News here
hirdetés

SZTÁRVILÁG

Molnár Áron kommentben szólt be Fördős Zének, amiért együtt dolgozik a Nutellával, óriási vita lett belőle

„Kérlek ne oktass, ne mondd meg, szerinted hogyan kell egy közszereplőnek viselkedni” – válaszolta Zé, utána pedig mindkét oldalon elindult az adok-kapok.

Link másolása

hirdetés

Fördős Zé még péntek este osztott meg egy posztot a Facebook-oldalán, amiben megköszönte a követőinek, hogy a Nutella világnapja alkalmából egy élő, közös főzés során rengetegen csatlakoztak hozzá.

"Nutellás-kókuszos-mogyorós császármorzsát csináltunk több százan együtt, én imádtam!! Köszi, hogy ennyien jöttetek!!"

- fogalmazott Zé a posztban.

A bejegyezés alatt viszont elindult egy hatalmas vita. A poszthoz ugyanis kommentelt Molnár Áron színész, aktivista, a noÁr Mozgalom alapítója, aki már hosszú ideje rendszeresen felszólal a klíma- és ökológiai védelem kapcsán. Zé posztjához is emiatt írt hozzászólást.

"Szia Zé! Nem ismerjük egymást. Én Molnár Áron vagyok, színész, aktivista, a noÁr alapítója.

Te nagyon sok emberhez eljutsz, jómagam is előszeretettel tanultam már tőled receptet. Az ismertség felelősség. Kérlek mielőtt beállsz a Nutella mellé, mindenképp csekkold az ökológiai katasztrófában betöltött szerepét, illetve a fenntarthatóságért tett lépéseit.

Azért nem linkelek semmit, mert bízom benne, hogy bepötyögöd a Google-be és utánajársz. Ahogy én is tettem ezt egy jó receptedért.

hirdetés
Nagyon kérlek tartsd szem előtt, hogy te sok embernél példaként járhatsz elől, ami óriási lehetőség, hogy szemléletet formálj és akár kiállj a klíma-és ökológiai védelemért. Ezért az sem mindegy mi szerepel egy #-ed után. Vagy milyen #-gel egészíted ki a posztodat.

Szép napot Neked!" - fogalmazott posztjában Molnár Áron.

Több kommentelő is beállt a színész mögé:

"Szép lenne, ha példát mutatnátok és nem támogatnátok a legnagyobb pálmaolaj felhasználót. Pénz beszél..."

"Hány Nutella landolt a puttonyban, hogy bevállaltad ezt a "píár" fogást? Bár eddig nem ismertelek, most kiderült, semmit sem vesztettem, hogy nem tudom, hogy itt "épp mi történik". Kíváncsi leszek, mennyit esik ezek után a népszerűséged - mert akinek van egy csöpp esze, nem fog az irányodba érdeklődést mutatni. További sikeres - Nutella mentes - főzőcskét kívánok!"

"Ezért fizetett valaki, vagy önszántadból reklámozol egy olyan terméket, amely a mai világban minden tudatos ember számára kritikus? Már csak azért is, mivel a terméknek ma már rengeteg olyan helyettesítője létezik, amelyben nem használtak pálmaolajat, ráadásul ízletes is. Ami felháborít, egy szakács, aki tudja, hogy ezrek követik a tevékenységét, ilyet megenged magának....ezért a posztért Németországban biztosan ízekre szedtek volna. A kommentekből látom, mennyire le vagyunk maradva. Főleg az olyanok akik kb. azt írják, kit érdekel, finom és kész...ők majd 20 év múlva magyarázkodhatnak a saját gyermekeiknek, miért is szartak bele...

A hülye viszontérvekre meg, hogy ne autózz, ne telefonozz stb. csak annyit tudok mondani, aki tudatosan él, az megpróbál minden téren tudatosan élni, de a mai társadalomban a barlangba nem igazán tudunk visszamenni, azonban amit helyettesíteni lehet környezettudatos termékkel, azt minimum megtesszük. Egy celebnek is minimum ezt kellett volna. Street Kitchen...kihúzva."

Azonban sokan nem értettek egyet Molnár Áron kommentjével és ennek is hangot adtak:

"Most tényleg???? Nincs más dolga sok embernek, mint belekötni Zébe??? Ebben sem több, sem kevesebb nincs, mint hogy egy jó kaját készített nekünk! Ennyi! Ez egy főzős csatorna! Nem várható el a termékkel, a gyártóval kapcsolatos "családfakutatás"! Ez pont ugyanolyan kaja, mint a többi. Aki akarja elkészíti, aki nem akarja, az nem. Teljesen mindegy, hogy milyen indíttatásból nem kér belőle!

Majd mindenki eldönti, hogy kéri, vagy nem! Ne tegyük már Zé vállára a Föld megmentését! Nem a pálmaolaj, vagy Nutella fogja Földet kizsigerelni! Attól, hogy tüntetünk a pálmaolaj ellen, nem fogják leállítani a Nutella gyártását! Fördős Zé! Elegánsan engedd el ezeket a hozzászólásokat! Az étel biztosan finom! Ennyi a lényege a fotónak! Várjuk a többi jó kaját is!"

"Nagyon remélem, hogy az itt Nutellával kapcsolatban hozzászólók a környezetvédelem érdekében a pandémia után nem teszik fel a hátsójukat egy repülőgépre nyaralgatás céljából. Gondoljunk a kerozinra milyen környezetromboló."

"Fúú emberek, mielőtt még leszednétek a keresztvizet is Zéről, azért elgondolkodhatnátok azon is, hogy egyébként sok cég próbál tenni a fenntarthatóságért. Nem védeni akarom a Ferrerot, én magam kifejezetten utálom a Nutellát, de nem biztos, hogy ugyanolyan a szemléletük, mint ezer évvel ezelőtt. A teflon serpenyő is elég környezetszennyezően készül (de gyanítom ezt itt mindenki tudja), remélem senkinek nincs otthon egy sem. Egyébként kifejezetten örülök, hogy ennyi zero waste/ökoháztartást vezető ember van ebben az országban, nekem nem ez a tapasztalatom mikor látom a bevásárlókosarakat".

Molnár Áron kommentjére Fördős Zé is reagált:

"Nagyon kedves tőled, hogy elmondod nekem a véleményed, de valójában itt az történik, hogy az én ismertségemet használva, kvázi a hátamon felmászva próbálsz elismerést szerezni magadnak mások előtt. Ha az emberekhez kívánsz szólni, kérlek tedd meg a saját felületeiden. Ha nekem akarsz tanácsot adni abban, hogy mit hogyan csináljak, legközelebb dobj egy üzenetet. Kérlek ne oktass, ne mondd meg, hogy szerinted hogyan kell egy közszereplőnek viselkedni. Még soha nem láttam az elismerő kommentjeidet semelyik társadalmi szerepvállalásom kapcsán, most pedig a semmiből előkerültél - kedvesen, bölcsen, polkorrekten. Nekem nem szimpatikus az ilyen. Neked is szép napot!"

A vitának azonban itt még nem lett vége, sokan ugyanis azt kritizálták ezután, hogy milyen stílusban válaszolt Zé.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Nyári Dia: „Én csak a gimis melleimet kértem vissza”
Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a mellműtétről.
Címlap: Rtl.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

hirdetés

Az Rtl Reggeli műsorának vendége volt Nyári Dia színésznő, influenszer.

Október hónapban a mellrák elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet, ebből az apropóból mesélt magáról Nyári is, akinek fontos ez a téma. Neki mellműtétje is volt, így még jobban odafigyel a megelőzésre.

"Ez egy pozitív hozadéka volt a mellműtétnek. Azóta nagyobb figyelemmel követem, ami a testem azon területén történik."

Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a beavatkozásról.

"Azt éreztem, a nőiességemen csorba esett. Megereszkedett a mellem. Nagy hezitálás volt. Én csak a gimis melleimet kértem vissza a doktor úrtól. Féltem az operáció előtt, engem sosem altattak még."

- idézte fel a műtét előtti hezitálását Dia.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG
Kiderült, mi történik műsor után a Séfek Séfében megmaradt ételekkel
Egyik Instagram követője tette fel a kérdést Krausz Gábornak.
Címlap: TV2 - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

hirdetés

Kérdezz-feleleket tartott Instagramján Krausz Gábor. A Séfek Séfében szereplő séfhez értelemszerűen a legtöbb kérdés a TV2 csatornáján futó műsor kapcsán érkezett.

Egyik követője például arra volt kíváncsi, mi történik azokkal az ételekkel, amiket nem kóstol meg a zsűri, pusztán csak bemutatják.

"Természetesen amit tudunk alapanyagot elhasználjuk, közel száz fős stáb dolgozik ezen a produkción, és nekik minden nap készít ebédet egy szakács kolléga. Amit pedig már nem használunk el, azt hazavihetik"

– írta a séf válaszként közösségi oldalán.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Curtis és Nyári Dia is szerepel a Celeb vagyok, ments ki innen! új évadában
Október 17-től indul a túlélős sztárreality Sebestyén Balázzsal és Vadon Janival, minden este lesz adás.
Fotó: RTL Klub - szmo.hu
2022. szeptember 30.


Link másolása

hirdetés

Új évaddal jön a Celeb vagyok, ments ki innen! című sztárreality az RTL Klubon: október 17-től minden este láthatjuk, hogyan küzdenek meg a résztvevő celebek a dzsungelélet kihívásaival.

A műsorvezető Sebestyén Balázs és Vadon János lesz, a versenyzők között pedig ott lesz Curtis, Janicsák Veca, Nyári Dia és Lengyel Ferenc. A többi híresség nevét csak később árulják el.

Az RTL Klub közleménye szerint a celebeknek többek között el kell viselniük az éhséget, a kolumbiai dzsungel változatos, ám annál ijesztőbb állatvilágát, az időjárás viszontagságait és nem utolsó sorban egymást, miközben extrém játékokban kell bizonyítaniuk rátermettségüket, vagy éppen megküzdeniük az élelmükért.

Ahogy eddig is, a nézők most is szavazhatnak arról, hogy kinek könnyítik, vagy keserítik meg a dzsungel létét, vagy éppen arról dönthetnek, hogy kimentik-e a hírességet a vadonból, vagy még hagyják, hogy „élvezze” a semmihez sem hasonlítható körülményeket.

A Celeb vagyok, ments ki innen! új évada október 17-től minden hétköznap 21:00 órától, hétvégenként 19:00 órától lesz az RTL Klubon.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Jáksó László Sebestyén Balázsról: Nagyon távol van van attól, amit mutat és amit gondolnak róla, mint amilyen valójában
Az egykori tévés és rádiós „nagy, szőrös segges” hasonlattal beszélt az RTL Klub műsorvezetőjéről.

Link másolása

hirdetés

Jáksó László az elmúlt években eltűnt a nyilvánosság elől, az utóbbi időben azonban több interjút is adott. Most Ábrahám Róbert Talk44 című YouTube-műsorában beszélt arról, hogy jelenleg informatikusként dolgozik, a tévé és a rádió pedig egyáltalán nem hiányzik neki.

„54 éves vagyok, ennyi idősen az ember nem tudja ugyanazokat a vicceket hitelesen sütögetni, és ugyanazt a stílust sem tudja képviselni, de stílust váltani sem nagyon lehet a médiában. A másik ok, hogy nemcsak én léptem hátra, hanem a média is otthagyta az összes olyan embert, aki körülbelül velem egy időben létezett benne”

- indokolta, hogy miért vonult vissza a médiától.

Az egykori tévés és rádiós szerint ma már nincsenek is igazi műsorvezetők, akikért a Vitray Tamás és kortársai nevével fémjelzett televíziózás idejében a nézők még bekapcsolták a tévét. A mostani tévések közül néhányról el is mondta a véleményét. Havas Henrikről - akivel együtt dolgozott a Heti Hetes című műsorban - például nem túl hízelgőt:

„Havas egy hülye, egyem a szívét. Én nagyon kedvelem azóta is, de lássuk be, ő hülye”

- fogalmazott.

De Sebestyén Balázst sem kímélte, ezt mondta róla:

hirdetés
„Vitray Tamás elmélete szerint, ha egy nagy, szőrös segget mutatnának a televízióban, nyilván felháborodnának az emberek. Jönnének a levelek, telefonok. Kinn tartaná a tévé egy-két-három hónapig... és elfogynak a levelek. Még kinn tartja a tévé egy évig, majd leveszi. Ugyanaz a levéláradat jönne, csak azzal, hogy 'hol a s*ggünk'”.

A Blikknek bővebben is kifejtette a véleményét az RTL Klub ismert arcáról.

Lapozz, ha kíváncsi vagy, mit mondott még!hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: