News here
hirdetés

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Robin Williams nem is lett öngyilkos? Új elmélet kering a neten

Egy Imgur-felhasználó szerint át kell értékelni mindent, amit a színész haláláról eddig tudtunk.

Link másolása

hirdetés

Robin Williams 2014. augusztus 11-én hunyt el, halála azonban még mindig sokakat foglalkoztat. A hatszoros Golden Globe-díjas amerikai komikust, színészt, rendezőt és producert a betegségeivel való reménytelen küzdelem vitte halálba.

Nemrég egy Nonameisthatfrench nevű felhasználó megelégelte, hogy a színész halálával az öngyilkossággal kapcsolatos kampányokban példálóznak és erőteljes írást osztott meg az Imguron, ami azóta villámgyorsan elterjed az netezők körében.

Az iromány alapjait a színész özvegyének "A férjem agyában élő terrorista" című publikációja ihlette.

Susan Schneider Williams férje elvesztése után több, mint egy évvel állt először a nyilvánosság elő az üggyel kapcsolatban, a People magazinnak így nyilatkozott:

"Nem a depressziója végzett Robinnal. A depresszió mondhatni a legkisebb volt az ötven tünet közül. (…) Azzal töltöttem az elmúlt évet, hogy megpróbáljam megtudni, mi ölte meg Robint. Ahhoz, hogy megértsük mivel küzdöttünk, mi volt a lövészárokban, az egyik orvos azt mondta, Robin nagyon is a tudatában volt, hogy elveszti az eszét és már semmit sem tehet ellene."

hirdetés

Nonameisthatfrench ezt írta bejegyzésében:

"Azoknak, akik nem tudnák, a Lewy-testes demencia lényegében Alzheimer-kór kombinálva a Parkinson-kórral és egy adag Huntington-kórral. Valódi rémálom-forgatókönyv, amikor a tested természetes képessége a kommunikációra lassan elsorvad, hála a Lewy-testekként ismert degenerációs gócoknak, az agyad olyan lyukas lesz, mint egy svéd sajt és a tested és az elméd is folyamatosan görcsöl és különválik egymástól.

Élete végén Williams egyre több és több ilyen disszociatív szünettől szenvedett naponta, amik nyomán úgy tűnt, hogy egyre jobban megrémítette a saját környezete is.

Volt több rejtekhelye, tele eldugott ékszerekkel, és magánál hordott egy zoknit is, tele drága órákkal, arra az esetre, ha esetleg el kéne menekülnie. Ezt az embert évtizedekig pszichiátriai kezelés alatt tartották és függőséggel kapcsolatos tanácsadást kapott, ennek ellenére mégis egy rendellenesség törte össze.

Mi éltetjük a "szomorú bohóc" archetípust és arról társalgunk, hogy hogyan »támogatta« tettével Williams az öngyilkosságot megelőző jótékonysági szervezeteket. Azoknak a munkája, akik megmentenek valakit a szakadék széléről, dicséretre méltó és egy dicséretes feladat, amit támogatni kell és sosem szabad hanyagolni. A legtöbb esetben a saját életed kioltása egy végleges megoldás egy ideiglenes problémára.

De az öngyilkos eutanázia egy más dolog. A saját halálunkhoz való jogunk esetében Williams egy szomorú emlékeztető a jogaink hiányosságára a pallitatív, hospice-szerű ellátásban. Egy, a világ minden táján imádott multimilliomostól, annak minden erőforrása dacára elveszik azt a jogot, hogy méltósággal fejezhesse be az életét. Jobb, ha végül egy övvel köti fel magát?

Ez kész horror. És egyben egy gondolatébresztő felhívás arra, hogy erről a problémáról beszélni kell és megoldást kell találni rá. Ehelyett egy újabb öngyilkossággal kapcsolatos figyelemfelkeltő ügyként kezeljük, és szomorkodunk.

Ne szomorkodjunk Robin miatt. Kikerült ebből az egészből, még mielőtt teljesen tönkrement volna. Hagyott maga után egy örökséget. De ne keverjük össze a halála okait és indíttatását"

- fejtette ki véleményét a felhasználó.

Forrás: BoredPanda


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG
40 éves lett Vajna Tímea - nem hiszed el, milyen imázsvideót készíttetett magáról
Minden van a videóban: pezsgő, bikini, kutya, macska.

Link másolása

hirdetés

40. születésnapját ünnepli ma Vajna Tímea, aki a jeles nap alkalmából egy bikiniben autót polírozó, állatokat simogató imázsvideót készíttetett magáról, amit Instagram oldalán osztott meg követőivel.

40 éves lettem ma. Csoda, hogy ezt is megéltem

- írta közösségi oldalán videójához, amit egy amerikai videókészítő, Roger Vazquez készített.

A videóban bikiniben autó motorháztetőt-políroz, kutyát simogat, macskát ölelget és puszilgat, a jelenetek közben pedig pezsgőt kortyol.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG
„Volt egy elég érdekes barátnőm, aki nagyon sokat bántott” – Szilágyi Liliána azt állítja, nem csak az apja bántalmazta
Egy interjúban árulta el Dallos Boginak egy eddig nem ismert történetet arról, hogy mitől lett pánikbeteg.

Link másolása

hirdetés

Sunday Brunch című műsor vendége volt Szilágyi Liliána, ahol többek között arról mesélt, hogy a korábbi évekhez képest felszabadult volt ez a nyár, mert nem a versenyekre kellett koncentrálnia.

Eljutott Párizsba is. Egyik barátnőjével végre felfedezhette a várost, amit korábban a versenyek szoros beosztásai miatt nem tudott megtenni.

Szóba kerültek a nehéz évek is. Azt mondta, külseje miatt sokszor már az uszodában is piszkálták.

"Én az a fajta sportoló voltam, aki tűsarkúban és kifestve ment le néha az uszodába. Csapattársaim mindig kinéztek."

Szerinte fontos, hogy amiben van, abban jól érezze magát. Ez mindig vidámabbá teszi.

Beszélt arról is, hogy nemcsak az apja bántotta.

hirdetés
"Volt egy elég érdekes barátnőm, aki nagyon sokat bántott. El is kellett mennem a suliból. Egy elég beteg lány volt egyébként, meglepő módon olyan dolgokat csinált, amit még felnőttől sem nagyon hallottam, és pánikbeteg lettem."

Erről az ügyről több részletet nem mondott. Azt ígérte, az őt ért megrázó dolgokról a készülő könyvében ír majd.

Azt állította, csak sokára tudatosult benne, hogy egy ideig apakomplexusa volt.

"Nagyon sokáig az apa karaktert kerestem a férfiakban. Hogy legyen nagyon macsó. Sokáig úgy gondoltam, hogy akkor férfi a férfi, ha odacsap az asztalra, és rendbe tesz engem, és néha, ha úgy van, akkor elcsattan néhány pofon is, mert hogy a nőt igenis lehet verni."

Új párkapcsolata elején nem is értette, hogy párja miért akarta védelmezni, mert korábba nem ezt szokta meg. Bár eddig sosem álmodozott arról, hogy feleség legyen, de Zsomborral el tudná képzelni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Videón mutatta meg Hosszú Katinka, hogy milyen volt az esküvője
Egészen sok mindent meg lehet tudni a profin elkészített és összevágott videóból.

Link másolása

hirdetés

Augusztus 22-én tartotta esküvőjét Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszó Gelencsér Mátéval kötötte össze életét, mégpedig a szentendrei Skanzenban. De ezen kívül nemigen lehetett semmit tudni az eseményről, szinte teljes volt a hírzárlat..

Olyannyira, hogy fotók se jelenhettek meg, csak egy héttel később tettek közzé néhányat.

Amúgy az esküvőn sok ismert sportoló és médiaceleb is részt vett. Ott volt Gyurta Dániel és felesége, Iszak Eszter, Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelyn, Szabó Szebasztián, Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke, Tóth Gabi énekes, valamint Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Most megjelent az első videó is a rendezvényről, az úszó az Instagramon tett közzé egy professzionális videót, amelyen az első momentumoktól kezdve követhetjük a pár útját az egybekelésig.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Beatrix és Eugénia hercegnői címét is elveheti Károly király András herceg miatt
Mivel már András herceg sem tevékenykedhet a királyi család tagjaként, vélhetően a lányaira is ez a sors vár.

Link másolása

hirdetés

Komoly változások történhetnek a brit királyi családban most, hogy III. Károly személyében új uralkodó lépett trónra. Már az is szembetűnő volt, hogy múlt héten a királyi család hivatalos honlapján a családtagokat felsoroló listán az eddig igen előkelő helyen álló Harry herceg és Meghan Markle legalulra került. Most ott van a nevük, ahol a pedofilbotránya miatt a rangjaitól megfosztott András herceg és a néhai Erzsébet királynő alig ismert unokatestvérei neve is látható. Ezután jött még egy gyomros Harryéknek azzal a fotóval, amelyen Károly és Kamilla királyné mellett Vilmos herceg és felesége, Katalin állnak.

A királyi család ügyeivel foglalkozó szakértők szerint az újdonsült király több családtag címét is megvonhatja, hogy szűkítse a család legfontosabb, ranggal rendelkező tagjainak körét.

A következő "áldozatok" Eugénia és Beatrix hercegnők lehetnek, akik András herceg lányai, Károly unokahúgai.

Hilary Fordwich királyi szakértő szerint a hercegnők jövőjére katasztrofális hatással volt apjuk szexbotránya. Mivel már András herceg sem tevékenykedhet a királyi család tagjaként, vélhetően rájuk is ez a sors vár, és

a jövőben már csak a „Lady” előnevet használhatják a hercegnői megnevezés helyett.

Fordwich a Fox Newsnak nyilatkozva azt mondta, erősen kétséges, hogy András lányai megtarthatják a címüket, hiába nem szolgáltak rá erre. Apjuk ugyan mindent megtett azért, hogy Beatrix és Eugénia továbbra is a királyiak életét élhesse, Erzsébet királynő pedig nem is gördített akadályt eléjük. Most azonban már Károly az uralkodó, és ő akár máshogy is dönthet ebben a kérdésben.

„Ő pedig biztosan nem fog olyan szelíden bánni az önfejű testvérével, ahogy az édesanyjuk”

- jegyezte meg a szakértő.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: