News here
hirdetés

SZTÁRVILÁG

Molnár Áron kommentben szólt be Fördős Zének, amiért együtt dolgozik a Nutellával, óriási vita lett belőle

„Kérlek ne oktass, ne mondd meg, szerinted hogyan kell egy közszereplőnek viselkedni” – válaszolta Zé, utána pedig mindkét oldalon elindult az adok-kapok.

Link másolása

hirdetés

Fördős Zé még péntek este osztott meg egy posztot a Facebook-oldalán, amiben megköszönte a követőinek, hogy a Nutella világnapja alkalmából egy élő, közös főzés során rengetegen csatlakoztak hozzá.

"Nutellás-kókuszos-mogyorós császármorzsát csináltunk több százan együtt, én imádtam!! Köszi, hogy ennyien jöttetek!!"

- fogalmazott Zé a posztban.

A bejegyezés alatt viszont elindult egy hatalmas vita. A poszthoz ugyanis kommentelt Molnár Áron színész, aktivista, a noÁr Mozgalom alapítója, aki már hosszú ideje rendszeresen felszólal a klíma- és ökológiai védelem kapcsán. Zé posztjához is emiatt írt hozzászólást.

"Szia Zé! Nem ismerjük egymást. Én Molnár Áron vagyok, színész, aktivista, a noÁr alapítója.

Te nagyon sok emberhez eljutsz, jómagam is előszeretettel tanultam már tőled receptet. Az ismertség felelősség. Kérlek mielőtt beállsz a Nutella mellé, mindenképp csekkold az ökológiai katasztrófában betöltött szerepét, illetve a fenntarthatóságért tett lépéseit.

Azért nem linkelek semmit, mert bízom benne, hogy bepötyögöd a Google-be és utánajársz. Ahogy én is tettem ezt egy jó receptedért.

hirdetés
Nagyon kérlek tartsd szem előtt, hogy te sok embernél példaként járhatsz elől, ami óriási lehetőség, hogy szemléletet formálj és akár kiállj a klíma-és ökológiai védelemért. Ezért az sem mindegy mi szerepel egy #-ed után. Vagy milyen #-gel egészíted ki a posztodat.

Szép napot Neked!" - fogalmazott posztjában Molnár Áron.

Több kommentelő is beállt a színész mögé:

"Szép lenne, ha példát mutatnátok és nem támogatnátok a legnagyobb pálmaolaj felhasználót. Pénz beszél..."

"Hány Nutella landolt a puttonyban, hogy bevállaltad ezt a "píár" fogást? Bár eddig nem ismertelek, most kiderült, semmit sem vesztettem, hogy nem tudom, hogy itt "épp mi történik". Kíváncsi leszek, mennyit esik ezek után a népszerűséged - mert akinek van egy csöpp esze, nem fog az irányodba érdeklődést mutatni. További sikeres - Nutella mentes - főzőcskét kívánok!"

"Ezért fizetett valaki, vagy önszántadból reklámozol egy olyan terméket, amely a mai világban minden tudatos ember számára kritikus? Már csak azért is, mivel a terméknek ma már rengeteg olyan helyettesítője létezik, amelyben nem használtak pálmaolajat, ráadásul ízletes is. Ami felháborít, egy szakács, aki tudja, hogy ezrek követik a tevékenységét, ilyet megenged magának....ezért a posztért Németországban biztosan ízekre szedtek volna. A kommentekből látom, mennyire le vagyunk maradva. Főleg az olyanok akik kb. azt írják, kit érdekel, finom és kész...ők majd 20 év múlva magyarázkodhatnak a saját gyermekeiknek, miért is szartak bele...

A hülye viszontérvekre meg, hogy ne autózz, ne telefonozz stb. csak annyit tudok mondani, aki tudatosan él, az megpróbál minden téren tudatosan élni, de a mai társadalomban a barlangba nem igazán tudunk visszamenni, azonban amit helyettesíteni lehet környezettudatos termékkel, azt minimum megtesszük. Egy celebnek is minimum ezt kellett volna. Street Kitchen...kihúzva."

Azonban sokan nem értettek egyet Molnár Áron kommentjével és ennek is hangot adtak:

"Most tényleg???? Nincs más dolga sok embernek, mint belekötni Zébe??? Ebben sem több, sem kevesebb nincs, mint hogy egy jó kaját készített nekünk! Ennyi! Ez egy főzős csatorna! Nem várható el a termékkel, a gyártóval kapcsolatos "családfakutatás"! Ez pont ugyanolyan kaja, mint a többi. Aki akarja elkészíti, aki nem akarja, az nem. Teljesen mindegy, hogy milyen indíttatásból nem kér belőle!

Majd mindenki eldönti, hogy kéri, vagy nem! Ne tegyük már Zé vállára a Föld megmentését! Nem a pálmaolaj, vagy Nutella fogja Földet kizsigerelni! Attól, hogy tüntetünk a pálmaolaj ellen, nem fogják leállítani a Nutella gyártását! Fördős Zé! Elegánsan engedd el ezeket a hozzászólásokat! Az étel biztosan finom! Ennyi a lényege a fotónak! Várjuk a többi jó kaját is!"

"Nagyon remélem, hogy az itt Nutellával kapcsolatban hozzászólók a környezetvédelem érdekében a pandémia után nem teszik fel a hátsójukat egy repülőgépre nyaralgatás céljából. Gondoljunk a kerozinra milyen környezetromboló."

"Fúú emberek, mielőtt még leszednétek a keresztvizet is Zéről, azért elgondolkodhatnátok azon is, hogy egyébként sok cég próbál tenni a fenntarthatóságért. Nem védeni akarom a Ferrerot, én magam kifejezetten utálom a Nutellát, de nem biztos, hogy ugyanolyan a szemléletük, mint ezer évvel ezelőtt. A teflon serpenyő is elég környezetszennyezően készül (de gyanítom ezt itt mindenki tudja), remélem senkinek nincs otthon egy sem. Egyébként kifejezetten örülök, hogy ennyi zero waste/ökoháztartást vezető ember van ebben az országban, nekem nem ez a tapasztalatom mikor látom a bevásárlókosarakat".

Molnár Áron kommentjére Fördős Zé is reagált:

"Nagyon kedves tőled, hogy elmondod nekem a véleményed, de valójában itt az történik, hogy az én ismertségemet használva, kvázi a hátamon felmászva próbálsz elismerést szerezni magadnak mások előtt. Ha az emberekhez kívánsz szólni, kérlek tedd meg a saját felületeiden. Ha nekem akarsz tanácsot adni abban, hogy mit hogyan csináljak, legközelebb dobj egy üzenetet. Kérlek ne oktass, ne mondd meg, hogy szerinted hogyan kell egy közszereplőnek viselkedni. Még soha nem láttam az elismerő kommentjeidet semelyik társadalmi szerepvállalásom kapcsán, most pedig a semmiből előkerültél - kedvesen, bölcsen, polkorrekten. Nekem nem szimpatikus az ilyen. Neked is szép napot!"

A vitának azonban itt még nem lett vége, sokan ugyanis azt kritizálták ezután, hogy milyen stílusban válaszolt Zé.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Új céget alapított Berki Mazsi
Az új párjával közösen indították a webshopot üzemeltető vállalkozást.

Link másolása

hirdetés

Új céget alapított Berki Mazsi, Berki Krisztián özvegye - tudta meg a Blikk.

Mazsi májusban veszítette el a férjét, a közös kislányuk ekkor még csak hat hónapos volt. Azóta már új párja van: egy tehetős vidéki üzletember, Berki Krisztián egyik barátja. A celeb májusban Palik Lászlóék műsorában azonban azt mondta, hogy nem élhette át az igazi anyaságot, amikor csak a gyermekével tud foglalkozni. Mazsi szerint ugyanis

muszáj dolgoznia, vannak céljai és azokat megpróbálja elérni.

A lap szerint ráadásul nincs is más választása, hiszen Berki tetemes adósságot hagyott maga után.

A Blikk az Opten cégadatbázis alapján azt írja, hogy

Mazsi júniusban egy Pest megyei településre bejelentett egy új, webshopot üzemeltető céget,

amelyet ő, illetve a társa alapítottak.

hirdetés

A Mazsi nevére asszociáló internetes áruháztól az egzotikus lakberendezési tárgyaktól kezdve, a gyermekjátékokon át, a karácsonyi dekorációig sok minden rendelhető.

Emellett beszállhat abba a baby spa hálózatba is, amelyet Gesztesi Károly színművész utolsó szerelme, Mattesz Csilla indított Hajdú Péter menyasszonyával, Eszterrel. Ők legalábbis tárt karokkal várják, örömmel vennék, ha Mazsi csatlakozna hozzájuk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG
Marics Peti elárulta, Tóth Andit már 6 évvel ezelőtt kiszúrta magának
A népszerű énekes azt is elmesélte, hol látta meg először jelenlegi párját, és hogy reagált rá.

Link másolása

hirdetés

Marics Peti idei születésnapja igencsak emlékezetesre sikerült. A nagy napon ugyanis a VALMAR duó óriási tömeg előtt léphetett fel, ahol hatalmas volt a sikerük.

A koncert után a TV2-nek adott interjúban elárulta, hogy már hat éve kinézte magának mostani párját, Tóth Andit.

"Még hat évvel ezelőtt megláttam egy buliban, és azt mondtam, úristen, ki ez a csaj? Odamentem hozzá, ott ismertük meg egymást először, és ez mostanra bontakozott ki ennyire"

– árulta el.

VIDEÓ: Marics Peti a koncert után

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Meghan Markle kamaszként „meztelen koreai fürdőkbe” járt az édesanyjával
A tizenéves lány csak nehezen tudott megbirkózni a jjimjilbang, vagyis a koreai fürdőház hagyományaival.

Link másolása

hirdetés

Gyerekkoráról beszél kedden megjelent legújabb podcastjában Meghan Markle, írja a Daily Star. A korábban a Spotify-on hetente jelentkező műsor közel egy hónapig szünetelt a királynő halála és a temetés miatt.

A korábbi epizódokban Harry herceg felesége az énekesnő Mariah Carey-vel, a teniszező Serena Williamsszel és a színésznő Mindy Kalinggel beszélgetett. Az Archetypes új adásának vendége Margaret Cho volt. Az amerikai humoristával elsősorban a koreai származása miatti diszkriminációról esett szó, de a beszélgetés egy pontján Meghan kitért saját, koreai kultúrával kapcsolatos élményeire is.

A hercegné felidézte gyerekkori emlékeit, amikor az anyukájával koreai gyógyfürdőkbe jártak.

Meghan szerint egyáltalán nem volt könnyű a pubertáskoron éppen átesett tiniként meztelenül belépni abba a terembe, ahol 90 éves korig bezárólag minden nő ruha nélkül flangált. Sokan közülük egy pad előtt álltak sorba, ahol testradírral kényeztették őket.

Meghan vágya ebben a helyzetben egy fürdőruha volt, de az édesanyja nem engedte meg a viselését. Amikor végül megbirkózott a szégyenlőséggel, az emeletre mentek és olyan finom forró tésztát ettek, amit korábban még nem kóstolt.

hirdetés

A hercegné a beszélgetésben kitért arra, hogy a koreai nők egyáltalán nem voltak zavarban. Számukra a jjimjilbang, vagyis a koreai fürdőházak látogatása teljesen természetes volt, melynek tradícióit generációról generációra adták át egymásnak az Egyesült Államokban is.

Némi meglepetésre a műsorban egy szó sem esett II. Erzsébet haláláról és a temetésről. A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Tóth Andi kora reggel kénytelen volt bedobni egy kis vodkát, mert stresszelt a repülés miatt
Az itóka lélekerősítőként funkcionált a veronai út előtt.

Link másolása

hirdetés

Tóth Andi reggel negyed hétkor már a budapesti repülőtérről csekkolt be Insta-oldalán. A történeteiből kiderült, hogy divatbemutatóra tart, amit Veronában tartanak. Míg azonban a repülő indulására várt, kísérőjével megbontottak egy kis üveg vodkát, amit nem sokkal hét óra után már meg is ízleltek.

A 24 óráig elérhető videón a #nemparázunkarepüléstől hashtag szerepelt, amiből arra lehet következtetni, hogy a vodka lélekerősítőnek kellett az énekesnő számára.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: