ben Yvon Marciano rendezésében készült, számos díjat elnyerő Emilie Müller című francia kisfilm címszerepével robbant be a francia köztudatba. Ugyanebben az évben játszotta első filmes főszerepét Philippe Noiret oldalán a Párizs királya című alkotásban, amelyet Dominique Maillet rendezett, s amelyet számos mozi- és tévéfilm, valamint sorozat követett (Maigret, Vaják), többek között férje, Eric Barbier alkotásai (Szabad légkör, A kígyó, A gyerekkor földje).

Varga Veronika az elmúlt években több magyar filmben is szerepelt.

A 2019-ben a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára jelölt művek szűkített listájára felkerült Akik maradtak című, Tóth Barnabás rendezésében készült alkotásban Vidáknét alakította, főszerepet kapott Badits Ákos 2021-ben forgatott, Űrpiknik című első nagyjátékfilmjében, valamint látható volt Madarász Isti Átjáróház című művében és Dombrovszky Linda Újjászületés című kisfilmjében.

Varga Veronikát szülei, férje és két lánya gyászolja. Budapesti temetéséről később gondoskodnak.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SZTÁRVILÁG
„Előfordult, hogy valaki részegen rángatott és ordibált az arcomba, hogy hogy képzelem ezt” - Marsalkó Dávid őszintén beszélt a múltjáról Kadarkai Endre műsorában
A Halott Pénz frontembere arról is mesélt, hogy nem mer kimenni a strandra meztelen felsőtesttel - legalábbis Magyarországon, ahol felismerhetik - nehogy valaki lefotózza, és később mások rajta, mint “fehér pacán” röhögjenek.

Link másolása

Marsalkó Dávid, a Halott Pénz zenekar frontembere volt a vendége Kadarkai Endre “Szavakon túl” című műsorának. A sorozat rendszerint úgy épül fel, hogy az interjúalany választ témát - de legtöbbször vakon, hiszen a neki átnyújtott listán sokszor csak szavak, kifejezések szerepelnek, amelyekről elsőre nem feltétlen derül ki hogy mit is takarnak.

Inkább nem megy strandra, csak nehogy lefotózzák

Dávid első választása, a “Más szemmel” például arra utalt, hogy gyakran emlegeti, a vörös haja miatt sokszor kívülállónak érezte magát.

Az interjúban a rapper elmondta, hogy iskolás korában csúfolták a vörös haja miatt, de még fiatal felnőttként is kapott kellemetlen beszólásokat - leginkább fiúktól. Ennek is köszönhető, hogy a mai napig nem tudta teljesen elfogadni, megszeretni saját magát.

Például nem mer kimenni a strandra meztelen felsőtesttel - legalábbis Magyarországon, ahol felismerhetik - nehogy valaki lefotózza, és később mások rajta, mint “fehér pacán” röhögjenek.

Ennek ellenére a csajozással nem volt gondja: “Mindig volt mozgolódás körülöttem.” Hálás is a lányoknak, mert ők adtak stabilitást az életében.

Az, hogy a karrierje nem valahogy egész máshogyan alakult, két olyan döntésén múlhatott, amikor lett volna lehetősége külföldre menni, de ő végül maradt. Egyszer még a teniszpályafutása során utazhatott volna egy ösztöndíjjal az Egyesült Államokba, de egy szerelem miatt Pécs mellett döntött. Egy másik alkalommal Bristolban várta egy fénymásolói állás, amit egy barátjától vett volna át, de akkor adott még egy esélyt a zenélésnek, és ez bejött: ezután nem sokkal futott be “A feneked a gyengém” c. daluk. Dávid szerint nem lehet véletlen, hogy kétszer is inkább nemet mondott a külföldi életre:

“Itt van dolgom, végig kell vinnem ezt a Halott Pénz-sztorit”.

“Nézd anya, ennyien járnak Halott Pénz koncertre”

Amikor 2019-ben először volt teltházas Budapest Park-koncertjük, akkor elhívta az anyukáját is, felvitte a színpadra koncert közben, és azt mondta neki: “Nézd anya, ennyien járnak Halott Pénz koncertre”. Ez a kép otthon kint van a falán, mert fontos momentumnak tartja. Visszaigazolása annak, hogy jól döntött, amikor kitartott a zenészi pálya mellett - anyukája ugyanis féltette őt, amikor feladta korábbi munkáját, hogy a Halott Pénzre koncentrálhasson.

A Halott Pénz sikere azóta is töretlen - pedig a zenekarból csak a basszusgitárosuk tud kottát olvasni, a többiek - így Dávid is – autodidakta módon fejlesztették magukat, úgymond fül alapján játszanak. “Ha nem ismerem a szabályokat a zenében, nem is kell annyira betartani őket” - mondta erről Dávid.

“Előfordult, hogy valaki részegen ordibált az arcomba”

A sikeresség kapcsán megfigyelt egy érdekes pályaívet: “Ahogy elkezdesz sikeres lenni, mindenki rád gyűlik, mindenki a barátod akar lenni a zenei szakmában. Én kicsit hátraléptem, nem annyira élveztem ezt. Ennek a következő szintje, hogy ha még évek után is sikeres vagy, hogy elkezdenek, bántani, gyűlölködni, irigykedni, alád ásni. (...) 2016-19 között sok ilyen jellegű csalódás ért. (...)

Előfordult, hogy valaki részegen rángatott és ordibált az arcomba, hogy hogy képzelem ezt. (...) Volt olyan, aki saját koncertjén szidott minket, úgy, hogy azt hittem, hogy jó barátok vagyunk. Ezután jön egy letisztultabb szakasz, amikorra már megszokják hogy vagy vagy, hogy sikeres vagy, letisztul az, hogy kik a barátaid.”

Az első arénás koncertjük után ő maga nem érzett elégedettséget, hanem inkább kétséget, hogy innen akkor hova tovább?

“Elértünk a csúcsra, és ott nagyon egyedül éreztem magam.” Az, hogy ebben az időszakban lett apa, segített neki átlendülni a nehézségeken. Megváltozott, felhagyott azzal, hogy állandóan a következő lépést hajszolja.

Most azért lebeg szeme előtt egy újabb cél: jövőre a Puskás Ferenc Stadionban lesz a Halott Pénz jubileumi koncertje. Ott 47 ezres közönség fér el, de ha nem lesznek, csak 43 ezren, akkor is nagyon boldog lesz.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Gömöri András Máté úgy kipattintotta magát, hogy rá sem ismersz
Egy év munkájáról adott számot beszédes képpárral a közösségi oldalán.

Link másolása

Gömöri András Máté Polyák Lillával és nevelt fiával nemrég Kanadába költözött, hogy nemzetközileg elismert filmszínész lehessen belőle. A színész egy testépítő versenyen is elindul majd, ennek az apropóján kapcsán megmutatta, egy év gyúrással hova is jutott.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy felesége, Polyák Lilla is hatása alá került, ő is testépítésbe kezdett:

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Tom Hanks szólt, hogy az AI-verzióját használták fel egy reklámhoz az engedélye nélkül
A színész korábban már az aggodalmát fejezte ki a mesterséges intelligencia kapcsán, az aggodalma most valóra is vált: nemrég a közösségi oldalán hívta fel arra a figyelmet, hogy egy fogászati biztosítás hirdetésében nem ő, hanem a számítógéppel generált képmása látható.

Link másolása

Egy fogászati biztosítás reklámjához használták fel a színész képmását a mesterséges intelligencia segítségével.

Az Oscar-díjas színész korábban már aggodalmát fejezte ki a mesterséges intelligencia filmes és televíziós felhasználásával kapcsolatban.

Az aggodalma most valóra is vált: nemrég a közösségi oldalán hívta fel arra a figyelmet, hogy egy fogászati biztosítás hirdetésében nem ő, hanem a számítógéppel generált képmása látható.

„Semmi közöm hozzá”

- írta a színész a posztjában.

(via Telex)


Link másolása
KÖVESS MINKET: